Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Poplatky na Istrijském Ypsilonu

Autor dandyho 
Poplatky na Istrijském Ypsilonu
29. 07. 2010 13:42
Ahoj všem, vyrážíme na konci srpna na Istrii do Medulinu. Může mi někdo napsat, zda se kromě úseku Kanfanar-Pula, tunelu Učka a Viaduktu Mirna platí mýtné ještě někde jinde na Istrijském Ypsilonu? Konkrétně na silnici A8 a A9. Díky moc!
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
29. 07. 2010 15:58
Len na tychto miestach. Je to otvoreny mytny sytem.
Vsetko je na www.bina-istra.hr
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
29. 07. 2010 22:55
Pokud vím, tak jen u viaduktu, myslím, že 16 kun. Jel jsem do Puly z Poreče na výlet a teď si vzpomínám, že jsem možná na cestě zpět při vjezdu na Y něco platil. Určitě tam byla závora a cestninář, ale promiň ta skleróza. Takže možná před Pulou je ještě jedna cestnina. Každopádně je tam budujou ze všech stran, takže za rok se asi bude platit na víc místech.eye rolling smiley
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
30. 07. 2010 05:39
Já jel z Puly do Umagu po A9 a platil jsem dvakrát
myslím si že to bylo 12 a 14 kun
ale zajímavé bylo to že jsem jen nahlásil kde jedu a podle toho jsem platil
cestarnice byla hned za Pulou a ta druhá až nahoře
takže tam dvě jaksi chyběly (vždy je vjezd a výjezd)
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
30. 07. 2010 09:50
Pozeral som na tej stranke Bina-Istra interaktívnu mapu a tam majú len dve miesta kde sa platí , Učka a Mirna ale zároveň sú tam 3 cenníky :
Učka , Mirna a Kanfanar-Pula

ja budem prechádzať zo Slovinska ( od Koperu ) smerom na Pulu resp. exit Vodnjan sever , lebo ideme ku Fažane tak nepotrebujem ísť až do Puly , a mám to chápať že na Mirnej sa ma spýtajú kam idem a podľa toho budem platiť ? confused smiley
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
30. 07. 2010 12:08
My jsme loni jeli obracene, Pula - Slovinsko a pokud si pamatuju, tak nas akorat na konci pred hranicema zkasirovali o par kun a to bylo vse.
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
30. 07. 2010 12:09
no jak jsem psal je to tam divné ale budeš platit dvakrát
však uvidíš sám
po dálnici se svezeš kousek a jinak to tam budují a jsou tam omezení rychlosti
ale cesta pěkná rovná
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
30. 07. 2010 12:13
Cesta pekna rovna, osmdesatky a policajti. Potkali jsme tri hlidky a jeden dokonce delal jako ze nic, ze se jen opira o strechu s kdyz jsem prijel bliz, tak mel pres ruku radar a kontroloval :-)

Ale dodrzovat 80 nebyla zas takova pruda, jak jsem cekal.
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
03. 08. 2010 11:13
Ahoj, zdravím všechny kteří cestují do Chrvatska ( kteří už mají cestu zasebou ). I letos se chystáme do Chorvatska po páté, jedeme na ostrov Brač. Cestou jedeme stále po dálnici a neřešíme Slovinsko ( 15 euro ), jezdíme Hatě, Vídeň, Grac, Maribor, Záhřeb, Split. Všude platíme kartou Čs.spořitelny a bez problémů, platit obsluze na dálnici "do ruky" není dobré, zásadně nedávají účtenku a ještě vás lohnou a rychle zvednou závoru a jeďte. Je pravda, že jsme platili v eurech a nazpět kuny a ještě málo, tak pozor! Ve Splitu směrem k trajektu a nalodit - Supetar ( Brač ). Po 50 minutách odpočinku v klimatizované kabině jsme na ostrově a pak jen 7 km do místa dovolené Sutivan ( jezdíme na 3 týdny ). S manželkou se při řízení střídáme a mohu potvrdit, že je v dobrém slova smyslu " Královna silnic ". Stavíme na odpočívadlech na jídlo, pití, cíčko atd. Jedeme opatrně 130km/h a hlavně nechceme platit pokuty, z Prahy v 17.00 a ve Splitu ráno v 11.00 hodin. Nikam nepospícháme vždyť jedeme do soukromí a bytná na nás vždy ráda počká. Od jiných cestovatelů, kteří spěchají na dovolenou si cestu jednou za rok opravdu užíváme. Tak všem krásnou dovolenou a zatím ahoj
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
03. 08. 2010 11:15
Len by som chcel pripomenut, ze od 20.7.2010 je otvoreny plny profil A9 v useku Kanafar - Pula, a plati tam uzavrety mytny system, takze okrem priechodzieho poplatku za most Mirna eventuelne tunel Ucka sa plati uz aj za tento usek, a to 12kn. Ale na to autor prveho prispevku uz myslel.
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
05. 08. 2010 21:45
Petr137 - čteš názvy vláken? Nezlob se, dvakrát jsem četl Tvůj příspěvek, ale nějak jsem tam zmínku o Istrijském Ypsilonu nenašel. Zkušenosti je dobrý předávat, ale na vláknech, která mají příslušné názvy. Tvůj by byl vhodný spíše do "Kdo už jste se vrátil..."
K Ypsilonu: i já zde celkem pravidelně potkávám policejní hlídky, zatímco se snažím marně vybavit, zda jsem je vůbec někdy potkal jinde na Istrii. Jestli, tak maximálně třikrát. A ty jejich osmdesátky, navigátorky dcera i manželka mě musí upozorňovat na jejich ukončení. Ale mám dojem, že směrem od Puly až na hranice snad osmdesátka nekončila nikde, snad jenom na tom kousku čtyřproudu. eye rolling smiley
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
23. 08. 2010 17:00
Vrátil som sa z Istrie v piatok , to mýto tam funguje úplne v pohode , smerom od Koperu na Pulu : Mirna - 14 KN a na tom plnom profile dialnice sa platí na exite , my sme šli dole na Vodnjan sev. takže sme platili 6 KN , ked sme išli späť tak pri výjazdne na dialnicu pri Vodnjane zase 6KN a Mirna 14 KN .
v2x
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
29. 07. 2011 20:33
Re: Poplatky na Istrijském Ypsilonu
07. 08. 2011 21:01
Mohu potvrdit, nájezd na Istarski Ipsilon téměř za hranicemi (uvádí snad Umag nebo Buje), až do Puly - 37kn. Zpět placeno v hotovosti, cena svítila na světelné tabuli, jelikož jsem směrem tam platil kartou a měl i račun, věděl jsem, kolik zaplatit. Asi by se tu okrádalo hůře (kvůli tomu displeji, ne kvůli pamatování si ceny - ne každý jede plnou trasu). Mirna se už neplatí, je započítána v celé cestarině.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 175
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.