Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

trajekty

Autor brumi 
Re: trajekty
19. 06. 2009 08:09
Mirus - má pravdu, předsedo! grinning smiley
Jen každý musí uvážit, jak se cítí po těch 1000-1200km řízení z domova, jak cestou odpočíval, jak je unavený atd. Trajekt z Drveniku je podstatně levnější a jezdí častěji než ze Splitu, ale musí se počítat s hodinou-hodinou a půl jízdy náročnějším terénem, ale jak píše Mirus, je to krása. Po výjezdu nahoru nad Sučuraj ruším klimošku a otvírám okýnko - směs soli a levandule je rázem všude...
avatar Re: trajekty
19. 06. 2009 08:34
To Podgoranin konstatuje:: - Když tě předjede chorvat, buď v klidu, ztrácíš pořadí
-Když tě chytnou nervy ze ztráty pořadí a předjedeš chorvata, dostaneš nakládačku na molu od chorvata


Podgoranine, neříkej mi, žes dostal nakládačku na molu, když sis dovolil nepustit přednostně na trajekt domácké Chorvaty...haha.
Já vím, že řekneš, že to úplně někdo jiný.....Ale řeknu vám obranu. Řídí a nepustí muž, ale vystoupit z auta a vyřídit to s Chorvaty musí žena....a pak jsou Chorvaté, ostatně jakožto muži všech národností, naprosto bezbranní, a stávají se z nich galantní muži, kteří by přepustili i celou loď....natož místo na trajektu. Ale když vystoupí z českého auta " těžký" frajer, tak to je pak těžké....to je pak nakládačka fakt jak vyšitá.../ Podgoranine, mám ráda Tvé fakt dobré a znalé příspěvky,těším se vždycky na ně, ale když jsi mi tentokrát tak nahrál, abych se po ránu zasmála....co už se mnou naděláš, jiná už nebudu.../

PS.Oni Chorvaté totiž často neví, co má takový český řidič při dojetí na trajekt už za sebou: Těžce projeté Maďarsko s přebíhající zvěří, s očima na stopkách a srdcem někde.., aby nenajel na slovinskou dálnici, navigace, která ho zavedla místy trochu mimo,stále ve střehu, aby ho neobrali u plateb za dálnicí chorvatskou, sledování počasí, zda se nad Chorvatskem nesrocují mračna, zda vydrží zasterilizované a zamražené zásoby, zda ty zásoby piva budou dostačující, všudemožně číhající policie.....jo, není to lehké...
Ale jinak, ta cesta Hvarem ze Sučuraje je jedna z nejkrásnějších....už se na ni moc těším. Zdraví R.
Re: trajekty
19. 06. 2009 08:54
Trajektu v Drveniku se nebát. V sezoně stojí kolona v sobotu dopoledne kolikrát až do půlky kopce k odbočce z magistrály, ale trajekty jezdí kyvadlově. Přijede, vyloží, naloží a jede. Jezdí dva a točí se, dokud ten blázinec nepřejde, pak se vrátí zase k jízdnímu řádu. Při čekání je možno na parkovišti nad trajektem koupit ve stánku ovoce a zeleninu, je tam i stánek s něčím ostřejším (travarica, kruškovač a spol.). U trajektu je restaurace s točeným Prazdrojem v prazdrojáckých půllitrech.
Re: trajekty
19. 06. 2009 13:43
Lucano, jde o to, aby jsi to nedojížděl se sirkama mezi víčky. Pokud se cítíš aspoň trochu fit, tak je to normální úžší cesta, kde místo svodidel je holt kamenná zídka. Nejhorší jsou ti divočáci co Ti pojedou naproti. Po pravé straně mají břeh a někteří to fakt řežou. Pokud se však díváš trochu dál dopředu,tak je uvidíš ( v zatáčkách) a holt si přibrzdíš, nebo na rozumném místě zastavíš. Krásná příroda a výhled Vám tu cestu vynahradí!
Jen to nedojížděj po celonoční jízdě bez odpočinku!!!!!! Hezkou dovču !!!
avatar Re: trajekty
19. 06. 2009 14:18
Ahoj všem, mám dotaz k trajektům, snad má někdo zkušenosti a bude moci poradit.
Pro příklad: pojedu úsek Brestova Porozina
jedu automobil + karavan do 5 metrů délky
cena je podle tabulek zde umístěných:
Osoba 17 kn
Osobní automobil do výšky 2m a délky 5m 113 kn
Osobní automobil vyšší než 2m nebo delší než 5m 209 kn
Karavan, kempingový přívěs, mikrobus do délky 5m 209 kn
Karavan, kempingový přívěs, mikrobus dlouhý 5-7m 240 kn
Karavan, kempingový přívěs, mikrobus delší než 7m 302 kn
Motocykl 38 kn
Jízdní kolo 22 kn
Otázka je budu platit zvlášť za auto plus karavan? 113+209kn?
Nebo je v ceně 209kn počítno už i s autem?
Za osoby platím separé, to je jasné, někdo to tu popisoval výše.
děkuji všem za případné zkušenosti
Re: trajekty
19. 06. 2009 14:19
Přátelé já ho nechci strašit ale po 1000Km je člověk unavený. Já už bych nespočítal kolikrát jsem tudy už jel, dovoluji si tvrdit že tam znám každý šutr a znalcům to nedělá potíže (vědí co je čeká). Ten kdo to jede poprvé a přijede do Jelsi je rád že to má za sebou. Úzké špatně se předjíždí a a jsou místa kde se v zatáčkách opravdu musí zastavit, aby druhé auto projelo, rádius je takový, že škrkáte o sebe zrcátky. Když máte kolo 2cm od rantlu silnice a dole metr sráz, tak je potřeba raději počkat a nehnat se do průseru. Také je tam pár odstavných míst (rozšířená silnice) kde pomalejší auta nebo náklaďáky zastaví a nechají předjet ty rychlejší. Jinak jedna osvědčená rada : až přijedete do Sučuraje, zaparkujte vpravo u stánku s novinama a nechte všechny auta odjet. Stačí 5-10 minut. Pak pojedete úplně sami a můžete se kochat yawning smiley . Vojto62 sem dal i fotku tak taky přispěju troškou do mlýna. Foto rok 2005 , dva roky po požáru, který se zastavil těsně před Sučurajem. A ukázková zatáčka a to je ještě jedna z lepších jsou i ostřejší.















uf úplně mě to vzalo , už abych byl zase "doma" .
Re: trajekty
19. 06. 2009 14:46
Na Hvar se letos chytám na výlet. Ráno trajektem z Drveniku i s autem tam a odpoledne domu. Jak to vypadá s frontama během týdne? S výletem, kdy budeme hodiny čekat, by mne asi rodina hnala.
avatar Re: trajekty
19. 06. 2009 14:56
To Lucano

david napsal(a):
ještě je třeba doplnit, že jsou tam dvě fronty jedna na Korčulu a druhá na Hvar. Ta na Hvar je protažená až dozadu za molo má tvar "U", tedy musíte to projet až dozadu a obloukem (dle kolony) se zařadit do fronty . Dřív když to tam nebylo stávala auta až na nahoře na Jadranské magistrále do zatáčky. Nic příjemného, stávalo se těsně u svodidel.





Upraveno 2krát. Naposledy upravil Petr (23. 06. 2009 08:38).
avatar Re: trajekty
19. 06. 2009 15:12

Pohledy cestou Hvarem.....

Ahoj Arnafus. Jeli jsme takto minulý rok v červenci na výlet - jednodenní, myslím středa, čekali jsme hodinu v Drveniku, mezitím jsme se koupali, kafíčko a tak. Dalo se to. Zpátky jsme jeli posledním, a teď nevím přesně jestli v 21,30 hod. - už byla tma. Do apartmánu - Živogošče - jsme dorazili okolo 23,00 hod. Sousedé z vedlejšího apartmánu se už o nás báli. Ale stálo to za to. Letos jedem týden do ID, a týden do města Hvar. Zdraví R.
Re: trajekty
19. 06. 2009 15:27
to atnarfus : jel bych UT, ST , CT, ráno v 7:00 už být v Drveniku možná i dříve, protože pak jede až v 9:00. [www.jadrolinija.hr] , a zpět tak abyste do Sučuraje dojel večer za světla. Jel bych do města Hvaru. Od Jelsi už krásná široká pohodová silnice s tunelem do města Hvar. Nevím kdy tam budete ale v srpnu je za 15 minut tma jako v pytli, tak je třeba si to dobře spočítat na čas.
avatar Re: trajekty
19. 06. 2009 15:58
Vloni jsme jeli na Hvar prvně vlastním autem. Před lety jsme tam byli s CK autobusem a trajektem ze Splitu. Přístav ve Splitu nám připadal dost nepřehledný a chaotický, tak jsme to nechtěli riskovat a volili jsme Drvenik. Nalodění bylo bez problému, čekali jsme asi půl hodiny, trajekty jezdily téměř nepřetržitě i mimo jízdní řád. Akorát jsme chvilku tápali, kde koupit lístky, ale stačí chvíli pozorovat ostatní a jít za nimi. Kartou ani eury se platit nedalo. Nalodění organizují dva chlapíci, kteří přesně skoro na centimetr určí kam máte najet. Prostor mezi auty je úplně minimální, takže to chce co nejdřív vylézt nahoru, než tam je plno aut, pak se mezi nimi těžko protahuje. Vylodění je taky v pohodě, ukazují vám kdo má kdy vyjet. Ze Sučuraje jsme jeli jen asi 20 km, tam je hvarská silnice celkem OK. Výlet do Stari Gradu a města Hvaru jsme podnikli po několika dnech odpočinku u moře, cesta je zajímavá, bohužel ne všude se dá zastavit a kochat se pohledem na přírodu. Takže jen co se dá vidět za jízdy z auta. Řidič musí ale koukat neustále na okraj silnice, krajnice tam skoro nejsou. Místní a italové tam jezdí jak kdyby tam byli pány, uhnout jim je často problém. Manžel je dobrý řidič, ale po celodenním výletě cesta 60 km po silnici zpět do našeho apt. byla i pro něho dost náročná. Já jako pouhý účastník jsem se celou cestu bála, že zadním kolem sjedeme ze silnice. Dušovala jsem se, že už nikdy, ale do Jelsy jsme si cestu ještě jednou zopakovali a pro letošní dovolenou mám už naplánováno co tam vše ještě projedeme a těšíme se moc!

přístaviště v Drveniku

maják Sučuraj - v reálu úžasný pohled směrem k pevnině ....... a vítá nás přístav Sučuraj na Hvaru

silnice po ostrově - fakt nádherná podívaná, (ale ne pro toho kdo je za volantem)




Upraveno 1krát. Naposledy upravil waja (13. 07. 2009 11:08).
avatar Re: trajekty
19. 06. 2009 16:05
Pro velkypepa ,přesně tak jak píšeš,platí se za vše zvlášť. Jinak myslím,že jeden trajekt má v ceně auta i řidiče,ale teď nevím kam. V tvém případě tedy Osoba 17 kn
Osobní automobil do výšky 2m a délky 5m 113 kn
Karavan, kempingový přívěs, mikrobus do délky 5m 209 kn
Proto,když jsem měl přívěs tak jsem se ostrovům kvůli ceně přepravy vyhýbal.

MirekŠi
avatar Re: trajekty
19. 06. 2009 17:05
tvsat napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pro velkypepa ,přesně tak jak píšeš,platí se za
> vše zvlášť. Jinak myslím,že jeden trajekt má v
> ceně auta i řidiče,ale teď nevím kam. V tvém
> případě tedy Osoba 17 kn
> Osobní automobil do výšky 2m a délky 5m 113 kn
> Karavan, kempingový přívěs, mikrobus do délky 5m
> 209 kn
> Proto,když jsem měl přívěs tak jsem se ostrovům
> kvůli ceně přepravy vyhýbal.


Velmi děkuji za odpověď, ale to je teda zlodějina....
Když to veznu tam+zpátky pro dvě osoby to dělá 700 kun což je nějakých 2500 Kč...
Jenže za soukromí na ostrovech se platí..nj
Re: trajekty
19. 06. 2009 17:46
To: David
Díky za odpověď. Jestě nevím jak usmlouvám dovolenou v práci, ale ideálně bych jel poslední týden v srpnu. Jezdím tak pravidelně. Když bude nejhůř, tak pojedu začátkem Srpna.

Samozřejmě počítám s tím, že vyrazíme ráno a zpět raději dřív, aby nám neujel poslední trajekt.

Silnice se nebojím. Už mnohokrát jsem byl na Sv. Jure a kdo bez potíží dojede tam, tak už kamkoli.
Re: trajekty
19. 06. 2009 17:54
Lidi, to jsou tak nádherný obrázky, už chci být tam!!

K trajektům: sice se bavíte o trajektech na Hvar, ale to nevadí. Takový naivní dotaz - to s tím pouštěním Chorvatů na trajekt je jenom legrace? Nebo to je fakt? Rero, tvůj tip je taky dobrej... já bych to asi nedala eye popping smiley

Z Makarske na Brač určitě nepojedeme - k tomu určitě nepřemluvím manžela, je zvyklý na "svůj" Split, kde to zná.

Trajekt platíme jen a jen kartou. Vůbec vše, co můžeme, po cestě platíme kartou - mýtné, trajekt, benzin, kvůli kurzu.
Re: trajekty
19. 06. 2009 17:54
tvsat napsal(a):
-------------------------------------------------------
Jinak myslím,že jeden trajekt má v
> ceně auta i řidiče,ale teď nevím kam.

Trajekt z pevniny na Rab má v ceně auta i řidiče, aspoň do loňského roku to tak bylo.
Re: trajekty
19. 06. 2009 18:10
ještě doplním řidiče - loni jsme platili zvlášť auto a zvlášť osoby u společnosti Jadrolinija ze Splitu na Brač.
Re: trajekty
19. 06. 2009 18:26
Saša napsal(a):
-------------------------------------------------------
>
> Trajekt z pevniny na Rab má v ceně auta i řidiče,
> aspoň do loňského roku to tak bylo.

jo jenže to není Jadrolinija ale Rapska plovidba. Stát ve státě, tak jako autobusový dopravce na Brači.
avatar Re: trajekty
22. 06. 2009 11:32
Jadrolinija má vždycky cenu auta a jednotlivých osob zvlášť www.jadrolinija.
Kartou platíme všude kde se dá, ale v pokladně u trajektu na ostrov Pag z Prizny a na Hvar z Drveniku kartu nebrali a chtěli jen kuny, nedalo se platit ani eurama.
Re: trajekty
22. 06. 2009 12:23
Ahoj.

Dekuji vsem za hinty. Hlavne za tu perfektne popsanou mapku s trajekty - ted uz urcite nezabloudime. Myslim, ze ani nebudeme mit kam spechat, takze kdyz me nejaky chorvat predbehne, klidne pockam. nevadi mi to smiling smiley.

Planujeme vyjezd v patek dopoledne - cestou k A hranicim budeme kesovat - zastavovat se v ruznych mestech, apod. (kdo zna geocaching vi). Mam v planu byt na A dalnicich okolo 22-0000 v noci, kde si neke na odpocivadle chvili dachneme a pojedeme dal a vubec. nejsem blazen, zastavky kazde dve hodiny na protahnuti, probehnuti a zase frcime. pred drvenikem to vidim na chvili pauzu, at jsme na trajekt cili! Ale znam se, uvidim more a uplne oziju!

Ta cesta podle popisu nevypada nic moc, ale verim tomu, ze to zvladneme smiling smiley. Pockame, az odjedou.
Jinak koukam, ze oproti lonskemu roku opet zdrazili.

taky mam v planu vse platit kartou - naftu, trajekty,mytne vyjde to bezpochyby levneji kvuli prepoctu.

P.s. sice mi je teprve 20,5 let, ale v aute jsem jako doma a rizenido neznamych koncin me fakt bavi. navic mam za ty skoro 3 roky najezdeno pres 100tis km, tak uz to snad nejak odhadnu. Hlavne tady pusobi pud sebezachovy grinning smiley

Diky vsem, co mi poradili.

L.
avatar
XXX
Re: trajekty
22. 06. 2009 12:40
Nevím,jak je to s placením kartou v Drveniku.Minulý rok jsem tam platil hotově,jelikož mě všichni ubezpečovali,že tam platit kartou nelze,tak jsem po tom ani nepátral.Ale na zpáteční cestě v Sućuraji jsem kartou platil bez problémů.
Re: trajekty
22. 06. 2009 15:12
My v Drveniku kartou platili bez problemu, letos v kvetnu. Mam pocit, ze loni jsme platili i eurama, ale za to ruku do ohne nedam. Kazdopadne kartou lze jak v Drveniku tak v Sucuraji...
Re: trajekty
22. 06. 2009 22:43
Na vsech terminálech Jadrolinije lze platit kartou, všechny jsou propojené mezi sebou. Musela by tam být nějaká porucha, což se občas stává, že jsou přetížené ve špičce. V Drveniku lze také platit kartou v Sučuraji taky.
Re: trajekty
24. 06. 2009 07:16
Ahoj vsem, minuly tyden ve stredu jsem si objednal trajekt ze Zadaru do Ancony. Zaplatil jsem to online kartou pres Internet a vcera mi to odecetli z uctu. Chtel jsem se zeptat, jelikoz je to muj prvni trajekt, jestli to predbihani je i u mezinarodnich linek? Nerad bych se dostal do situace, ze bych musel cekat na trajekt do druheho dne :-) a pak by to chteli zaplatit znovu. :-)
Na netu jsem nasel mapku zadarskeho pristavu zde: http://www.port-authority-zadar.hr/LUZ/ a koukal jsem na nej i pres googla. Pokud tu je nekdo, kdo absolvoval trajekt do Italie, tak uvitam kazdy postreh. Diky.
Re: trajekty
01. 07. 2009 19:16
Ahojda všichni. Určitě to budete někdo vědět...

Chceme jeden den vyrazit z Hvaru na pevninu do Mostaru a na Kravice... návrat na ostrov by se nám líbil až klidně tím posledním trajektem z Drveniku do Sucuraje o půl jedenácté v noci... Ale co když se na něj nedostanem? winking smiley

Jde to nějak ráno nahlásit, aby nás vzali? A pokud ne, máte zkušenost, jak dlouho dopředu tam raději být (bude to nejspíš čtvrtek)??? ... díky ...

Pěkné odpoledne...
Re: trajekty
02. 07. 2009 07:14
S trajektem Ti neporadím, ale něco k vodopádům v Kravici.Jedeš poměrně rovinatou krajinou, ani by jsi si nemyslel, že tam budou nějaké vodopády. Na konci cesnice(už si nepamatuji název) odbočka doprava, zase jedeš mezi olivovníky po rovině, najednou vpravo parkoviště pro os. i busy. Doporučuji nechat auto tam, neboť můžeš jet ještě cca 500 m, ale silnicí, na které stěží projede jen jedno auto, hodně tam jezdí místní, takže ti si s cestou nedělají žádné ciráty. Dej pozor, jestliže se nebudeš cítit v kramflecích, ani se tam nepouštěj, na cestě, která má cca 500 m nemáš možnost se vyhnout po pravé straně je cca 50 m sešup dolů a silnice není nijak zpevněná.Fakt jsem tam měl strach, ale co naplat, když už tam vjedeš, není cesta zpět.
avatar Re: trajekty
05. 07. 2009 22:39
když pojedeme na výlet z Drveniku na Hvar trajektem..kde se nechává auto stát celej den v Drveniku..slyšel sem, že přímo na pláži u přístavu
avatar Re: trajekty
05. 07. 2009 22:57
Ahoj. Proč chceš nechávat auto v Drveniku - já vím, ušetří se za auto na trajektu - ale co v Sučuraji? Autem to stojí za to - vidět některé části Hvaru - při jednodenním výletu. Zdraví R.
PS. Vidíte ten můj nový avatar? To je ze Svaté Nedelji - za Ivanem Dolac - náš minuloroční výlet z Živogošče na Hvar.
Re: trajekty
10. 07. 2009 09:12
Vedel by mi niekto povedať či sa dá platiť kartou aj trajekt na rab z jablanacu. Dík
avatar Re: trajekty
10. 07. 2009 12:39
...Rero...a nešlo by to zvětšit...?yawning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 180
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.