Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nemáte někdo dobrý tip na delší zastávku po cestě do HR

Autor Martin-sed 
Nemáte prosím někdo dobrý tip na zastávku po cestě do HR, v Rakousku, Slovinsku nebo Maďarsku.Jedná se mi dva nebo tři dny strávených třeba lehčíma tůrama vhodnýma i pro děti.
Napadá mě třeba Mixnitz s Medvědí soutěskou nebo Kamnické Alpy a podobně.S ubytováním v kempu nebo apartmanu.
Má někdo prosím konkrétní zkušenosti? Je lepší udělat něco podobného při cestě tam nebo zpět.
Díky za všechny náměty a podměty.
Ahoj Martine,

tu Medvědí soutěsku bych Vám s hodně malými dětmi asi nedoporučoval (desetileté dítě by to už ale zvládlo). Pokud se přece jen pro ní rozhodnete (je nádherná) dejte pozor na to, že po žebřících se chodí jen v jednom směru a to na horu a je tedy třeba si naplánovat trasu (okruh) tak, aby jste se vrátil na místo kde máte zaparkované auto.
Přeji pěknou dovolenou a blahopřeji ke skvělému nápadu na poznávání Rakouska.

Kamil
Re: Nemáte někdo dobrý tip na delší zastávku po cestě do HR
06. 07. 2005 17:53
Záleží kudy pojedeš. My se letos stavovali v Julských Alpách a bylo to náherný. Bledské a Bohinjské jezero, lanovkou na Vogel a ještě je tam jakýsi aquapark Bohinj (reklama na lístcích z lanovky - o co přesně šlo nevím). Tohle by děti spolehlivě zvládly a dva dny tam jdou utratit úplně v pohodě - je to jen o penězích... Ale říkám, jde o to kudy jedeš, naše trasa vedla přes Ljubljanu, takže jsme to měli cestou, kdo jede na Vídeň, Maribor a Plitvice to má dost bokem.
Ve Slovinsku je pěkně téměř všude. ALe výše zminovaný Bled je super. Jezdím tam 1-2x do roka (mám tam známé) a neznám mnoho pěknějších míst v tomto koutě Evropy
Já bych též doporučil Bled, ale stejně tak bych doporučil Postojnou ve Slovisku - jsou zde jedny z největších jeskyní V Evropě. Je to nádhera (vůbec se nedá srovnávat s našemi...). Jede se do podzemí vláčkem, dále se jde ve skupinkách. J eto bezpečné a navíc velice zábavné i pro děti(uvidíte též Človešku ribicu, cožje slepá rybka, která zde žije a človeška se jmenuje proto, že žije stejně dlouho jako člověk). Poblíž je Škocjanská jáma. Jedná se opět snad největší kaňon v Evropě. Touto jeskyní protéká řeka Rijeka, vlévající se do moře. Též moc hezké. V neposlední řadě bych ještě doporučil Predjamský hrad - hrad postavený ve skále opět propojený s jeskyněmi. Jedná se o místa v jedné lokalitě a to sjezd ze Slovinské dálnice Postojná.
Poblíž těchto míst jsou samozřejmě kempy.
Hezké zážitky

P.
Re: Nemáte někdo dobrý tip na delší zastávku po cestě do HR
23. 08. 2005 14:20
Po ceste do HR nebo zpet se vyplati zastavit zejmena:
V Aqualandu a mineralnich pramenech v Sarvaru.
Na zapadnim brehu Balatonu. Jsou tam vsude okolo termalni prameny (Zalakaros, Nagyatad, Heviz, Csisztapuszta a dalsi). Nejprijemneji na mne, co se tyce thermalu,pusobil Nagyatad, nejruralneji Csisztapuszta a nejmene sympaticky a monstrozne Zalakaros. V Hevizu se provadi nyni rekonstrukce a tak je areal rozdelen na neprostupne znacne omezene sekce.
Dalsi atrakci pro deti (a nejen pro ne) muze byt prirodni reservace Kisbalaton v okoli Alsopahoku - cca 5km od Zalakarose resp. objezdu zapadniho brehu Balatonu).

Ve Slovinsku je hned po ceste pres Lendavu kousek od hlavni Thermalni areal [www.terme-lendava.si] u Hotelu Lipa. V arealu, nove rekonstruovanemu pomoci dotace EU, je i pekny camp. Dobre ceny jak ubytovani v hotelu nebo v prilehlych depandancich a soukromi, tak i vstup do celeho arealu. Cistounska trava, termalni i netermalni vnejsi a vnitrni bazeny. Nabizeji ruzne packety - napr. vstup do arealu a obed (cca 230,- Kc ekvivalent etc.). Vstup na pul dne vyjde asi na 140,- Kc. Je to tedy i dobra moznost relaxu po ceste. V recepci hotelu lze smenit i koruny nebo forinty za velice dobry ferovy kurz.
U benzinky v Lendave akceptuji vsechny druhy karet a benzin vychazi oproti HR, A a H o cca 5 a vic korun levneji, takze lze tim castecne vykompenzovat navstevu termalnich pramenu.
Dalsim mym tipem je areal - opet thermalni - s dobrym ubytovanim a stravovanim (opet v ramci nabizenych packetu - i vcetne tur etc.) v prostredi hor [www.terme-zrece.si] trochu dal na zapad od Mariboru.
smileys with beer

Re: Nemáte někdo dobrý tip na delší zastávku po cestě do HR
23. 08. 2005 15:50
Čerstvě jsme navštívili Velkou Paklenicu - u Starigradu - nááádherné kopce, krásná túra!!! ale nevím jak moc to máte při cestě smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi
Hosté: 89
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.