Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pomoc na cestách - autoklub HAK

Autor Karel M. 
Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 08:39
Dovolím si Vás varovat před tzv. pomocí na cestách provozovanou chorvatským autoklubem.Při cestě k moři se najednou z motoru začalo ozývat příšerné skřípění a vrzání a rozsvítila se kontrolka dobíjení.Stalo se to ve SLUNJI naproti překrásným vodopádům.V ten okamžik jsem měl po chuti, z posledních sil jsme se doplížili do města,kde jsem se zeptal na pomoc.Byla mě doporučena dílna HAK, která se nachází za místní benzinkou. I tam se mi podařilo dojet a zastavit před jejich vraty.Otevírací doba do 19.30, bylo 19.15, nikde nikoho.Nu což, přesto mě spadl kámen ze srdce, jsem přece poblíž odborníků. Šel jsem k benzince a požádal obsluhu, ať někoho přivolají. Za půlhodiny přijel člověk, kterému jsem pomohl otevřít kapotu, řekl, že to bude alternátor, ale že se to bude řešit až příští den tak, že se vymontují poškozené díly, dovezou nové a vše se na místě smontuje.Chtěl jsem ho požádat, jestli by nechtěl začít pracovat ještě hned, aby brzy ráno již mohl jet sehnat díly.Bylo mi řečeno, že nemá klíče od dílny. Chtěl nám ještě obstarat ubytování, ale to jsme odmítli. Následovalo přenocování v autě.
Ráno o půl osmé přijel zase jiný člověk s tím, že se v dílně nic dělat nebude, že by to bylo na dlouho, že by se to ani dnes nestihlo, že auto odtáhne do Karlovacu,kde mají i potřebné náhradní díly. S vidinou dalšího přenocování jsem raději souhlasil, byť těch 50 km odtahu stálo cca 2500 Kč.
V Karlovacu jsem jen hleděl, jaké zde panují poměry.Je to trochu větší dvorek, z kterého se najíždí do několika vrat, kde jsou zvedáky.Auto v podstatě nikdo nepřijal, nevypsal nikdo zakázku, na autě dělali střídavě všichni mechanici a zase dlouhou dobu nikdo, tak jak se přemísťovali k jiným autům, navzájem si půjčovali nářadí a hlavně se všichni tvářili tajuplně, neboť viděli, že jsem na nich závislý.Snažil jsem se neustále ptát a sledovat, co budou na autě dělat.To jim však nebylo zjevně po chuti, takže jakýsi vedoucí mě vykázal z dílny, že mám přijít ve 14.00, že auto bude hotové.
Přišel jsem tam již o hodinu dříve, auto bylo hotové, vrátili mě i díly, které vyměnili(snad), byl to v podstatě mechanismus napínací kladky drážkovaného řemene, řemen a elektrické příslušenství k alternátoru - nevím proč, když podstatou závady byl nedostatečně napnutý drážkovaný řemen, který prokluzoval a proto svítila kontrolka dobíjení. V přepočtu mě stál materiál 7500 Kč, práce za cca 3 hodiny 3500 Kč. Takže včetně odtahu cca 13500 Kč a tak nám začala dovolená..Ještě jsem zapomněl na auto - Š Octavia.Původně jsme měli namířeno až do Černé Hory, nakonec jsme skončili v Chorvatsku poblíž Omiše.
Dnes bych vše řešil jinak, raději sehnat malou soukromou dílnu,kdy by se nám určitě lépe věnovali, než věhlasný chorvatský autoklub -HAK. Již nikdy více!
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 10:36
Loni jsme nutně potřebovali opravit auto (prasklý výfuk) také v Karlovaci. Na benzínce jsme oslovili řidiče odtahovky a ten nás "prokličkoval" městem do soukromé opravny - dílna s dvorem a třemi šikovnými chlapíky - a opravdu pohodáři - nema problema smiling smiley. Bylo odpoledne kolem 16.00 hodiny a když jsme poprosili, že chceme do večera dojet k Plitvičkám, dali jiné rozdělané auto stranou a pustili se do našeho. Za dvě hodiny jsme odjížděli a spokojení.
Nebyla to opravna HAKu! yawning smiley

Předávám adresu a kontakt a doufám, že to bude adminem bráno opravdu jako pomoc pro všechny fóraře a nikoliv jako reklama:
FRAN d.o.o. ,ZA PRIJEVOZ I USLUGE, adresa: DR. ANTE STARČEVIĆA 36, 47000 Karlovac
Tel/Fax: +385 47 64 84 02
Mobil:+385 98 24 73 53




Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rosmarine (13. 07. 2009 10:42).
Anonymní uživatel
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 14:08
Vloni 8. září, pondělí výlet na Sv. Jure.
Já tam nevyjel. Pod posledním stoupáním fabie uhřála a než jsem stačil udělat cokoliv, prasklo T propojující chladicí soustavu se soustavou LPG. Byl jsem bez vody. Provizorní pokus o ucpání a na minerálku, vyžebranou vodu od lidí z e Zlína( zelený P 406 break/ a další cesta dolů. Nějak se dařilo to uchladit. V Makarske na pumpě jsem atakoval policistu a ten mne dovedl do Tučep do servisu Škoda.
Ochota, s jakou majitel vše vyřešil nevídaná.
Prohlásil: „ To ne problem Škoda, to problem plyn.Pan do Čech odjede.“ a odjel k topenáři. Po návratu byli mechanici na obědě, a tak se jal pracovat sám. Topenář ten T kus vyrobil na koleně z měděný trubky, k dnešnímu ndi už to auto s tím ujelo dalších 25 tisíc kilometrů. V bílé košili a smetanových kalhotách... Po celou dobu do mne lili kafe a minerálku proudem, ten majitel v bílém na závěr byl čistej, jen od loktů k prstům byl jak prase.
Vivat servis Škoda v Tučepi!
V půl druhé jsem mohl odjet, lehčí jen o 250 lasiček.
A tak jsme se to odpoledne koupali v Tučepech. Věčer přejezd zpět do Nemiry a v sobotu při návratu TO chladilo v pohode v e frontách u tunelů.
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 15:27
No já mám zase velmi špatnou zkušenost se soukromou dílnou. Po dojezdu do Živogošče-Blata jsem auto (Octavia Combi) zaparkoval a týden jsem na něj nešáhl, no pak pokus o nastartování a nic. Byla neděle a tak mi domácí sehnal na ráno odtah do servisu. Nevím proč, ale táhli mě až do Makarské do Lasič Auto, je to naproti INA benzínce, hned u vjezdu do Makarské od Splitu. Tam mě majitel řekl, že se technik na to podívá a že mě zavolá. Druhý den se ozval s tím, že odešla baterka a že ji musel vyměnit a naprogramovat auto. Bratru za 1200,- lasiček. Při vyzvedávání auta jsem se divil jak to, že je baterka zničená, byla totiž téměř nová - 1,5roku stará, tak ji neochotně přinesl a že ji mohu reklamovat. Řekl jsem mu, že to také učiním. Stála totiž 3900,-Kč. No a při reklamaci doma mi řekli v servisu, že byla pouze do mrtě vybitá a že ji stačilo dobít. No holt pan podnikatel potřeboval vydělat. Bohužel dobíječku sebou nevozím, ani hustoměr. Přiště to bude určitě v kufru. Vím jsem holt pitomec, něco jsem nechal v autě zapnuté, ale pokud by se někdo nechtěl napakovat, stačilo dobít a já bych tuto službu rád zaplatil. Takto mám pocit, že šlo o pouhou zlodějnu. Přes tuto zkušenost jsem na Chorvatsko nezanevřel, vím, že tací "podnikatelé" jsou i u nás. Rád, ale panu Lasičovi udělám reklamu, máte-li někdo peníze na vyhození, zajeďte si k němu do servisu.angry smiley
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 15:37
Já se omlouvám, ale reagovat na předešlý příspěvek mě prostě nedá. Já vím, že být v cizině je celkem stresující, zváště když se řeší nějaký problém, byť s autem. Ale promiň, vybitou baterii snad pozná každý řidič muž a troufám si tvrdit, že i nejedna řidička dáma. To jsi se nesnažil nějak onen problém najít? Vyřešení totiž by bylo otázkou pár minutek a zadara, čoveče.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alien (13. 07. 2009 15:38).
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 16:14
Alien: Vidíš to moc jednoduše. Pochopitelně, já taky vyblitou baterku poznám, navíc s sebou v autě vozím multimetr (což je i můj pracovní nástroj). Představ si však absolutního laika, který daleko od domova zjistí, že mu v autě nejde nic. Pokud je takovýto laik navíc vystresován různými skvělými doporučeními a řečmi o složité elektronice, nedejbože o kompjůtru a následovném přeprogramování apod. není se co divit, že si na něm smlsne každý servisák. Dokonce i v naší domovině znám pár vykuků s logem oficiálního zastoupení Scháde auto, nebo jiných světových značek, kteří při příchodu zdrceného laika jsou schopni z něj sedřít kůži a na tom autě si nechat zaplatit i nemožné. Na druhou stranu znám i několik machrů soukromníků, jenž dokážou nemožné, ale i tzv. garážových lepičů, kteří vám domrví co se dá.

Využijme proto tohoto vlákna, abychom napsali své + i - zkušenosti, případně sem dodali i adresy slušných servismanů, ale i vychcánků. Není pak od věci si tyto adresy zaznamenat do autoatlasu, či jako POI zájmové body naťukat do navigací a PDA. Nikdy nevíme, co se cestou vyvrbí.

Já když jedu, tak mám domluveny minimálně 3 kamarády, kteří by pro mne v případě průšvihu dojeli.
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 17:21
Jistě chápu, že ty jsi odborník a vybitou baterku poznáš i po čuchu, já ne. Nejsem dokonce ani vyučený zedník, krejčí, atomový fyzik a dokonce ani brouk Pytlík práce všeho druhu. Jsem pouze naivní blbec, který si myslí, že jsou lidé kteří svoje řemeslo ovládají a mají určitou stavovskou čest. To jest nekradou i když je k tomu příležitost. Faktem je, že okolo auta se takových "odborníků", jako jsi ty, ten den (byla neděle) vystřídalo několik (byly i startovací kabely, ale nic) a těch závad, no až jsem se divil. Vybitou baterku, však nediagnostikoval žádný z nich! No já nakonec dal na "odborný servis". Vůbec nejde o to zda poznám, či nepoznám vybitou baterii, ale o to, že se Vás snaží někdo odrbat. Je to stejné jako bych já někomu při smazání jednoho malého souboru v PC vyměnil motherboard (procesor, paměť, zdroj....) a pěkně to tomu debilovi naúčtoval. Vždyť to, že je něco smazaného, pozná každý uživatel PC - muž, ne čoveče?
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 17:45
Kluci zůstaňte u tématu - ten umí to a ten zas tohle, ale o to přece nejde. Já když na mě houkne policajt, tak nenajdu ani páčku k blinkrům, ale najít na mapě ulici a dojet do dobré a doporučené opravny, určitě dokážu. yawning smiley
Máme možnost mít tady dobré vlákno s kontakty na kvalitní opraváře i na ty, kterým je lepší se vyhnout! A to je v HR, a když je člověk ještě k tomu ve stresu, k nezaplacení (tedy k ušetření fůry lasiček). thumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rosmarine (13. 07. 2009 17:46).
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 18:14
RE: TOM - ŠKODA servis Tučepi - zdravím pana ČOVIČE.
Máme víc zkušeností s Chorvatska,na ostrově PAG-Novalja,evropský servis,popis situace viz,obdobný jako z Blata.Do evropského servisu měl velice daleko a hlavně odrbával lidi.Nám odešel na pláží STRAŠKO alternátor.Byl nám doporučen domácími tento servis.Oprava proběhla,na to následná reklamace, opět oprava a skončili jsme chudší na místě o 200E a po 120 km jízdě směr ČR( povinně nepovinná pauza - 17 hodin čekání na odtah) chudší o dalších 20tis.Kč -odtah auta do vlasti. Mít po ruce toho servisáka,asi nežije!Doma jsme auto nechali zkontrolovat,závada: letování drátku rotoru alternátoru.Cena výměny alternátoru 1500,-Kč. P.S. velmi slušný servis...příště si tam ani kolo neopřu!

Tučepi: ČOVIČ pomohl loni našim přátelům,opravdu je to člověk na svém místě,popis oblečení a jeho ochota na něj sedí. Pan čovič když vidí,že je člověk zoufalý a potřebuje nutně odjet,dělá vše proto,aby bylo auto pojízdné a snaží se vyjít klientovi vstříc.Pokud je nutná delší oprava,dohodne s Váma podmínky,datum opravy,objednávku náhradních dílů ze Zagrebu a následnou výměnu a převzení vozidla.Lze platit kartou.Další velká výhoda: komunikace v plynulé češtině.
Děkujeme moc za tento odkaz,je třeba,aby všichni věděli,kde opravují dobře a kde je třeba se vyhýbyt obloukem.Nejlepší rada: dojet k moři i do vlasti v pořádku!!!
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 18:57
Před dvěma rokama jsem potřeboval zavařit výfuk na ostrově Pag v Novalji. Našel jsem prvně jednu dílnu, kde mi chlapík řekl, že to nedělá, že musím do jiný. Tak jsem jel do druhý opravny, kde mi jinej chlapík řekl, že mi to opraví, ale až druhej den ráno, že se jde zrovna koupat. To je pracovní morálka :-) Druhej den jsem přijel, vysvětlil jsem mu co chci, a tak jak to ten borec zavařil tak by to nezavařili ani u nás. Výborná práce. Auto už nemám, ale vsadím se, že ten výfuk drží ještě dnes pohromadě :-) Vyplatilo se počkat den na opravu. A stálo mě to asi 150 kun.
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 19:16
syscoces napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jistě chápu, že ty jsi odborník a vybitou baterku
> poznáš i po čuchu, já ne. Nejsem dokonce ani
> vyučený zedník, krejčí, atomový fyzik a dokonce
> ani brouk Pytlík práce všeho druhu. Jsem pouze
> naivní blbec, který si myslí, že jsou lidé kteří
> svoje řemeslo ovládají a mají určitou stavovskou
> čest. To jest nekradou i když je k tomu
> příležitost. Faktem je, že okolo auta se takových
> "odborníků", jako jsi ty, ten den (byla neděle)
> vystřídalo několik (byly i startovací kabely, ale
> nic) a těch závad, no až jsem se divil. Vybitou
> baterku, však nediagnostikoval žádný z nich! No já
> nakonec dal na "odborný servis". Vůbec nejde o to
> zda poznám, či nepoznám vybitou baterii, ale o to,
> že se Vás snaží někdo odrbat. Je to stejné jako
> bych já někomu při smazání jednoho malého souboru
> v PC vyměnil motherboard (procesor, paměť,
> zdroj....) a pěkně to tomu debilovi naúčtoval.
> Vždyť to, že je něco smazaného, pozná každý
> uživatel PC - muž, ne čoveče?

No teda nestačím se divit. Co se prosím tě rozčiluješ? To bude asi z horka. Můj příspěvek nebyl nijak urážlivý, prostě jen jsem se trochu podivil. Za to Tvá reakce je tak trochu hysterická, ale no nic. Nechci se hádat. Brouk pytlík nejsem a ani se jim necítím být. Tož tak. Nazdar a tedy omlouvám se za urážku Tvého ega.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Alien (13. 07. 2009 19:18).
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 20:00
Vlakno je sice o HAK-u, ale aj ja pridam slova chvaly na Skoda-Covic v Tucepi. Tuto sobotu rano na pockanie nam ochotne opravili sice "len" defekt, ale pred cestou domov potesi. Jednanie prijemne, cena tiez (8 EUR).
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
13. 07. 2009 21:40
Dovolím si reagovat na Tvůj příspěvek Aliene a už naposled zaplevelovat toto vlákno. Tímto se omlouvám ostatním. Myslím, že moje reakce je odpovídající tvé. Přečti si tvůj první příspěvek a a poté i tu tvoji druhou. Myslím si, že podivení vypadá trochu jinak a posměšek také. Já jsem to nepsal proto, abych se "chlubil" svoji neschopností poznat vybitou baterku, ale proto abych varoval ostatní na tomto vláknu před "kvalitním" servisem. I kdybych byl takový pitomec, který nepozná vybitou baterku, ten "servis" to neomlouvá. Tak jako žádného zloděje neomlouvá to, že se okradený nedokázal lépe chránit před okradením!!! Jen když slyším slova chvály na servis v Tučepi, tak mne mrzí, že toto vlákno nebylo založeno dříve. Zcela jistě bych nechal vůz odtáhnout tam. A proto jsem psal i svůj příspěvek, ne abych musel poslouchat Tvé posměšky. Děkuji ti, že už nebudeš reagovat a zaplevelovat toto vlákno a já slibuji ostatním, že už nebudu na to odpovídat.
Anonymní uživatel
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
14. 07. 2009 05:42
To Kingdave:Ano, tu češtinu jsem opomenul zmínit. Skutečně byla téměř plynulá jak z Polabíthumbs up.
pat
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK:
19. 07. 2009 09:23
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat v tomto vlákně po nepříjmených lonských zkušenostech při závadě auta zda existuje možnost/pojištovna kde si lze předpltatit/pojistit kompletní odtah domů !!
Nemám na mysli aby někdo auto převážel po chorvatských servisech sem a tam ale aby někdo přijel auto naložil a odvezl vůz do ČR.Samozřejmě jako pojistná událost za cenu pojistky..
Při lonském soukromém odtahu za 27 000,- a letos se to stalo podobně kamarádovi to začínám řešit a myslet na to nejhorší kdyby se to to stalo znova...
Nevíte tedy někdo zda existuje "něco" asi jen pojištovna? kde si pojistím,připojistím atd..v případě neopravitelné závady bezplatný odtah vozu domů.
Nebo jaká koliv jiná varianta ale nikoliv za 25-30 tis....yawning smiley
Děkuji PETR
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
19. 07. 2009 09:44
My máme dobrou zkušenost se soukromou opravnou Škoda. Než jsme vyjeli loni, tak jsem na internetu našla všechny značkové servisy Škoda poblíž místa, kde budeme ubytováni. Den, než jsme měli odjíždět domů, šel manžel zkontrolovat auto a zjistil, že nám nejdou stěrače. V Chorvatsku by to nebyl problém, ale cestou zpět, jako každý rok, bude určitě pršet. Takže jsme podle seznamu vybrali nejbližší servis, který měl být v Rijece, ale naštěstí jsme ho vůbec nenašli. Rozhodli jsme se tedy jet směr další, v Opatiji. Když jsme vyjížděli z Rijeky směrem na Opatiji, tak jsme si v kopci všimli značky Škoda, došli jsme se zeptat do obchůdku poblíž, kde opravnu najdeme. Paní nás navedla - je to ostrá cesta do kopce po betonových platech, ale dá se to najít. Nevím přesně jméno majitele, ale je to skvělý člověk. Dobře jsme se popovídali, studoval Škodu v Mladé Boleslavi, káva, čaj zdarma, stěrače nám opravil do 2 hodin, kolik přesně za opravu chtěl nevím, ale i nechal dětem drobné na zmrzlinu. Doporučuji!!!
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
19. 07. 2009 15:05
Také přidám pár zkušeností s chorvatskými autorizovanými Škoda servisy. Minulý rok osobně Autokuča Grčič v Šibeniku. Oprava fabie v záruce do jednoho týdne, prý čekali na díly, udělali u toho zrovna garanční prohlídku, ale auto šlape bez problémů. Tento rok kolega zůstal viset na bývalé mýtnici u Šestanovace (stará Fabia). Čovič v Tučepech slíbil osobně odtah, nepřijel a nakonec i vypnul telefon, nakonec odtah od HAKu bez problému do Tučep. Po týdnu bádání řekli u Čoviče, že neví, co tomu je, odtah do ČR, během jednoho dne závada diagnostikována, posléze opravena. Mám pocit, že nechat si opravit auto v HR je něco jako sázka do loterie.
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
31. 10. 2009 17:05
Vracím toto vlákno výš,možná ještě někdo jiný sdělí své zkušenosti s opravou auta,kterou musel nechat udělat v průběhu dovolené.Budu rád za každou zkušenost pozitivní i negativní (viz můj první příspěvek).

Karel
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
03. 11. 2009 10:33
Už jsem to tady někam možná psal, ale před 2 lety jsem jel s rodinou ještě s Renaultem 19 na svou první výpravu po vlastní ose k moři. Auto před odjezdem prošlo podrobnou kontrolou u známého v servisu, ale i přesto jsem vyjížděl s téměř kompletní výbavou nářadí... co kdyby něco,že. Ještě na slovenské dálnici nás stihnul průtrž mračen a seknul se mi levý stěrač, což jsem obratem vyřešil přitažením 14-kou klíčem a jelo se vesele dále.
S půlnocí jsme překročili hranice, děti spaly pohoda. Ovšem za Zagrebem mi blikla kontrolka dobíjení, tak jsem si říkal, že asi dává baterce zabrat el. lednička, tak jsem ji vypnul a nervózně jsem čekal jestli kontrolka přestane svítit. Bohužel kontrolka svítit nepřestávala, ale naopak přestávalo svítit všechno ostatní, takže vypnout klimu, rádio a zavolal jsem vysílačkou kamaráda, který jel v druhém voze. Zastavili jsme na nejbližším odpočívadle a jali se zkoumat co by to mohlo být. Mezitím jsem si odnesl baterku na benzinku dobít (nabíječku si vozím od dob Š125L;-), tam nám rovněž dali tip, že máme ráno (pátek) zajet do blízkého Karlovace, kde je Renault service. Moc jsem toho nenaspal, protože všechno ukazovalo na chybu alternátoru, což není nějaká triviální chyba, u nás se na takové opravy většinou objednává...
Ráno jsme vyčkali otevření Renault servisu a s hrůzou jsem si prošel sazebník, který se mi zdál drahý i kdyby v Kč, ovšem od byl v Kn :-(. "Naštěstí" nám řekli, že budou mít čas asi až odpoledne či zítra, a tak kolega jel hledat nějaký soukromý servis ve městě, za cca 20 minut volal, že mám zajet za ním. Stál před dvorem se 2 garážemi, kde bylo asi 5 opravářů a poskakovali kolem několika aut s vesměs českými spz.
Jeden chlapík přišel a hned se ujal auta s tím, že za 2-3 hodiny to bude. K servisu patřilo malé bistro, kde jsme dali kafe a viděli jak opravář poté co měl auto na zvedáku cca 20 minut telefonoval (tipuju na vrakoviště). Pak jsme šli na chvíli do města a za 2 hodky jsme byli zpět auto ještě nebylo, protože měli obědovou pauzu. Ovšem ve 12:00 jsme si přebíral klíče a opravené auto, cena 1100Kn vč. dýžka (v té době asi 4,5tis.Kč), takže i ta cena byla velmi dobrá protože u nás by mě to stálo určitě 2-3 tis.
A vesele jsme frčeli všichni do Drveniku, dovolená i cesta zpět již byla zcela bez problémů a úplně skvělá. Velmi mi pomohlo, že jsme byli i s těmi známými, kteří hlavně mě hodně pomohli, protože být 500km z domu a 500km před cílem se zkaženým autem, kde mám 2 malé děti bylo pěkně na nervy.
Dímto Milošovi i pánovi ze servisu ještě jednou děkuji!!!
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
03. 11. 2009 14:41
můj příběh z r.2008 je někde v druhé polovině tady [forum.ihvar.cz]
Anonymní uživatel
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
05. 11. 2009 21:36
13.7.2009 jsem tu pěl chválu na pana Čoviče ze servisu Škoda v Tučepech. Je pravdou, že od té doby ve fabii ubývala chladicí kapalina, před deserti dny radidně, těsnění pod hlavou. Myslím, že tehdy na Sv. Jure bylo načato. Nicméně, dík panu Čovičovi jsem tehdy domů dojel. A na tom už nikdy nic nikdo nezmění.
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
08. 11. 2009 08:02
Tento rok na Prižbe mi odišli brzdové svetla. Komunikoval som so Škoda auto doma, bol to brzdový spínač, vymontoval som ho. Domáci telefonoval na HAK Split, na druhý deň katamarom to bolo zaslané. Vo Vela Luke mi to v prístave ich dealer namontoval, až som mal podozrenie, že je expert na Škodovky. A cena? Keď som to doma prepočital, tak o 50 % menej a to v rátane dopravy loďou. Pohoda bola zachránená, ľudské sťahy posilnené a skúsenosť? Na chorvatov nedám dopustiť....
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK:
02. 01. 2010 12:16
pat napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrý den
> Chtěl bych se zeptat v tomto vlákně po
> nepříjmených lonských zkušenostech při závadě auta
> zda existuje možnost/pojištovna kde si lze
> předpltatit/pojistit kompletní odtah domů !!
> Nemám na mysli aby někdo auto převážel po
> chorvatských servisech sem a tam ale aby někdo
> přijel auto naložil a odvezl vůz do ČR.Samozřejmě
> jako pojistná událost za cenu pojistky..
> Při lonském soukromém odtahu za 27 000,- a letos
> se to stalo podobně kamarádovi to začínám řešit a
> myslet na to nejhorší kdyby se to to stalo
> znova...
> Nevíte tedy někdo zda existuje "něco" asi jen
> pojištovna? kde si pojistím,připojistím atd..v
> případě neopravitelné závady bezplatný odtah vozu
> domů.
> Nebo jaká koliv jiná varianta ale nikoliv za 25-30
> tis....yawning smiley
> Děkuji PETR


Pate , stačí obyčejné havarijní pojištění od kterékoli pojišťovny, mě stojí cca 6.tis./rok . Samo , na co platit takovejch peněz , že ? Ne všechny pojišťovny tě ovšem pojistí jen na cestu na dovolenou. Já mám havarijko i povinné u ČSOB poj. , a myslím , že i u samotného povinného ručení je u nich nějaká pomoc v zahraničí .smiling smiley
Dle mě bez havarijka jet někam dál mimo ČR je " šílenost" . yawning smiley

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Isekon (02. 01. 2010 12:22).
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
03. 01. 2010 12:04
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 16:07).
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK:
03. 01. 2010 12:52
Isekon napsal(a):

> Pate , stačí obyčejné havarijní pojištění od
> kterékoli pojišťovny, mě stojí cca 6.tis./rok .
> Samo , na co platit takovejch peněz , že ? Ne
> všechny pojišťovny tě ovšem pojistí jen na cestu
> na dovolenou. Já mám havarijko i povinné u ČSOB
> poj. , a myslím , že i u samotného povinného
> ručení je u nich nějaká pomoc v zahraničí .smiling smiley
> Dle mě bez havarijka jet někam dál mimo ČR je "
> šílenost" . yawning smiley

tak nemysli a napiš nám, co máš v té své pojistce vlastně napsáno...
to ti zaplatí třeba odtah až z Turecka. ? eye rolling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil mack (03. 01. 2010 12:59).
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK:
29. 05. 2010 14:58
... dotaz ...
... kdo z Vás cestou na dovolenou v HR zastaví, když uvidí krajana stojícího u auta se zvednutou kapotou ...? ... smiling smiley
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK:
29. 05. 2010 15:47
hmm, v noci bych asi nezastavil (kvůli bezpečnosti), během dne, když uvidím zoufalou rodinku, tak bych zastavil a dle možností nějak zkusil pomoci. V česku už jsem párkrát někomu pomohl (výměna defektu, odvoz k pumpě pro benzín, pomoc při vyproštění zapadlého auta).



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Kamil (29. 05. 2010 15:55).
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK:
29. 05. 2010 17:17
ahoj

zastavuji a pomáhám.
Ja pravda, že jsem trochu nyní omezen lodí, kterou táhnu, ale snažím se. Vždy si říkám co kdybych tam stál já.
ted tedy v čechach.
Naposledy včera jsem vyndaval klíče z auta naprosto vyřízené rodince s malým dítětem...
Minulý týden defect kola a spadlo jim auto z heveru. a měsíc zpět skoro upadle kolo nějaké holce.

bob
Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK:
29. 05. 2010 22:05
Ahoj, žádný problém nikomu nepřeji. Ale pokud se někomu něco stane, zastavím.A pokud je možno pomůžu, jak něco domluvit, tak i sám opravit, pár let jsem se staral o to co jezdilo, ale jako odborník se sám nehodnotím, ikdyž něco umím. Pokud jedu vozem, musím počítat s tím, že je to pouze stroj, ikdyž se o něj starám prostě najednou nejde. Jedna věc, pak v návaznosti druhá, protože čekám co když se to ustálí, a samo se to ......
Takže souhlasím s výše napsaným, pokud můžeš tak zastav a pomohu pokud mohu. Ono i to, že někdo zastaví a dá vědět nejste v tom sami je skvělé. Pití, náš řízek, s dětma pak třeba i fotbálek pro uklidnění skvělíí. Takže je nutno počítat se vším, a doporučuji mít i asistenční službu, co kdyby náhodou něco. Stačí i třeba ta na pár měsíců pro klid duše, náhoda je v..., a může sednout i na ....... Já sám osobně ji mám taky, ale platím ji prozatím úplně nanic, páč ji nevyužiji a doufám, že to tak nebude i nadále spinning smiley sticking its tongue out. A to přeji i vám všem, a prosím, ikdyž to záleží na každém. Pokud potkáte někoho na silnici s problémem, zastavte, třeba potřebuje jen vodu do chladiče a ty si vezeš dva litry, došel mu benzín, i tvoje pětka v kanďáku mu pomůže a věř, že ti ji rád doplní na nejbližší benzině. A hlavně třeba bude stačit, že nebude sám na svůj problém někdo tam bude. Třeba jako já udělám kafe, protože mám konvici na 12V, a kafe vždy nahoře, pokud můžu pomůžu více hlav víc ví. Já mám díl, ty třeba taky a problém společně vyřešíme.
Radek Bene
avatar Re: Pomoc na cestách - autoklub HAK
30. 05. 2010 02:12
Zastavil bych zcela určitě protože to považuji za samozřejmost. Jenom si nejsem jistý jak v noci, pokud bych totiž neviděl SPZ s CZ nebo SK značkou tak bych asi obdobně jako píše Kamil kvůli bezpečnosti nezastavil.

** Petr **
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 302
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.