Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko (2)

Autor admin 
Re: Přes Maďarsko (2)
26. 06. 2024 20:17
Plán je:
Ráno vyrazit z domova a přes Vídeň směr Balaton po silnici 84.
Cestou kouknout např. na Neziderské jezero.
Pozdní odpoledne a večer okouknout Balaton.
Ráno přesun změr Záhřeb. Koukneme do města.
Do večera dorazit někam do oblasti Splitu (třeba Sinj).
Třeti den už jenom kokusek do Podgory.

Takže jen takové rychlejší čučky na místa, kde jsme ještě nikdy nebyli.
Počasí to může ještě změnit.

Kemp klasický, stačí kousek trávy na malý stan a parkování pro auto. Raději něco tichého a ideálně s možností špacíru podle jezera. Koukal jsem na Badacsonytomaj, je tam hezký kopec. Ale zajímavější asi bude Tihany, tedy camp sehnat v Balatonfured.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (26. 06. 2024 20:44).
22. 07. 2024 08:51
Ahojte, ve vlákně výše bylo uvedeno, že Starý Goričan je uzavřený a vše je svedeno k hranici po dálnici. Chci se zeptat, zda to platí, jelikož je již taková naše tradice, první chorvatské kávičkování právě na této benzínce.
22. 07. 2024 09:08
Ahoj, přechod je otevřený i pumpa Ina.
22. 07. 2024 09:14
LOVA

grinning smiley nestraš grinning smiley to by tu už dávno bolo rozobrané na troch stranách. Pozri si dátum toho príspevku, alebo jednoducho kukni do Google máp, WAZE...
[www.google.com] keby bol uzavretý, cesty by boli sfarbené na červeno a určite by tam boli piktogramy "zákaz vjazdu" [www.google.com]
a na WAZE takéto piktogramy "zábrana vjazdu" [www.waze.com]

smileys with beer
22. 07. 2024 10:27
To je super, moc děkuji za rychlou odpověď.
23. 07. 2024 07:16
Funguje i malé bistro s nabídkou pár jídel a WC před INOu ve staré budově nalevo
Re: Přes Maďarsko (2) - kamery na M86 z kruhaca v Szombathely
26. 07. 2024 09:21
Zdravim,
doteraz kazdy rok som mal kupenu mesacnu dialnicnu znamku v Madarsku a isiel do Mursko Sredisce cez rychlostnu cestu M86. Akurat na potvoru teraz som si nekupil, ze skusim v akom stave maju cestu 86. Len sa mi "podarilo omylom" uz na tom velkom kruhaci v Szombathely zbehnut o 1 vyjzad dalej na uz platenu M86. Kym som si to uvedomil, nestihol som zist pravym pruhom na cestu 87 a zisiel som z M86 az na tom dalsom vyjazde na cestu 86 za aso 3-4km. V noci som si nevsimol, ci na tomto useku uz maju kamerovy system -ked to pozeram na Googlr Street mapach, tak tam na tomto useku nevidim ziadne kontrolne kamery. Aj som to este chcel zachranit a kupit rychlo 1 dnovu znamku, len bolo pred polnocou, nakoniec som nekupil a siel domov uz po 86..Kto tade teraz idete - viete mi ockom mrknut, ci su tam na tych rampach kontrolne kamery, ci ako vlastne kontroluju SPZ na tomto platenom useku, prosim? Pokuta je 45 eur, to by este slo, len zevrat to oni posielaju cez Vymahacsku slovensku pravnicku spolocnost PETKOV a oni si k tomu nahadzuju dalsich 50 eur! co uz neni tak malo.
Je este nejaka sanca, ze ma na tomto kusku M86 v Szombathely smerom na Csornu kamery nezosnimali a nepride mi pokuta?
Dakujem pekne.
PS: Ostuda - 17 rokov chodim cez Madarsko do Chorvatska skoro kazdy rok tadeto a ja spravim toto. Sa mi takato vec v zivote nestala!!!
Dakujem za info
26. 07. 2024 10:51
pmajco

Ahoj,
pokiaľ si dobre pamätám, tak prvá čítačka matríc zo Szombathely na M86ke, je až táto (HuGo) [www.google.com] ty si ale odbočil už skôr, teda asi tu?[www.google.com] . Skôr som nevidel žiadnu inú bránu s čítačkami.
Tak predpokladám že si ušetril smiling bouncing smiley

smileys with beer
26. 07. 2024 11:07
Už roky chodím cez HU ( Komárno - Kisber - Mór - Szekesfehervar - M7...Letenye) . V podstate až na obchvat Szekesfeherváru netreba nikde odbočovať (teda dúfam že maďari nebudú mať rozbúrané tie dedinské cesty).
Tento rok som mal v pláne skúsiť alternatívu Medveďov-Gyor -M85 ..... starý Goričan.
Ale vidím že tá cesta má kopec úskalí , odbočiek,skrytých radarov ... atď.a ešte k tomu po tme.
Raz darmo "stará košeľa je stará košeľa".
26. 07. 2024 13:07
Ahoj Vlado,
dakujem, ano, presne z toho vyjazdy som zliezol z tej M86. A dal si mi nadej - ak je ta rampa s kamerami az na 15stom kilometri, ako si posielal.

s tou pokutou som sa uz ako tak zmieril, skor mi islo o to, neplatit dalsej spriatelenej slovenskej firme navyse 50 eur - ze ak ma uz maju v Madarsku v systeme, ze to zaplatim priamo im, tu pokutu.

Takto si mi dal nadej - ze mozno ani pokuta nebude, budem spokojnejsi.

a poucenie - dalsi rok kupim znamku este z domu, nebudem takto trpnut ;-)

este raz, dakujem za info.

Sretan put
26. 07. 2024 19:27
pmajco

...pozerám, že sa Ti nejako podarilo premenovať tému Přes Maďarsko (2) na Přes Maďarsko (2) - kamery na M86 z kruhaca v Szombathely to si tam Ty doplnil?

Aj z opačného smeru je prvá čítačka na M85 až 10 km od odbočky z M1 [www.google.com], ale za prípojkou od Czorna (zo "skratky" po 86 cez Jánossomorja) na M86 už čítačka nie je.

Na M86 sú policajné kamery namontované, dá sa povedať že miestami na dohľad jednej na druhú. Sú na veľkých železných bránach a aj na vysokých stĺpoch úplne na vrchu. To budú zrejme dohľadové kamery na premávku pre dispečink, inak by sme sa asi všetci nedoplatili grinning smiley.

Tá Tvoja hláška "spriatelenej slovenskej firme" ma dobre pobavilathumbs up smiley
Je to dobre organizovaná firma "Právnická kancelária Petkov & Co".

Diaľničné nálepky kupuj jedine na internete, ale vždy len na oficiálnych stránkach. Je to bez rôznych 4-10€ príplatkov.

smileys with beer
26. 07. 2024 21:52
Dovla napísal:
Ale vidím že tá cesta má kopec úskalí, odbočiek, skrytých radarov ... atď a ešte k tomu po tme.

...práve že potme! Cestu 91 81 dobre poznám, keď sa stavala M85, M86 som tade jazdil...a teda tam som mal furt oči jak slimák na stopkách, nalepené na prednom skle eye popping smiley. Čo som tam videl hneď vedľa krajnice svetielkujúcich očí srniek v noci!! A pri návrate cez deň, tam bolo aj dosť mastných krvavých miest na asfalte.
Na 86tke sú od poslednej obnovy, tie najväčšie húštiny vyrezané a oplotené. Nevidel som tam za posledné roky ani živáčka. Teda okrem jedného, od tepla do guľata nafúknutého, ježka presne v strede medzi kolesami.
A vyzerá 86tka aj širšia, s plynulými zákrutami a širšími krajnicami, máš taký lepší bezpečnejší pocit, keď ideš po nej.

Radary ... pozri sa niekoľko krát za deň na WAZE, kde na 81tke sa práve nachádzajú pohyblivé radary, čo tam nahadzujú wazeri. Budeš prekvapený, ako sú tam často a ako často menia svoju polohu.
Na 86tke od Szombathely po M70 sa mi zdá, akoby tam boli max dve posádky. Jedna po Kormend a ten spodok druhá vrátane M70. A tie miesta merania sa opakujú každý rok, takže vieš kde sú, alebo Ti zablikajú oproti idúci vodiči, čo je tam na rozdiel od nás, stále ešte bežný jav.
Polohy stacionárnych radarov máš v každej navigácii a po novom už aj v Google mapách. Stačí sa pozrieť a trochu si zapamätať, alebo ťa upozorní navi.
Neviem odkiaľ vychádzaš, ale stačí porovnať na Google mapách:
cez Székesfehérvár: [www.google.com] + neskutočne dlhá nekončiaca jazda po M7 okolo Balatonu a hneď pokračuješ na CRO diaľnicu...
cez Szombathely: [www.google.com] + tá jazda po 86 od Szombathely dolu k M70 je pre mňa osviežujúcim spestrením pred nájazdom na CRO diaľnicu.
Ale však každý máme na výber smoking smiley

smileys with beer

Upraveno 2krát. Naposledy upravil vlado tt (26. 07. 2024 21:58).
28. 07. 2024 06:11
25.7. odjezd na jih přes Maďarsko, klasika M15, M1, M85, 86, M70 a Starý Goričan. Cesta bez komplikací, jedno měření raderem na M1 z policejního automobilu na úrovni obce Lébény kolem 15.hod.

Co se týče blikání, jak píše Vlado tt, tak za Kormenden na nás blikal starší pán v ještě starším autě, ale nic se naštěstí nekonalo.
28. 07. 2024 10:15
LOVA

thumbs upsmiling smiley ... krásnu dovolenku

smileys with beer
28. 07. 2024 20:22
Zdravím,dnes ráno jsme do oblasti Eger a Debrecín na dovolenou.Bohužel Chorvatsko musíme letos vynechat.Potkala nás taková neobvyklá věc s kterou se chci s Vámi podělit.Při objíždění Budapešti po M0 stálo během asi 3km asi 15 aut u krajnice s píchnutými pravými koly.Myslím jedno mělo píchnuté obě dvě.Bylo v místech,kde se odbočuje na Hungaroring.Nemám pro to vysvětlení.Jen jsem si vzpomněl,že jsem viděl reportáž,že nepřizpůsobivý kolem Budapešti mají tábory u dálničních odpočivadel a asi využívají sociální zařízení.
28. 07. 2024 22:37
pre vlado tt: som tak naučený a asi to nebudem teraz meniť, lebo bude čas mojim nepriateľom - potrebujem stihnúť trajekt o 11:00. Takže v Splite musím byť asi najneskorej o 10:30.
Som zvyknutý neprekračovať rýchlosti. Prvá zastávka je zvyčajne Shell benzínka v KN(nonstop) lebo nikdy nejdem z domu s plnou.confused smiley + 1 flaška coca-cola, lebo po nej mám oči na stopkách .smiling smiley
Potom Kisbér-Mór -Szekesfehervár-M7 a ďalšia zastávka
IStván Parkhotel es Éterem -obsluha nonstop, takže káva skoro ráno poteší.
Potom až ďalšie tankovanie ,cik- pauza a výmena vodiča niekde na dialnici v HR.
05. 08. 2024 13:41
Ahojte! Da sa objist dialnica od prijazdu na M3 od Filakova po Gorican? Vdaka
05. 08. 2024 14:48
silnice číslo 7, jde v podstatě souběžně s M7
06. 08. 2024 01:29
Samozřejmě lze lecos. Nicméně, ta 7 podél Balatonu je opravdu za trest thumbs down, nedejbože v sezóně a přes den... thumbs up smiley
Cestou ani není nic pěkného ke koukání. Je to něco, jako objíždět úsek A4 Goričan - Sv. Helena, možná horší...

P.S. Maďarsko mám rád a alternativní trasy také, ale toto bych moc nedoporučoval. Nestojí to za to. Pokud je to o velmi limitovaném rozpočtu, tak OK, dá se to...
06. 08. 2024 09:59
Slavkov ... totálna pravda.
Raz ma to postihlo. Nehoda na M7, polis nás vyhnala tade, okolo Balatonu!
Cca 25?km obchádzka, ale to bolo furt samá nekonečná dedina eye rolling smileyeye rolling smiley.

smileys with beer
06. 08. 2024 21:24
Silnice č.7 je v jižní části v dezolátním stavu. Jel jsem od Baltonu a tak rozbitou silnici jsem už dlouho neviděl. Je to slepenec záplat. Místy jsem asi štval místní řidiče pomalou jízdou, protože jsem si nechtěl vymlátit čepy.
Podobně je na tom i silnice č. 84 ze Sárváru k Balatonu.
mdr
07. 08. 2024 11:20
Díky za upozornění, za týden se chystám cestou k moři stavit v Hévízu a chtěl jsem jet právě po silnici 84 přes Sumeg.
07. 08. 2024 12:23
Dá se to, auto to přežilo, ale stav povrchu silnice je opravdu hrozný. Místní na tom jezdí jako by nic, asi to není nic výjimečného.
07. 08. 2024 12:51
84 je ve stavu jako obvykle, někde občas horší, jinde lepší. Neřekl bych, že se letos něco nějak tragicky změnilo. Prostě tak, jako v minulých letech, žádný zázrak, žádné drama... smoking smiley
Letos již 2x otočka za kamošem na Balaton, po 84 klasika nočních 100-120 km/h, standardní podvozek + normální gumy (nikoli 19-20" nízkoprofily). S tuhým sportovním podvozkem, nedejbože na nízkoprofilech by to asi bylo opravdu nic moc...
Vlastně jednou to letos bylo i s B8 v R-line na 18" a nějak jsem netrpěl. Až na mé chlapské tělo v tom sportovním sedadle s výrazným bočním vedením... thumbs up smiley
09. 08. 2024 19:38
Pozor na toulavé psy na D2 někde před Malackama. Čekal jsem zvěř na 86, ale toto u středových pásů ... fakt jsem se lekl, zvlášť když jedete v levém pruhu. Snad to kluci přežili ten provoz. Jinak cesta bez provozu a zdržení, jen jsme jeli za bouřkou a Slovensko od Bratislavy a celé Maďarsko po mokrých cestách. V Chorvatsku bez front a kupodivu bez policajtů. Jen otravní mladí Italové Vás vyblikávají když náhodou jste ve 130 v levém, jsou to vocasi. Doma si to nedovolí. Standardně vítr za tunelen Sveti Rok, ale značky vás upozorní tak to respektujte, docela to s autem cvičí. Nafta INA 1,41 E po celé A1, ostaní trošku dražší ale snad jen 10 centů. Slunce vodu a vzduch v Promajně popisovat nebudu, to je jiné vlákno na fóru Žena a život thumbs down
09. 08. 2024 21:10
petr.olomouc toulavé psy

... kúsok odtiaľ je "tmavá" osada, tak sa boli trochu prebehnúť do čistého prostredia thumbs up smileythumbs up smiley

smileys with beer

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (09. 08. 2024 21:12).
09. 08. 2024 21:57
Před tím, než skončí v kotlíku...smiling smiley
10. 08. 2024 07:26
tak tie túlave psy kupodivu ešte žijú... včera, presne v spomínanom úseku. Tiež som čumel.
mdr
10. 08. 2024 14:47
Tie, ktoré už nežijú, si tam nevidel.
15. 08. 2024 11:24
ja som po D2 šiel 9.8 a 12.8 a žiadnych psov som nevidel...už sú v guláši asi
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi , Mirus
Hosté: 265
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.