Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Autosedačky pro děti

Autor cilej 
Re: Autosedačky pro děti
28. 03. 2011 10:46
Pozadovat samozrejme muze, ale je mu to prd platny. Ted je jen otazka, zdali mas jazykove vybaveni a trpelivost pro dohadovani se s domorodym organem a pripadnou stiznost a vymahani navraceni pokuty. Dovedu si predstavit, ze pro nekoho je pohodlnejsi koupit vic vesticek.
Re: Autosedačky pro děti
28. 03. 2011 12:00
Fajn,pak bych ale tento fakt zde uvedl,mnozí lidé si na netu neumějí nalézt vůbec nic,a mohli by získat ten dojem,že počet vest je dán počtem lidí ve vozu,COŽ JE NESMYSL(ty ho netvrdíš,ale někdo by to mohl tak pochopit),už to zde bylo řešeno mnohokráte.
Sám mám dvě vesty,pro př.bezpečí,pro děti 3a6 let,nemám confused smiley ale ty stejně někdo musí odvést do bezpečí...
Re: Autosedačky pro děti
29. 03. 2011 00:26
Mára napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Už jsem sem ten odkaz vkládal několikrát,výstražná
> vesta je vždy jen pro řidiče.Na www.uamk.cz jsou
> dopravní ředpisy pro jednotlivé státy...Osobně ale
> vozím také dvě,ale nikdo po mě
> druhou,třetí,čtvrtou vestu NEMŮŽE vyžadovat!


Správně je to tak ! Jinak by jich autobusák musel vozit 40ks grinning smiley
avatar Re: Autosedačky pro děti
29. 03. 2011 07:30
... prosím Vás, k pásům na dětské sedačce ... smiling smiley
pásy i když jsou nastaveny " celkem rozumně " ( pokud se jede Chorvatsko 10 hodin a více ... tak aby je 5 letá holka měla bezpečně, ale taky ..." aby mohla dýchat " ) se stane, že jí z jednoho nebo obou ramen sjíždí ( děcko se vrtí, usne ) ... během jízdy pásy kontrolujeme a musíme spravovat ... nemáte nějaký zlepšovák na přitažení obou pásů k sobě na prsou ...např. nějakým suchým zipem apod. ?
Re: Autosedačky pro děti
29. 03. 2011 08:16
Petře, my jsme používali takovou plastovou klipsnu, s kterou se zadělávají např.pytlíky, aby se obsah nevysypal. Kšandy k sobě a cvaknout. Pak to bylo OK. Jinak nám malej za jízdy běhal po autě. Těď řešíme, jak upravit sezení v sedačce tak, aby nevylézal z pásů, protože je připoután pásy auta a i když je to prostrčeno všude kde má být, stále se z toho vyvlíká, protože má pás jen přes jedno rameno.
Re: Autosedačky pro děti
29. 03. 2011 11:22
Besip vydává reflexní pásky na ruku se suchým zipem. Možná je to měkší řešení, než plast a navíc svítí i v noci !!!§
Re: Autosedačky pro děti
29. 03. 2011 20:45
Při nárazu dítě i dospěláka drží pás přes břicho,ramena jsou fixována aby ses při nárazu nekopl nohama do hlavy.Ale proti vylétnutí z sedačky je důležitý ten přes břicho.
Re: Autosedačky pro děti
30. 03. 2011 20:56
mildousi, pochvala smileys with beer máš je u mne, (pokud se potkáme), protože účel a bezpečnost patří k sobě. . . . vždy si vzpomenu, jak někdy zmateně pobíhají "neviditelní" po mýtnicích a parkovištích, např. při hledání WC.
Anonymní uživatel
Re: Autosedačky pro děti
01. 04. 2011 03:40
Co se týká děvčat, ta starší již bez sedačky - jenom s tím bobkem. Ve Sceniku. Ve Volvu má syn integrované zadní dětské sedačky. Je to velká výhoda. U mně ne, já je nemám a musím sedačky.Jenže ta raději bez sedačky, protože je vysoká a někdo by ji mohl vidět že sedí v sedačce. Ta mladší, šestiletá, ta to bere jako nutnost. Kluci, Ten nejstarší, 14 let, tam je to jasné. Bez a pokud možno vepředu. Osobně jsem u těch mladších nekompromisní. Sedačka a pásy! Při delších trasách si kolikrát všimnu , jak vzadu děcka spějí. No a najednou prudká brzda a stačí to. Nedejbože náraz !angry smiley
Já jsem to již zde popisoval, jak do nás vletěla ta paní zezadu. Dětem ani ň, absolutně bez problému.Třeba i pro to, že každý z nich měl sedačku a bezpečnostní pás. Byla to Octavia com. 4x4 a i proto mám raději combíky. Jak je to české přísloví : pozdě bycha honiti ?????

Octavia té paní.


Octavia naše.

Nepřeji to nikomu. Hrůza když jsem tu babu viděl jak s telefonem u ucha letí na nás. Nic víc jsem dělat nemohl.
To označení že mám v autě děti tam na mém autě nebylo. Stejně by bylo na nic. Ale důležitější jsou kvalitní sedačky a ty tam tedy byly !!!!thumbs up
A bezpečnostní pásy !!!! Bez nich ani náhodou !!!!! Co já, já se držím volantu a sleduji provoz. Ale ostatní v autě? Jo a na chalupě máme dvě sedačky jen tak pro strýčka příhodu. Jsou starší ale plně funkční a používají se !!!
Osobně si myslím, že problém jak píše Bessy, se dá odstranit čtyřbodovým pásem sedačky. Pak tam děcko sedí jak v F1. Každá naše sedačka pro děti je tohoto typu. Pás od auta drží sedačku a pásy sedačky držejí děcko. Nebo je to tak špatně?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Šatava (01. 04. 2011 03:47).
Re: Autosedačky pro děti
01. 04. 2011 08:45
Václave jo, jsou pásy v sedačce dokonce pětibodové. Ale právě problém je v tom, že ty dva popruhy, co jsou přes ramena, se scházejí v přezce v klíně. A pokud nemá dítko ramena jak gigolo, tak v ramenou z popruhů vyleze. Náš mladej už je v sedačce přikurtovanej pásy auta, protože z původních popruhů už vyrostl. A kámen úrazu je v tom, že má popruh jen pře jedno rameno a ten štírek je z roho pořád venku. Dokonce se mi stalo, že se odepnul a najednou stál mezi předníma sedačkama a funěl mi na krk. To jsem se tak lekl, že jsem při brždění málem propálil pneumatiky.
avatar Re: Autosedačky pro děti
01. 04. 2011 13:03
... přesně, jak píše Michal ... a taky Mára ... dobrý by byl pás který by byl přes břicho ( resp. 5 bodové upnutí ... )
krajní řešení by mohl být pás ze spodu mezi nohama ( u běžných dětských autosedaček ), ale aby byl s ramenními pásy spojen až ve výši prsou ... ne takový, který se s ramenními pásy sepne v úrovni pupku ... nevěřím tomu, že by v takovém případě dítě mezi ramenními pásy nevyklouzlo ...
Václave způsob zadržení vlastní sedačky ... to je jasné ( vlastním pásem pro pasažéra ) ale u některých sedaček je ohromný problém ve složitosti, jak sedačku co nejbezpečněji zadržet v pásech ... variant u takových sedaček je víc a dokonce v autodílně až třetímu mechanikovi se podařilo správně ukotvit dětskou sedačku ... problém ale zůstává u 3bodových pásů v sedačce samé confused smiley...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (01. 04. 2011 13:05).
avatar Re: Autosedačky pro děti
01. 04. 2011 15:21
Zde jsou příklady "autosedaček"pro zlobivější dítka,sám je používám a děti?Ani se nehnou...

Lignano 9/03,
Turanj 9/05,
Trpanj 8/08, 7/09, 7/10, 6/11, 6/12, 6/14, 6/15, 6/16, 9/16, 6/17
Radomír
Re: Autosedačky pro děti
03. 04. 2011 21:42
Keď boli naše deti menšie, tiež im tie pásy schádzali z pliec. Vyriešili sme to jednoduchým zviazaním tých popruhov - napr. aj šnúrkou na topánky. Viem si predstaviť, keď je dieťa živšie - to tam muselo držať tak dve minúty a bolo po paráde..... Tí naši boli (našťastie) celkom kľudní, ale aj tak im to z pliec padalo.
Teraz riešim rovnaký problém, ako tu malo zopár ľudí. Mám dcéru, ktorá má 11 rokov, 145 cm výšku a 42 kg. Tu - na Slovensku - už nemá ani podsedák, ale je vždy pripútaná a vždy v zadu - na predné sedadlo ju jednoducho nepustím. Som zvedavá, ako to vyriešim toto leto na cestu do Chorvátska.... confused smiley
Anonymní uživatel
Re: Autosedačky pro děti
04. 04. 2011 18:59
Tyto dvě sedačky co máme na chalupě a používají je všechna vnoučata mají čtyřbodové uchycení. Vlastně jsem nikdy ani nezaznamenal žádný problém.
A také dodávám dost podstatnou věc - nejmladším je po šesti letech. A asi před rokem ten klučina povídá : tohle je sedačka Marušky a já v ní sedět nebudu. Já mu povídám vždyť je to Tvoje sestřenice. On na to : ... a co to má společného se sedačkou. V holčičí sedět nebudu !!! Chápeš to ????
Asi jsem to nechápal dostatečně.
Přišel o super výlet do Žamberka na pouť.angry smiley
Re: Autosedačky pro děti
01. 07. 2011 13:20
Autosedačky na prodej ESHOP



Upraveno 4krát. Naposledy upravil escrito (11. 07. 2011 17:48).
avatar Re: Autosedačky pro děti
01. 07. 2011 13:46
Tohle neni inzertní forum ani Aukro co příspěvek tak odkaz na Váš shopangry smiley Pramálo to má společného s Chorvatskem
Re: Autosedačky pro děti
01. 07. 2011 15:46
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... prosím Vás, k pásům na dětské sedačce ... smiling smiley
> pásy i když jsou nastaveny " celkem rozumně " (
> pokud se jede Chorvatsko 10 hodin a více ... tak
> aby je 5 letá holka měla bezpečně, ale taky ..."
> aby mohla dýchat " ) se stane, že jí z jednoho
> nebo obou ramen sjíždí ( děcko se vrtí, usne ) ...
> během jízdy pásy kontrolujeme a musíme spravovat
> ... nemáte nějaký zlepšovák na přitažení obou pásů
> k sobě na prsou ...např. nějakým suchým zipem
> apod. ?

to Bessy...
co ti mozem poradit tak skus pas uplne natiahnut a potom pomaly pustat. Bude pocut jemne cvakanie. Pas pomaly pustam az na telo dcerky. No a o bezpecnost mas postarane. Pas uz nepada, nakolko ho dieta nedokaze povolit. Ostava zaseknuty. Az po prudkom trhnuti myslim sa povoly. Pojdem to za chvilku skusit tak ti to upresnim.
No a aby to netahalo velmi tak asi nejake tie klipsne....
A co sa uchytenia autosadcky tyka, tak asi najbezpecnejsie je ISOFIX v kombinacii s pasom. Teda aspon tie vyhravaju testy.
Re: Autosedačky pro děti
17. 07. 2011 15:28
Dlouhé cestování řeším takhle: Do Chorvatska jedeme v pěti lidech-dvě děti,tři dospělí,děti 7 a 10let,desetiletá dcera podsedák ani sedačku nepotřebuje-má 152cm,ale neocenitelné při daleké jízdě je tohle:[www.mall.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil radek24 (17. 07. 2011 15:33).
Re: Autosedačky pro děti
04. 02. 2013 16:48
zajímavý článek :[www.novinky.cz] osobní zkušenost- do Xsary Picasso a Fiata Multiply bez problému,do R. Laguna I ani náhodou...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil darko (04. 02. 2013 16:49).
Re: Autosedačky pro děti
05. 02. 2013 11:59
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> zajímavý článek
> :[www.novinky.cz]
> -vedle-sebe-do-vetsiny-aut-se-nevejdou.html
> osobní zkušenost- do Xsary Picasso a Fiata
> Multiply bez problému,do R. Laguna I ani
> náhodou...

Vypadá to, že článek byl snad stažen..? Takže z cache: [www.novinky.cz]
avatar Re: Autosedačky pro děti
06. 02. 2013 22:04
Rubbs Chceš kopii článku
Re: Autosedačky pro děti
06. 02. 2013 22:56
Jiri.velmez: Nerozumím, vždyť v mém příspěvku dávám platný odkaz… Naopak, v případě zájmu mohu posloužit i obšírnějším originálem článku z časopisu AutoTIP :-)
avatar Re: Autosedačky pro děti
07. 02. 2013 23:20
Rubbs platný odkaz to je jen pro ti kteří stránku viděli a mají ju tedy uloženou v počítači (zkus si vymazat historii a podívej se znovu)



PS: Rubbs necháme toho vždyť nakonec je to jedno



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jiri.velmez (08. 02. 2013 22:35).
Re: Autosedačky pro děti
08. 02. 2013 22:17
Jiri.velmez napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Rubbs platný odkaz to je jen pro ti kteří stránku
> viděli a mají ju tedy uloženou v počítači (zkus si
> vymazat historii a podívej se znovu)
>
>

Jiri.velmez, originální stránku, jejíž odkaz sem dal darko, jsem nikdy neměl zobrazenou (protože v té chvíli už nešla zobrazit) a proto ji ani nemohu mít uloženou v cache 'počítače' (Chrome). Můj odkaz je na stránku z cache vyhledávače Google, tak jak si ji uložil indexovací robot. Chceš říci, že se ti tento můj odkaz regulerně nezobrazí?

Navrhuji případně pokračovat přes PM, ať tu zbytečně nezanášíme téma ;-)
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 163
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.