Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nevolnost v autě

Autor LAN251 
Nevolnost v autě
30. 06. 2010 17:52
Zdravím, snad nezakládám duplicitní téma, ale podobné jsem tady nenašla. Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s nevolností v autě a jaké léky, případně doplňky stravy se vám osvědčily. Jedeme 12.7. a hrozně se těšíme, ale přítelkyni partnerova bratra bývá v autě hodně špatněeye rolling smiley, tak bych jí tu cestu chtěla nějakými vychytávkami ulehčit. Moc díky za názory. Katka
avatar Re: Nevolnost v autě
30. 06. 2010 18:08
1 tabletu Kinedril 1 hodinu pred cestou a cesta bude v pohode.

Niektory ludia su z kinedrilu ospaly, tak mozno cestu prespi smiling smiley


Tiez dokonale funguje nech sedi na prednom sedadle a sleduje cestu.
Re: Nevolnost v autě
30. 06. 2010 18:22
jak to řešila přítelkyně partnerova bratra doposud ?
Re: Nevolnost v autě
30. 06. 2010 18:30
zatím nejezdila moc dlouhé trasy a když už jela z Loun do Opavy za příbuznými, tak si vzala ten Kinedril, ale moc jí prý nezabíral, prý i zvracela, pravda její přítel jezdí s prominutím jako hovado, tak se jí moc nedivím. Teď bude řídit můj přítel a ten je za volantem milionový. už jsme jí slíbili, že bude sedět na předním sedadle, tak se trochu uklidnila, ale myslím, že u ní hrají roli i nervičky, kdy je nervozní z toho, že jí bude špatně, takže je to asi taky trochu psychosomatické.
Re: Nevolnost v autě
30. 06. 2010 18:59
no jo, ale na to jsou pak úplně jiný prášky. Tyhle fóbie jsou ale hrozný. To člověk bez potíží nemůže asi pochopit. Takhle nějak trpím, když mám vlézt do letadla, tak do něj raději nelezu vůbec.
Re: Nevolnost v autě
30. 06. 2010 20:17
tak já si prošla něčím podobným, měla jsem fobii z toho, že včas nenajdu záchodspinning smiley sticking its tongue out zní to možná směšně, ale byl to hodně velký problémthumbs down
Re: Nevolnost v autě
30. 06. 2010 20:45
tak to teda vůbec směšně nezní, o tom bysme si mohli dlouho povídat.
avatar Re: Nevolnost v autě
30. 06. 2010 23:54
Nezapomenu na rok 97 kdy starší syn (tehdy 7-mi letý) po cestě do HR chtěl čůrat každých 10 min.. To byl očistec. Zastavili jsme a nic. Nakonec jsem mu dal kyblík. Ten si držel jako svátost a byl klid.
Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 10:10
tak já myslím, že tu naší známou pro změnu vybavíme igelitkamasmiling smiley snad to nebude tak hrozné, jedeme v pondělí, tak by ani nemuselo být tolik aut na dálnici, že by se musely nějak složitě předjíždět a kličkovat, takže pojedeme relativně rovně, což by mohla přežítspinning smiley sticking its tongue out božatko, ale vůbec jí to nezávidím, to je jako kdybych já musela být 12 hodin v kuse na centrifuzeeye rolling smiley
Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 11:03
Tohle dobře znám, naštěstí jsem z toho vyrostl, ale dobře si pamatuji, jak mi před deseti lety bylo. Auto bez klimatizace, mnoha kilometrová kolona, v autě čtyřicet stupňů a pak kličkování po staré cestě. A prášky opravdu zaberou málokdy, hlavně ať se před cestou nají, plný žaludek je lepší než prázdný a hlavně nakoukat furt na jedno místo, třeba čtení vůbec nepřipadá v úvahu.
Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 12:02
to spíš já budu muset jet na lačno, protože se trochu bojím, že mi bude zle, když jí uvidím zvracet a takhle nebudu mít cospinning smiley sticking its tongue out:-)
Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 15:15
Nevolnost ostatnych clenov posadky je sice neprijemna, ale horsie je to v pripade vodica.
Kinedril asi v tomto pripade nie je pouzitelny sad smiley

Ja s tym mam problem kazdy rok. Ale ako som postupne zistil, posledne roky po ceste zasadne drzim hladovku (nejem v podstate celu cestu). S jedlom by to bolo este horsie. A telu ten jeden den hladovky absolutne nic neurobi. Este by som povedal, ze to skor pomoze.
avatar Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 15:28
... LAN251 ... ať se budoucí švagrová zastaví u svého lékaře a požádá jej ( předpisový lék ) o Prothazin ... je to slušný oblbovák, když nazabírá Kinedryl ... ať sedí ve předu a za jízdy si nečte ... yawning smiley
avatar Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 15:35
me v aute spatne nikdy nebylo, ale stejne jak Juraj behem jizdy nejim. Nevim proc, ale nejak nemam hlad
Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 16:00
Prothazin to je teda riadna delovica - ja to volam ze retard smiling smiley
A spi sa z toho aj 13 hodin.
Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 16:03
díky moc všem za info. určitě mi to hodně pomohlosmiling smiley
avatar Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 20:01
No,třeba je jen v radostném očekávání a na to jsou medikamenty na nic!smiling smiley
Re: Nevolnost v autě
01. 07. 2010 21:09
bohužel není ze zdravotních důvodůsad smiley takže toto můžeme vyloučit a navíc jí nevolnost v autě trápí už od dětství. ale pro ten Prothazin si hned zítra půjde, už jsem ji informovala smiling smiley
avatar Re: Nevolnost v autě
02. 07. 2010 13:36
LAN .. a co zkusit dřevěnou narkózu yawning smiley ... (jen vtip)

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Nevolnost v autě
02. 07. 2010 14:32
smiling bouncing smileysmiling bouncing smileysmiling bouncing smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil LAN251 (02. 07. 2010 14:32).
Re: Nevolnost v autě
04. 07. 2010 07:43
S nevoľnosťou na cestách mám svoje dlhoročné skúsenosti najmä z detstva a mladosti, keď sme jazdili na žigulíku. Ale musím povedať, že som sa už dostala do štádia, že mi nie je zle. Takže skúsim vymenovať v bodoch zásady, ktoré pomáhajú mne :
1/JEDLO - zásadne nesmie cestovať hladná. Pred cestou nech si dá niečo veľmi ľahké, napríklad rožok s maslom, vianočku, osladený čaj - čo sa týka množstva, ani málo, ani veľa. Žiadne mlieko, jogurty, káva a už vôbec nie zelenina ako paprika, paradajky. Na cestu nech si zabalí na jedenie tiež len jedlá nevýrazných chutí, napríklad bábovka, rožok s maslom. Počas cesty je samozrejme dôležité piť. Najlepšia je čistá bezbublinková voda a mne tiež vyhovuje popíjať po trošku čaj s termosky - silný čierny alebo zelený osladený čaj s citrónom. Tiež mi robí dobre cmúľanie kyslých cukríkov napríklad bonpari a pod. Pokiaľ sa pôjdete najesť počas cesty, tak tiež treba vyberať v jedálnom lístku také skôr diétne jedlá, napr. slepačí vývar, ryža, kuracie prsia na prírodno.
2/ LIEKY - v dostatočnom časovom predstihu pred cestou nech si dá kynedril. Čo sa týka dávkovania, mne zvyčajne stačila na začiatok 1/4, prípadne 1/2 tablety a v prípade potreby si doplniť dávku po ceste. Kynedril počas cesty uspáva, takže nech si vezme vankúšik, alebo opierku krku, aby mohla spať - to by bolo ideálne. Po odznení účinku kynedrilu som veľmi nervózna, doslova až zúrivá, takže v poslednom čase som skúšala namiesto kynedrilu aj homeopatický cocculine a funguje mi. Ale môže to byť aj tým, že súčasné autá sa už naozaj nedajú porovnať so starými žigulíkmi, nesmrdí v nich benzín, majú klímu a podobne. U mňa možno funguje aj to, že predtým som na aute, alebo autobuse chodila len občas. Teraz chodím často, takže som si zvykla.
3/ OBLEČENIE - na cestu si treba obliecť voľné vzdušné oblečenie, ktoré nikde netlačí, hlavne na bruchu musí byť voľné. Neviem akým autom cestujete, ale dosť dôležité je tiež pohodlie v aute - možnosť natiahnuť si nohy. Určite nech sedí vpredu.
4/ OSTATNÉ :
- tankovanie - natankujte ešte predtým, aby ste nemuseli tankovať s pasažierom, ktorému býva zle.
- vetranie - ak je auto bez klímy, je dobré raz za čas vyvetrať, vždy mi robilo dobré otvoriť okno
- prestávky - často treba zastavovať, nech sa prejde a nadýcha čerstvého vzduchu. Najlepšie je zastaviť tam, kde je čerstvý vzduch, ďalej od štartujúcich áut
- voľba trasy - treba zvoliť trasu, kde je čo najmenej zatáčiek a serpetín, nám sa tento rok veľmi osvedčila cesta po maďarskej diaľnici a potom rovno dolu po chorvátskej diaľnici až k moru. Cesta bola skoro prázdna, žiadne zápchy a je tam všade veľa odpočívadiel - v Maďarsku aj v Chorvátsku. (Nešli sme až k Budapešti, skrátili sme si to cez Gyor a Szekeszfehervár)
- štýl jazdy vodiča - pomáha plynulá rovnomerná jazda, bez zbytočného brzdenia, mierne vyberanie zákrut. Treba sa vyhýbať jazde za starými čmudiacimi náklaďakmi, lebo smrad po nafte je vyslovene spúšťačom nevoľnosti.
- psychika - je jasné, že nevoľnosť je z veľkej časti aj vecou psychiky. Ja som bola už v takom štádiu, že keď som mala ísť autom, tak vyslovene zle mi prišlo už pri umývaní zubov, doslova som už vtedy cítila smrad nafty a dvíhal sa mi žalúdok. Zuby si totiž umývam vždy tesne pred odchodom z domu. Určite tvojej priateľke pomôže dôvera voči vodičovi. Bývalo mi zle s mojím otcom, ktorý nebol taký dobrý a skúsený vodič v porovnaní s manželom a počas cesty bol nervózny. Manžel je kľudný, uprednostňuje rovnomernú jazdu, predbieha uvážene.

Snáď som vymenovala všetko dôležité. Prajem priateľke pohodovú jazdu, Chorvátsko rozhodne stojí za trochu nevoľnosti. Tento rok sme boli šiesty krát a zle mi prichádzalo len na lodi - pomohol cocculine a kyslé cukríky.
Re: Nevolnost v autě
04. 07. 2010 09:55
tak to bylo opravdu vyčerpávající doporučenísmiling smiley ale moc děkuji, určitě jí to přepošlu, aby si z toho vzala pro sebe to nejnutnější. je mi jí fakt líto, protože já to zažívala jako malá holka, teď v dospělosti už to naštěstí odeznělo. V Chorvatsku ještě nikdy nebyla, ale myslím, že také přijde na to, že trocha nevolnosti za to stojí, je tam fakt úžasně. Když to tak počítám, tak letos pojedu po páté a už se nemůžu dočkat. Je to srdeční záležitost. Nejraději bych se tam přestěhovala. Ještě jednou moc děkuji za informace grinning smiley
Re: Nevolnost v autě
04. 07. 2010 18:32
A este jedna vec mne pomaha - nebyt ticho, ale rozpravat.
Re: Nevolnost v autě
24. 04. 2012 14:14
Tak se připojím a také bych požádal o radu.Takto špatně už po cca 10ti ujetých km je mojí dcerce jí jsou ale 4 roky a po na jih jedeme 14 hodin a po tu dobu nevím nevím zda jí máme dopovat kynedrylem.Možná zkusíme ten prothazin a nebo nějaké homeopatika ale mám z toho strach aby ze 14ti hodinové cesty z důvodu věčných a plačících zastávek nebyla jízda na dva dny
Re: Nevolnost v autě
24. 04. 2012 19:50
Také se připojím se svou zkušeností. Pro mne byla jízda autobusem do 20 km vzdáleného města noční můrou. Po vystoupení byla první cesta na WC a.... Když jsem měla prvně letět letadlem, byla hrůza ještě větší. V lékárně mi doporučili žvýkací bonbony TRAVEL GUM. Použije se 1 ks.1/4 hod před startem ( nebo jízdou), chvilku cucat, pak kousat a žvýkat. Trochu po nich znecitliví kořen jazyka a tak nemáte pocit na zvracení. ( připomíná to necitlivost po injekci u zubaře ). Pokud účinek odezní a máte pocit, že to nestačí, lze vzít ještě jeden. Od té doby je mám před cestou neustále při sobě a v případě potřeby je použiji a mohu jet kdykoliv, kamkoliv a bez problému. Vždy mi stačí jeden, jen jednou jsem musela vzít 2, když se přidala migréna. Zvládnu i cestu do HR na jeden zátah. Samozřejmě s přestávkami.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MIKI (24. 04. 2012 19:53).
Re: Nevolnost v autě
24. 04. 2012 20:04
Tak to je super.Prosím kde je seženu
avatar Re: Nevolnost v autě
24. 04. 2012 20:32
v bežnej lekárni aj ako lýzatko
Re: Nevolnost v autě
25. 04. 2012 01:23
Jsou běžně v lékárně, dřív je prodávali na kusy, teď jen celé balení (asi 20 ks) . Zkontroluj si datum spotřeby a máš je i na příště. Jsou výborný i na výlet lodí. Když bys měl menší balení a dojdou ti, tak stačí když budeš mít příbalovou informaci o složení léku a koupíš je i v HR. Jen se jinak jmenují.
Re: Nevolnost v autě
26. 04. 2012 23:27
Po žvýkacích bonbonech TRAVEL GUM mi bylo hůř než bez ničeho, měla jsem je 2x a už nikdy více.
Naštěstí teď se mi dělá blbě už jen v Pendolinu .
Nedám dopustit na klasický Kinedryl. Dětem ho na cestu do Chorvatska dávám od malička (dá se dobře i rozčtvrtit) a kromě toho, že cestu absolvují v pohodě, tak ji i krásně prospí. Není pro řidiče, unavuje.
Re: Nevolnost v autě
03. 05. 2012 21:14
Nevím, mohu-li také trochu přispět, pro změnu zkušenostmi z bývalé práce. Když sebou háže dvousetmetrová nákladní loď na Atlantiku, vlny takové, že se boří celá příď do slané vody, cca 12m...Rozhodně bych doporučil se najíst. Není nic horšího, než mít POTŘEBU zvracet, ale nemít CO. Už vícero lidí zde radilo - sedět vepředu. Ne proto, že by to na místě spolujezdce méně drncalo, jako v autobuse, kdy na zadních sedačkách je blbě téměř každému, ale že se dobře sleduje cesta. Tělo se připravuje dopředu na změnu pohybu. O kolik je lepší koukat na na příď lodě z kapitánského můstku, v noci žebrající u důstojníka o nějakou tu obdobu Kynedrilu, než ležet ve tmavé kajutě. Fuj, ještě teď je mi mizerně, jen na to vzpomenu.
Nu a nejdůležitější: před avízovanou cyklónou (nebo dlouhou štrekou autem) ZÁSADNĚ neoslavujeme kolegovo čerstvě narozené mimčohot smileysmileys with beer (ani nic podobného...) Potom jdou jídelnou přede všemi od zmíněného důstojníka , co noc před tím vydával nějaký ten Kynedril, průpovídky "Antabus by bejval potřeboval..."



Upraveno 2krát. Naposledy upravil ircavoj (13. 07. 2012 12:00).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 168
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.