Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Denní světla

Autor fanda 
avatar Re: Denní světla
05. 06. 2010 07:42
... nejen denní ... ale hlavně pro noční osvětlení ... je potřeba světla seřídit při plném zatížení auta posádkou a nákladem, když se jede na dovolenou ...snad jste si všimli, kam Vám svítí protijedoucí auto když je plně naložené ... yawning smiley
Anonymní uživatel
Re: Denní světla
06. 06. 2010 15:24
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil in0x (15. 05. 2018 13:28).
avatar Re: Denní světla
06. 06. 2010 19:41
in0x napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Otcovi jsem minulý rok říkal, ať potom otočí tím
> kolečkem vlevo dole pod volantem ... tak jsme
> vyjeli a on se divil, proč na něho všeci blikají
> smiling smiley to víte, plně naložená chrochtávka, dokonce při
> nájezdu na trajekt jsme radši povysedali smiling smiley


Letos už bys mohl točit kolečkama do HR už Ty!!!! Tata bude točit místo tebe.
Re: Denní světla
08. 06. 2010 20:51
Milan Hubner napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Já nešetřím jen energii ale i celou
> elektroinstalacimoody smiley
> A pokud jsou světla homologovaná nemá s tím nikdo
> problém.Až na pár zákomplexovaných blbců.confused smiley
> Už jsem byl i na STK

Tak, tak, máš pravdu, navíc si myslim že to tomu autu vysloveně sluší ! thumbs up
avatar Re: Denní světla
08. 06. 2010 21:09
Hubner
o zakomlexovaných blbech je to o něčem jiném...někdo si koupí starý sráč a aby nebyl "blb" tak to tuní.....
a jesti má někdo auto nové a spěchá to ještě lépe vytunit tak je to chudák.... (protože zřejmě už neměl na další doplňky nad cenu)
avatar Re: Denní světla
08. 06. 2010 21:42
Naštěstí nepatřím ani do jednoho pytle.
Re: Denní světla
09. 06. 2010 07:34
pokud auto nema LED v zakaldu je to hnusny a kdyz to vidim na Opel Vectre tak se me chce zvracet. Nechapu jak to muzou policiste prehlizet. Bych vam to vsem vyrval. Chlapci z Ingolstadtu neco vymysli a hned se na tom ryzuje....
Re: Denní světla
09. 06. 2010 09:31
Když si spočítám cenu halogenových žárovek a jejich životnost (i když mnohdy ne dlouhou) a srovnám to s cenou LED denních světel, cenou montáže, která není vždy jednoduchá, pokud jde o zapojení tak, aby se rozsvěcovaly automaticky se spuštěním motoru a přitom nesvítily potkávačky, které ale zase musí jít zapnout, když je potřeba, tak bych se na to mohl vyprdnout. Mack to napsal výše dobře.
Re: Denní světla
09. 06. 2010 22:21
Ani bych neřekl že Mack to napsal dobře, nevím jestli si chlapi vzpomenete na své začátky s prvním autem. Kdo z nás ho v mladistvém věku netunil dle možností, když pominu ty dnešní tunery kteří na škodu 120 rupnou laďák a myslí si že nejsou bůh ví co. Dál musím Mackovi hodně oponovat s tím novým autem a penězma na dovýbavu. U mě ta dovýbava byla v paketu za 100tis. a z toho postrádám jen tempomat kterej teď nechávám domontovat jelikož jsem ho předtím nepovažoval za podstatný, xenony Chevrolet bohužel nedělá tak přišla na řadu přestavbová sada, a ty denní světla teď pořizuji též abych šetřil baterku a výbojky, při ceně výbojky a ceně led světel mi jasně vychází led světla jako levnější a navíc to šetří aku.
avatar Re: Denní světla
09. 06. 2010 22:49
Souhlasím s Lukym, nakonec je to každého věc. A také si uvědomte že u některých aut (třeba Renault Scenic) má při rozsvícených světlech za dne rozsvícené i udíky a přstrojovku a je to počertu špatně čitelné. Takže považuji za lepší přídavné ledky. Na stoprocent.
Re: Denní světla
09. 06. 2010 23:03
Mě se ty ledky moc nelíbí, zvlᚍ když to někdo namontuje jak hotntot smiling smiley případně na auto a na místo kam se to nehodí. Mělo by se to dělat odborně a ve správné výšce.
Soudruzi vývojáři asi ví, jak auto postavit.
Pak si jeden o půl sedmé večer nebo za deště myslí, že led ho zachrání a zezadu není vidět _ což mě seXe i na audinách....
Re: Denní světla
09. 06. 2010 23:26
Montáž nechávám na servisu Chevrolet, ti vědí kam to dát. A to svícení za snížené viditelnosti a deště už je o zodpovědnosti,nebo spíše blbosti?
avatar Re: Denní světla
10. 06. 2010 08:15
Já je mám na obytce samozřejmě k vůli spotřebě.Už sama lednice mi bere 120W/12V a to nemluvím o mražáku 50W/12V a dobíjení hlavní a nástavbové baterie.Prostě tady mají LED nahoru.Šetří mi minimálně 140W jen na světlech.

MirekŠi
avatar Re: Denní světla
10. 06. 2010 10:00
Já nechápu,že ty světla pořád někoho trápí...Je to o tom,kdo je má.Za prvé je skupinka blbů,kteří si koupí ty nejlevnější a ony dostatečně neplní svou funkci...Jsou to bludičky.Pak je druhá skupina,která využije homologovaných s dostatečnou svítivostí...To jsem já.Často jezdím po městě,v kolonách...Startovat 10 denně a v tomhle pařáku svítit mi přijde jako špatné řešení....Na autě mám xenony a výbojky jsou podstatně dražší.Nehledě na to,že svícením se na čočce a parabolce usazuje jakýsi povlak,který snižuje světelný tok,takže tímto svícením si automatikcy přibližuji "repasi" xenonů...Takže proto jsem volil světla pro denní svícení.
Je zajímavé,že před 15 lety se nesvítilo povinně ani v zimním období a nikomu to nevadilo...Takže já tyto dodatečně namontované spds schvaluju a chápu jejich význam.To,že si to někdo neumí namontovat na vhodné místo,je zase jen a jen problém jedince...
Re: Denní světla
14. 06. 2010 21:23
TVsat i KóŤa mne příjemně překvapili příjemnou argumentací. Nejsem proti tomu v zásadě. Vadí mi spíš ta výše zmíněná neodbornost, nekvalita, tupost, tuzing a podobně.
U té pojízdné "super bydlící krabice" (to má být kompliment, jednou si to taky pořídím), to naprosto chápu.
U xenonových výroků to chápu taky.
První moje věta. Pro kluky palec nahoru smiling smiley
avatar Re: Denní světla
15. 06. 2010 23:18
Jsem rád,že jsem se nestal terčem útoku,ale pro mě jsou opravdu pohodlnější.Prostě fakt se mi příčí zvláště v parných letních dnech 20x rozsvěcet světla....Mám je homologovaná,žádné bludičky a jsem spokojenej.

Couddy,nejsi náhodou z focus klubu?Nebydlíš v okolí Olomouce?smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 296
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.