Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???

Autor AJKA 
Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
16. 01. 2008 16:55
Dobry den,chystame sa s detmi 2 roc. a 6 mes.do Chorvatska na nasu prvu spolocnu dovolenku u mora.Nemame ziadne zkusenosti a tak by som potrebovala poradit kam ist. Hladame ubytovanie, apartman pre narocnejsich alebo vhodny hotelovy komplex pre deti v blizkosti piniovych lesov, a ciste more vhodne prave pre ekzematikov.

Prosim poradte z vlastnej skusenosti dakujem

ajka
avatar Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
19. 01. 2008 12:29
..



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (08. 03. 2008 08:57).
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
20. 01. 2008 15:31
Bessy, AJKA píše, že nemá žádné zkušenosti a ty se jí ptáš, jestli zná Nin u Zatonu. Přemejšlej trochu, než něco napíšeš!!!

AJKA, zkušenosti s tímto nemám, snad se najde někdo, kdo Ti poradí. Vyber si nějakou klidnou vesničku s apartmánem blízko u moře. S takto malými dětmi určitě nejezdi do vyhlášených letovisek,bude tam hlava na hlavě.hot smileyhot smileyhot smiley
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
20. 01. 2008 16:17
Ne,že bych se do toho chtěl nějak motat-ale Bessy se asi zmiňuje o Ninu kvůli tomuto :....Jedna z vyjímečností této pláže je největší ložisko léčivého bahna (peloidu) na Jadranu, které znali již staří Římané. Naleziště se nachází v oáze mělkých a dlouhých písčitých lagun. Fyzioterapeutické masáže provádí zdravotní personál v příjemném přírodním prostředí přímo na pláži. Léčí se zde revmatické bolesti, deformace páteře, různé kožní nemoci a problémy spojené s ženskou neplodností.Teplota vody je o 2-3 oC vyšší než na otevřeném moři, což vytváří větší procento soli a aerosolu v ovzduší.
avatar Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
20. 01. 2008 16:34
...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (08. 03. 2008 08:56).
Anonymní uživatel
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
20. 01. 2008 19:58
,



Upraveno 1krát. Naposledy upravil prochy (14. 01. 2015 15:46).
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
25. 01. 2008 12:58
Ahojky,
s tím léčivým bahnem v Trpanji je to pravda.Léčí hlavně kožní problémy a záněty v kloubech.Místo se potře bahnem,nechá se zaschnout,opláchne se mořem,a tak se to pořád opakuje do kola celý pobyt.Ekzematik se prý druhý den "osype" ale nesmí se s tím bahnem přestat.čtvrtý den se začne loupat,čistit a ukáže se nová kůže bez ekzemu.Ale je to jen pro silné nátury.Toto bahno je ještě na Drače a na Korčule !!!!
Sára
avatar Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
25. 01. 2008 14:02
Sara - kde na Korčule to bahno asi tak je? Rád bych vyzkoušel. smiling smiley
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
25. 01. 2008 16:52
Ak sa už bavíte o liečivom bahne ,tak svojho času sa domáci i zahaniční špecialisti v médiach prudko hádali , či liečivé peleloidné bahno v zálive Makirina ( južný záliv tesne pri Pirovaci ) má lepšiu kvalitu a menšie unečistenie než certifikované morinjské doposiaľ najvyššie hodnotené . Potom chceli Nóri dovážať toto pirovacké bahno dovážať za veľké peniaze ,ale došlo k protestom a nebolo z toho nič .Zatiaľ v stave prírodného kúpaliska a domáci tam plánované drahé liečebné domy zatiaľ zrejme nespraviliavyužívajú to turisti.
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
25. 01. 2008 18:44
To Jarda Cimrman - jelikož se letos chystám na Korčulu do Vela Luka, dočet jsem se v infornacích na netu, že konkrétně Vela Luka jsou také lázeňským městem - lázně Kalos- kde se krom dýchacích potíží specializují na léčbu revmatických nemocí pomocí mořského bahna ... tolik informace, nakolik je pravdivá uvidím až v létě.
avatar Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
25. 01. 2008 20:33
lubin - ve Vela Luce jsem byl loni na výletě, ale o bahně jsem nevěděl a tak jsem ho nehledal. Jinak výtečná zmrzlina a nejlepší
směnárenský kuzr na celé Korčule.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jarda Cimrman (25. 01. 2008 20:34).
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
25. 01. 2008 21:35
Ach jaj ! V svojom príspevku o "Pirovačskom ljekovitom blatu" som zabudol spomenúť , že v odbornom spore dominovala jeho účinnosť na kožné choroby ! Teda nejde o zmienku mimo vlákno a jeho témy.
Mimochodom v Pirovaci ste síce v zálive oproti ostrovu Murter ale blízko cca 2 km je Tisno a prechod na ostrov Murter a výlet na Kornaty.Po vedľajšej prázdnej a rovnej ceste ste po pár kilometroch cez pekný Tribunj v rušných Vodiciach, ďalej je v blízkosti Šibenik ,ktorý štartuje konečne aj v turistike a NP Krka, čiže ako destinácia pre výjazdy výborné. V samotnom Pirovaci je agilná turistička zajednica ktorá organizuje týždenne " fešty plodovi mora" ale aj všelijaké atrakcie súťaží rybárov a atraktívne súboje nad morskou hladinou . Čiže pre tých čo kombinujú spraviť niečo pre zdravie ako aj zaujímavý pobyt to stojí za pozornosť.
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
27. 02. 2008 13:25
ahoj ajka, neviam aky ekzem maju tvoje deti, vzhladom na nizky vek tipujem atopicky. salinita jadranu, je na liecbu vhodna. urcite to ale konzultuj s lekarom (nie typom: "chodte s detmi k moru"winking smiley, slana voda moze vyvolat aj vyrazne zhorsenie ekzemu (mali sme tento problem). skus domace slane kupele : na vanu vody (160 l) 4 kg kuchynskej soli. (samozrejme podla toho v akom stave ekzem je).
drzim palce a prajem peknu dovolenku. sylvia
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
18. 03. 2008 22:31
Ahote dakujem vsetkym za dobre tipy zaujal ma hlavne Nin u Zatonu tak ak mate niekto fotky alebo dobre tipy na kvalitne ubytovanie poprosirm poslat na email. Este otazka kde je najcistejsie more v chorvatsku ktora ma vlajku.

Sylvi ano mame atopicky aj sebhorea bola ale nastastie po prvom roku zmizla. Lekari odporucaju uz sme sa pytali. Ano viem ze more moze vyvolat zhorsenie je to normalne. Preto sa odporuca mimimalne pobyt 2 tyzdne. A vy ste boli kde v chorvatsku?

Tie bahna som ja osobne raz skusala je to super vec ale neviem si predstavit ci by si to moj dvojrocny syn nechal dat na seba.
Dobrý deň, počul som o mestečku Slano pri Dubrovniku. Názov je odvodený od zvýšeného obsahu soli v zátoke a vraj tam niekedy bola detská ozdravovňa.
Re: Kam na dovolenku s malymi detmi ekzematikmi???
06. 04. 2008 19:14
Ve Slanu jsem byl poprvé v r. 85. Já s ženou i dětmi jsme po prvním okoupání hrozně smrkali a pak jsem si všiml, že všichni kolem jsou na tom stejně. Nosy jsme měli celou dobu důkladně vyčištěny. Napadlo mě, že to je asi tou velmi slanou vodou. Vloni jsme se zase po té dlouhé době vrátili do Slana, v očekávání, že si naše dutiny znovu důkladně protáhnem. Ale nic. Asi to možná už bude věkem, nebo se nějak voda změnila, já nevím. O ozdravovně pro děti nic nevím. Po válce bylo Slano skoro celé vypálené, ale teď je tam už hodně nových apartmánů a letos byl měl být otevřen velký nový hotel. Jinak městečko je velmi malé, pár restaurací a obchůdků, několik malých kempů.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 175
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.