Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Hustota provozu

Autor ivos 
Re: Hustota provozu
22. 07. 2019 20:59
Tak dnes 22.7.2019 o 4,45 hod odjazd z Bratislavy cez Janosmossorja Csorna, M86 a Redics a Mursko Središče. Letenye hlásilo plno. Mursko Središče cca o 7,20 hod 4 autá zdržanie 5 min. Prejazd Maďarsko na pohodu za 2,5 hodiny. Paráda.
Iné to už bolo na A4 už od Sesvete, Od Ivanja Reka zjadz to išlo pomaly až stálo a plus bolo vidieť ako je už ucpané Lučko kam sa valil smer Bregana, Jankomvamir, tak sme to vzali cez mesto zjazd Ivanja Reka a nájazd na Zdenčina, cca 50 min ale plynulo cez mesto Objazd mosta cez Sávu a Lučka a nájazd na Zdenčina Za normálnych okolností je to rozdiel 30 min, ale takto sme ušetrili kopec posúvania a stánia na A4 a Lučku.
Inak premávka na pondelok hustá po Bosiljevo ale 90-120 km/hod, potom už sa dalo,
Príjazd Zaostrog 15,15 hod. Spotreba 7,2 l benzínu Toyota Verso 1,8, plne naložené a 4 dospelí.
Zdar.
Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 08:13
Pátek rano a na Macelju kolona az za tunel ve Slovinsku. Ted jsem cetl na idnesu, ze tenhle vikend bude nejvetsi masakr smerem dolu k mori kvuli Nemcum. Jedeme ze soboty na nedeli, to se mame na co tesit.
avatar Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 08:40
Ze soboty na neděli budeš mít slušnou šanci trefit se už i mezi vlny cestovatelů. Stále ale platí, že se silnice a dálnice ucpávají i z jiných příčin, než jsou hraniční přechody, mýtnice a zúžení, a těžko je předpovědět. Pro jistotu si připrav alternativní trasy přes jiné hraniční přechody, sleduj dopravní hlášení, je jedno, zda na internetu, nebo v rádiu, případně ti je pohlídá sama navogace, a podle toho včas odboč.
Věštecká koule, a to ani s novými baterkami, na to nestačí...
avatar Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 10:02
Jak píše Hill, opravdu často záleží na náhodě. Já jel již několikrát v tento dopravně nejvíce zatížený čas - a dnes mi to tak opět vyšlo. Sám jsem tedy zvědav jak se mi podří (nebo nepodaří) proklouznout, největší problémy ovšem stejně čekám na naší D1. Provoz ve Vídni mě asi nezaskočí - Praha není často také k hnutí. Co se týče SLO/HR - podle situace buď Macelj, nebo odbočka na Cvetlin (u Ptuje kouknu na dopravní info a kamery) - měl bych tam být do půlnoci a to mi tam v posledních letech (a to i v pátek) většinou vyšlo čekání tak do půl hodiny. Lučko a A1 v tuto časovou dobu není problém, pokud nebude ovšem nějaká prometna nesreča.
Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 11:39
stamar: Kde se pak napojujes kdyz jedeš přes Cvetlin? Diky za info
Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 17:50
Na súťažiach sú napríklad ľadový špióni. Idú pred a hľadajú miesta kde môže námraza ľad potrápiť jazdca. Tak ma napadá nechce niekto funkciu špióna? Potrebujem dvoch asi pol hodinu pred a jeden na Cvetlin jeden Gruskovje a oznámite kde ste čakali koľko a ja sa rozhodnem. Platím štvrtinu diaľničnej SI :-)
avatar Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 18:14
K těm kolonám. Je to již sice 2 týdny co jsme jeli domů z Podgory, a ve směru od moře byla cesta prázdná, ale nepochopím proč v protisměru, cesta k moři, byla kolona opravdu velmi dlouhá, Kolona byla zejména tam, kde se dálnice rozdvojuje na směr Rijeka a směr Split. Stále mi to vrtá hlavou proč na místě, kde se provoz dělí do více směrů vznikala šílená, cca 5 km pomalu jedoucí až stojící kolona. Jel jsem v protisměru a ke koloně nebyl nejmenší důvod. Další několikakilometrová stojící a poskakující kolona byla u Karlovace, ale tam je průběžná dálnice a stejně se vytvořila kolona. Byla to sobota cca 10:00 hodin..
Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 18:32
To jsou klasická místa kde kolony každou sobotu vznikají. Pravděpodobně za to mohou omezení rychlosti a hlavně za to může neschopnost řidičů jezdit plynule.
Re: Hustota provozu
26. 07. 2019 18:56
Presne tak každé spomalenie spôsobuje kolónu a hlavne neschopnosť plynulej jazdy. Stačí že sa blíži ku rozdvojke extrémne spomaluje a už to ide. Preto hlavne v Nemecku občas riešia tieto veci policajnými autami ktoré dokážu rozbiť tieto kolóny. Iba pre zaujímavosť ak je cesta preplnená a je iba jeden pruh jedno zabrzdenie na 0 a okamžitý rozjazd spôsobuje kolónu min. na 15 minút.
avatar Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 08:21
karyon napsal(a):
-------------------------------------------------------
> stamar: Kde se pak napojujes kdyz jedeš přes
> Cvetlin? Diky za info


Ve směru do HR v Macelju a obráceně sjezd Lancova Vas.
Jinak dnes v noci použit Cvetlin - dle SLO dopravních info půl hodiny čekací doba na Macelju, tak abych nemusel pocukávat. Na Cvetlinu jsem byl sám...
Časová úspora zřejmě žádná, ale bylo to bez čekání a to je pro mě směrodatné. Čas průjezdu hranice - pátek cca. 23 hod.
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 10:22
Trochu jsem loni studoval, co se v těchto místech děje. Je to jen díky pár bezmozkům, co jedou do poslední chvíle v levém a pak to rvou doprava. Nic víc, nic míň. Cestou do Karlovace zpomalují zase vozíčkáři, ať už s obytňákem, či s kocábkou, kteří musí mermomocí předjet auto, které jede o 2 km pomaleji, než oni a narvou to do levého, takže se musí fest brzdit. Pak už se to nějak rozptýlí a jde to.
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 11:18
Ako to myslíš že do poslednej chvíle v levém? Lebo ono správne zipsovanie tak funguje len neviem čo je to do poslednej chvíle. Zväčša sa kolóny vytvárajú práve naopak že každý sa natlačí do prava a vľavo je to prázdne a naopak keď niekto ide v pravom tak nevie zipsovať a nepustí z ľavého nikoho ani za svet.
avatar Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 14:12
Ono ani tak nejde o zip do jednoho pruhu (abych to nepřechválil jen proto, že jsem dnes na třech místech kolem Jičína zažil v hustém provozu tři zipy bez brzdění, zipovalo se to jedna radost, jako by všichni měli naježděno po Německu).
Daleko častěji se mi ale stává, jak na našich vícepruzích, tak hlavně v Chorvatsku, že někteří jedou levým pruhem do poslední chvíle a pak se cpou přes dva pruhy do odbočení, ačkoliv o něm věděli kilometr nebo alespoň půl kiláku dopředu. A v jiných zúženích zase ten první dojede na konec pruhu a nepochopitelně brzdí, protože neumí srovnat rychlost a zařadit se. Těm dalším se pak už zařazuje do zipu o to hůř. No a ostatní za nimi šlapou na brzdy, přece jen chtějí raději dojet, než mít potíže kvůli blbovi z levého pruhu. A za nimi se to štosuje...
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 17:50
No a presne to je o neschopnosti zipovať. Samozrejme ak niekto ide do konca v ľavom aj keď vie že musí prechádzať cez 3 pruhy tak to je blbosť. Ja skôr sledujem pravidelne ako sa už 500 metrov pred spájaním všetci tlačia do pravého a v pravom každý nalepený na druhé auto na centimetre len aby mu tam nikto z ľavého nevbehol. No a pritom stačí nechať väčšiu medzeru sledovať čo autá pred vedľa v pruhu prudko nebrzdiť a ide to jedna radosť a úplne bez problémov sa dá dôjsť až na koniec a radiť sa. Potom to ide plynule.
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 21:03
Mam pocit ze to funguje trošku jinak... ;-)
Správně máš jet na "pomyslný" "konec" levého pruhu a pak se zazipovat. Před překážkou a nebo dle sjizdejici se levé čáry. Veškeré řazení dříve jen působí destruktivne k systému řazení.
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 22:02
Couddy presne o tom píšem.
avatar Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 22:22
Vite kde se dobre sklada maturita ze zipovani? Když cestou zpet sjedete v Durmanci a na hranice prijedete jakoby po stary. Pripojovaci pruh vede asi 100m pred celnici. A tam se zaradit je uspech. Loni jsem se tam postuchoval malem blatnik na blatnik s polakama.
Letos si to zopakuju, da se usetrit hezkych par desitek minut casu v kolone
avatar Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 22:30
Valeri ti si to snad vybiras ty problemy v HR a nebo během cesty v HR. Jinam si to nedovedu vysvětlit to vše on čem zde píšeš.
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 22:37
Je to síce taká vychcanosť ale máš jasnú prednosť a sú ťa povinný pustiť. Poliaci sú no škoda rečí.
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 23:17
Tam na mne vysloveně najížděl i Němec. Oni jsou po hodině v koloně už úplně mimo.
Re: Hustota provozu
27. 07. 2019 23:38
Teď se trochu ve vaší diskuzi ztrácím, přijde mi to, jako že chcete uplatňovat pravidlo zipu při napojování do průběžného pruhu z připojovacího. Ale zip funguje jen při souběžné jízdě v průběžných pruzích, ne v pruzích připojovacích.
Re: Hustota provozu
28. 07. 2019 03:23
Máš úplnou pravdu. Podle českého zákona je to tak. Jak je to v Chorvatsku netuším. Podle zákona slušnosti se to uplatňuje vždy a všude. Líbí se mi italské zipovani na kruháčích, jedou všichni najednou.
avatar Re: Hustota provozu
28. 07. 2019 06:52
KaJe
Ja to nerozlisuju. Slušnost je, ze by se mely hybat oba pruhy. Vychcanost to taky je, ale to ostatni vedet nemuzou.

RadekK
To nejsou problemy, jen postrehy. Za 1000km na ceste nebo 14 dnech v davu na plazi, se takovych veci prihodi hodne. Ja myslim, kazdy ma v rukavu podobný zkusenosti.
Re: Hustota provozu
28. 07. 2019 12:28
To souhlasím, je to o slušnosti, taky klidně nějaké to auto pustím, ale nesouhlasí s tím, že se mi tam bude rvát blatník na blatník jak zde bylo psáno a bude špatný ten v tom průběžném pruhu.
avatar Re: Hustota provozu
28. 07. 2019 12:51
Ja se tam nerval. Hned jsem pochopil, ze me nechce pustit, tak jsem ho chvili skadlil. Nakonec mě pustil ten za nim. Nejaky kontakt bych nedopustil
Re: Hustota provozu
28. 07. 2019 20:36
Odjezd v sobotu ve 22:00 z Jihlavy, smer Znojmo, ty tri semafory v pohode. Pred Znojmem na Benzine 2x rak.daln.znamka a parek v rohliku, Vídeň plynule bez kolon, za Grazem na Gralle koupě slovinske daln.znamky. Sjezd 226 na cerpacku Temmel. Tam trosku laborovani s automatem, tankovat muze vzdy jen jeden, ostatni musí čekat. Najezd 228, cesta v pohode, par minut. U Ptuje kontrola kamer, promet.si a cekani na Macejl do pul hodiny cca ve o pul 4 rano, poskakovali jsme asi 20 minut, celnici jen mavli a jelo se dal. Na Lucku nikdo pred nama. Parada. Hodinova zastavka na Dobra west, totalne narvano, odtud až dolů na sjezd Prgomet totalni slejvak, nebylo videt na krok, mistama jsme jeli 30 km/h, masakr. Jen blbci cesi zapnuty mlhovky vzadu, takze nebylo vidět uz vubec. Nechapu. Na Ciovo s prestavkama dojezd v 11. Cesta az na to pocasi celkem v pohode.
Re: Hustota provozu
28. 07. 2019 20:47
Včera jsem cestou domů pozoroval mechanizmus vzniku stojících kolon bez zjevné příčiny.
Provoz byl hustý, ale zdaleka se ještě nejednalo o souběžnou jízdu. Všichni jeli tak 120-140, rozestupy poměrně velké, normálně se předjíždělo a rychlejším ti pomalejší ubýbali do pravého pruhu. Stačilo ale jediné výrazně pomalejší vozidlo v pravém pruhu a byl plynulosti konec. Z pravého pruhu se všichni s větším, nebo menším předstihem začali cpát doleva. Ti vlevo museli přibrzdit, aby se tam ti zprava vešli, další za nimi reagovali nepřimeřeně a zabzrdili víc a další už šli na brzdy nadoraz.
Opravdu stačil vpravo jeden vlek s lodí, za ní pár řidičů co nemohli zpomalit a počkat až bude vlevo volno a museli to doleva poslat hned a byla z toho málem řetězová nehoda. Nemohl jsem při řízení sledovat na jak dlouho se to tam ucpalo, délka kolony do nedohledna narostla velmi rychle.
avatar Re: Hustota provozu
29. 07. 2019 12:36
atnafarte .. jj to samé se mi stalo vloni .. jedu si svých 140 tacho v levém .. a najednou 80, protože pár kreténů nemohlo počkat 3-5 minut. (za mnou v podstatě volno) a cpali se jeden za druhým do levého ... kreténismus na entou ... bylo to pár set metrů přede mnou (já bych takovýho vola nepustil, pokud by to šlo) takže nevím, co to bylo za národnost ...

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
avatar Re: Hustota provozu
29. 07. 2019 13:02
Stočil bych to zpět k tématu.... zipování a řazení už snad stačilo.

Jadranská magistrála klasicky v okolí Makarské špunt - popojíždějící kolona směrem od Brely měla před půl hodinou začátek již před Promajnou.
Re: Hustota provozu
29. 07. 2019 14:15
Makarská je čím dál větší problém. Minulý týden jsem z vrcholku Vošac pozoroval kolonu od Krvavice přes celou Makarskou. Ještě odpoledne, když jsem jel do Kauflandu, to tam místo semaforu řídil policajt. Jak ale preferoval směr na jih, za chvíli to stalo až do Podgory.
Léta plánují novou silnici nad Makarskou, ale asi se nic neděje.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 61
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.