Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

silnice 86

Autor jirenak 
silnice 86
09. 08. 2010 21:03
nemáte čerstvé informace o situaci na silnici 86 : Mosonmagyarovar - Redics ???? - myslím zejména stav oprav,rychlostní omezení ( vloni tam bylo místy sníženo na 30 km/hod ) ??

Dík
Re: silnice 86
09. 08. 2010 21:39
Išiel som ten usek v sobotu a nič ma neprekvapilo.Treba si davať pozor na jamy a nerovnosti a isť cez den a bez dažda.Znižena rychlosť na 30 tam je ale ja tade idem 50 a ešte ma nikto nezastavil.Vlani som usek Rajka -Redics spravil za 2 hod.45 min.,bol to môj rekord.tento rok to bolo 3 a pol hodiny,pretože celu cestu pršalo.
Re: silnice 86
15. 08. 2010 16:12
ještě nějaké čerstvé poznatky z 86ky?? Pojedeme na Lenti, ne na Redics
Anonymní uživatel
Re: silnice 86
15. 08. 2010 21:36
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (13. 01. 2015 13:39).
Re: silnice 86
16. 08. 2010 09:32
Opravuje se pomalu. Projet se to dá. Žádné velké zdržení hlavně v noci.
avatar
FAT
Re: silnice 86
19. 08. 2010 21:22
Jazdím dlhé roky len po 86. Okolo Balatonu som šiel veľmi dávno, doteraz som nad tým ani neuvažoval, ale tento rok som už váhal ísť domov inak ako po 86. Tých miest s opravami je dosť, práca postupuje pomaly. Práca je organizovaná mizerne. veľa ľudí tam len postáva a opierajú sa o lopaty. Ani semafóry nie sú všade, ale riadia to ľudia s terčíkmi. Môže to byť operatívnejšie. Cesta sa predĺžila asi o pol hodiny, čo zase nie je žiadne tragédia. Tento rok som na ceste videl aj prvýkrát jeleňa. Predo mňou išiel niekdo z ČR okres KM, s člnom na prívese. Perfektne a duchaprítomne zastavil, zapol všetky blinkre, zviera zmätene pobehovalo po ceste. Keby nešiel predo mňou, neviem, neviem. Na inom mieste zase v noci nejaký hazardér obiehal v zákrute práve, keď som šiel oproti ja. Obyčajne ma to až tak nevyvedie z miery, cesty sú široké dosť aj pre tri autá, keď v kľude uhnem, nič sa nedeje. Teraz to bolo nepríjemné preto, že manželka sa prebrala z driemot práve vtom momente. Jej výkrik ma vyplašil ďaleko viac.
Inak ale s touto cestou som býval spokojný. Tam som išiel v noci na sobotu, odtiaľ v pracovný deň za svetla. Kamióny ma nikdy nebrzdili nijako dramaticky, skôr naopak, mal som obavu z traktorov, veď sú žatvy, ale ani tých sa netreba báť. Obmedzení rýchlosti je dosť, ale s tým som problém nemal nikdy. Policajti ak sú na ceste, prevažne s kamerami. Zrejme kontrolujú zaplatenie MATRICE kamiónov, možno aj pásy, druhú hliadku po kameramanovi som nevidel, takže asi je to len na tie poplatky.
Re: silnice 86
19. 08. 2010 21:48
Při cestě k moři v neděli večer po 23.00 hod. mezi Csorna - Redics jsem napočítal 5 srn, z toho dvě přecházeli cestu. Takže pozor, z běžných 110Km/h jse se postupně strachy dostal až na cca 70 - 80 km/h. Mám totiž už jednu zkušenost se srnkou , naštěstí u nás a stačil jsem se vyhnout z čelního střetu aspoň na pravé světlo s blatníkem.
A takhle to je již několik let , v Maďarech se srnkám u cest asi daří smiling smiley
Re: silnice 86
20. 08. 2010 09:21
Nedaří se jim jen na 86 ale i na SK dálnici mezi Trnavou a BA kde jsou 3 pruhy a jedna taková se pásla v klidu metr od cesty, mám taky už za sebou asi 3 zkušenosti se srnou takže jsem byl zase "vyškolený" hned z kraje cesty k moři
avatar Re: silnice 86
20. 08. 2010 16:45
Když jsem jel Přerov-Břeclav tak jsem si myslel,že snad nic horšího nemůže být,ale 86 překvapila nezkutečně.Takové vyjeté koleje a díry se jen tak nevidí,cedule s 30-kou nic neřeší a jsou zbytečné,poněvadž se stejně ani rychleji nedá jet.Už ani policajtů tam není,poněvadž jsou skoro zbyteční.Pokud budou opravovat tímto tempem jak doposud,tak to nedají dohromady ani za 100 let.Podle loňska nic k lepšímu.Ani se nedivím,poněvadž tolik kamionů jsem nikde jinde nepotkal. Jinak cestu přes Maďarsko mám rád,ale začíná se neuměrně prodlužovat.

MirekŠi
Re: silnice 86
20. 08. 2010 19:24
ježiš a kdo vás nutí furt jet po 86-ce ? Za Csornou na kruháči odbočte na Sárvár,Kezsthely a pojedete po supr cestě až na chorvatskou dálnici u Goričanu.Žádné práce na silnici ani omezení.Prostě jedete na plný knedlík až k moři
Re: silnice 86
20. 08. 2010 20:16
Přerov - Břeclav ? Není to náhodou I/55? Málem jste mě tady ukamenovali, když jsem se zmínil o jejím stavu. Já jsem jel i proto před 14 dny od UH po I/50 do Trenčína a po SK dálnici na jih. Protože mám koupenou měsíční SK známku byl jsem dnes ve slovenských termálech a i když jsem byl velký zastánce kvalit slovenských dálnic tak už to zas tak neplatí protože se v úseku TN - Bratislava hodně zhoršila.
Re: silnice 86
21. 08. 2010 06:39
Slovenské dálnice oproti našim jsou nádhera. Znova jsem se o tom přesvědčil před týdnem. Poblíž Rohlenky totální šrot, a to jsem jel jen kousek. Jinak 86-tka je sice také špatná, možná svítá naděje na alespoň trochu zlepšení, ty úseky, které se dnes opravují, byly loni nejhorší s nejhlubšími jamami.

Karel
avatar Re: silnice 86
22. 08. 2010 23:09
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ježiš a kdo vás nutí furt jet po 86-ce ? Za
> Csornou na kruháči odbočte na Sárvár,Kezsthely a
> pojedete po supr cestě až na chorvatskou dálnici u
> Goričanu.Žádné práce na silnici ani omezení.Prostě
> jedete na plný knedlík až k moři

Třeba to, že mě absolutně nezajímá nějaký Goričan a Chorvatská dálnice.yawning smiley
Re: silnice 86
22. 08. 2010 23:21
když se ti chce stát na věčně rozkopané cestě,prosím.Mimochodem dálnici vytvořili proto,aby se turisti dostali rychleji k moři.Ano,mýtné je drahé,ale pomyslete kolik ta dálnice stála když je samý tunel a estakáda.Cesta je prostředek,nikoliv cíl cesty na dovolenou.
avatar Re: silnice 86
23. 08. 2010 18:20
Já se nepotřebuju dostat k moři rychle a přijet tam znuděný z otřesné cesty po dálnici. Pro mě je cesta k moři přinejmenším stejně důležitá, jako samotný pobyt u moře. Takže jedu tam, kde si řízení užiju, ev. i něco vidím. Jako bonus mám nižší spotřebu a o poplatky levnější cestu. Za tyto ušetřené peníze si pak můžu dát nějakou dobrou večeři (a nejenom jednu).

Nevím teda co myslíš tím stáním na věčně rozkopaných cestách. Je tam pár uzavírek, ale ty jsou u nás ve stejné míře taky.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Peťas (23. 08. 2010 21:25).
Re: silnice 86
23. 08. 2010 19:02
Letos se mi jelo po 86-tce lépe než loni. Ty nejvíce rozbité úseky byly v opravě,tam se čekalo vždy v jednom směru jen pár minut, takže téměř žádná časová ztráta.Snad to příští rok bude o něco lépe a budou pokračovat v opravě dalších úseků.Rozhodně nechci jet o dalších cca 200 km delší trasu, sice po pěkné maďarské dálnici, časově to nic nepřinese a po dálnici je to nuda i vyšší náklady za pohonné hmoty. Ani v Chorvatsku nejedu celou trasu po dálnici, volím tzv. mix, tzn. část po dálnici, část po "staré". Samozřejmě, kdybych hodně spěchal, tak bych v Chorvatsku použil jen dálnici, ale to se mi o dovolené stává jen zřídka, proč spěchat. Naposledy jsem jel takto po celé dálnici v Chorvatsku před čtyřmi lety na prodloužený víkend k Omiši, to však bylo na 4 dny a mělo to tím pádem opodstatnění, jinak nevidím důvod kvůli nějaké hodině jízdy navíc takto vše hrotit. I jízdu si umím alespoň já náležitě vychutnat, není jen moře a mezi tím již nic. Jsou i jiná krásná místa,která stojí za to zhlédnout a pokochat se. A vůbec, jsem na dovolené, a nevidím až takový důvod hledět, zda se dostanu do cíle o nějakou hodinu dříve nebo později.
Stále mám v paměti jednoho staršího učitele ze základní školy, který nám vyprávěl, jak jezdíval tehdy s nějakým veteránem na dovolenou, sice jen po Čechách, ale kde se mu zalíbilo, tam zastavil, rozbalil stan a tak cestoval minimálně měsíc, beze spěchu a hledění na čas. Inu jiná doba, ale dovedu si představit i tu romantiku, o kterou jsme ochuzeni.Samozřejmě to dále bylo bez výdobytků moderní techniky, jako je internet či mobilní telefony nebo klimy v autě.

Karel
avatar
FAT
Re: silnice 86
23. 08. 2010 21:17
KARLE.
100 bodov. Lepšie by to snáď nikto nenapísal. Tá cesta je aj o tom, kto na čo má. A nie finančne. Sú cesty, po ktorých treba vedieť aj šoférovať a sú cesty, kde stačí len točiť kolečkom.
Kto zažil jazdu po starej dobrej jednotke v Juhoslávii (dnešná stará cesta) a dodnes to ešte zvláda a s nostalgiou po nej jazdí, po príchode domov si sám pre seba možno povie. Je to fajn ešte nepatrím do starého železa, ešte stále to tým mladým cucákom dokážem natrieť. Až už na to nebudeme mať, možno aj my prejdeme na cestu po nových autostrádach. Nebudeme istotne takí rýchli, ale s tým sa nebudeme chváliť. A až nebudeme mať ani na to, pocestujeme autobusom, alebo letecky, už ani nie do HR, ale do Afriky.
Tak o tom je pre niekoho tá cesta. Vy čo na to nemáte, nechajte nás nepotrebujeme Vaše silné reči. Nejazdíme preteky. Užívame si to.
Re: silnice 86
23. 08. 2010 21:38
pro FAT : takže jsem to pochopil tak,že ten kdo jede po dálnici je cucák co chce jenom závodit ? Cesta po staré cestě má sice své kouzlo,ale nedovedu si představit dnešní provoz na této cestě.Proto je tady ta dálnice pro "závodníky".A ukaž mi důchodce který si z průměrného důchodu ušetří letecky dovolenou do Afriky.
Re: silnice 86
24. 08. 2010 00:14
Pojedu madarskem po dálnici. Nezajímá mne stará cesta, chci klid po celou dobu cesty. Rychlostní průměr bude cca 100 km/h. Nikam nebudu spěchat. A je to jen moje volba. Stejně jako těch co jezdí okolo dálnice ve slovinsku nebo madarskem mimo dálníce. Nemá to nic společného s tím jestli je někdo socka nebo ne. Jde o to dostat se co nejpohodlněji a hlavně nejbezpečněji na dovolenou. Líbi semi představa, že pojedu celou dobu po dálnici. Proti cestě v roce 1994 docela rozdíl smiling smiley
avatar Re: silnice 86
24. 08. 2010 08:16
chodac napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jde o to dostat se co
> nejpohodlněji a hlavně nejbezpečněji na dovolenou.

V tom případě bude nejlepší volba teda letadlo ;-)
Re: silnice 86
13. 09. 2010 16:53
Od Rajky po Rédics v klidu za 4 hoďky,opravy na silnici probíhají pár km před Rédicsem,kde je vozovka dost zničená...2 semafory z toho jeden je přes celou obec Kálócfá-zdržení cca 15 min.Je pravdou,že kamiónů je tam více než dost a co je horší je to,že jezdí slušně napsáno jako prasata.Trasa je to pomalá,ale jezdím tudy každý rok a jsem spokojený.
Re: silnice 86
14. 09. 2010 15:51
Za 4 hodiny? Já jsem tento úsek dal za 2:45 a když jsem jel zpět, tak za 2:40.
avatar Re: silnice 86
14. 09. 2010 16:29
... když sjedu před Grazem z rakouské A2ky ... na E66 ( A / HU ) tak jsem za 1 a 3/4 hodiny na Goričanu ... a to jedu průměr z domu do Splitu do 90 km / hod ... aniž přemýšlím o slovinské dálnici či jejich okreskách ... chápu, že to není trasa pro slovenské bratry ( event. sestry ) ... či soukmenovce ze západních Čech ... smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (14. 09. 2010 20:20).
Re: silnice 86
14. 09. 2010 17:00
Jj zhruba 4 hoďky...s kamionama nezávodím a na dovolenou rozhodně nežurimsmiling smiley
Určitě by se dal čas zkrátit,ale já jsem spíš ten tip kochací.
Re: silnice 86
15. 09. 2010 10:30
makos napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Za 4 hodiny? Já jsem tento úsek dal za 2:45 a když
> jsem jel zpět, tak za 2:40.


heh, to odpovídá tak mimo dědinu 120Km/h , dědina 60-70Km/h spinning smiley sticking its tongue out
Re: silnice 86
15. 09. 2010 13:23
Keď som chodil do Chorvátska ešte po 86, cesta cez Maďarsko mi trvala cca 3:15 - cez dediny 50, mimo dedín 100 km za hod.
Re: silnice 86
15. 09. 2010 16:45
mmirousek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> heh, to odpovídá tak mimo dědinu 120Km/h , dědina
> 60-70Km/h spinning smiley sticking its tongue out


Tak nějak to bylo. V obci jsem se snažil jet do 80 km/h, mimo obec cca 110 km/h, čtyřpruh před Szombathely a polodálnice a dálnice do Mosonu tak 130 km/h.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil makos (15. 09. 2010 16:47).
Re: silnice 86
15. 09. 2010 16:49
Oplik napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jj zhruba 4 hoďky...s kamionama nezávodím a na
> dovolenou rozhodně nežurimsmiling smiley
> Určitě by se dal čas zkrátit,ale já jsem spíš ten
> tip kochací.


V té rovině se není čím kochat. Radši se kochám horama v Chorvatsku.
Anonymní uživatel
Re: silnice 86
19. 09. 2010 17:04
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (13. 01. 2015 13:36).
avatar Re: silnice 86
19. 09. 2010 19:17
jj souhlas,jedním slovem KATASTROFA !!!! Ani to omezení nemusí dávat,stejně se nedá rychleji jet,pokud někdo nemá auto jen na jeden rok grinning smiley

MirekŠi
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 226
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.