Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přes Maďarsko (2)

Autor admin 
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
23. 08. 2011 13:06
Nakup matrice cez internet:
[www.virpay.hu]

Dá za zaplatiť embasovanou kartou, ale je to tiež drahšie, ako keď sa kúpi priamo na benzínovej pumpe.
Je tam navyše servisný poplatok, plus nevýhodný kurz.

4 dňová známka:

Exchange rate: 1 € = 245 Ft
Vignette price: 6.73 € - (1650 Ft)
Service charge: 0.41 € - (100 Ft)
On credit card payments, we add 3 % service charge derived from the yearly vignette commission fees.
Total price: 7.14 € - (1750 Ft)
Re: Přes Maďarsko (2)
23. 08. 2011 13:23
[autopalyamatrica.ws]

chcu za transakciu len 100 forintov a kurz zavysi od tvojej banky, nie co si povedia oni. teraz Ti nepoviem, co som platil ja za 10 dnovu, lebo vypis z kreditky mam len na papieri.

Pre mna to bolo ulahcenie, nemusel som nic riesit, nikde stat a ako vyzera forint dodnes neviem smiling smiley
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
23. 08. 2011 15:04
Mirod napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Na starom Goričane je búdka, kde sa dá kúpiť
> matrica, kúsok za maďarskou hranicou (smer
> Budapešť) vedľa veľkého parkoviska pred nejakou
> reštauráciou - po ľavej strane.
> Je to súčasne aj zmenáreň.

A ja len dodám, čo som tu už raz napísal, že z tej búdky mám veľmi zlú skúsenosť s tou babou, ktorá keďže sa nedalo platiť kartou, a forinty som nemal, tak zobrala odo mňa toľko eur, že som tu diaľnicu skoro raz toľko preplatil. A to som zistil až doma, keď som si zistil aký bol kurz euro-forint. Zaujímavé, že bloček z pokladne mi vydala vo forintoch.
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
23. 08. 2011 15:12
irenej, potvrdzujem. Myslím, že v 2009 som tam tiež kupoval známku a nikdy viac.
Re: Přes Maďarsko (2)
23. 08. 2011 16:18
Chceme letos poprvé projet Maďarskem mimo 86, zkusíme z Bratislavy dálnici se zkratkou Gyor-Sekesfehervar. Na stránkách maďarských dálnic jsem studovala, co musím nahlásit při koupi virtuální známky a není mi jasný výraz identifikační číslo vozidla. Je tím myšlena SPZ či nějaké číslo z technického průkazu? Jinak je mi jasné že hlásím délku známky, kategorii vozidla, kód země (CZ) a ono identifikační číslo. Poraďte, prosím. Díky, J.
Re: Přes Maďarsko (2)
23. 08. 2011 16:50
Ano je to spz.Tu sledují na dálnici kamery a vyhodnocují tak platiče a neplatiče.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kopera (23. 08. 2011 16:52).
Re: Přes Maďarsko (2)
24. 08. 2011 08:37
My jsme letos do HR bohužel nejeli,ale byli jsme ve východním Maďarsku,tak jsem kupoval dálníční známku desetidenní-někde je uváděna jako týdenní s desetidenní platností.Kupoval jsem ji přes net a cena byla 2750 ft a banka to počítá přes střed kurzu o jiném poplatku nevím a kdyby byl,tak
je pro mě lepší to zaplatit v klidu domova.V Google si přeložím stránku do češtiny a je to.Jediný problém tam je,že se to musí zvládnout do 5 minut,jinak se to neodešle.To se mi napoprvé nepodařilo,takže napřed nachystat kartu.
Re: Přes Maďarsko (2)
24. 08. 2011 20:16
Ja som kupoval 10 dňovú na prvej MOL pumpe na M1. Cena 2750 ft, platene kartou. Napišeš na listok SPZ, ukažeš na tabulke čo chceš tzn. kategoriu a cenu "maju to pri každej pokladni" a možeš cestovat.
Re: Přes Maďarsko (2)
26. 08. 2011 09:47
www.satc.sk
Re: Přes Maďarsko (2)
29. 08. 2011 12:52
Vrátili jsme se z HR v sobotu ráno, tam i zpět po 86 - přes Dolga Vas a Lendavu na Mursko Središče.

Potvrzuji, že na hraničním přechodu z Maďarska jsou 2ks informačních tabulí, kde je uvedeno vignette, ale samotné zpoplatnění je až při výjezdu z kruháče - pod značkou silnice pro motorová vozidla je umístěna tabulka vignette.

Tudíž překlad ze slovinštiny a zdůvodnění, že zpoplatnění je až k hranici, je mylné. Cesta přes Dolga Vas je bez poplatku použitelná.
Re: Přes Maďarsko (2)
29. 08. 2011 17:20
To macek7607 - prosím o informáciu, v akom stave je cesta 86 medzi výjazdom z diaľnice v Mosonmagyaróvári a Rédicsom. Presnejšie, ako pokročila rekonštrukcia cesty, semafórové výluky a pod. Prosím len o aktuálny stav cesty, ktorý si bezprostredne absolvoval.
Pomôže mi to pri rozhodovaní medzi touto trasou a trasou z Bratislavy cez Gyor, Veszprém a potom po diaľnici M7 cez diaľničný prechod Goričan až po Šestanovac.
Ďakujem, Vladislavia.
Re: Přes Maďarsko (2)
29. 08. 2011 21:19
Potvrzuji to, co psal "macek7607". Kruháč za H - SLO hranicí je v pohodě průjezdný bez známky. Když se vracíte, tak je na souběžné "háčkové - rychlostní" cestě vidět tabulka pod značkou, kde se odpočítavají metry zpoplatnění. Dokonce i podle navigace od Nokie začíná H7 až na výjezdu z kruháče. Takže nebojte se a vzhůru přes Lendavu!
Re: Přes Maďarsko (2)
30. 08. 2011 09:07
To Vladislavia:
Pokud se týče stavu 86, tak opravy probíhají mezi Zalalovo a hranicí se SLO. Při cestě zpět z HR v pátek 26.8. v noci byly 3 semafory v tomto úseku: (1×mezi Zalabaksou a hranicí SLO, 1×Zalabaksa, 1×Kalocsfa - pokud si dobře vzpomínám). Vyfrézovaná cesta byla v Zalabakse a směrem k hranici se SLO. Čas čekání u semaforů cca 2-3min. Zalalovo beze změny, přejezd a díry se neopravují. Nový asfalt přibývá dost rychle, protože při cestě do HR (11.8. v noci) bylo více vyfrézovaného a méně nového asfaltu.
Zbytek 86ky bez problémů, místy díry a koleje (např. u Kormendu a u Csorne), ale toto nepovažuju za problém, protože stav cest v CZ není lepší, takže jsem už na to zvyklý.
Přeju šťastnou cestu.
Re: Přes Maďarsko (2)
22. 09. 2011 20:59
Ahojky cestovatelé. Letos opět "přes Maďary na Jadran". Podávám tedy zprávu z cesty přes Maďary do Luky Dubravy / Pelješac, 2.-14.9. Tam i zpět stejnou cestou Pe-Brno-Bratislava- Janossomorja-Andau-Tadten-Walern-Panhagen-Fertöd-Lővö-Sarvar-Vasvar-Bak-Letenye-nový Goričan-Zagreb-Vrgorac-Ploče-Ston-Luka Dubrava (podrobný popis přes HU viz str. 27 a 28 ve vlákně Přes Maďarsko I). Naprostá pohoda a na pohodu, přes HU minimální provoz.
Novinkou je letos poprvé vyzkoušená "zkratka" Janossomorja-Andau-Tadten-Wallern-Pamhagen-Fertöd-Lővö-Sarvar. Janossomorja je druhá vesnice v Maďarsku mezi Blavou a Csornou za krátkým úsekem nezpoplatněné maďarské dálnice M1. Hned na kraji vesnice je zatáčka vlevo a silnice pokračuje skrz vesnici déle na Csornu, ale v této zatáčce lze jet také rovně, je tam i směrovka do Rakouska: Andau - A (Austria) a dodatková tabulka, zakazující vjezd vozidlům nad 3,5 t. Tak jsem to vzal rovně. Přes shora uvedené vesnice/městečka se přijede na KO u Sárváru (mezi Vasegerszegem a Hegyfalu na 86-ce). Až na průjezd Jánossomorjou velice pěkné silnice, zcela bez provozu, nádhera, dobře značeno. Tam jsem to jel poprvé a v noci, obavy z bloudění byly zbytečné. Zpět ve dne-pohoda, kochačka. Je to velmi příjemná alternativa pro poklidné cestování na Jadran. Lada
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
24. 09. 2011 20:49
calada, zaujmava trasa, kolko Ti trval prejazd cez Madarsko? Mne to príde tak, že si tam chodil kade tade z ľava do prava a robil si všetko preto aby si nešiel po hlavných trasách, alebo si tam jazdil krížom po poľných cestách?

Hlavne: Fertöd-Lővö-Sarvar-Vasvar
Keď stredom ide pomerne rovná "86".


Re: Přes Maďarsko (2)
26. 09. 2011 21:34
To 263735: Neboj, nekličkoval jsem, ani nehledal vedlejší trasy jen kvůli tomu, abych nejel po hlavní silnici. Úsek od KO na 86 přes Sárvár, Vasvár, Bak, Letenye jsem vyčetl na tomto fóru. Bylo to ještě blahé paměti ve vlákně "Přes Maďary na Jadran", bohužel nenávratně ztraceném. Trasa je to bezchybná a když se podíváš na mapu z nadhledu, tak je to trasa přímější, než přes Szombahtely (samo sebou na Goričen, abychom srovnávali srovnatelné). Novinka je jen ten úsek Janossomorja-Andau-Lövö-KO 86. Časově to bylo tak, že z Blavy (most přes Dunaj) do Letenye se zastávkou na kávu na KO na 86 to trvalo 4 hod, z toho Blava-KO 19,50-21,30, 114 km. Zpátky na chybu stejné. Ale nejsou to žádné polňačky. anóbrž velmi pěkné silnice, ale bez provozu. Ale víš jak to je, kdo nezkusil, neuvěří. Ono se to totiž zdá, ale když se mrkneš na mapu, tak přes Csornu je na cestě celkem 10 vesnic (včetně Csorny), přes Anau "jen" 9, na vzdálenost asi o 4 km kratší My nechvátáme, máme přeci dovču, ale nerad jezdím v koloně s kamiony. A řekl bych, že to ani neflákáme, jezdíme svižně (já i choť). Trošku jsem se pochválil, ale jak praví klasik "Byl by to nudný život, kdybychom se sami alespoň občas nepochválili". Lada
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
27. 09. 2011 06:43
Laďo ... taky zachutnala cesta ... jen tak langsám přes Maďary na Jadran ?
... dobré
Re: Přes Maďarsko (2)
27. 09. 2011 09:18
Já fakt nevím. Já té cestě přes H nějak stále nemohu přijít na chuť. Za bolševika to kolikrát jinak nešlo a co se tam dělo byla hrůza. Málem jsem porazil opilce na kole. (válel se na silnici jak prase - v 01.00 hod !!!,jindy zase : klínový řemen mi praskl a jeho cena vylétla v nějakém jejich statku asi 20x oproti ceně u nás )
Prostě viděli, že je člověk v problému a už jsem byl škubán a oškubán. V BLR zase hned za hranicemi jsem si chtěl dát chrupku a najednou se tam začali honit bulharští "bratří" s mačetama. Jak rychle jsem byl o 100 km dál. Jak ve ferari. V Rumunsku zase děcka ulamovali - tedy vlastně kradli tehdy modní laminátové antény a vůbec - jeden cigán zakecával posádku a další raboval kufr.
Prostě těmto státům jsem zatím po těch zkušenostech na chuť nepřišel. Raději pojedu trasu o 200 km delší ale pohodě.
Re: Přes Maďarsko (2)
27. 09. 2011 11:54
Ještě dlužím popis naší letošní zkušenosti z cesty přes Maďarsko. Cesta tam po dálnici, kolem Budapešti po obchvatu M0. Cestou nás překvapila poměrně zněčištěná a nedůvěryhodná odpočívadla, většinou tam byla podezřelá rumunská a bulharská auta. Neuklizená WC. Celkový dojem nic moc. Cestou zpět jsme zkusili za Balatonem sjet na silnici č. 81, napojení na dálnici zpět u Gyoru. Časově stejné jako cesta po dálnici přes Budapešť, ale horší cesta, silný provoz, minimální možnost předjíždět autobusy a nákladáky, ale zase kratší vzdálenost a nižší spotřeba než po dálnici.

Příště zkusíme zase klasiku přes Rakousko, nějak mě to Maďarsko nepřesvědčilo, chtěli jsme to hlavně vyzkoušet pro porovnání.
Re: Přes Maďarsko (2)
27. 09. 2011 19:48
Nič iné Vám MartinR nepomôže len nejazdiť cez Maďarsko. Chodte si pekne cez Rajch, tam je všetko čisté, nie sú tam ani Rumuni, ani Bulhary a máte to aj bližšie. A nám čo jazdíme cez Maďarsko určite nebudete chýbať, ani pri Budapešti, ani pri Balatone.
Re: Přes Maďarsko (2)
27. 09. 2011 22:20
Jen připomenu.:
Letos jsme projeli Maďarské okrsky v neděli tam i z5 po 86tce bez předjíždění kamiónů(na trase jsme potkali jeden,vezl mléko),zatížení nízké a nejeli jsme pomalu.
Jezdíme tady od r.07 a"silnice" na této trase se každým rokem zlepšují.Dnes hodnotím tuto trasu jakožto nejlevnější pro obyvatelé
severní Moravy. .
Kromně jazykové bariéry jsme v Hungáry nenalezli neporozumnění.
Madarsko je na cestě na jadran zmněna jízdního režimu.
Proto se tady budu těšit i příště.
Re: Přes Maďarsko (2)
28. 09. 2011 15:12
V neděli mají kamiony na 86-tku zakázaný vjezd. Jel jsem letos tudy také v neděli, také téměř bez kamionů. Horší to bylo zpět, to jsem jel v pondělí, to již kamiony jezdily. Ale myslím si totéž, je to pro nás Moraváky ( sever i východ) asi nejkratší spojení pro cestu na Jadran.Snad v nejhorším stavu byla 86-tka v roce 2009, teď již druhým rokem se mění k lepšímu, řekl bych, že letos udělali v tomto směru velký kus práce. A pokračují i směrem k Rediczu, t.j. ke slovinským hranicím.
Re: Přes Maďarsko (2)
28. 09. 2011 16:51
Ozzie napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nič iné Vám MartinR nepomôže len nejazdiť cez
> Maďarsko. Chodte si pekne cez Rajch, tam je všetko
> čisté, nie sú tam ani Rumuni, ani Bulhary a máte
> to aj bližšie. A nám čo jazdíme cez Maďarsko
> určite nebudete chýbať, ani pri Budapešti, ani pri
> Balatone.


Bohužial to s tými Rumunmi a Bulharmi je pravda, dokonca koncom augusta sa motali aj na odpočívadle Marune pred Zadarom.. Ale inak aj ked som tohto roku bol bez lode, šiel som po madarskej dialnici, ktorá je nesrovnatelná s našou D1, z Břeclavi je to do Zadaru 880 km za 9,5 hod aj s prestávkami, v kuse dialnica Břeclav - Zadar, riešiť okresky (skúsil som ich) pre 144 km naviac a 150 kč za dialničnú známku se mi nechce, časovo to vychádza minimálne stejne, pohodlie je nesrovnatelné.Pre auto so spotrebou 10l to vychádza za obe cesty vč.známok o 1500 kč naviac, naftová Octavia sa musí vojsť do 1000 Kč. Za bezpečnost - cez den kamiony, v noci zver - sú to dobre vyhodené peniaze, na to vlastne dialnice sú. A nepotrebujem navigáciu, takže som ešte vlastne ušetril..:-)



Upraveno 8krát. Naposledy upravil sunrider (29. 09. 2011 07:28).
Re: Přes Maďarsko (2)
28. 09. 2011 23:13
Svet sa mení, a to čo platilo pred 20 rokmi dnes je dnes už minulosťou. Vtedy bol komunizmus a všetky krajiny východnej Európy boli na tom rovnako. Dnes je Európska únia, a rozdiely medzi západom a východom sa postupne vyrovnávajú, s výnimkou asi len Rumunska a Bulharska, ale aj tam sa to už dnes mení k lepšiemu. Ale rozhodne by som tieto krajiny neporovnával s Maďarskom, čo je štandardná civlizovaná európska krajina s rozvinutou infraštruktúrou. Každá krajina má svoje vlastné preferencie v cestnej sieti, a pre maďarov nie je cesta č. 86 na prvom mieste, napriek tomu a napriek faktu že je to objazdná trasa pre kamióny ktoré sa vyhýbajú mýtu, je táto trasa minimálne v takom stave, ako tranzitné trasy v íných európskych krajinách.
avatar Re: Přes Maďarsko (2)
29. 09. 2011 12:57
Karel M. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> V neděli mají kamiony na 86-tku zakázaný vjezd.
> Jel jsem letos tudy také v neděli, také téměř bez
> kamionů. Horší to bylo zpět, to jsem jel v
> pondělí, to již kamiony jezdily. Ale myslím si
> totéž, je to pro nás Moraváky ( sever i východ)
> asi nejkratší spojení pro cestu na Jadran.Snad v
> nejhorším stavu byla 86-tka v roce 2009, teď již
> druhým rokem se mění k lepšímu, řekl bych, že
> letos udělali v tomto směru velký kus práce. A
> pokračují i směrem k Rediczu, t.j. ke slovinským
> hranicím.

Karle, přesně jsi to vystihl. Jezdím tudy každý rok, a opravdu letos jsem ty opravené úseky skoro nepoznal. Kousek před slovinskými hranicemi zůstal kousek na semafory. Ty semafory jsem viděl dvojí, ale jedny nebyly v provozu ani cestou tam ani zpět. Pro nás Moraváky je to opravdu asi nejrychlejší cesta, kdy po dálnici se nejede jenom převážná část Maďarska, ten kousíček Slovinska (zato se tam dá výhodně natankovat) a kousek Chorvatska před nájezdem na HR dálnici v Čakovci nebo Varaždinu. Samozřejmě se to dá projet po dálnici Maďarskem celé, ale je to o dost dále (ostatně se to tady už dost diskutovalo). Faktem je, že opravou toho tankodromu před Redicsem i dále v HU vnitrozemí se původní 86kové trase opět vrací její význam.
Re: Přes Maďarsko (2)
30. 09. 2011 19:30
Tak nevím Juraji, ale že by bylo Maďarsko standardní civilizovaná krajina, to se mně nezdá. Spíše mně sedí to hodnocení od MartinaR.
Re: Přes Maďarsko (2)
30. 09. 2011 21:15
To Hanah, v tom případě není ani Česko standartní civilizovaná krajina, když beru tu korupci kolem dokola. Než jet přes Slovinsko po dálnici za nekřesťanskou cenu, nebo riskovat různé pokuty za předčasný nájezd na dálnici, nebo stát hodiny na hranicích SLO - HR, raději v klidu pojedu po 86-tce po "nestandartní" civilizaci Maďarska, Toť mě velí můj selský rozum obyčejného člověka z Valašska.
Re: Přes Maďarsko (2)
30. 09. 2011 21:59
Karel.M. My startujeme z Beskyd,pro nás je 86ka cesta obezřetnosti,nicméně nejvýhodnější vůči poloze bydliště.

Hanah,z kterého místa vyrážíš,abychom pochopili souvislosti.?
Re: Přes Maďarsko (2)
30. 09. 2011 23:19
Karle M, já přes Maďarsko jezdím také, ale když projíždím vesnicemi a vidím ty, s prominutím, divné ksichty, tak přemýšlím, odkud asi pocházejí. Nakonec ani ta jejich řeč nějak nezapadá mezi okolní slovanské či germánské jazyky. A když vzpomenu na mentalitu svého vyženěného příbuzenstva z jihovýchodního Slovenska / severovýchodního Maďarska, kde se mnohé řeší s pomocí nožů, tak o té civilizaci poněkud pochybuji.
Re: Přes Maďarsko (2)
01. 10. 2011 11:53
nehnevaj sa Hanah, ale ty si blbec. Ksichty sú vidieť aj v čechách a kudly sa vyťahujú aj u Vás nielen na východe Slovenska. Skús sa zamyslieť nad tým, že VY slávný Český národ ste najmúdrejší na tomto svete (česť výnimkám) a napriek tomu ste tak isto v prdeli ako okolité postkomunistické štáty. V niečom sa predsalen podobáte tím divným "ksichtom". Maďari aspoň majú dobré jedlá.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 60
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.