Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

trajekty

Autor brumi 
Re: trajekty
21. 07. 2009 14:12
aha - chápu :-)
Re: trajekty
25. 07. 2009 13:21
Trajekt na PAG Prizna-Žigljen
- chci ho letos zkusit poprvé, a proto přemýšlím jestlicestou tam nebo zpět ? Ale asi zpět a pak pomalu jet po pobřeží,někde zakotvit, třeba SENJ a pak nahoru směrem k dálnici - jaké je to cesta, podle map samá serpentýna??
A ještě dotaz v Žigljenu asi v sobotu kolem poledne nebývají žádné fronty směrem na pevninu ?
Re: trajekty
28. 07. 2009 11:45
Cestu z Novalje do židljenu, trajekt a pak serpentiny nahoru jsme absolvovali v neděli ráno :-) naprostá bomba. ale asi jen pro toho, kdo nespěchá :-) jeli jsme v osm ráno, aut bylo asi 50, do lodi se to vešlo v pohodě, cena 94 Kn auto, 16 osoba, dítě 8. na druhé straně asi 3 km stoupání na E65 po úpatí Velebit a po asi 20 km začínáš stoupat nahoru, cesta je celkem pohoda, proti serpentinám na starý silnici z karlovače do zadaru naprostá pohádka :-) jak stoupáš, otevírá se ti pohled nejprve na Pag, pak na celý Pag, pak na ostrovy za ním a nahoře na celé moře, prostě paráda. stoupání je asi 30 km, odhadem, neměřil jsem to :-) vystoupáš do výšky 927 mn.m., poté trochu klesání, otevírají se před tebou Velebity z druhé strany, opět nepopsatelný pohled, (fotky jsem ještě neměl čas zpracovat), a poté projíždíš horskou krajinou a pomalu klesáš k dálnici. My po ní nejeli, přejeli jsem až na Plitvice a to byl zážitek číslo dva za ten den. Cesta je to pro ty, co nespěchají, ale kochají se :-) v Horách mě dostala vesnička Ljubovo. Cedule Ljubova uprostřed lesa,¨rychlost upravena na 70 km/hod, 5 km jízdy a nic, poté 2 domy, 7 km jízdy a cedule konec Ljubovo :-)) My se kochali a tak naprosto spokojeni, ti co spěchají, bych řekl, že pojedou směrem na rijeku a pak uhnou na dálnici
Re: trajekty
17. 08. 2009 20:42
Má tu někdo zkušenost s trajektem Drvenik -Korčula,zajimalo by nás, jak dopředu je třeba přijet, abychom se vešli na loď.
Re: trajekty
19. 08. 2009 09:56
Ahojky, snad jste ještě neodjeli tak trochu informací.
Tento trajekt bývá dosti vytížený. Z Drveniku odjíždí jen párkrát, a dost ušetří pro řidiče hlavně čas a pořádnej kus cesty.
Jenže ikdyž jsem přijel do Drveniku s více jak hodinu a půl před odjezdem, tak ranní trajekt byl již plně obsazen a odplouval !!!!! eye popping smileyeye popping smiley
A to jezdím ve všední den.
Radek
Re: trajekty
19. 08. 2009 10:08
Mám přesně opačnou zkušenost, před dvěma lety v druhé půlce června ve všední den jen pár aut. Ranní ale bývá plnější.
avatar Re: trajekty
29. 09. 2009 10:55
Ahoj, mám dotaz, jestli nemá někdo zkušenost s cestou trajektem pobřežní linkou Rijeka - Zadar - Split - Stari Grad (na ostrově Hvar) - provozuje Jadrolinija. Jezdíme na Hvar autem, ale pro jednoho řidiče bez možnosti vystřídání je cesta dost náročná. Vždy sháníme po cestě nocleh na jedno přespání, takže celkově nám cesta ze západních Čech na Hvar trvá kolem 24 hodin. Letos jsme se na Hvaru bavili s mladým párem Italů z Trieste, kteří trajektem z Rijeky jezdí pravidelně. Když se podívám na jízdní řády trajektové linky a na ceny za auto a 2 osoby (bez kajuty), nezdá se mi, že by to přišlo o moc dráž, než náklady na benzín, mýtné na chorvatské dálnici, nocleh po cestě plus cena trajektu z Drveniku do Sučuraje. Linka z Rijeky jezdí sice jen 2x týdně a na noc, ale myslím, že by se dala ta noc na trajektu nějak přežít, případně si zdřímnout na lavici na palubě. A dalo by se tak ušetřit přes 500 km cesty autem. Nikde v diskuzi jsem nenašla, jestli takto už někdo jel, byla bych ráda, kdyby někdo poradil a probral klady a zápory. A také jsem nikde nenašla, jestli se dá udělat rezervace na určitý den.
Díky za rady a tipy.
Jitka
prt
Re: trajekty
07. 10. 2009 15:15
ještě se vrátím k tématu trajekt drvenik - sucuraj a následná cesta autem před ostrov. Předem upozorňuji na to, že jsem veliký strašpytel, který má strach z výšek a chce mít všechno dopředu ošéfovaný. Cesta trajektem je příjemná a i s příjezdem v sobotu ráno v sezóně se čeká max. do dvou hodin. cesta přes ostrov po celonočním řízení a povykování vlastních výrostků " kdy už tam budem " se dá zvládnout docela v pohodě jen je lepší nechat odjet vláček aut a pomalu jet za posledními z trajektu. Já jsem chytnul dodávku a je to to nejlepší protože jí všichni uhnou. Potkali jsme pár blbounů co to hnali prostředkem, ale vždy se to obešlo bez problémů. Protože jsme měli ubytování u obce Gdinj, tak jsem původně nechtěl do jelsy ani jet, ale potřebovali jsme benzín do člunu tak nic jiného nezbývalo. Srázy na cestě z Gdinj do Jelsa jsou,ale není to tak hrozné horší byla cesta z hlavní cesty k moři do apartmánu kde jsem potkal na asi 4 km pět aut a musel jsem dvakrát couvat, aby jsme projeli.
Re: trajekty
27. 03. 2010 08:35
Dotaz na platbu za trajekt. Tentokrat nas jede vic a 4kola budu mit na strese. Zajimalo by mne, zda za ne musim platit, kdyz jsou vlastne jako zavazadla a cestujici valstne jedou autem. Nebo taky, zda jsou tedy brana jako zavazadla, ale tato zavazadla zvednou vysku osobaku na uroven dodavky. Nebo nejsilenejsi varianta 4kola + vysoka vyska osobaku. Ma s tim nekdo na trajektu zkusenosti? A specha, jeste se 3krat vyspim a jedu:-)
avatar Re: trajekty
27. 03. 2010 08:53
Zkus jim napsat email tady

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: trajekty
27. 03. 2010 11:26
dik hrvatsky neumim a nejak jsem ocekaval, ze uz nekdo nekdy jel i s kolama na strese na nejaky ostrov. A kdyz ne necham se prekvapit na miste. Oboji platba nehrouzi, kdyz tak kola sundam ze strechy, abych dodrzel vysku. Normale NEMA PROBLEMA, jezdime dva a kola se vejdou do auta
Re: trajekty
27. 03. 2010 16:51
Za kola se neplatí, pokud nepřesahují obrys auta(jsou-li na střeše nevadí), pokud je budeš mít na kouli tak to bude horší už asi budou chtít zaplatit, jako by jsi vezl přívěsný vozík. Tak na toto pozor
Radek
Re: trajekty
27. 03. 2010 20:24
dik, strasne se tesim, ale vypada to nakonec spatne s pocasim, co uz
avatar Re: trajekty
29. 03. 2010 00:07
waja napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj, mám dotaz, jestli nemá někdo zkušenost s
> cestou trajektem pobřežní linkou Rijeka - Zadar -
> Split - Stari Grad (na ostrově Hvar) - provozuje
> Jadrolinija. Jezdíme na Hvar autem, ale pro
> jednoho řidiče bez možnosti vystřídání je cesta
> dost náročná. Vždy sháníme po cestě nocleh na
> jedno přespání, takže celkově nám cesta ze
> západních Čech na Hvar trvá kolem 24 hodin. Letos
> jsme se na Hvaru bavili s mladým párem Italů z
> Trieste, kteří trajektem z Rijeky jezdí
> pravidelně. Když se podívám na jízdní řády
> trajektové linky a na ceny za auto a 2 osoby (bez
> kajuty), nezdá se mi, že by to přišlo o moc dráž,
> než náklady na benzín, mýtné na chorvatské
> dálnici, nocleh po cestě plus cena trajektu z
> Drveniku do Sučuraje. Linka z Rijeky jezdí sice
> jen 2x týdně a na noc, ale myslím, že by se dala
> ta noc na trajektu nějak přežít, případně si
> zdřímnout na lavici na palubě. A dalo by se tak
> ušetřit přes 500 km cesty autem. Nikde v diskuzi
> jsem nenašla, jestli takto už někdo jel, byla bych
> ráda, kdyby někdo poradil a probral klady a
> zápory. A také jsem nikde nenašla, jestli se dá
> udělat rezervace na určitý den.
> Díky za rady a tipy.
> Jitka


Asi už je to mimo mísu, ale zajímal jsme se o to a je tato linka zrušena.
avatar Re: trajekty
29. 03. 2010 07:05
> Asi už je to mimo mísu, ale zajímal jsme se o to a
> je tato linka zrušena.

Tahle věta je oznamovací nebo tázací ?confused smiley
Re: trajekty
29. 03. 2010 07:22
No mě by to taky zajímalo.Bylo by to pěkné zpestření,ale samozřejmě by záleželo na ceně.eye rolling smiley
avatar Re: trajekty
29. 03. 2010 08:29
Oznamovací. Je od letoška zrušena. Mám to jedné paní co žije v Chorvatsku. Také mě to lákalo. Tak pojedeme asi na Hvar klasicky.
Re: trajekty
29. 03. 2010 09:08
Všiml jsem si, že se prodloužila délka plavby z Drveniku do Sučuraje na 33 minut, v minulosti to bylo dle jízního řádu o 10 minut méně. Že by jiné, pomalejší lodě?
avatar Re: trajekty
29. 03. 2010 09:49
Pobřežní linka Jadrolinijí z Rijeky přes Hvar do Dubrovníku, která pokračuje do Itálie - Bari není zrušena. "Jen" trajekt Marko Polo, který na této lince jezdil, vloni havaroval. Nikde jsem nezjistila, zda ho opravili a jestli bude znovu vypuštěn na moře. Nevím, který trajekt místo něj jezdí, Jadrolinija ho má stále uvedený v jízdních řádech. Na můj dotaz z loňska nikdo nereagoval, tak jsem usoudila, že o této možnosti cestování málokdo ví, nebo se to nevyplatí. Ale nedalo mi to, a zjišťovala jsem dál možnosti přes net. A výsledek je ten, že spojíme příjemné s užitečným a cestu trajektem letos vyzkoušíme. Vzhledem k tomu, že jediný řidič - manžel ze zdravotních důvodů cestu autem na jeden zátah neriskuje, tak někde nocujeme a cesta časově vyjde stejně jako noc na trajektu. Lístky na trajekt z Rijeky do Stari Gradu na Hvaru máme na cestu tam již koupené přes cestovní kancelář v Česku (dají se objednat i přímo online u Jadrolinijí). Protože tento trajekt jezdí jen dvakrát týdně, raději jsme si je zajistili s větším předstihem. A cena je necelých 120 Euro za auto + 2 dospělé osoby. Kajutu jsme nakonec neobjednali, protože bychom stejně "šmejdili" po palubě a koukali na pobřeží. Prý se dá na trajektu slušně odpočinout v salonku na sedačkách. A ráno v 8 jsme na Hvaru (když ne vyspalí, tak alespoň nerozlámaní z cesty autem). Těšíme se moc, bude to po 12 letech ježdění po silniční trase změna. Když spočítáme náklady na cestu, nevyjde to zase o tolik dráž než poplatky za chorvatskou dálnici, nocleh po cestě a trajekt z Drveniku do Sučuraje. Dříve jsme uvažovali i o vlaku Jadranexpres, ale ten byl opravdu předražený, tak jsme to vzdali. Jestli se nám cesta bude zamlouvat, zpáteční jízdenky zakoupíme přímo na místě ve Stari Gradu.
Re: trajekty
29. 03. 2010 10:56
...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil JirkaD (25. 02. 2013 22:12).
avatar Re: trajekty
29. 03. 2010 13:07
Dík za radu, karimatky a slabé spacáky bereme na palubu, ale nám ani nejde tolik o to spaní, ale hlavně možnost protáhnout nohy a nemuset se soustředit na řízení auta. Manžel přes noc nejezdí a já jako spolujezdec taky nezavřu oko, protože pořád sleduju jeho a cestu. Takže si myslím, že ten trajekt bude pro nás oba "relax". A když přijde potřeba spánku, dokážu usnout i vsedě u počítače, tak proč ne na palubě trajektu. A navíc nás těší představa, že ráno budeme na místě a můžeme celý den odpočívat na pláži. V posledních letech jezdíme už jen na Hvar, máme tam "své domácí" a svoje místečko a nikam jinam se nám už nechce, i když je to dost daleko. Za jeden den se to ujet nedá tak, abychom byli na místě ještě za světla, tak to vždy řešíme noclehem buď u Plitvic nebo na parkovišti na dálnici v autě. Jsme buď totálně rozlámaní, nebo vyjíždíme z Plitvic ráno a na místo dojíždíme v poledne. Tak si myslím, že s tím trajektem nemáme co ztratit.
avatar Re: trajekty
29. 03. 2010 22:19
Zvláštní je že když jsem na stránkách Jadrolinije zadával koupení těch jízdenek tak mi to nic nenabídlo. A tak jsem to bral tu informaci že linka byla zrušena jako pravdivou. Dejte pak vědět jaké to celé bylo. Hezkou dovolenou a šťastnou plavbu. Mi nakonec pojedeme na Pelješac, protože jsme nesehnali na Hvaru ubytování u moře za dobrou cenu. Tak snad příští rok.
avatar Re: trajekty
02. 04. 2010 18:17
Taky jezdím do Splitu na trajekt,od Prahy a jezdím to tak,abych byl v půlnoci na molu č 20.v 5.00 z domova,pauza v maďarských lázních a večer tradá po dálnici na Split.Přeji nám všem,abychom se dostali v pohodě na ostrov/y/ a zpět na pevninu.Doufám,že si kormidelníci od Jadrolinie vzali z tohoto případu ponaučení!!!cool smiley , ,
Re: trajekty
04. 04. 2010 13:22
Můžete mi někdo prosím napsat,kolik aut se asi vejde na trajekt ze Splitu na Brač?díky
avatar Re: trajekty
04. 04. 2010 15:30
Marci .Vetšinou jsou 3. řady vedle sebe po 10 osobních autech,nákladni a autobusy maji přednost,místní obyvatelé taky a záleží jaká fronta je před Tebou když přijedeš.Takže míst na lodi je moc,ale někdy se stane,že musíš čekat až na Tebe dojde řada.Něco jako za komanču fronta na babnány.Příště se zeptám kapitána kolik uveze.
avatar Re: trajekty
04. 04. 2010 17:09
Na trajekt co je prubežný co se projiždi lodi tak zhruba 50 mist ,kde musiš pri vyjezdu couvat tak okolo 35 mist.Duležitý je když přijedeš k lodi kolik je aut před Tebou.Ty snadno spočítáš a předjedeš je a jsi na lodi jako první a musiš se pak rychle někam schovat.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil 2008MIRA (04. 04. 2010 17:19).
Re: trajekty
05. 04. 2010 14:11
Kluci,díky za odpovědi...jedeme ve špičku,tak mám strach ,že budeme dlouho čekat.Trajektem jsem už jela několikrát,ale vždy bez auta.A na ostrov jedu na dovolenou taky poprvé,tak jsem zvědavá,co nás tam čeká...slyšela jsem,že v obchodech bývají dražší potraviny,než na pevnině...nevíte o tom něco?
Re: trajekty
06. 04. 2010 16:10
A je jasno, za kola na strese jsem na trajektu neplatil a ani za vysoke auto. Normalne za 4 lidi a za obycejny osobak. Bylo to fajn, ale tentokrat oproti jinym jarnim akcim ponekud zima-nastesti pres den neprselo az v nedeli pri zpatecni jizde. A vichr na moste na Krku prisernej-mel jsem strach, aby to diky kolum na strese neprevratilo auto-lomcovalo to s nim pekne.
Re: trajekty
06. 04. 2010 18:48
to marci38: ze splitu na brac (supetar) jezdi vetsinou velky trajekt Biokovo. loni jsem to pocital (nedele dopoledne) tak cca 120 osobnich, nejaka dodavka a par motorek. prijel jsem do fronty tak 5 minut pred odjezdem , ptal se borca co tam organizuje to nalodeni jestli se vejdu a on povida: je pred vama 105 aut, takze v pohode. na brehu zustali jen tri polaci kteri prijeli az kdyz se zvedala vrata od lode.
[www.jadrolinija.hr]
Re: trajekty
16. 04. 2010 14:37
Marci, já jsem zažila na Brač několik různých typů trajektů, které jsou uvnitř různě organizované. Odhadovala bych to taky tak na stovku aut a více. My jsme jeli už 3x - z toho jednou ve špičce na konci července v sobotu dopoledne - přijeli jsme do Splitu, utíkali jsme koupit lístky a mazali jsme na trajekt - a vešli jsme se, akorát, nemuseli jsme čekat na další. Při cestě zpět jsme se vešli až do třetího, to byla v Supetaru fronta až na kruhový objezd na konci města :-) Jinak jsme se ale vešli vždy napoprvé, i když to tak nevypadalo - on ten trajekt polkne opravdu hodně, hodně aut.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 92
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.