Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko (2)

Autor admin 
16. 04. 2025 20:35
A proč to teda není tak na české oficiální stránce? Na slovenské to je.

A odkud to ví google?
Re: Přes Maďarsko (2)
16. 04. 2025 21:15
Díky "rychlosti" českého úředníka to tam napíší tak týden před zrušenímeye popping smiley
Ze strýčka Gůgla vypadlo několik článků, s odkazem na ofiko zdroje, které uvádí Břeclav.
Už jen z logiky věci, jiná bezplatná varianta objezdu není.
Mimo jiné, pokud není možné objet zpoplatněný dálniční úsek souběžně po nezpoplatněné silnici, musí být tento úsek dálnice bez poplatku. Je na to snad nějaká EU směrnice, či jiný pamflet.
16. 04. 2025 21:30
Tiež som mal informáciu, že úsek na ČR strane je bezplatný len po odpočívadlo, kde si musím kúpiť známku - preto to nedávalo pre mňa zmysel. Bezplatný úsek SK diaľnice Kúty - hranica som využil cez víkend, keď som šiel do Prahy, ale to som mal známku na ČR diaľnicu.
17. 04. 2025 09:49
mdr, čistě pro zajímavost a korektnost, na slovenském oficiálním webu pro prodej dálničních známek to bohužel je také v původní verzi grinning smiley:

https://eznamka.sk/sk/spoplatnene-useky/siet

K bezplatnému průjezdu SK cestou např. do HR či HU (teď nechám stranou tu dočasnou "mimořádnou" bezplatnou situaci na D2 přes hranice), začíná bezplatný úsek D2(D4) o pár km dříve - již od Stupavy, nikoli až od Lamače (u OBI), jak to bývalo v nedávné minulosti. Samozřejmě totéž i v opačném směru. Konec/začátek zůstal stejný - Jarovce...

Bezplatný je i "obchvat" Blavy - D4, třeba se to někomu hodí. Např. pokud jedu od Hodonína a je ranní dopravní špička na 2, tak občas není špatná varianta to jet vrchem a pak obchvatem Blavy D4...
17. 04. 2025 09:53
Dle informace od starosty Moravského Svatého Jána je hraniční přechod Hohenau - Mor. sv. Ján otevřený denně od 5.00 do 24.00. Radši jsem se informoval, jezdíme tudy taky do termálů na Slovensku.
17. 04. 2025 11:43
Slavkov: Ano, to jsem si všiml taky, ale na webu NDS je to správně.

Bohužel na obou českých oficiálních webech (edalnice.cz i rsd.cz) je to tak, že bez poplatku je to jen od hranice po to první odpočívadlo. Tak teď nevím komu věřit. Jestli oficiánímu webu řsd nebo Zahajského gúglu.

Jak je to vlastně podle dopravního značení na dálnici samotné? Víte to někdo?

A to mě štve na internetu obecně. Kdekdo tam má své oficiální stránky, ale aktualizovat je nejsou schopni. A týká se to nejen státních orgánů, ale i soukromých firem.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil mdr (17. 04. 2025 11:52).
17. 04. 2025 11:52
Citaci
Zahajskej
pokud není možné objet zpoplatněný dálniční úsek souběžně po nezpoplatněné silnici, musí být tento úsek dálnice bez poplatku.

Musí jako musí. To mi připomnělo rok 1973, když jsme s rodiči jeli do Itálie. Devizový příslib i výjezdní doložka do Itálie vybavené, když otec náhodou zjistil, že tam chybí věta "Povolen průjezd přes Jugoslávii". Kdyby to tam nebylo, tak by nás z hranic s Maďarskem vrátili zpátky. Policejní úřednice, která tam tu větu slavnostně dopsala, na otcův argument "přece se do té Itálie nějak musíme dostat" opáčila "A kdo Vám řekl, že musíte?".
17. 04. 2025 17:18
Z vlastnej skúsenosti viem, že na dialnici zo SR smer Brno je prvá dialničná brána až medzi Podivínom a Hustopečami. Pri odpočívadle u Ladnej som si chcel kúpiť známku, lebo som omylom od Kútov išiel bez nej. No a obsluha povedala, že keď sa otočím u nich smerom Kúty, tak ju nemusím kupovať, lebo ma nemalo čo načítať. (To bola malá kultúrna vložka ... )
18. 04. 2025 00:24
Dedosz3S
V ČR můžou dát pokutu za chybějící DZ pro osobní vozidla na dálnici, jen policajti přímo na místě. Brány jsou irelevantní.
18. 04. 2025 07:55
Ale dispečink bran může dát echo a oni si tě pak dojedou a zastaví. Na D10 hodně často stojí na nájezdech a čekají na info.
18. 04. 2025 16:48
Máte pravdu, lahšie sa im dohľadá nahlásené auto. Inak by ma nemali podľa čoho zastavovať. Pokutky by sa im zachcelo .... spinning smiley sticking its tongue out
18. 04. 2025 18:07
Tak hlavní rozdíl je, že pokud tě PČR fyzicky nechytne přímo na té dálnici, tak ti již žádný postih nehrozí smoking smiley
Narozdíl od SVK a HU, kde po zaznamenání (videokontrol) přijde finanční "pozdrav"... thumbs up smiley
19. 04. 2025 06:08
V noci ze čvtrtka na pátek jsem si ověřil, že i dopravní značení na české D2 je tak jak bylo - za odpočívadlem Lanžhot směrem do Brna je značka dálnice s poplatkem.
19. 04. 2025 07:08
Já jsem si raději koupil roční Českou i Slovenskou dálniční známku a mám klidsmileys with beer
19. 04. 2025 12:17
Taky jsem kupoval roční českou, když jsme jezdili často za mými rodiči do Ostravy. Teď už jezdíme po českých dálnicích jen občas, když jedeme za dcerou do Brna, DZ nepotřebujeme.

Mimochodem, tu noc ze čtvrtka na pátek jsem seděl v autobuse (samozřejmě jako cestující) cool smiley
24. 04. 2025 12:15
Ahojte, nedá mi a ešte sa chcem vrátiť k tej mojej otázke o bezplatnom prejazde diaľnice D2 od slovenských hraníc až po exit Břeclav.
Kontaktoval som priamo zákaznícku linku e-Dalnice a dostal som nasledujúcu odpoveď.
-------------------------------------------
Vážený pane,

děkujeme za Váš dotaz, ke kterému sdělujeme následující.

Popisovaný úsek je zpoplatněný, pokud jsou ale zpoplatněné úseky používány
jako objízdné trasy zákon 13/1997 Sb. říká, že vlastník zpoplatněné
komunikace, po níž má být vedena objížďka, je povinen strpět bezúplatně provoz
převedený na ni z uzavřené pozemní komunikace.

Pokud je tedy řidič nucen využít zpoplatněný úsek v rámci objížďky, nemusí mít
uhrazen časový poplatek. Nicméně se musí jednat o oficiálně značenou objízdnou
trasu.

Aktuální informace a situace na cestách, včetně objížděk a objízdných tras
jsou k naleznutí na odkazu zde [dopravniinfo.gov.cz]

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Tým zákaznické péče
Elektronické dálniční známky
www.edalnice.gov.cz
+420 222 266 757
------------------------------------------
A zase som nie múdrejší. Ale asi je naozaj ten úsek bez poplatku, kým bude trvať uzávierka. Po kliknutí na odkaz o aktuálnej situácii je tam zmienka o obchádzke a bezplatnom používaní D2 až po Břeclav.
24. 04. 2025 14:14

24. 04. 2025 14:41
A to je tak strašně těžké uvést to i na oficiálních stránkách ŘSD a edalnice.cz a změnit dopravní značení?
24. 04. 2025 15:01
Mirku, to chceš po státní správě v ČR?
Však to, co odpověděli figarovi, je naprosto jasnou ukázkou "lidskosti a srozumitelnosti", ne? thumbs up smiley
Samozřejmě je vše v souladu s platnou legislativou a oni nemají žádnou povinnost o tom informovat nějak jinak...
24. 04. 2025 15:40
Dopravní značení má být vždy rozhodující. To je jako kdyby někde oznámili, že je změněná přednost v jízdě a značení v křižovatce nechali původní.
01. 05. 2025 12:11
Nápad na příští týden Moravské Teplice. Samozřejmě to ukazeuje Czorna, Szombately, Kormed.. Prosím pěkně tu známku na tuto cestu online, na : autovignet.hu ? jen se radši ptám.
01. 05. 2025 12:24
[ematrica.nemzetiutdij.hu]

......................................................................................vjerni Adriatic
12. 05. 2025 15:55
To je ten správný odkazsmileys with beer
12. 05. 2025 16:04
Ten nejsložitější je správný eye popping smiley
12. 05. 2025 16:19
Mirko,
ani by som nepovedal. Prvý krát sa prihlásiš, vyplníš, zaplatíš a odklikneš aby si ťa pamätalo.
Druhý krát to máš za dve minútky thumbs upyawning smiley
... len musíš dať pozor na teraz platnú ŠPZ...thumbs up smiley
(kupoval som kolegom a kolegynkám + mením často auto na operatívny lízing)

smileys with beer
13. 05. 2025 09:46
Vlado

Mirek to určitě myslel tak, že nejsložitější je přímo to URL, ne to objednání tam.
Ale když to tak vezmu, tak ze SLO, AUT, SK a HU to ti Maďaři nejsložitější mají.
19. 06. 2025 15:16
Zdravím všechny příznivce SVK-HUN cesty. Níže pro Vás možná užitečný odkaz na "dopravní info" stránky s informacemi o uzavírkách ..., tak aby jste měli možnost vidět co Vás případně na této variantě v HUN po 86 čeká.

[www.utinform.hu]
08. 07. 2025 16:22
Je zde nějaký návštěvník nebo znalec? Hortobágy a park
09. 07. 2025 07:31
Zdravím,vloni jsme byli na východě Maďarska u Egeru a měli jsme naplánovaný výlet do Hortobágy ,no nakonec nám to časově nevyšlo.Měl jsem to nastudované a připadlo mě,že je tam nějaká farma,kde ukazují život a umění pastevců a nějaká vyhlášená krčma a asi pusca,kam si můžete zaplatit vyjížďku.Doporučil bych najít díl serie Karavanem po Maďarsku s Vicou Kerekes.My jsme navštívili jako i ona Bukové hory a Mezokoves.Letos by jsme chtěli do Chorvatska a možná dáme i cestou nějaký den v Maďarsku.
09. 07. 2025 08:15
Nevite zda jiz neni otevren dalnicni usek / prechod HU - HR u Beli Manastir ? M6 + A5 Budapest x Osijek
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 38
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 5583 během dne 09. 06. 2025
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.