Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko (2)

Autor admin 
Re: Přes Maďarsko (2)
12. 05. 2019 19:22
Nevíte prosím o nějaké pumpě v Maďarsku mezi mezi Kormend a Letenye nonstop? Našel jsem pumpu v lenti ale pak jsem zjistil, že není nonstop. Budu tam cca ve tři ráno, tak bych rád natankoval než vjedu na Chorvatskou dálnici. A nevíte cenu nafty? Vyplatí se to než tankovat v Chorvatsku? Jedeme 23.6.diky
Re: Přes Maďarsko (2)
12. 05. 2019 19:31
třeba tady, na Lukoilu jsem i tankoval

[www.google.cz]

[www.google.cz]
Re: Přes Maďarsko (2)
12. 05. 2019 19:37
Szombathely, na prvním kruháči vpravo je non stop pumpa MOL, Gazolaj - 411,9 Ft. Berou i karty.
[holtankoljak.hu]
nastav si město. druh paliva,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mofra (12. 05. 2019 19:57).
Re: Přes Maďarsko (2)
12. 05. 2019 19:51
Jo super, díky :-)
Re: Přes Maďarsko (2)
12. 05. 2019 21:33
Petan0511 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nevíte prosím o nějaké pumpě v Maďarsku mezi mezi Kormend a Letenye nonstop?

Poblíž Lenti je to Redics, sice zajížďka 6 km, ale lepší cestou, je nonstop, lze platit kartou. Benzín a nafta je v HU levnější (o dost) než v HR (zvláště na dálnici), u plynu je tomu naopak.
Re: Přes Maďarsko (2)
12. 05. 2019 22:22
4.5.2019 Blava, M15, M1, M85, M86, 86, Mursko Središće a 10.5.2019 rovnakou trasou nazad. Bez akýchkoľvek problémov. Prejazd Maďarskom rýchly až k neuvereniu. Pri dodržiavaní rýchlosti do puntíku je to na dve a pol hodinky do Rédicsu. Pre ľudí z Moravy a západu Slovenska ideálne riešenie. Prejazd hraníc v Murskom Središći bez zdržania. Jediné dopravné obmedzenie bolo v niekoľkých tuneloch v Chorvátsku z dôvodu ich údržby /doprava v jednom tubuse/ čo v sezóne neočakávam. Chorvátsko na jar úžasné ako vždy. Na pumpe Petrol Dolga Vas na hraniciach obvyklá dobrá duga kava. MOLka v Rédicsi by mala byť nonstop. Tankoval som na nej najlacnejšie na celej ceste.
Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 15:46
Pro cestu přes HU jsou tu přes Szombathely do HR 2 varianty - přes Lenti, M70, Goričan nebo Mursko Središče, Čakovec. Já tedy jezdím tou první přes Lenti, ale zajímalo by mne, v čem by měla být lepší varianta přes Mursko Središče. Má někdo vyzkoušené obě trasy a může porovnat? Preferuji dálnici a M70 by už měla být průjezdná.
Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 19:46
No chtěl jsem to právě vzít na starý goričan, ten je zavřený, jedu z Karviné, takže Maďarsko je jasná volba, jen ještě nevím jestli jet na letenyy nebo mursko.... Ale to v noci asi bude jedno. Ale díky za tipy, asi to vezmu přes redics, natankovat a dále na Čakovec a hurá na dálnici... A ještě se zeptám, řešit naftu ve Slovinsku asi nemá smysl že,takový rozdíl to asi nebude. Neřeším dvě koruny na litr, ale aby to nebylo třeba rozdíl 8 korun na litr :-)
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 20:15
Ne ne, Madarsko je nejlevnejsi...
Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 20:21
tankujem v tescu v Szombathely, bez zachádzky, po ceste na Redics
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 20:32
Dle webu omv.hu je benzinka v Kormendu u kruhaku otevrena nove nonstop. Coz je super.
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 20:39
Vlada napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... Má někdo vyzkoušené obě trasy a může porovnat? Preferuji
> dálnici a M70 by už měla být průjezdná.

Pokud preferuješ dálnici, tak to není nic pro tebe.
Jinak to vychází časově nastejno, přes SLO je to o pár km kratší... a na poplatcích (za osobák) na A4 jsi o jedno Karlovačko v plusu grinning smiley
Pokud by jsi jezdil s dodávkou a s vlekem, tak je to ještě výraznější ve prospěch varianty přes SLO.
Na dálničním přechodu nemáš kde zastavit, dotankovat atd., ("starý" ) Goričan vesele upadá... u Varaždinu máš u OC obrovské parkoviště (v noci klid), nonstop pumpu atd. Z čehož vyplývá, že osobně nenajíždím na Čakovci, ale na Varaždinu...

Ber to pouze jako shrnutí a nastínění i jiného pohledu (než letící osobák z bodu A do bodu B k moři). Nikoho opravdu nechci přesvědčovat... Projeté mám vše osobně... a i s velkým autem a s vlekem,


Petan0511 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... ale aby to nebylo třeba rozdíl 8 korun na
> litr :-)

To se dalo bezproblémově 2 roky zpět v Bosně smoking smiley Teď již změnili daně... sad smiley
Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 21:39
Je to presne presne tak ako napísal Slavkov. Určite sa všetci zhodneme na tom, že pre časť fóristov je Maďarsko jasná voľba. V Zalabakse je to z Blavy už 200 km a zostáva len záver na hranice s Chorvátskom. Rozhodnutie či za Zalabaksou odbočiť doľava alebo pokračovať na Rédics si musí každý zvážiť sám. Navigácia v tom moc nepomôže. Nie je totiž lepšia varianta a ani horšia varianta a je to osobné a pocitové. Chcem pritom zdôrazniť, že mám opakovanú skúsenosť so ,,Starým“ a aj s ,,Novým“ Goričanom a rovnako aj s Murským Središćom. Za mňa je to o tom, že jednoducho nemám rád Nový Goričan, Starý Goričan rád mám, ale napríklad v máji nefunguje pre osobnú dopravu. Neviem ako iný fóristi, ale v Murskom Središći som nikdy nezažil kolónu či buzeráciu. Rád si dotankujem na Molke v Rédicsi a dám si kávu na Petrolke v Dolga Vas, kde to už je roky taký osobný rituál.
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
13. 05. 2019 21:48
Nahlížení do kufru na Novém Goričanu vcelku nechápu. Kdysi jsem to musel absolvovat, ale asi jen formalita aby se splnila nějaká činnost. Mechanika otevři, nahlédnu, zavři a jeď. Loni jsem na starém musel spustit zadní zatmavené okýnko, aby se policistka podívala dovnitř. Trochu jí zaskočila dětská sedačka bez obsahu. Pozvedla obočí, tak jsem jí vysvětlil, že drobotina měla leteckou přepravu a v tom monstru bude cestovat na místě. Pochopila, odkývla a jelo se.

Druga domovina Hvar - Zavala.
Re: Přes Maďarsko (2)
14. 05. 2019 08:09
Blava,Mosong..,Janosos..,Czorna,M86,Szombíci,Redics - vždy tankování - bývalo oproti HR N95 tak o tři kč levnější,
Mursko - nejvíce v jednom roku 7aut
/ nějaké Lenti,Goričany a restauračky mne nikdy nebraly a k tomu nějakých skoro 50lasiček za A4 navíc už vůbec /
okresky až po Svetu Helenu.
Cestou oblíbena Paka parkovišťátka s TOI a stolci,ale hlavně ve stínu - jezdím v pá a přes den
Pak otázka,zda klasika Plitvice až Šestanovac,Zadvarje na magistrálu a noclech na parkovišťátku s TOI i stolci,kde je v noci až moc mrtvo
a pak dopol přes Makarskou docourat dále

nebo oželet těch něco přes 800 naších šváblíků za A1 směr až na Zagvozd - poslední možný parking MOSOR je dost předtím - tady netuším jaký klid by byl za obdobných podmínek někdy od půlnoci až do rána

zpět jako už vloni,to už se každý vidí být co nedřív doma - tank Podgora,Baška Voda,Zagvozd,Demerje,Sveta Heli - okresky Mursko,Redics tank...
Re: Přes Maďarsko (2)
14. 05. 2019 11:47
To Slavkov
Díky za názor zkušeného. Opravdu se chci co nejrychleji dostat z A do B, už jsem to jel mnohokrát a kochat se chci až na místě. Ze severní Moravy to pro mne přes HU a Lenti-Goričan zůstává jednoznačně nejlepší varianta s největším podílem dálnice.
Re: Přes Maďarsko (2)
14. 05. 2019 12:14
Souhlas, tankování na MOL v Redicsi, kávu si ale dávám v kavárně Trska v Mursko Sredičše. Je na břehu Mury, ideální místo na krátký odpočinek po cestě a nečerpání nových sil.
Re: Přes Maďarsko (2)
14. 05. 2019 13:04
Už několik roků jezdím přes Starý Goričan a nikdy jsem neotvíral kufr auta. Snad už v srpnu bude v provozu.
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 00:41
Vikouš napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... nějaké Lenti,Goričany a restauračky mne nikdy
> nebraly a k tomu nějakých skoro 50lasiček za A4
> navíc už vůbec /
> okresky až po Svetu Helenu.
> Cestou oblíbena Paka parkovišťátka s TOI a
> stolci,ale hlavně ve stínu - jezdím v pá a přes
> den
> Pak otázka,zda klasika Plitvice až
> Šestanovac
,Zadvarje na magistrálu...

Jako dá se to... nicméně zrovna úsek mezi Varaždinem a Sv. Helenou není ničím zajímavým... kousek je kopcovitý v lesích, chvíli se člověk kouká na rychle frčící dálnici... To není pro každého. S osobákem tento úsek obvykle jedu po A4, s dodávkou s vlekem (mýto kat. 3, a pomalejší na dálnici) jedu bokem...
Pak bezplatný průtah Zagrebem a pak jedeš... ?
Mám projetý i úsek Zagreb - Karlovac po staré..., ale opět... hned na okraji Zagrebu nic moc "tankodrom"... a pak člověk projíždí "satelity". Samozřejmě záleží na načasování a aktuálním stavu na Lučku a A1... osobně obvykle volím placenou A1. Přes Plitvičky OK.

Když to jedeš přes HU a jedeš pod Makarskou... nepřemýšlel jsi o tom to vzít přes BiH? Mě se to třeba líbí víc...
Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 10:44
My jsme přes Starý Goričan jeli loni začátkem července těsně před půlnocí ve středu a nechali nás zvednout zadní dveře. Koukli a odmávli zas pryč.
Přes Nový jsme jeli zpátky kolem 18h v pátek o týden později. My jsme si chvíli postáli (brzdilo se to dělením kolon občané EU /mimo EU) a v protisměru jsme viděli i vyložené auto.
letos se chystáme přes Maďarsko opět, jen tedy přechod asi ten nový...
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 11:18
V podstatě tu cestu co tak nějak popisuje Slavkov jezdím dosti často.Cesta fakt OK a bez poplatků.Prvotně Břeclav-Rakousko-Maďarsko,zde popsaná několikrát klasika.Ještě k tomu tankodromu na okraji Zágrebu,počítám a pevně věřím tomu,že to Chorvati budou mít již opraveno,poněvadž tento úsek byl v loni uzavřený a mohutně se na něm pracovalo. Pokud i tento bude hotový,tak tato trasa "bez poplatků" bude velice příznivá,hlavně pro ty co nespěchají a nebo něco sebou táhnou.Pokud již má někdo nějaké informace co se týká té opravy,uvítám jakékoliv info.

MirekŠi
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 13:13
Slavkov napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jako dá se to... nicméně zrovna úsek mezi
> Varaždinem a Sv. Helenou není ničím zajímavým...
> kousek je kopcovitý v lesích...

Jo jo, kamarádovi se tam někde poblili děcka...to je pak "dobře" ušetřených 150kč za osobák... smiling smiley

V době předschengenové jsme 1x otevírali kufr na starém Goričanu na maďarské celnici (byl tam takový uniformovaný pidižvík) a na Redics kompletní prohlídka auta (tenkrát měli rádi passaty) - od té doby mám Slovince za pánská přirození a nikdo mě nedonutí tudy jet, nedejbože jim něco platit.

edit: asi ne v době předschengenové, ale když ještě nebyly společné kontroly na hranicích...asi



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tony Stark (15. 05. 2019 13:36).
Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 13:56
Co se týká hr.přechodu St.Goričan, podle mého by měl být na sezonu od 01/07 2019 opět v provozu.
"at Goričan border crossing till 30 June, detour: Goričan II border crossing."
Pokud se mýlím opravte mne.
Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 14:19
To Slavkov
opravdu nic zajímavého,ale klídek a hlavně to odpočko.
ZG,Lučko,Karlovac po A1 a pak se uvidí.Na Plitvičkách si člověk aspoň zakroutí volantem.
A1 - havárka,vítr a stojí se i hodiny a hodiny...
Po staré ZG - Karlovac ani zpět už nebrat,pokud nebude nějaký extrém.
SUV 4x4 dálnice i když může milovat by mi,kdybych měl jet 130km/h vysála i sváču z bagáže.
Píchni mi trasu HU na BiH - třeba na SZ.Někde jsem v mysli vyšťouchl levný benzín,ale cesty jak u nás po dědině a bez navigace problém.
Nutný pas ?
Včera jsem se konečně dle různých i neúplných návodů zaregistroval pro DZ HU - zkušební nákup mi to nepustilo - mám to za 65dní - nepůjde to tak moc dopředu ?
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 14:32
tomkin napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Co se týká hr.přechodu St.Goričan, podle mého by
> měl být na sezonu od 01/07 2019 opět v provozu.
> "at Goričan border crossing till 30 June, detour:
> Goričan II border crossing."
> Pokud se mýlím opravte mn

No to píšou chorvati, maďaři na začátku psali 31.července...
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
15. 05. 2019 19:59
Slavkov napsal(a):
-------------------------------------------------------
> zrovna úsek mezi
> Varaždinem a Sv. Helenou není ničím zajímavým...
> kousek je kopcovitý v lesích, chvíli se člověk
> kouká na rychle frčící dálnici...

Taky věc názoru. Mě osobně tento úsek přijde jako jeden z těch řidičsky zajímavějších. Celkem dost zatáček, stoupání a klesání. Vede v pěkné krajině, kdy je chvíli vidět i ty, pro které je cesta jenom nutné zlo a tak jedou po nudné dálnici. grinning smiley Provoz vesměs minimální (to ale asi záleží na tom, v jakém čase se tam jede), mís na předjíždění taky dost.....
Přes Maďarsko
24. 05. 2019 22:32
thumbs down



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Midax (18. 02. 2023 15:10).
HP
Re: Přes Maďarsko
26. 05. 2019 18:38
Nevšiml jsi si nebo můžeš potvrdit, že mají v Lenti otevřeno na MOL pumpě jen do 21,00 hod, tak jak píše Google?
Díky



Upraveno 1krát. Naposledy upravil HP (26. 05. 2019 18:40).
Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2019 09:21
Jestli se nepletu,tak loni byla MOLka v Lenti v letní sezoně nonstop.
avatar Re: Přes Maďarsko
27. 05. 2019 10:16
Tankuji tam pravidelně - nonstop, tedy v sezoně. Jinak nevím.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 93
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.