Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Hustota provozu

Autor ivos 
Re: Hustota provozu
20. 07. 2024 09:05
Dobrý, mám to doma taky. Při navigování mi bylo řečeno, že ji nemám poslouchat, ale koukat, kam ukazuje. Už vím proč, když řekne doleva a ukáže vpravo.
20. 07. 2024 09:36
Tak dnes by som tam nechcel byť!
Obchvat A3 od HU kolona 10km už od križovatky Buzin po Lučko. Píše to trvanie cesty 3 hodiny...
No ale to čo je za Lučkom...angry smileyangry smiley Ťahá sa to až po Bosiljevo thumbs downeye rolling smiley priemerná rýchlosť 32km/hod.
Ani od Slo to nieje žiadna výhra. A4 od Stanišina až po Trakoštan mýtnicu, 7,5 km je na tri hodinyeye rolling smiley
No uvidíme, ako to prežili niektorí čo sú tam, snáď napíšu ako bolo.

smileys with beer
20. 07. 2024 10:21
Jižní "obchvat Zagrebu" po okreskách zatím vypadá bezproblémově...
Jinak i na hranicích BiH je docela husto.
20. 07. 2024 10:53
Nezačínají v části Dojč prázdniny?
20. 07. 2024 11:26
Neskutočné.
Stačila pol hodina a Lučko smer k moru je prázdne smiling bouncing smiley
Čo to pustili zadarmo?thumbs up smileythumbs up smiley
Pritom WAZE to písalo na tri hodiny, rýchlosť v kolóne cca 4km/hod!
Dlhé roky to bolo naopak. Do tej 8-9tej Lučko ešte pomalším preletom, ale potom gužva aj do 13-14tej hodiny.
Za Lučkom sa to podľa kamier ešte stále ťahá pomaly.

smileys with beer
20. 07. 2024 12:21
Google mapy ukazujú 4 nehody pred tunelom Sveti Rok! Kolona už od Gornej Ploče 16,4 kmangry smiley
Aj v opačnom smere od mora kolóny už od Zadar istok až po tunelsad smiley
...SOBOTA...

smileys with beer
20. 07. 2024 13:00
Citaci
Zahajskej napsal(a):
Nezačínají v části Dojč prázdniny?

To máš v podstatě jedno, jak jednou někde začaly prázdniny, můžou jet kdykoli později. Ony totiž nejsou jen školní prázdniny, ale taky Werksferien, tedy celozávodní dovolené. Ten termín stěhování národů ani přesněji odhadnout nejde.
Ačkoli v sobotu se to dá čekat, když většina ubytovatelů sjednává turnus vždy právě od soboty.
Tento víkend mohli vyrazit z Meklenburska - Předních Pomořan a Šlesvicko - Holštýnska, tam začínají v pondělí 22.7., ale odtud bych návaly nečekal, to je jen 5,3 % populace v Německu.
Momentálně už mají prázdniny v Berlíně, Brandenbursku, Brémách, Hamburku, Hessensku, Dolním Sasku, Severním Porýní - Westfálsku, Porýní - Falci, Sársku, Sasku, Sasku Anhaltsku a v Durynsku. To postihuje dvě třetiny obyvatel Německa.
25.7. začnou prázdniny v Bádensko - Württenbersku (13,2 %), 29.7. v celém Bavorsku (to už bude víc, skoro přesně 15 % populace)

V Rakousku už také prázdniny běží, podobně, jako ve většině švýcarských kantonů a asi třech čtvrtnách dánských okresů, nejméně týden.
mdr
20. 07. 2024 15:13
Je tam špinavé moře a draho, a furt se tam cpou!
20. 07. 2024 16:55
My dnes odjezd z Pagu v 8:30 rsno a cesta domu ok - zdrzeni nikde zadne. Jen za Sv. Rokem strasne prselo, rychlost omezena na 80 a nekde i 60. Cesta k mori stala od konce slo dalnice - to ale pred tydnem taky a pak to jelo pomalu za Zadarem - nevidela jsem tam ale rozdil oprotii minule nedeli. Ted se ro zpomalilo pred Vidni, prujezd ale ok, uz jsme za

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zabak (20. 07. 2024 17:22).
20. 07. 2024 17:27
Tak nevím,od 1998,kdy ještě nebyly dálnice na Istrii či Makarskou,byly kolony všude vč.odstavených autí pro poruchy či nějaké havárky.Nyní v době dálnic zmizel ten požitek z jízdy a ti plyncihlové čili spěcháči i ten malý požitek už nadobro zabili.
Dle info z medií nás tam jezdí stále + - 700 - 800tis + Poláci ap..Vždycky jsem jezdil v pátek po šichtě či navečír,de facto noční přesun a dopol na místě s mini přespáváním za pákami kde se dalo.V době covidu CK ta ubytka pustila a dalo se libovolně kdykoliv a tak jsem brával těch 17 -18 dní = 14dní dovolka a zbytek na aklimatizaci.Někdy jen na týden - tomu říkám na otočku.Sotva se vyrovnám,už zase balím zpět - NEBRAT !
Covid skončil a už to má zase CK a už jen so - so,že prý si mám JÁ někoho sehnat na návaznost.Teď dávají last minut či super extra a za pidi ceny jen aby to nějak zaždouchli.U mne mají smolíka.
Takže za 13 a v pátek snad v 9 hod dopol - u nás určitě " ďurama " jak říká mladej a jsem zvědav jak mu to půjde přes BM kdo tam bude dříve - Lučko vidím tak + - 19hod.Nepamatuji tam poslední dobou problém. Ráno od Karlovace po dálnici za Makarskou.Snad se tam nesejdu s těma co to právě čtou...
20. 07. 2024 21:18
Odvykl jsem si cesty tam i zpět o víkendu, raději jedu před ním nebo po něm, nikdy žádná dlouhé kolony. Nejdelší byla loni někdy kolem 18 srpna cestou tam, asi kilák před Lučkem a pak osmdesátkou do Karlovce, plno v obou pruzích, dál po staré již pohoda. Proto raději jezdím v září, klid, pohoda, žádný stres a doprava umožňují svižný přesun.
11. 08. 2024 10:52
No dnes je nedeľa, už pokročilý čas a kolóna na Lučko zo smeru z obchvatu od Maďarska má 8 km!! angry smiley
Nechápem. Čo všetci začali jazdiť cez Maďarsko? Veď donedávna všetci nadávali na hungárov, že je to nezaujímavá trasa,
bez odpočívadiel, bez možnosti dorozumenia, že je tam na cestách ZOO safari a čo ja viem čo ešte thumbs up smiley.
Ja už len za 14, tak dúfam, že sa to ukľudní.
Ako píše Slavkov hore: Jižní "obchvat Zagrebu" po okreskách, tak tade sa mi moc nechce.
Radšej by som to skúsil takto: [www.google.com] samozrejme len ak by nebola gužva aj za Lučkom na Karlovac grinning smiley.
Čo na to znalci?

smileys with beer
mdr
11. 08. 2024 11:10
Nepozná niekto predpoveď na stredu doobeda?
11. 08. 2024 12:09
@mdr polooblačno až oblačno, miestami jasno, sem tam búročka smileys with beer
Ja by som tiež potreboval "jasno" na piatok smiling smiley

Upraveno 1krát. Naposledy upravil patrikHR (11. 08. 2024 12:12).
11. 08. 2024 12:16
@vlado tt a nebol ten "tvoj" objazd upchaty v čase keď tam bola tá 8km kolona? Pretože teraz teda nie je, ale ani obchvat už nie je v tak hroznom stave. Google aktuálne vraví, že najrýchlejšia trasa je po obchvate (o 9min horšie by to bolo tým tvojim objazdom) a Slavkova "promenáda" vychádza aktuálne o 30min horšie oproti jazde po obchvate.
11. 08. 2024 13:27
patrikHR

...čo máme každý iný Google?
Mne to teda teraz ukazuje kolónu dlhšiu ako bola o 10:52, až 10 km eye rolling smiley
Dokonca ma Google teraz automaticky smeruje presne po tej mojej navrhovanej trase za: 21min/12,5 km! Ja som si tam musel dať predtým prejazdný bod, aby som dostal od Google tú trasu. Keď si ale dáš prejazdný bod do tej zákruty tesne pred spájaním sa smerov od HU a od Slo pod tou veľkou križovatkou, teda po obchvate, tak Google vyhodí total somarinu že: 7 min/9,6 km čo je vlastne čas, keď tam žiadna kolóna nie jespinning smiley sticking its tongue out.
WAZE to dáva po obchvate dobre: "Vlečúca sa kolóna od Buzin po Lučko, priemerná rýchlosť: 10 km/h, trvanie jázd: asi 1 hod". Čo je teda už logicky správne. Predsa ak ideš 10km/hod tak prejdeš tých 10 km kolóny za hodinu smoking smiley

smileys with beer
11. 08. 2024 14:53
Teraz sa pozerám a žiadna kolona tam už nie je. Predpokladám teda, že to bola nárazová záležitosť a mohlo sa to výrazne meniť i v priebehu niekoľkých desiatok minút (mezditým ako si pozeral ty a ja).
Zdá sa, že je treba prestať propagovať maďarskú trasu, nech sa nám takto nezas... smoking smiley

Inak, či už pri ceste do HR alebo kdekoľvek inde, keď sledujem google mapy, v podstate ma nezaujíma iná ako sýto červená farba. Podľa mojich skúseností len táto farba (plus dĺžka sýto červeného úseku) je to čo zvažujem pri rozhodovaní či má zmysel obchádzať alebo nie. Jednu vec čo (zatiaľ podľa mňa) tieto online navigácie nevedia zohľadnovať je TREND vývoja kolóny. Hodí ťa na objazd akonáhle je to kratšia trasa. Čo nie je úplne dobré v čase keď kolona len vzniká (v tom prípade je dobré zísť na objazd už skôr) a nlopak, keď je trend už zmenšujúci sa, je niekedy výhodnejšie zostať a neobchádzať. No ja osobne vždy radšej obchádzam grinning smileyD.
11. 08. 2024 15:15
Paťo, pravdu píšeš. Už bez kolóny. Teraz som pozreleye popping smiley

Presne takto to bolo 20.7. ale trochu skôr - o 11:26 hodine. Písal som o tom vtedy tiež. Kukni moje príspevky od 9:36.
Ja si tú červenú farbu na a hlavne aj za Lučkom overujem na kamerách HAK v mobile na naplatnici Sveta Helena.
To je cca polhoďka po Lučko.

smileys with beer
11. 08. 2024 18:23
Áno, pozeral som, je to zaujímavé. Tak snáď keď pôjdeme, nebudú kolony. A ak budú obídeme smileys with beer
16. 08. 2024 11:35
Cesta zatím jen do Ogulinu. Od Kopřivnice přes Rakousko, Maďarsko, St. Goričan a pak po dálnici dolů. Odjezd v cca 7:00 a Ogulin prijezd v 17:30 se dvema malymi přestávkami.
Odjezd kolona u Vyškova, Brno celkem jelo, ale Rakousko.....to bylo maso. Kolony a různá omezení až cca 40 km před Ilz. Musím říct, že to jsem dlouho nezažil a to jezdím více desítek let.
16. 08. 2024 11:56
Hoši já vím, že se těšíte, ale Vlado: ano google kecá! V neděli jsem se vracel z Třeboně kvůli "brnu" přes Znojmo spodem ČR. A takových kravin, že "gužva" a nebo že ne.... co to nakecalo.

Trvám na tom a za 5 let mi budete říkaž, že jsem měl pravdu, že aktuálně ty aplikace hřeší na daný software, aktualizace, to že už ty informace nedávají reálně v řase viz. třeba Aladin atd.

Nespoléhejte na google ani další app. .. sretan put.
16. 08. 2024 18:26
couddy

Však to isté píšem aj ja že kecá. Preto tú červenú kuknem radšej na kamerách. Tam je na hornom okraji presný čas snímania grinning smiley
Tú istú minulotýždňovú konkrétnu gužvu som preto porovnal Google versus WAZE len pre zvedavosť - a WAZE aspoň nepísalo bludy, ale logický odhad... hoci Waze vôbec nepoužívam.
Koniec koncov - moju trasu poznám naspamäťthumbs up smiley
Ale zvedavosť, čo je niekde vpredu, teda hlavne na Lučku a za ním, mi na Svetej Helene nedá pokoja.

smileys with beer
17. 08. 2024 08:21
Waze nepísá bludy, ale zavede Tě pro změnu do Krakowa smiling smiley (to už jsem kdesi psal). No holt jsem se za jizdy místo na podznačky a spz aut dívám po sloupech smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 123
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.