Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Čistota mora a pláží

Autor Mirod 
avatar Čistota mora a pláží
28. 07. 2006 14:37
Prosím, podeľte sa o svoje poznatky, týkajúce sa čistoty mora a jednotlivých pláží v Chorvátsku, počas tohtoročnej sezóny.
Re: Čistota mora a pláží
29. 07. 2006 19:10
Pisak 21.6.2OO6 - 3O.6.2OO6. Pláže čisté, bez odpadků, voda průzračná, čistá, ale jednou denně, většinou po poledni, příval plovoucích odpadků a vody páchnoucí dezinfekcí.
Re: Čistota mora a pláží
29. 07. 2006 19:22
Ten Pisak potvrzuji do 10.7. a moc příjemné to nebylo !!! Šlo to od jihu podél pobřeží. thumbs down

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Alf
Re: Čistota mora a pláží
31. 07. 2006 17:03
Baska Voda: Ako som uz niekde pisal, otrasny pristup turistov k mori. Same vlozky a vykali. VYkali sa rozlozia pomerne rychlo, s vlozkami je problem vacsi. Ale TETRA PACKy od Mleka Tesco.... dik.
A ked je 39 st. na slnku, tak sa to v tej vode mnozi a mnozi.
Ze je na hladine povlak masnoty a prachu, chapem. Masa ludi vo vode. Zlaty Pisak a este aj Brela. Do Basky na plaz uz nikdy.
ToBo
Re: Čistota mora a pláží
31. 07. 2006 20:24
vcera sme sa vratili z omisu. cistucka voda na strkovych plazach (je tam aj pieskova, ale tam sme boli len prvy den). tak isto aj voda v rieke cetina je skvela.
Alf
Re: Čistota mora a pláží
01. 08. 2006 13:26
ToBo, Omis je fajn. Aj v Baske nebola voda zla. Viem, ze podobnych antituristov najdem vsade. Len ma to trochu nastvalo.
avatar Re: Čistota mora a pláží
02. 08. 2006 17:43
Od 7.7. do 21.7. som navštívil viacero pláží na Makarskej riviére.
Ráno vyzerala voda všade väčšinou pomerne čistá, ale v priebehu dňa sa začali robiť na vode bubliny a biela pena. Vvyzeralo to dosť nechutne - ako nečistota z opaľovacích krémov. Niekto však hovoril, že to "kvitne more".
Pozoroval som to na všetkých plážach, ktoré som navštívil, najmenej však v Brele.
K večeru boli obyčajne väčšie vlny, čo niekedy dosť zamútilo vodu.

7.7.- 8.7. Igrane, pláž relatívne čistá, ale kôstky (pecky) z nektariniek a špaky sa tu samozrejme našli; k dispozícii sprchy, WC som nevidel; na vode biela pena

9.7.-14.7. Podgora, ; v podstate každý deň popoludní, alebo večer spŕchlo, takže aj to dosť vplývalo na čistotu mora;
- pláže v centre boli preplnené, takže ani neviem v akom boli stave;
- my sme chodili na pláž za prístavom, smerom na Tučepi; menej ľudí, sprcha, WC zadarmo pri blízkej reštaurácii
- pláž pomerne čistá, na vode popludní biela pena

15.7. - 16.7. Makarska, v tom čase fúkal silný studený vietor, čo spôsobilo aj ochladenie vody, do mora nafúkalo kopu odpadkov z brehu;
- voda spočiatku čistá (ale studená), neskôr plno ihličia, papiere, igelitové sáčky; otrasne preplnené pláže
- na pláži zostávalo dosť odpadkov
- k dispozícii sprchy, WC za 3 - 4 KN

17.7. Krvavica - menej ľudí, voda čistá, pláž OK, sprcha, WC za 1KN
21.7. Krvavica - do vody som nevliezol, plávalo tam všetko možné - ihličie, špaky, sáčky, prezervatív..., biela pena

20.7. Brela - tam sa mi páčilo najviac, z navštívených stredísk tam bolo načistejšie more aj pláže; k dispozícii sprchy; WC za 3 KN, na niektorých plážach zadarmo
Re: Čistota mora a pláží
03. 08. 2006 07:42
4.7.-16.7. Orebic, Peljesac - krasne ciste more. Ani naznak toho humusu, ktery jsem pak od 17.7.-30.7. musel snaset v Bristu. Presne jak pise Imča - jednou denně, většinou po poledni, příval plovoucích odpadků a vody páchnoucí dezinfekcí. Na rozdil od Miroda me na plazi nezajimaji sprchy (jedu tam za slanou vodou a sprchovat se kdyz vylezu ven me pripada jako barbarstvi :-) ) ale ta bila pena co plave po povrchu k tomu nekdy nuti....
Re: Čistota mora a pláží
11. 08. 2006 16:11
26.7.-8.8.Pelješac-Borje,nádherná pláž ve skalách,pár lidí většinou ubytovaných v Borje,super čistý moře i s vlnama.

Při hledání nudapláže jsem projel skoro celej Pelješac a žádnou nenašel jenom pár naháčů za Orebičem pod silnicí.

Žuljana -Ze zhora pěkná,dole špína a smrad
Trsteník -Projel jsem bez zastavení při pohledu na množství
zaparkovaných aut
Luka Dubrava -Rybník kde pěstujou škeble
Drače -To samí,špína
Sreser -Jako na Mácháči,jediný+ písčitý dno
Trpanj -Přístav
Borak -Byl by pěknej ale moc lidí na malích plážích
Potočine -Betonová plata
Orebič -Pláže na korze a pod silnicí
Lovište -Špína a smrad
Divna -Byla by hezká nebejt kempu a stoky končící uprostřed
Pláže a hlava na hlavě



Upraveno 1krát. Naposledy upravil smejkali (11. 08. 2006 16:12).
Re: Čistota mora a pláží
11. 08. 2006 21:52
Smejkali..... díky za tento podrobný rozbor kvality pláží na Pelješaci, konečně mám v tom jasno, takže, když na Pelješac, tak na Borje. thumbs up
Re: Čistota mora a pláží
12. 08. 2006 08:37
A co Podobuče?
Re: Čistota mora a pláží
13. 08. 2006 11:29
Kdo jste se vrátil v poslední době z Istre, jaké je moře u Rovinje? Chceme tam na pár dnů vyrazit a máme tam špatné zkušenosti z řasami.Kdo jste se s tím nesetkal tak je to šedavý povlak na hladině ze kterého vylezete ulepeni od řasy a jde to sakra špatně drhnout z těla.Tak předem dík za případné odpovědi, pokud možno bez humoru.Dík Jéřa.
Re: Čistota mora a pláží
14. 08. 2006 12:49
A jak osada Blaževo Smejkali prosím ?
Re: Čistota mora a pláží
14. 08. 2006 18:10
V Podobuče jsme scháněli ubytování, ale nic jsme nenašli a podle aut co tam parkovali tak většinou němci, švícaři atp. takže asi dráž.Když jsme se od tamtud vraceli,tak jsme se jen tak náhodou zastavili v tom Borje(hrozná díra asi 5-6 baráků) ubytování jsme našli hned u silnice(ale projede tam asi10 aut denně)trocu horší žádná klima ani satelit, ale ten boží výhled. Vlevo Mljet, uprostřed otevřený moře, vpravo Korčula a Orebič pod Sv. Iljou.Na pláž strmější pěšinou trochu náročnější výstup, ale nádhera. Chodili jsme tam jenom my co jsme tam byli ubytovaní a místní takže nejvejš okolo 20 lidí někdy i sami a všechny věci(čluny,lehátka brejle,ploutve,atp.)jsme tam nechávali celou dobu a nikomu se nic nestratilo.Kdyby někdo chtěl můžu poslat foto. Blaževo to je jako Luka dubrava,rybník kde pěstujou mušle.
Re: Čistota mora a pláží
15. 08. 2006 12:29
smejkali: Taky jsem se byl v Podobuče mrknout a moc se mi tam libilo. Ubytovani nabizi i agentura Koucka a ja mel moznost se v Orebici potkat s Viktorem, majitelem app ktere pres Kouckou pronajima. Taky mam kontakt na manzele, kteri pronajimaji cely dum v Podobuce a provozuji tam takove male obcerstveni - "restauraci". Cena za dum - app pro 7 lidi je 65 EUR, takze pohoda :-) A jestli muzu byt tak smely - muzu poprosit o nejake fota s Borje? Diky
Re: Čistota mora a pláží
15. 08. 2006 22:37
K plážím na Pelješacu doplňuji:

Žuljana - snad ty zadnější pláže jako Vučine jsou čistčí než v obci.

Trstenik - já jsem projel celou trasu autem (krokem) po boční cestě z Trsteniku do Źuljany. Je tam několik pláží, kde se dá v pohodě koupat bez plavek.

Zminuji Zaglavak a Vodice. Moc prima oblázkové pláže, kde se každý koupe, jak mu to vyhovuje. V křoví na břehu je místy bohužel taky nepořádek jak je místně zvykem. Voda je ale čistá, vlny.
Lesík zasahuje místy a k pláži. Nad pláží se prohánějí v lesíku želvy, děti si mohly osahat jejich slušné drápy.

Borak - hezká silnička vede z Trsteniku k tunelu Dingač. Znáte ? Je tam zatáčka 270 stupnu, v obci se musí popojet ca 200 m, auto otočit a jet v protisměru nahoru ke hřbitovu. Krásné rozhledy, pohledy na vinice. Přes silnici se mi plazila do vinice ca 70 cm dlouhá šedozelená zmije - prý ji říkají po poskok.

Drače - vstup do vody je většinou hned od silnice. Malo more je mělké a teplé.
Když si chcete vyhřát kosti, tak lze dobře využít, bývá tak o 3 stupně teplejší než otevřené moře na druhé straně. Jediná pěkná pláž se najde půjdete-li po břehu směrem na Sreser. Za posledním domem vede pěšinka ca 400 m a dojdete na menší písečnou pláž s pěkným vstupem do vody. Kousek se staví dům s několika apartmány, takže bohužel do budoucna tu bude asi dost plno.

Dá se tu koupat bez plavek.
Doporučuji tohle místo, pokud chcete vidět ve vodě velké mušle. Podél břehu se v mělké vodě vyskytuje tráva a v ní jsou zasazeny velké mušle. Když k nim člověk opatrně připlave, vidí jak jsou rozevřeny a při přiblížení se sevřou....Docela atrakce pro děti....

Největší mušle jsou ješte dál po břehu ca 400 m po kamenech...došel jsem po břehu až do Sreseru, ale tam už jsem nic zajímvaého neviděl....

Vzhledem k zelené¨mu pažitu a mušlím, myslím, že voda kolem Drače je hodně čistá......
Re: Čistota mora a pláží
16. 08. 2006 12:55
Jéřa: V Rovni jsme byli v červenci a voda byla čistá po celý den. Byli jsme ubytováni ve Villas Rubin.
Re: Čistota mora a pláží
20. 08. 2006 17:02
Čaklje (Podgora) 13.-19. srpen
voda perfektně čistá, pouze asi dvakrát menší množství jehličí z borovic
pláže celkem v pohodě, sem tam nějaký vajgl, víčko, ale nic hrozného
Re: Čistota mora a pláží
05. 09. 2006 09:47
Ve Villas Rubin jsme byli vloni dost chudé apartmány. Letos Poreč Astra moře čisté.Kde vlaje modré vlajka tam si to hlídají, každé ráno parta zametá chodníčky.Samozřejmě kolem neoficiálních pláží nepořádek, ale to bude asi kolem celého pobřeží.
Z příspěvků na fóru (ale nejenom z nich) jsem se domníval, že Pelješac je jedním z posledních rájů na zemi, kde lze prožít krásnou a klidnou dovolenou. Vždy jsem tam toužil jet, ale vzhledem k větší vzdálenosti jsem rodinu zatím nepřemluvil. Ovšem po Tvém příspěvku, Smejkali, z 11.8.06 jsem nucen změnit názor a pokud si Tvůj příspěvek přečte manželka, tak ji na Pelješac nedostanu nikdy (takže budu muset jet asi něky sám).
Re: Čistota mora a pláží
06. 09. 2006 10:07
Moje zkušenosti s čistotou vody a pláží v Chorvatsku byly vždy kladné. Pokud ovšem nepočítám válející se vajgly. Kuřákům bych nakopal, když vidím jak to típají přímo do pláže a já v tom musím ležet, je to od nich bezohlednost. Pokud jde o čistotu vody, vždy byla v pořádku. Září 2000 Podgora, červen 2002 Poreč, červen 2003 Rogoznica, červenec 2004 Vodice, červen 2005 Sutomore. Vždy byla voda čistá a průzračná, žádné bubliny ani pěnu jsem nezaznamenal. Možná jsem měl jen štěstí. Letos jsem nikde nebyl, ale z některých příspěvků jsem docela v šoku co by mě čekalo třeba příští rok, pokud bych do HR jel.
avatar Re: Čistota mora a pláží
08. 09. 2006 09:01
Predpokladám, že je to tým, že na začiatku sezóny (červen) je more vždy čistejšie...
Re: Čistota mora a pláží
09. 09. 2006 16:56
Jak to vypadá s plážemi a mořem v Pakoštane?Děkuju
Vea
Re: Čistota mora a pláží
12. 11. 2006 21:19
Jeden odkaz na čistotu moře [www.mzopu.hr]
Re: Čistota mora a pláží
28. 02. 2007 10:11
Ahoj,prosímtě nemáš nějaký tip na ubytování v apartmánu?blízko pláže a ne moc drahé?díky
Re: Čistota mora a pláží
05. 03. 2007 15:01
Já asi dvakrát zaznamenal v Pisaku ve vodě nějaký bordel, docela mastný.Asi to bylo z drtičky odpadu. Zůstávalo to nejspíš za výletními loděmi, které to navečer pustily do moře. No, možná se pletu, ale pokud ne, tak jsopu to hovada.
Jinak vždy moře čisté.
Jíra
avatar Re: Čistota mora a pláží
05. 03. 2007 15:26
To nebyla drtička smiling smiley. Na to si v HR musíš zvyknout, že občas moře vrací to co je hned za každou vesnicí a městečkem vyvedeno v patřičné vzdálenosti do moře.thumbs down
Re: Čistota mora a pláží
24. 03. 2007 07:42
Letos jedeme s přítelem do Gradacu, chci se zeptat jak to tam vypadá s čistotou pláží. Moc vám děkuji
Re: Čistota mora a pláží
25. 03. 2007 21:58
Loni jsem byla v Gradacu a 2x se stalo,že po hladině plula obrovská hnusná skvrna,během chvilky byli všichni z vody venku. Tohleto jsem viděla poprvé.Ale byli jme tam 14 dnů a jinak bylo moře v pořádku
Re: Čistota mora a pláží
26. 03. 2007 08:23
Tam asi vypouštěli nákej sajrajt, holt budu doufat, že se nám to nestane a když jo tak budu manželovi zakrývat oči, protože bych ho k moři už nedostala- je to citlivka víc než je zdrávo..Když už jsme u toho v jakem hotelu jste byli a jaký termín? moc děkuji My jedeme 6 června tak se trochu nervim aby to počasí vyšlo..
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 57
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.