Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Koupím rakouskou dálniční známku

Autor RS 
Platnou dne 1.7.2005. Klidně sundanou z auta ,ale neporušenou - za polovinu (desetidenní i měsíční, Brno)
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 15:13
koukam ze tady z toho bude brzo bazar
a to se vyplatí?
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 15:47
Pokud vim tak si je klienti predavaji primo na hranicnich prechodech grinning smiley
nazdar bazar,

mam takovej pocit, ze rakouskou znamku nejde z auta sundat ani za nic-soudim podle toho, kdyz sem ji letos odlepoval smiling smiley leda ze by byla priplacnuta na sklo pres balici folii. ale nevim nevim, riskovat problem s .at cajtama.. imho je investice do znamky v cene dovolene smesna, takze tenhle bazar nema moc smysl..



avatar Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 16:13
lidi sou různé
proto NIKDY bych neznámým lidem nedával tip na dovču, zvlášť z tohoto fóra. Pak se z nich vyklubou vychcanci typu přispěvalele RS. Parafrázuji jednoho přispěvatele zde : kde byli, tak s někým vyčůrali, kde nebyli tak to tam vyčůrají a tam kde jsou, tak je průser.
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 17:21
to Mack : nezbyva nez souhlasit a co si pak o nas mohou myslet !? Mam taky par lidi na "black listu" .
Vladimir
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 19:17
Uz jsem to zde psal v jinem vlakne minuly tyden, myslim, ze si o nas zapadni evropa mysli pravem to co si mysli. Jsme narodem vychcancu.
avatar Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 19:43
Já bych řekl i národem chudáků. Holt uspořená "libra" je uspořená libra. 3 kila za známku je opravdu "velká" úspora v celkových nákladech. Asi stejná jako cesta na občanku s úsporou za vystavení pasu.
Hulča
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 19:57
Je to nechutné a nevím, co si o takovém člověku či lidech mám myslet. A možná se jen baví našimi dalšími příspěvky na toto téma. Nebylo by lepší na takové příspěvky NEREAGOVAT?
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 21:11
Pánové, pamatujete si na fámy o škodlivosti našich kuřat a sýrů (před 1989)? Po otevření hranic Rakušáci i Němci vozili toho plné kufry, škodlivé nebo ne. Jsou to lidi jako my, v něčem šetří a vyčurávají možná víc než my, jen se někdy tváří, jako by nechodili ani na WC.
Když se někomu vyplatí organizovat burzu dálniční známky (myslím spíš časově než finančně), je to jeho věc. Buďme demokrati. A nebojme se pořád, co na to cizina, těm jsme ukradený.
avatar Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 21:33
Né že bych nebyl demokrat. Když se dá někde koupit něco lacinějšího tak to koupí asi každý. Todle mi spíš připomíná jako kdyby chtěl to laciné kuře sníst dvakrát nebo třikrát. Kdo nemá 3 kila na dálnici ať tam prostě neleze a jede neplacenou alternativou. Údržba těchto silnic něco stojí a je to nefér vůči všem co za to normálně zaplatí.
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 21:36
Zlaté české ručičky, co všechno nevymyslí. Ale tohle je už moc! Částka za dálniční známku už je zanedbatelné vůči výdajů za celou dovolenou, nemám pravdu?
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
30. 05. 2005 21:47
Na fóru Doprava sekce Rakouská dálniční známka je na toto téma příspěvků habaděj. Odkazuji na příspěvek od Romana:
"Jste legrační s tou národní hrdostí, ta nemá s šetřením nic společného. Si asi myslíte, že takoví Němci nebo Švýcaři se nesnaží ušetřit. Naučte se německy a zajděte si na jejich fóra a BUDETE ČUMĚT jak se dá ušetřit. Finta s Rakouskou dálniční známkou je 1. elegantní a 2. geniální. Žádný podvod, jen úspora."
Myslím, že tady to nevyřešíme. Opakovaně tvrdím, že je to každého věc. Já osobně bych to asi nikdy neudělal - těch pár korun mi nestojí za námahu a čas to organizovat, pak ta hamba při ev. odhalení.
Ale vlastně jaký podvod - jeden si koupí známku na měsíc, použije na 14 dní, druhý ji použije druhých 14 dní. Nikdy nejezdí oba současně - je to pak podvod? To kuře nejí 2x nebo 3x, ale po částech (na dvakrát, na třikrát) a pořád jen jedno kuře, pokaždé někdo jiný.




Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jarda (30. 05. 2005 22:18).
já to neřešil nikdy, koupil jsem 2x 10 dní vždy na celnici a v poohodě. při rozpočtu dovolené to nehraje roli. možná že koupě známky u nás před cestou tam není marná (rozdíl zanedbatelný) a o je o případnou starost míň.
Aby takováhle úspora měla logiku, musel by se ¨člověk celou dovču žrát lančmíty, aby ty tři kila náhodou neprojebal za čevapčiči nebo - nedej bůh - zmrzlinu. Pokud tam člověk probendí tisíc a více kun (můj případ, páč dovolená není o tom, že chodím kolem hospod, pročítám a přepočítávám jelovniky, abych následně omdlel), pak nemá cenu se mrcasit se sháněním dálniční známky.
Pošli svůj email,vracím se 26.6
No, velice se všem diskutujícím v tomto foru omlouvám za mou troufalost. Vypadá to že česká republika je už konečně národem bohatých uvědomělých občanů, kteří nehledí na peníze.
Medák
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
31. 05. 2005 12:24
No nevím,jestli ti největší vyčůránkové jsme zrovna my.Třeba dost Němců kašle na naši známku,s tím že nerozumí nebo maj argument-vy u nás taky po dálnici jezdíte zadarmo.
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
15. 06. 2005 14:52
Přenechám 3.7 Rakouskou známku platnou do 11.7 .
Pro moralisty - Nechci na tom vydělat,ale je škoda ji nevyužít,tak ji nechám za 4 plechovky Plzeňskyho.cool smiley
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
15. 06. 2005 16:01
a 4 plechovky Plzenskeho neni vydelek??????????????????
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
15. 06. 2005 20:37
Á Vladimír z Blanska opět prudí . tebe bych chtěl mít doma , Z gumy na zdi. A pokud je pro tebe toto téma tak amorální,tak co sem lezeš !?!? grinning smileygrinning smileygrinning smileygrinning smiley
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
15. 06. 2005 21:47
muzu snad kam chci ne??????
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
15. 06. 2005 23:52
Vybírání mýta je středověký přežitek. Různí samozvanci v Arabii to se samopalem taky využívaj. Bohužel se současné (a dřívější) socanské vlády v Evropě v tomto "zvěrstvu" shlédly a je velká snaha to zavést pokud možno všude.
Němci i my zatím jen pro nákladaky...
Každá metoda proti tomuto zvěrstvu je OK!
A hezkou cestu.
avatar Re: Koupím rakouskou dálniční známku
16. 06. 2005 01:29
No to bych zrovna neřekl že toto je socanský výmysl. Já myslím že zpoplatnit vybrané silnice 1.třídy a dálnice je rozumné za předpokladu že tyto úseky nebude provozovat stát. Platí jen ti co to užívají a společnosti provozující tyto placené úseky si platí údržbu ze svého bez nároku na státní rozpočet. Socanské je právě to co je teď. Vše se finacuje prostřednictvím státu. Samozřejmě že zavedení mýta v našem státním modelu stojí za prd. Ale aspoň je to posun rozumným směrem za předpokladu že se opravy a udržování nebudou dofinacovávat z jiných státních zdrojů. Což je asi jenom zbožné přání u nás jako obvykle pokryje výnos z mýta tak možná provoz a zavedení elektronického sytému mýta. Teď když jsem to dopsal tak ti vlastně musím dát za pravdu že u nás to asi zvěrstvo bude. Ale to jsme v podání našich politiků a státní správy zvyklí takže nic nového pod sluncem.
Malá poznámka pro ty, kdo by chtěli přelepovat "A" dálniční známky - letos jsem byl v Rakousku 2x (leden,květen), známky jsem kupoval v Česku (desetidenní) a mají oproti loňsku jednu inovaci. Pořád platí, že rakouská známka už jednou nalepená na okně jde relativně dobře a bez porušení zase odlepit (není tak perforovaná, jako česká), ale rozdíl oproti loňsku je v tom, že při slepení se na známce v zeleném poli neudrží část zelené barvy, která zůstane na okně a na známce samotné se tím vytvoří do té doby neviditelný bílý nápis "ungültig", tedy neplatná; když jí potom nalepíte na jiné okno, bude z ní ale ten nápis o neplatnosti pěkně křičet. Takže zbývá jedině přenášecí fólie a nebo spíš poctivě platit, přece jenom je to směšná částka, která za pokutování a ostudu nestojí. (Fakt je ale ten, že do Rakouska jezdím celkem často a ještě nikdo mi tam známku nekontroloval.)

Přeji všem příjemnou dovolenou.
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
16. 06. 2005 23:37
známky kontrolujou pomocí kamerovejch systémů, takže někdy uniknete, a s tím nápisem (je-li to fakt) to je pěkná finta...
Jo a směšný jsou přece všechny částky:
1 litr benálu
1 houska
1 vytrženej zub atd. jenže se to tak nějak načítá, že?
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
20. 07. 2005 08:55
Tak mi zbyla po dovolené desetidenní rakouská známka, začátek platnosti je 15.7.2005, říkám si je škoda ji nechat propadnout, Brno, rsrs0@seznam.cz
Re: Koupím rakouskou dálniční známku
20. 07. 2005 16:46
Nejlepší je známku nalepit jen rohama a na zbytku nechat tu průhlednou folii winking smiley

Jinak budu potřebovat známku platnou 26-27.8.2005 tak na mě někdo z Prahy myslete!
Rakousko je za pusu, letos sem na italskych dalnicich utratil za 14dnu 4000 Kc za poplatky. Rakouska je proti tomu nic...
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 56
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.