Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dálniční známky A,SLO, HU

Autor kare-l 
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
25. 07. 2017 08:28
Tam jsem vždycky v noci koupil. Vlevo se projíždělo, vpravo se stálo, v budce někdo seděl a prodával. A to jsem tam byl vždycky kolem půlnoci. Když ne tam, tak hned za přechodem je benzínka, tam musej mít taky.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
25. 07. 2017 09:45
Asi píšeme každý o jiném přechodu. Zřejmě popisujete situaci po výjezdu z tunelu Karawanken?
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
25. 07. 2017 10:04
Šentilj normálně, klasická cesta.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
25. 07. 2017 10:33
Já měl na mysli Loiblpass na cestě Klagenfurt - Ljubljana, o které tu psali couddy a P_H.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
25. 07. 2017 10:36
Jo ták, chyba na mém přijímači. Sorry, klucismileys with beer
P_H
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
25. 07. 2017 10:43
do SZ jsem dostal odkaz na čerpací stanici Maxen, která jede nonstop, psal jsem včera dotaz ohledně známky, tak uvidíme co odpoví smiling smiley

[mapy.cz]
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
25. 07. 2017 17:49
Díky za odkaz do SZ, pokud tam pojedeme, rozhodně to zkusím a nebudu ji kupovat doma smiling smiley
P_H
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
27. 07. 2017 21:44
Tak z Maxen.si neodepsali, nicméně na jejich web jsem si přečetl, že se jedná o tankovací automaty bez obsluhy... takže tam si asi fakt slovinskou vinětu nekoupím smiling smiley
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
26. 11. 2017 22:16
Tak nám sice v A zavedli elektronickou známku, ale těch 18 dní na aktivaci, to je trochu dost. I tak to ale vyzkouším.
[zdopravy.cz]
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
26. 11. 2017 22:21
A ještě informace přímo od zdroje
[shop.asfinag.at]
Platba kartou a PayPal.
Jako registrovaný zákazník, si můžete dodatečně změnit začátek platnosti a registrační značku.
18 dní je tam proto, že podle nařízení EU můžete objednávku do 14 dní zrušit a to e-mailem, nebo poštou. Ty dny navíc mají právě jako rezervu na doručení poštou a zpracování. To ale znamená, že když by nám plánovaná dovolená nevyšla. Tak můžeme již koupenou elektronickou známku vrátit.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (26. 11. 2017 22:45).
avatar Re: Dálniční známky A,SLO, HU
27. 11. 2017 10:45
Je možný, že ta 18-ti denní lhůta je i při elektronické platbě tunelů? Letos mě to pokaždé (4x) vyhodilo z pruhu pro Videomaut a musel jsem to řešit na bráně s obsluhou. Dodnes nevím proč, všechno bylo v pořádku, dokonce jsem viděl i fotku SPZ na monitoru obsluhy a byla dobře čitelná
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
27. 11. 2017 12:01
Papírové známky budou dál, takže zatím není co řešit.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
27. 11. 2017 20:34
V případě tunelů to platí hned. Když si zkusím koupit jeden průjezd, tak mi to píše platnost produktu od 27.11.2017 do 26.11.2018. Navíc je tam ještě fajfka s komentářem o neprodleném použití, ale nemají tam k tomu podrobnější vysvětlení co to přesně znamená.
avatar Re: Dálniční známky A,SLO, HU
02. 12. 2017 17:28
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Je možný, že ta 18-ti denní lhůta je i při
> elektronické platbě tunelů? Letos mě to pokaždé
> (4x) vyhodilo z pruhu pro Videomaut a musel jsem
> to řešit na bráně s obsluhou. Dodnes nevím proč,
> všechno bylo v pořádku, dokonce jsem viděl i fotku
> SPZ na monitoru obsluhy a byla dobře čitelná


Tak jsem si našel čas na zjištění, jak to je a myslím, jestli jsem to dobře pochopil, že jakákoliv digitální známka má tu ochranou 18-ti denní lhůtu.
Viz citace z webu Asfinag Vezměte prosím na vědomí, že digitální známku, popř. digitální roční úsekovou známku nelze použít ihned po zakoupení. Platí nejdříve 18 dnů ode dne zakoupení. Mýtné za tunely nazývají roční úseková známka. Takže tím se asi můj problém vysvětlil. V systému jsem byl, protože po ručním naťukání SPZ mě pustili, jen ta známka prostě nebyla aktivní. A já jí platil večer před odjezdem
avatar Re: Dálniční známky A,SLO, HU
02. 12. 2017 19:45
Díky za informaci o elektronickém mýtu v Rakousku. Zaregistroval jsem se a určitě využiji hned v únoru 2018 při jízdě na lyže. Evidentně je však potřeba kupovat s předstihem 18 dní.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
02. 12. 2017 19:58
Hurá už otevřeli A5! Tak už nebudou kolony před Poysdorfem.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
02. 12. 2017 20:10
A Ťok k tomu hned měl komentář, jak to lidem cestujícím na dovolenou na jih a na lyže pomůže. Že se raději nekušuje. Za jeho působení ve funkci se to na naší straně nehnulo ani o píď.
avatar Re: Dálniční známky A,SLO, HU
02. 12. 2017 21:16
... já teda nevím, jestli to sem patří, ale když byla zmíněna dálnice A5, která je součastí rakouské dálniční sítě, kvůli níž si kupujeme dálniční známku při cestě k Jadranu, tak snad ano ... proto je nepřehlénutelný i fantastický pokrok na české straně ... cituji náše sdělovací prostředky grinning smiley

... k českým hranicím tak zbude rakouské straně dostavět posledních devět kilometrů, kompletně hotovo chtějí mít nejpozději do dvou let ... že by se podobného značení s ikonou dálnice dočkali řidiči i na české straně, v blízké budoucnosti nehrozí. Na jihu Moravy se totiž ještě pořádně nekoplo do země, přestože lidé dokola poslouchají, že nová trasa do hlavního města Rakouska je jasná priorita ... „Děláme, co můžeme,“ vzkazují přesto politici i úředníci ... Dálnice A5 má totiž v budoucnu navazovat na českou D52 ... „Úsek, který jsme letos dokončili, má 25 kilometrů,“ poznamenala Elisabeth Mitterhuberová z rakouského ministerstva dopravy. Na pohodlnější cestování se tak mohou těšit ti, kteří do Rakouska dojíždějí třeba za prací. Výrazně se ulehčí především městu Poysdorf, jímž nyní projedou tisíce aut denně ... Mikulov ležící u hranic tak bude mít rakouskou dálnici doslova na dohled ... Další práce jižní sousedé zahájí na jaře. „Příští rok chceme postavit pětikilometrový obchvat kolem obce Drasenhofen,“ přiblížila Mitterhuberová. Zbývajících pár kilometrů pak dokončí v roce 2019.
... na české straně je nejblíž obchvat Mikulova ... přesto se zde zatím prakticky nic neděje. Začít by se do dvou let mohlo stavbou obchvatu Mikulova, který je zahlcený dopravou stejně jako Poysdorf ... „Právě s přípravami na tento úsek jsme nejdále. Nyní se řeší obnovené územní řízení s tím, že termín vydání rozhodnutí už záleží jen na procedurálních záležitostech, které má na starosti stavební úřad,“ informovala Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které má stavbu trasy na Vídeň na starosti. Na ostatních úsecích se nyní projednávají a zpracovávají podklady pro územní rozhodnutí, bez kterých nemůže začít žádná stavba. „Očekáváme, že je získáme v příštím roce,“ sdělila Ledvinová. O dálnici na Vídeň se hovoří dlouhá léta. Dohodu o její stavbě podepsali zástupci české a rakouské vlády už v roce 2009. Od té doby se na postu českého ministra dopravy vystřídalo devět různých jmen. Aby se mohlo začít se stavbou, nestačí jen získat kladné stanovisko k územnímu řízení. Klíčové je až stavební povolení. Celý proces se přitom může zadrhnout na námitkách, které může podat prakticky kdokoliv. Několik dopravních staveb na jižní Moravě už se kvůli takovým překážkám zastavilo. „Doufáme ale, že vše půjde hladce a my konečně začneme obchvat Mikulova stavět,“ podotkl náměstek hejtmana pro územní plánování Martin Maleček (SjM). S celkovou stavbou dálnice přitom nešlo hnout, protože neexistoval územní plán kraje, který určuje vedení klíčových silnic, ale i železnic či plynofikace. V roce 2012 ho zrušil Nejvyšší správní soud. Nakonec se ho podařilo opětovně schválit až na podzim 2016. Kraj však stále čelí připomínkám, které doputovaly až k soudu. Se stavbou obchvatu se ale podle Malečka může začít, protože nechybí v územním plánu Mikulova.

D43 ... Brno / Svitavy jako přistup k Mikulovu od Polska a Hradce Králového ... je také v nedohlednu Na papíře zatím zůstává i plánovaná dálnice D43 z Brna směrem na Svitavy. Stejně jako v Mikulově nebo Poysdorfu zdejší obce denně zahlcují auta, která ohrožují bezpečnost chodců. ... „Vzhledem k probíhajícím pracím na územní studii, jejímž zadavatelem je Jihomoravský kraj, investiční příprava během posledního roku nijak nepostoupila,“ podotkla Ledvinová z ŘSD ... Zatím není úplně jasné, kudy tato léta očekávaná rychlostní silnice povede ... „Z hlediska územního plánování je stále otevřená varianta trasy Brno – Lysice. Nicméně před několika měsíci ministerstvo životního prostředí prodloužilo platnost rozhodnutí posudku o vlivu na životní prostředí EIA i pro druhý úsek Kuřim – Svitávka v dlouhodobě sledované, takzvané německé variantě,“ dodala Ledvinová ... ( vychází se z tzv. Hitlerovy dálnice t.j. Vratislav/ Vídeň, jejíž stavba baly zahájena 11. dubna 1939 ... )


smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (02. 12. 2017 21:18).
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
04. 12. 2017 18:18
Rakousko od 1.ledna 2018 zavádí i "digitální" dálniční známku,kterou můžete platit kartou doma. Viz: [www.autoforum.cz]
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
05. 12. 2017 10:46
pawe, bylo již napsáno v příspěvku z 26.11.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
06. 12. 2017 20:44
resstless napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Díky za informaci o elektronickém mýtu v Rakousku.
> Zaregistroval jsem se a určitě využiji hned v
> únoru 2018 při jízdě na lyže. Evidentně je však
> potřeba kupovat s předstihem 18 dní.

Není třeba řešit, že lze známku nutno koupit 18 dní předem, stačí kliknout že jí kupuji jako podnikatel a může platit ihned.Nikdo neověřuje, zda podnikám nebo zda je auto firemní = firma může používat i soukromá auta= hodně podnikatelů půjčuje svá soukromá auta vlastní firmě. Tu možnost koupit známku jako podnikatel tam mají záměrně, aby bylo možno jí koupit ihned a nemuseli řešit vrácení známky do 18 dnů. Vyzkoušel jsem osobně registraci soukromého vozidla až do stádia platby kartou a vše bez zádrhelu. Určitě využiji = nemusím známku schánět, lepit ani pak sundávat.
Mohli by to tak udělat i Slovinci. ČR plánuje toto od roku 2019.Zde už odkaz pro podnikatele: [shop.asfinag.at]



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Tomáš539 (06. 12. 2017 20:48).
Tom
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
08. 12. 2017 07:52
já bych to moc nedoporučoval. Pokud tě nezastaví - asi OK. Uvidí se časem jak se to projeví, nejlépe po zkušenostech fóráků.

Aby jim nehráblo a nechtěli ( pokud tě třeba budou chtít zkontrolovat na odpočívadle) třeba pracovní smlouvu, nějaký výpis z rejstříku - nejlépe ověřený a napsaný ve němčině atd... grinning smiley
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
08. 12. 2017 09:46
Tom: to je blbost, při nákupu jako podnikatel tam není žádné zvýhodnění nebo rozdíl v ceně, jen se tím vzdáváš práva na vrácení do 18 dnů. Prostě je to ta samá známka, jen s okamžitým začátkem platnosti. Já osobně to využiju hned v lednu při cestě na hory, už mě nebaví pořád oškrabovat ty zbytky starých známek za zrcátkem.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
08. 12. 2017 21:50
Tom napsal(a):
-------------------------------------------------------
> já bych to moc nedoporučoval. Pokud tě nezastaví -
> asi OK. Uvidí se časem jak se to projeví, nejlépe
> po zkušenostech fóráků.
>
> Aby jim nehráblo a nechtěli ( pokud tě třeba budou
> chtít zkontrolovat na odpočívadle) třeba pracovní
> smlouvu, nějaký výpis z rejstříku - nejlépe
> ověřený a napsaný ve němčině atd... grinning smiley

Tom, jak píše raschi, je to blbost, žádnou pracovní smlouvu ani výpis z rejstříků nepotřebuješ. Vím co máš na mysli, dříve v ČR platil zákon, že pokud si jel firemním autem, tak jsi musel prokázat svůj k právní vztah k firmě, jejímž vozidlem jsi jel.Toto mohl kontrolovat stejně pouze inspektorát práce ( dříve i celní správa) a bylo to již zrušeno.Zákon jasně vymezuje co je řidič povinnen předložit při kontrole policií nebo celní správou = platný řidičák + osvědčení o technickém průkazu + zelenou kartu+ souhlas vlastníka vozidla při jízdě mimo ČR pokud není vlastník přítomen ve vozidle + osoby starší 65 roků zdravotní posudek + pouze se doporučuje potvrzení o provedené platbě za elektronickou dálniční známku.To, že koupím známku "JAKO PODNIKATEL " se dobrovolně vzdám možnosti reklamovat dálniční známku a žádnou škodu nikomu nezpůsobím = maximálně sám sobě pokud onemocním a nikam neodjedu. Navíc, jak jsem psal, tak není nutno se bát, že auto není registrováno na podnikatelské IČ, ale na rodné číslo, protože jako podnikatel mohu ve firmě provozovat soukromá auta, která si půjčím dokonce i sám sobě.
Myslím, že to tam dali záměrně, aby vyhověli zákazníkům aktivovat známky okamžitě.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
08. 12. 2017 22:21
Také si myslím, že to v pohodě projde, ale praxe ukáže.
Jak teď budou provádět ty jejich noční zátahy na dálnici? Několikrát jsem to zažil. Na dálnici omezení na 40km/h, zúžení do jednoho pruhu a před odbočkou na odpočívadlo to policajt třídil. Auta bez známky a s podezřele vyhlížející posádkou do fronty na odpočívadlo, ostatní pouštěl dál.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
09. 12. 2017 18:18
Stejně jako v Hungary...Všechna auta bokem přes odpočivadlo a maník s nějakým udělátkem(kamera, přenosný PC či co) skenoval značky zda je mají v systému. Zdržení minimální a hříšníky házeli rovnou bokem.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
10. 12. 2017 09:19
Ahoj tak jak to tedy funguje jen to koupim pres net a nemusim se o nic starat ani vozit doklad o zaplaceni nebo si vytisknout fakturu.Oni si to pri kontrole automaticky dohledaji v databazi.Nemam s temi e znamkami zadnou zkusenost a nerad bych se tak s nimi dostal do sporu.Dekuji.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
10. 12. 2017 10:46
Doklad mít musíš, přijde Ti mailem. Vytisknout a schovat v kaslíku. To je vše. Pokud by tě z nějakých důvodů nemohli identifikovat, prokazuješ se s ním.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
10. 12. 2017 16:37
Ok moc dekuji.
Re: Dálniční známky A,SLO, HU
10. 12. 2017 19:09
tomkin napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Doklad mít musíš, přijde Ti mailem. Vytisknout a
> schovat v kaslíku. To je vše. Pokud by tě z
> nějakých důvodů nemohli identifikovat, prokazuješ
> se s ním.

Doklad se vozit nemusí,
nemusím nic tisknout. Navíc si lze v systému ověřit, že na registrační značku je zakoupena známka nebo mýto. Dokonce si to múže ověřit kdokoliv. Pokud tam zadám libovolnou registrační značku i cizí, tak to systém okamžitě ověří.
Určitě bych si to po zaplacení ihned ověřil a pak bych v klidu vyrazil na cestu.Ty potvrzovací emaily co posílají je potvrzení pouze pro mne = je to stejné jako musí obchodník poslat fakturu za zboží které si koupím.
Jinak pokud máte čas, tak si můžete počíst v jejich obchodních podmínkách

Zde citace otázek a odpovědí z jejich stránek:

E-mail s fakturou a mými zakoupenými digitálními produkty jsem omylem smazal. Mohu i přesto využívat silnice, na kterých se platí mýto?

Pokud jste správně registroval poznávací značku a zvolil správný údaj platnosti a pokud bylo zakoupení digitální známky, popř. digitálního úsekového mýta úspěšně zakončeno, tak jste zaplatil mýto.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 59
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.