Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

crikvenica

Autor Íla 
crikvenica
17. 05. 2007 11:50
Letos se s rodinou chystáme do Crikvenice. Byli jste tam někdo? Je tam tak hezky jak prezentují různé cestovky? Seženu tam ubytování druhý týden v srpnu aniž bych ho musela předem rezervovat? Taky bych ráda jela na výlet na Plitvické jezera - koupím tam takový výlet? Díky moc za všechny zprávy.
Re: crikvenica
17. 05. 2007 20:56
Já tam byla jednou jen na koupačku a nikdy více ani mi to nepřišlo jak u moře.Od té doby jezdíme jen na Makarskou a není nad krásu hor a moře spinning smiley sticking its tongue out
Re: crikvenica
17. 05. 2007 22:00
V skratke : Je tam (podľa mňa) perfektne, rušné stredisko, pláž mimoriadne vhodná pre deti, ubytko na blint iba ak na min. týždeň, aj to ďalej od mora (samozrejme, záleží na šťastí). Výlet na Plitvice neviem, ale predpokladám, že existuje.

Toť môj názor a skúsenosti.

Jo, na ulici Dr. Ivana Kostrenčiča, ca. 150 m od toho malého námestíčka kde tá ulica začína, do kopca, na pravej strane je v rodinnom baráku predajňa vína, 2004 mali celkom schopné za 15,- HRK/liter thumbs up smiley

Sretan put thumbs up

Jo, ešte výhľad z apartmánu vedľa toho obchodu...




Upraveno 1krát. Naposledy upravil MildeSorte4 (17. 05. 2007 22:16).
Re: crikvenica
19. 06. 2007 12:00
Ahoj, loni jsme byli v Crikvenici. Jeli jsme tam 6 lidí a ubytování jsme v pohodě sehnali a nebylo to nijak daleko od moře. Městečko docela pěkné, ale mořem jsem byla zklamaná. Nic moc čistota, na dně tmavý povlak a loni v srpnu jsme chytli zimu, tak i moře bylo jako led. Jih je úplně o něčem jiném. Takže příště už bych do Crikvenice určitě nejela.
Re: crikvenica
19. 06. 2007 21:47
"Hezky" je natolik věc názoru, že těžko radit. Je potřeba, abys napsala, co očekáváš a co naopak nechceš. Crikvenica je zrovna natolik názorově extrémní místo, že potřebuješ názory hodně lidí, pokud Tvoje dotazy hodně nespecifikuješ.
Viz mnoho starších příspěvků.
Ubytování v této době možná seženeš, ale je otázka jak´é a kde, tedy jak daleko od centra a pláže. Crikvenica zrovna není moc "apartmánové" místo, pokud chceš být blízko pláže a v centru. V tom případě je lepší si koupit hotel. A pokud apartmán dopředu, raději u nějaké CK, která má konkrétní domy, ne nekonkrétní nabídku. ´"Crikvenica" může být totiž dost gumový geografický pojem.
Plitvice koupíš u kteréhokoli delegáta CK nebo v místních agenturách. Lepší je delegát Tvé CK, pokud budeš vyžadovat výlet s českým průvodcem. Pokud nebude schopen Ti vyhovět, obrať se na jiného. A vyžaduj garanci a odpověď, co se stanbe, když český průvodce přes sliby nakonec nebude.
Re: crikvenica
20. 06. 2007 08:55
Jednou jsem Crikvenici navštívil a toto je můj postřeh: pláž písčitá a placená velmi znečištěná. Ostatní pláže nemohu posoudit. Moře tedy spíš rybník taky špinavé. Městečko celkem pěkné, hezká promenáda. Myslím, že je takových míst v Chorvatsku mnoho. Ničím nezklame, ničím nenadchne. Jak píšou jiní někomu se líbí, někdo by tam už nejel, já bych tam taky už nemusel.
Martin_
Re: crikvenica
07. 07. 2007 22:05
Přesně je potřeba vědět co čekáš. Já tam byl před pár dny několikrát večer na kávě a po procházka po obchodech, trénink malých vodních polistů - to byla docela sranda spinning smiley sticking its tongue out. Na promenádě je několik hotelů. Pláž pro mě nepřijatelná - hlava na hlavě, ale někomu to nevadí. Já mám rád klidné a soukromé místečko - což by se tu asi těžko čekalo.Ale trávit dovolenou bych tam nechtěl. Je to město dosti rušné. Výlet na Plitvice určitě lze. Viděl jsem u jedné adentury a myslím, že chtěli 260 kn, já jel po své ose autem při cestě domů.
Re: crikvenica
31. 07. 2007 11:09
Minulý rok jsem byl v Selcích, hned vedle Crikvenice. Bylo tam pěkně. Ubytování v soukromí hned za kempem. K moři 100 m. Perfektně čisté moře a klídek. Byl jsem i na celodenním výletě na Plitvičkách. Dobrá cesta bez problému a dobře značená. Vřele doporučuji. thumbs up
Re: crikvenica
31. 07. 2007 11:12
Doplnění: na pláži je sprcha se sladkou vodou, WC i občerstvení. Prostě pohodička. smiling smiley
Honza
Re: crikvenica
29. 03. 2008 16:39
Nějaké fotky z Crikvenice jsou tady: [chorvatsko....]

Je tam i docela dobrý pohled na pláž.
Re: crikvenica
13. 06. 2008 13:30
Ahoj....taky chci přidat trochu zkušeností
byli jsme s přítelkyní minulý rok v Crikvenici- Selcích na začátku července.Ubytovaní jsme byli v pavilonech (hroznej názevspinning smiley sticking its tongue out)hotelu Slaven a nemůžu si stěžovat.Záleželo sice, jaký apartmán člověk chytil,ale většina měla výhled na moře a na protilehlý ostrov Krk.Jinak k plážím a celkově městečku.V samotných selcích jsou takové 4 hlavní pláže+ jedna nudistická asi tak 1 km od Selcí.První z pláží leží poblíž kotviště, a je to spíše vybetonová plocha na ležení,sami tu rozhodně nebudete.Jsou zde atrakce pro děti, dají se zde pronajmout lehátka atd.Další z pláží je s malými oblázky a tudíž vhodná pro děti.Je zde taky tobogán.Ostatní pláže jsou menší než tyto dvě, povrch je tvořen vydlážděnými kameny.Přístup do vody je různý.Většinou po schodcích.Tyto poslední pláže leží pod malým kempem,ale moc lidí na nich nebývá, alespoň ne tolik, jako u přístaviště.Komu vadí spousta lidí a nevadí mu nudisté může se vydat na nudistickou pláž,která leží východně od Selcí.Musíte projít Selce,po proménádě směrem ke kempu a dostanete se až k restauraci s názvem Uvala Slana (uvala je asi pláž) a před ní jsou schody nahoru do lesa.Na ty navazuje cesta lesem až k nudapláži.Pláž je oblázková,lemovaná okolními skalami.Jinak v městečku je hezká promenáda,na ní je množství kaváren a restaurací a jeden den v týdnu (myslím středa) jsou zde takové večerní rybářské slavnosti.Můžete zde ochutnat nejrůznější plody moře na mnoho způsobů.Z přístaviště jezdí několikrát denně výletní lodě na Krk atd.Tak přeji příjemnou dovolenou ať už kdekoliv.
Re: crikvenica
20. 06. 2008 20:58
Jirino moc díky jedu letos přesně tam kam ty tak dík za info
Re: crikvenica
22. 06. 2008 08:21
Uvala je zátoka. V Crikvenici jsme byli na výletě, naši tam byli vloni na dovče. Líbilo se jim tam ale jak se píše výše, je to věc názoru. Kdo navštívil některý z ostrovů nebo jižnější pobřeží, už by do Crikvenice asi nejel.. Určitě jsou ale horší místa.
Re: crikvenica
20. 07. 2008 19:12
Já byla v Selcích, jak je zmíněno výše, je to malé městečko hned pod Crikvenicí.

Svůj příspěvek jsem dávám, aby měl každý možnost posoudit, zda-li by se mu v tomto letovisku líbilo.

MOJE RECENZE NA SELCE

Nebudu mluvit o letovisku, ale spíše letovisečku. Selce nejsou jako třeba italské Bibione, či egyptská Hurghada, ale na druhou stranu nechybí v nich nic podstatného.

KDE HLEDAT?
Selce jsou atraktivní pro české turisty svou blízkostí k domovině. Pokud vyrazíte autem nebo autobusem, uvidíte Selce za cca. 12 hodin ( nepočítám do toho samozřejmě tolik nepříjemné dálniční zácpy). Jsou nedaleko od Slovinských hranic, takže se nabízí třeba výlet právě do Slovinska.

UBYTOVÁNÍ?
Jste-li zastánci dovolené na vlastní pěst, pokuste se hledat volná místa v místním kempu. Kemp je na krásném místě a většinou jsem v něm viděla německé turisty, ale Češi zde také bydleli. Hygienu zajišťuje celkem ucházející umývárna přímo v areálu. Pokud jste schopni do rekreace vrazit větší peníz, potom sáhnete po hotelu SLAVEN. Není to žádný petihvězdičkový luxus, ale " běžnému člověku" postačí. K tomuto hotýlku patří také hotelové pavilony. Všechny pokoje jsou situovány na moře. Vybavení je prosté a účelné. Každé ráno očekávejte uklízečky z hotelu. Sice nám delegát říkal, že pokojské nám pokoj uklidí, ale jediné co udělaly byla výměna ručníků a několikrát za pobyt nám zametly. Jako obyvatelé pavilonů můžete využívat všechny služby hotelů a na jídlo se chodí též do budovy hotelu.
Snídaně jsou podávány formou bohatých švédských stolů. Jediné, co mě mrzelo, že jídlo bylo každý den stejné. Večeře v hotelu SLAVEN mě zklamaly. Přeci jen bych čekala trochu domácí kuchyni a ne mezinárodní. Ale musím uznat, že výběr ze tří jídel potěšil. Jeden pokrm masitý, druhý pokrm vždy ryba a třetí byl určen vegetariánům. Po večeři byl podáván zákusek např. jablko, puding, koláč. Pití si musíte k večeři koupit na vlastí náklady. Pivo stálo tuším kolem 11 KUN.¨
V městečku je také několik apartmánů a další hotel je na hlavní třídě, ale opět jsem z něj viděla vycházet nečesky mluvící občany.

PLÁŽE?
Velké zklamání. Jedniné, kde se dá " válet" je rozžhavený beton, na kterém mají rybáři vytažené lodě, nebo pláž uměle zasypaná kamínky. Na této pláži si můžete koupit lehátko a slunečník. Na den vás obojí přijde kolem 150 kč. Pokud vás opalování přestane bavit zkuste některou oblíbenou vodní atrakci. Určitě znáte třeba vodní banán, pro " strašpytli" je tu i vodní šlapadlo.
Moře zde není dle mého soudu špatné- co se kvality vody týče. Zamrzelo mě, že tu turisté mají jen malý prostor k plavání. Uděláte pár temp a narazíte na bojky, dál smějí jen lodě. Takže nic pro milovníky plavání.
Pokud se nestydíte doporučuji vyrazit na nudapláž. Ale setkáte se zde většinou jen se starší populací.

JAZYKOVÁ BARIÉRA?
V Selcích se doruzumíte česky. Chorvaté ovládají slušně i německý jazyk. S angličtinou je to už horší, ale mladší generace zvláda i tu.

VÝLETY?
Naše cestovka nabízela několik výletů, z nichž si pamatuji jen výlet na oblíbená Plitvická jezera- nic levného, a pamatuji si také výlet lodí spojený s Fish piknikem. Nakonec jsme podnikli vlastní výlet do blízké Crikvenice. Jeli jsme takovým malým vláčkem, jaký jezdí třeba v ZOO v Praze. Nebylo to nic levného. V Crikvenici jsme pořídili báječně chutnající ovoce, omrkli místní kostel a jeli jsme zase domů. Trochu nás mrzí, že jsme nenavštívili akvárium....prostě rybičky :-D.

ZÁBAVA?
V Selcích je několik kaváren a restaurací, ale zábava téměř nulová. Jednou do týdne tu hraje živá muzika a pečou se ryby. Na konec sezony je připraven ohňostroj. Takže za zábavou určitě do Crikvenice. I když hotel Slaven sliboval animační program, nakonec nás čekalo spíše zklamání než zábava.

SHRNUTÍ:
Selce byly prvním letoviskem, které jsem v Chorvatsku navštívila. Po pravdě řečeno, moc mě neoslnily. Určitě to také bylo způsobeno dvěma propršenými dny a nepříjemným delegátem, který nám s ničím neporadil. Od přátel vím, že existují krásná místa v Chorvatsku, avšak Chorvatsku není pro mě srdcovou zemí. To raději doporučuji zemi přes moře-ITÁLII. Co se týká zábavy, nedá se srovnat. Jídlo hmmm mlask a navíc miluji italskou povahu a jejich muže :-*. ALe to jsem odbočila...plusy a mínusy

- letovisko, ve kterém hlavně mladí pocítí nudu
- nyvyhovující pláže, místní pláže jsou ostudou všech jiných
- když prší, obchodníci mají většinou zavřeno!!

+ blízkost ku domovu
+ jazyková bariéra téměř neexistuje
+ ideální pro strarší lidi a rodiny s malými děcky
Re: crikvenica
01. 02. 2009 12:41

avatar Re: crikvenica
12. 06. 2009 14:57
V minulých letech jsme byli v Selcích i Crikvenici, ve Slavenu a v Danici, ale po zkušenostech s jižní Dalmácií už bychom nahoru na Kvarner také nejeli. Nejde jen o počasí, které je dole o dost stálejší, ale promenády, pláže, obchody a noční život, to se nedá srovnat. Rodiče jezdí do Crikvenice každý rok a velmi rádi, tomu to zřejmě také spíš odpovídá - starší usedlejší generace si přijde na své.. a rodiny s malými dětmi, myslím, by také nemuseli být zklamané. Pláže jsou sice menší,ale bez velkých kamenů, oblázkové, tzv.městské. Neříkám, že se nám tam nelíbilo, v Chorvatsku asi není takové místo, o kterém by se to dalo říci, jen když pak člověk pobývá v jiždní Dalmácii, už asi jinam nejede Ale to je samozřejmě věcí vkusu každého zvlášť.
avatar Re: crikvenica
23. 01. 2010 18:50
Není to tam nejhorší- ale skromná rada-když vybereš něco od Omiše dolů, tak budeš spokojený vícesmileys with beer Třeba Brela je fakt pěkné místospinning smiley sticking its tongue out
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 217
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.