Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?

Autor simirge 
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 11:56
eny napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Darko: srovnávat Multiplu s Octávou - to snad
> nemyslíš vážně. Velikostí a místem ano-v podstatě
> je to autobus. Jinak krabice na kolečkách,žádná
> radost z jízdy. Jo, pokud potřebuješ někoho
> stěhovat,super. A samozřejmě mám octu,že jo.spinning smiley sticking its tongue out


ono jde o to že MPV jsou stavěné na převážení rodiny.Pokud se chce někdo převážet na dovču autem které je defacto stavěné na dva lidi a tři pytle cementu v kufru,nelze se divit že cestujcí vzadu mají nepohodlí.Všimni si že se vyrábí čím dál víc velkoprostorových aut na úkor klasických sedanů.A pokud si půjdu do Ikei koupit skřín,vím že ji tam bez problému složím.Mimochodem jeden borec dokonce Multiplou převážel i krbová kamna i s paletou.
Co se týče požitku z jízdy,multipla má kola v rozích karoserie a značný rozchod.Dalo by se říct že má vlastnosti motokáry yawning smiley
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 12:56
to xxdanielaxx - tož si sakra sedni do naší Alfy Romeo GT..a pak mluv..ti bude Octávka vzadu připadat velká..!! My v ní letos jeli na dovču.. 4 lidi.., pod nohama měli ještě pití..,ale nestěžovali si..! Hlavně, že jsme jeli..
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 13:41
xxdanielaxx : mé děti mají dost životního prostoru jsem XL a nestěžovaly si ještě , poznaly i menší auta a za auto které je teď vozí se nestydí
darko : alibismus? až povyrostou tak to můžem řešit ale až ... a co srovnáváš s Fábií?, tříletá dcera a má problém s kolenama? Hergot ta ale roste !
Každý si koupil auto dle svých momentálních potřeb, já dojíždím každý den do práce dost km a na to MPV či jinou bednu vzduchu opravdu nepotřebuju, někteří leštěnkáři s vysněnou ojetinou co vyjedou s rodinou akorát v neděli a jednou za rok na dovolenou hážou rádi rozumy.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ben06 (15. 08. 2010 13:43).
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 14:04
já taky denně dojíždím do práce 20 km a bedna vzduchu mi určitě nevadí,alespon tam sedím rovně a pohodlně a nemusím se kolenama opírat o páčky za volantem.Koupil sem si auto podle finančních možností (je levnější než předražená škodofka) a podle stylu využití.Pokud mám dvě děti a často je vozím, nebudu si kupovat konzervu ala fabie nebo Clio. kromě toho MPV typu Scenic,Picasso apod. mají půdorys normálního auta akorát jsou vyšší a PODSTATNĚ pohodlnější.
P.S. :jedná se dceru kamaráda, měří metr deset a na vlastní oči jsem to viděl.Nastupování do fábie je malý logistický problém.
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 14:39
aha metr deset a tři roky jo dobré a má logistický problém, já páčky v oktávií kolenama nemačkám ale původní debata byla někde jinde a jsi u fábie a clia, jezdím denně sám cca 65 km celkem a pro větší vůz marně hledám účel.
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 15:05
dobře vratme se k původní otázce,zda li se dá jet v oktávce v pěti k moři.Ano,dá ale ten vzadu uprostřed bude mít vykloubená ramena a nohy do A.Takové auto vás tam opravdu pouze doveze.Nic víc.
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 15:17
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> dobře vratme se k původní otázce,zda li se dá jet
> v oktávce v pěti k moři.Ano,dá ale ten vzadu
> uprostřed bude mít vykloubená ramena a nohy do
> A.Takové auto vás tam opravdu pouze doveze.Nic
> víc.

thumbs up
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 15:17
Automobily typu MPV mají výhodu že jsou univerzální. Může se převážet objemný náklad (typu paleta) a je postaráno o pohodlí posádky. To platí i pro všechny kombiky. Ne že by MPV byla prostornější proti sedanu ve stejné třídě, ale jsou vyšší a tím vzdušnější a to se pak zdá, že je kolem více místa.

Pokud někdo tvrdí, že koupě malého auta typu Fabia je hloupost, tak si myslím, že nemá pravdu. Normálně uvažující mladá rodinka pokud přihlédneme, že má i jiné finanční závazky než kupovat každé dva roky nové auto, pořizuje právě takové auto, které je levné jak v pořizovací ceně, tak v provozních investicích - podotýkám nové auto.

Do Chorvatska jedou jednou za rok, pak nějaký ten výlet v ČR- tak spíš než přemýšlejí nad tím zda se budou koleny dotýkat předních sedadel, budou se těšit na jaderské moře příp. v ČR na nějaký ten hrad či výšlap.

Všimně te si když jedeme na jih, jakou třídu aut potkáváme. U nových aut jsou to malá auta - Corsa, Punto... a nižší střední třída - Golf, Focus, Octavia.

Jinak průměrný věk vozového parku v ČR je 14 let!!! - Tak buďme rádi, že máme takové auto jaké máme a že nás do Chorvatska doveze - samozřejmě někoho s větším a někoho s menším komfortem a všichni si potom po dovolené u svého plechového miláčka můžeme říct - byla to super dovolená příští trok zas!!!
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 15:23
v kvetnu jsem koupil Fiestu. Ikdyz na to nevypada, vevnitr je mista pro cestujici jako hrom. Vyzkousel jsem sezeni na vsech mistech a naprosta parada. Samozrejme pro 4 lidi, 5 by uz asi neslo, vzadu by se na delsi trase pozabijeli. Fabii dava tezce na prdel snad uplne vsim. Byla to dobra volba. S prekvapenim sem taky zjistil, ze na mensi pojizdky jedu radsi s ni nez OII. Je to fakt zabavny auto a pekny k tomu
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 15:27
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 15:33
alesim napsal(a):
-------------------------------------------------------
> LOVA thumbs upthumbs upthumbs up


Já vím spinning smiley sticking its tongue out
Anonymní uživatel
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 17:26
Já se snad propadnu do západního Německa.
Odpověď je jasná :
Do HR je možné jet v Octavii v pěti lidech. TP tohoto vozu to dovoluje. Nic míň - nic víc !!!!smileys with beer
On již bude zpátky a Vy tady stále řešíte voloviny mimo vlákno.
ale je to pěkné, přečíst si některé příspěvky. Zítra si xxdanielaxx začne přeměřovat nohy.Sklenaříková končí !!!!!
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 18:36
ben06:
Samozřejmě uznávám že zavazadlový prostor není u toho Fordíka Fusiona nic moc, ale na druhou stranu je nepochybně větší než u jiných značek v provedení hathback v této cenové kategorii které mají zparvidla kufr velmi krátký. Já jsem vybíral jakousi "zlatou střední cestu" vzhledem ke svým možnostem a jelikož jsme sami dva, tak pro nás je naprosto dostačující. Na dovolenou toho zase až tolik nevozíme takže se nám to tam vejde úplně v pohodě. A pokud bych potřeboval někam převést něco většího, po sklopení zadních sedaček je prostor překvapivě velký.

Jinak přesto že jsme sami dva, když kupuju auto tak pohodlné zadní sedačky mě zajímají. Na dovolenou jsme už jeli i ve čtyřech když jsem jel s mými dospělými dětmi a třeba to někdy zopakujem. Jezdíme také ze západních Čech na Moravu a to pak někdy také nejedeme sami atd... Takže se nažím brát ohled i na ostatní případné pasažéry / členy rodiny kteří jedou někam s námi, i když je to jenom zřídka.

** Petr **
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 18:58
Až sa chudák simirge (založil toto vlákno) vráti z HR, ten sa bude čudovať čo všetko sme tu rozobrali.
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 19:06
Ano takové názory respektuji, pro dětskou posádku je snad zadek plně dostačující a pro dospělé s určitým ohledem vpředu sedících taky, kufr jsem na dovolenou přes obavy manželky ani nezaplnil a ještě tu nepadlo to že Octávie je na platformě Golfa a v něm jsem tu čest sedět vzadu měl a není to žádná sláva. Ve 3 vzadu bych nechtěl jet asi v žádném autě, ale člověk vydrží hodně, to znám dobře..........
Posez ve Fordu F. jsem si taky zkusil ale to je zase něco jiného, líbí se i mi průchodnost v terénu, ale každý máme to co potřebujeme a na co máme a já chtěl po několika ojetinách a v mém ne již junáckém věku jednou i nové auto. thumbs up
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 19:25
nedavno jsem sedel ve Fordu S-Max, to je auto na cestovani podle myho gusta. Mista jak v obyvaku. Pekny auto. Mozna bych si ho nekdy v budoucnu dokazal predstavit v garazi grinning smiley
Anonymní uživatel
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 20:38
Ben06 : Kámo, čti pořádně. - dávno vyřešené :

Šatava [ Soukromá zpráva ]
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
11. 08. 2010 03:26

LOVA [ Soukromá zpráva ]
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 15:17
smileys with beersmileys with beer
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 20:51
V Octavii v 5ti, ano určitě se dá. Ale cestující sedící vzadu, až přijedou na místo, budou ležet na pláži, aby se jim narovnali nohy. Je to prostě roky ověřená zkušenost, že Octavia první generace vzadu místa na rozdávání nemá. A v kombajnu ten kufr taky zas tak moc slavnej není. Hodně nevyužitýho místa je před a za podběhama. Na dovolenou to zase takovej problém není, tajty skulinky se zaplní kde jakýma drobnýma věcma, ale při převozu kočárku je to horší. Strčit ho tam po směru v kufru přetočit, tááák a sedí tam, ale už tam není moc místa.... Vím to z vlastní zkušenosti, jezdil jsem 4 měcíce s 81Kw v kombajnu v naftě, měl jsem jí ,,půjčenou" a říká se darovanýmu koni.... Lagunu mi tenkrát rozstřelili na křižovatce, tak jsem se musel poohlížet po jiném autě. Vybral sem Mondeo Mk3 v kombajnu. Místa dost, kufr velkej, tem samej kočár tam dám napříč už z venkova, a to je v kufru za zadníma sedadlama přikšírovanej stan, 2 spacáky... prostě věci na kempování... a ještě se mi tam vejde pes, mam labradora. I kamarád co má octavii, tak jí má jen kvůli tomu motoru, což já teda moc nepochopím, já chci po autu trochu víc, než aby jezdilo za 5l nafty. A ještě pro šťourali, měl jsem Š105, Favorita i Felicii, takže s nima mám něco odjeto. A děkuji škodovku už nikdy. Tak a ukamenujte mě.

Ještě pro Valeriho. Ve Fordu S-Max jsem poprvé seděl na jaře v německu na autosalonu, před měcícem jsem měl možnost se v něm projet. Ten podvozek je neuvěřitelný a posez za volantem skvělý. O tom se může škodovkám jenom zdát.
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
15. 08. 2010 21:18
to Šatava

grinning smiley paráda,když se řeší moje nohy na debatě o octavii
no mám je o 5 cm kratší...blbě se sem dávají fotky,ale jednu jsem vrazila do pěkného tématu Pláže a koupání "Kuřáci na pláži"



Upraveno 1krát. Naposledy upravil xxdanielaxx (15. 08. 2010 21:19).
Anonymní uživatel
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
16. 08. 2010 01:34
Kouřím jenom velmi sporadicky a toto téma je silně dvojsmyslné. Pokud se mám vyjádřit k tomu lepšímu :kuřáky na pláži bych vyhnal. Pokud k tomu ještě lepšímu - nechal bych si ho pro sebe. Co se týká potom nohou - tam by byl výběr. V mém případě jsem pouze tichý teoretik.
A spojení nohou s octavií ? Nejde jenom o Octavii - důležitá je vlastní sedačka, její tvarování , materiál a spousta dalších. S opěradlem se člověk jakž takž srovná. O krátkém sedáku, když nepodepírá stehna nohou až pod kolena je škoda debatovat. Nohy jsou ve vzduchu a po delší jízdě je člověk unaven a potom i ta Octavia je de facto na nic. Řidič prcek má zase problém opačný. Ale stejně si myslím, že jsem problém nohou nezačal. Já se k němu jenom ve své touze po legraci připojil. A vidím že dobře.
Zcela vážně řeknu jenom jednu věc. Když jedu na motorce, mám prsty na páčkách přední brzdy a spojky. Již několikrát se mi to vyplatilo. Prostě jsem to vymáčkl dříve než jsem se stačil položit.
No a co si mám myslet o tempomatu, když ho zapojím a nohy si srovnám pod sebe a tiše s nima relaxuji a odpočívám. Kdybych potřeboval nedejbože prudce zabrzdit, než je natáhnu - jsou to vteřiny a je pozdě. No a sedačky mám velmi pohodlné, doslova klubovky,vyhřívané, různě polohovatelné a k tomu tempomat, klimu, el. okna a střechu - co více si mohu z vymožeností dnešního automobilizmu přát. Ještě že jsem si nekoupil automat. Nemyslím kalašnikov.
No a nakonec píšeš - náš syn říká "Mami,neříkej nikde,že máš auto,když jezdíš škodovkou" . Hele to chce klid. Syn je jistě také vtipálek jako já. smileys with beer
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
16. 08. 2010 15:47
jel sem z otcovým Oplem Omegou B. Má automat i tempomat.Při řízení jsem se vysloveně nudil.Neděláte tam vůbec nic,jen se přidržujete volantu aby se neřeklo,že to auto nikdo neřídí.Automat ovšem ve městě k nezaplacení.No ale to jsme zase jinde
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
21. 08. 2010 13:18
Vážení a milí, včera jsme se vrátili spokojení, odpočinutí a opálení z Chorvatska:-)
Nakonec jsme jeli ve 4, protože kamarád musel ještě na noční a tak vyjížděl o 5 hodin později na motorce. Jinak v pěti bysme to zvládli, vyzkoušeli jsme si to na výlet do Zadaru. Pravda, oproti cestě z ČR do HR zanedbatelná vzdálenost, ale když se těšíte na dovolenou a jedete s fajn partou, tak i trochu toho nepohodlí skousnete:-)))) Spíš bychom měli možná trošku problém se zavazadlama, asi bysme museli dát pryč plati z kufru. Tím, že jezdíme do kepmu, tak máme o něco více věcí než když někdo jede do apartmánu nebo hotelu.

Jinak jsem si tu prolítla příspěvky, které tu přibyli zatím co jsem byla v Chorvatsku. :-))))))

Příspěvky typu kdo má jaké auto nekomentuji:-)

Jen bych chtěla reagovat na několik příspěvků, kde se probíralo to, že lidi jedoucí v zadu budou celé dny ležet na pláži a rovnat nohy. Tak tomu se jen směju:-) Zkuste si někdy jet s cestovkou, autobusem a už od Mikulova s položenou sedačkou, cestujícího před vámi tak, že se nemlžete ani hnout, vystoupit či nastoupit, ráno pak vystoupíte s otlačenou síťkou na vašich kolenou.......to není výmysl, to je realita, kterou jsme zažili na vlastní kůži, nebo spíš nohy.....po této cestě na dovolenou jsme se zařekli, že autobusem už nikdy....TO RADŠI V 5-TI LIDECH OCTÁVKOU:-)))))))
Anonymní uživatel
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
21. 08. 2010 13:40
Ano, trochu se to tady nemohlo porovnat. Ale hlavně že výsledek byl a je jasný. Prostě to funguje.A na Octavii - já osobně nedám dopustit. A to, jaké má kdo auto - to s tím nemá nic společného. To se musíš podívat do Ukažte své auto ostatním.
Nemyslím, že jde o nějaké vytahování stylem - já mám to a ty jenom to? Tady zcela jistě jde o to, abychom věděli jak se poznat na př. v HR.I určité rady nejsou k zahození.
Proto i logo a ve finále i toto fórum.smileys with beer
Ostatně i Hustopeče ukáží soudržnost tohoto týmu. Jéééééé, jak já se těším. I když letos - Spitfire mne sleduje. Budu mít garde. Ale střízlivého mne nedostanou.angry smiley Tak rychlá zase není !!!!grinning smiley
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
20. 02. 2011 11:14
trochu neskoro ale v 5 v jednom autze je vec len pohodlia, a otazky ci je kam dat batozinu. u mna to je problem kedze so sebou vezem vela piva smiling smiley a inak moj pohlad na pohodlie je ze ja som sofer mne to je v podstate jedno smiling smiley oni sa tlacia je to ich volba smiling smiley
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
20. 02. 2011 16:25
10let jsme jezdily v 5 na dovču a dalo se to přežt. Děti jsou už dospělí ale jezdit chtějí s námi stále.Tak letos jsme si pořídily Peugeot Partner Tepee a místa je tam moře i vzadu se nemačkaj a spotřeba ještě menší než u Fordíka já jsem spokojena klidně si sednu i do zádu na dálkuspinning smiley sticking its tongue outTatínek koupil dobře ,jednou se mě to povede a ukažu vám ho ale na jiném vlákně



Upraveno 1krát. Naposledy upravil baculka (20. 02. 2011 21:08).
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
20. 02. 2011 18:19


...a další 4 dospělí čekají u dveří......
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
20. 02. 2011 19:43
Peugeot 306 šikmá zád 2 dospělí a dětí 2krát sedačka a mezi 13letá holka rakev cesta se dá ,ale je to jak olejovky v krabičcesmiling bouncing smiley
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
20. 02. 2011 20:25
Ono je uplne jedno kdo cim jezdi, nekdo ma rad mala auta typu Golf, Fabka ci Oktavka a nekomu vyhovujou velka MPV ( ja patrim kte druhe skupine ) , nejdulezitejsi je dojet tam a zpet v pohode a v poradku bez nehod. Vsem letosnim vyjezdnikum preji stastou cestu a hodne slunicka smiling smiley
Anonymní uživatel
Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
21. 02. 2011 04:17
vše zde začalo kritikou Octavie. Tvrdím - je super. Darko zase nedá dopustit na FIAT. Má také pravdu. Sám jsem měl FIAT 125 S i 125 P. Spokojenost. Na chaupě jsem měl také PUNTO 1,7td 70 PS. TAM KAM SE NIKDO NEDOSTAL VE SNĚHU, JÁ ANO. Zimní galusky a projel jsem si cestu na hlavní a pak jsem teprve vyjel s BMV 735. Prostě na pár kg váhy auta 70 koní. Lahůdka.Cesty byly zaváté já to projel. Do HR ale zase bylo BMW. Pamatuji si, že i do BLR jsem jel Dacií 1300 a Fiatem 125 P. No a všichni doma žijeme. Jiné auto tenkrát nebylo.Toho Fiata jsem dodělal večer a ráno vyjel na Sluneční pobřeží. Cestou jsem ještě sem tam něco doladil a hotovo.
Každý musí vědět, proč si to své konkrétní auto kupoval. Zklamalo - prodám a koupím jiné. Nikdy jsem neměl auto, do kterého bych ráno sedl a hned byl naštvaný. Prostě to auto jsem chtěl, líbilo se mi. Proto jsem si ho koupil. Většina aut je typováno pro pět lidí (nebo i šest). Tak pokud pojedu v pěti tak se musíme trochu uskrovnit. Jinak to prostě nejde. A Multipla se vyráběla už v šedesátých letech tak jaký problém. Tatra 603 byla pro šest, Citroen ID/DS com byl dokonce pro 7! Volvo combi také. Jo, jo. Furt se něco dějě!
avatar Re: 5 lidí v jednom autě, máte zkušenosti?
21. 02. 2011 10:08
aku minule som pred nami isiel matiz veci v kufri az po strop a rakva na streche a na hranici z neho vystupilo 5dospelich a netvarili sa nestasne, vec vkusu
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 123
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.