Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kauce

kauce
04. 06. 2007 14:46
Dobrý den, cestovní kancelář Interholiday AG požaduje složit kauci 150 eur majiteli při převzetí apartmánu, jaké s tím máte zkušenosti?
Re: kauce
04. 06. 2007 16:21
Kauce se platí a né jenom v Chorvatsku.Pokud vás na to CK včas upozornila tak je asi všechno v pořádku.Nám zatím vždy kauci vrátili v plné míře při odjezdu.Přeji krásnou a bezproblémovou dovolenou. smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil hanysek8 (04. 06. 2007 16:22).
avatar Re: kauce
04. 06. 2007 17:05
S kaucí jsem se v Chorvatsku nesetkala-jenom u nás v čechách.Asi co cestovka-to jinej zvyk.
Re: kauce
04. 06. 2007 20:40
Taky jsem se s tím nesetkal.
Přijedu, omrknu, vybalím. Ani na placení domácí většinou netlačí. Nechají nás vydechnout a rozkoukat se a třeba druhý den se vyřídí formality a peníze.
Re: kauce
04. 06. 2007 21:11
Hned po příjezdu chce náš domácí akorát pas , platit můžeme klidně až v den odjezdu . S kaucí jak píše ivetaa , je to tak , že záleží jak která cestovka .
Re: kauce
04. 06. 2007 21:39
Ono to bude taky podle zkušeností domácích "s námi" (turisty všeobecně, ne s Čechy). Ne všichni se chovají slušně. Musíme si uvědomit, že nám dávají k dispozici svůj dům. A taky podle typu vybavení - v běžně zařízeném APP je kauce blbost, ale třeba loni jsme byli v luxusní vile, zařízené jako soukromý rekreační objekt, celý pro pro nás, domácí 10 km daleko. Chtěli 500,- EURO kauci. A nebyl problém s jejím vrácením. thumbs up

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
avatar Re: kauce
05. 06. 2007 07:33
Hopkirk:my jsme předloni taky majitele viděli 1x-Při příjezdu nás čekal nějaký človrda který byl najatý majitelem a CA(nutno říct že nevěděl kdy přijedeme-majitel CA nám řekl-bude vás tam čekt jeden člověk-at přijedete kdykoli-hlavně když to bude do půlnoci v den nástupu.)Překvapilo mě že jsme dorazili v 10ráno a on fakt seděl venku na lavičce a čekal-a asi by tam seděl do tý půlnoci.Vzal si pasy-přihlásil nás -vrátil je-cca asi během hodiny a pak už jsme nikoho neviděli až když majitelé přijeli na jeden den(bydleli va Splitu)A to nás jenom pozdravili a zeptali jak se nám tam líbí.Tot vše.Dokonce jako perlička byla-že bylo vedro a my měli odjíždět v pátek ráno-jenže jsme se rozhodli jet už ve čtvrtek večer - na noc kvůli malé(byl jí rok a půl) a nevěděli jsme kde a jak předat AP nebo komu to říct.Tak jsme volali do čech do CA že bychom potřebovali jet dřív a co jako s klíčem atd.A pan Vávra(CA) nám řekl at zavřem-necháme klíč zevnitř a odjedem-že se nic neděje.
Takže nejen žádná kauce ale taky dost velká porce důvěry v čechy.Prostě jsme večer odjeli a nechali ap jen tak.
A loni když jsme odjížděli(majitelé byli přítomni celou dobu )tak jsem za nima šla a snažila se je přivést nahoru a ukázat jim že není nic poškozeného a nic nechybí atd.Koukli na mě jako na zjevení a nešli tam.Jenom pořád říkali-ale my vám věříme..A fakt si to převzít nešli.
Možná mám jiné zkušenosti-nebo štěstí na lidi.A nebo jak se chová člověk k nim -tak se chovaj oni -nevím.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivetaa (05. 06. 2007 07:35).
Re: kauce
05. 06. 2007 07:50
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (19. 12. 2012 22:44).
avatar Re: kauce
05. 06. 2007 12:33
Tak podle zákona možná ano-ale my to nezažili předloni.
Loni odjeli jen asi na 3 dny ( byli taky ze Splitu) a říkali že pán musí jít do práce -tak s ním odjela i paní)
Letos nevím-jedeme do apartmánu jen pro jednu rodinu-skoro na pláži-je to takový soukromí(aspoń podle obrázku a cenythumbs up smiley)Tak jsem zvědavá jestli tam majitel bude nebo ne.
Ale mě většinou majitelé nevadí-ráda si popovídám a bývá to příjemné zpestření pobytu si s nima probrat co a jak u nich a u nás.
Re: kauce
05. 06. 2007 15:12
Řekla bych, že pravděpodobné je, že takový barák, kde "majitel je vždy přítomen" je třeba v jiné kategorii po stránce daní a ostatních předpisů. Např. že pronajímání volných pokojů v domě, nemusí splňovat tak přísná kritéria, zatímco v tom druhém případě už jde třeba o ubytovací zařízení, jehož provoz se už řídí jinými předpisy...
Re: kauce
05. 06. 2007 15:15
f.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (19. 12. 2012 22:39).
Re: kauce
05. 06. 2007 16:18
Jistě, ale to je splnitelné jen v případě, že mají jediný barák... Což u podnikatelů v cestovním ruchu splněno nebude... A rozdíl mezi pronájmem a ubytovacími službami je i u nás, takže je velmi pravděpodobné, že i u nich existují různé úřední hranice - na co musí být "živnostňák" (či něco podobného), co lze provozovat volně... Kde musí být protipožární dveře s atestem atd... (tedy v těch konkrétních příkladech samozřejmě kecám... nicméně ty rozdíly velmi pravděpodobně v něčem budou)
Re: kauce
05. 06. 2007 17:20
Tu důvěru mám rád. Narazili jsme jen jednou kvůli sprše, ale jinak pohoda.
V Pisaku jsme se vždycky ptal Ivana, co až pojedem domů. A on, že nic, ať dám klíč pod rohožku, že si ho za pár dní, až přijede, vezme. Když ho kamarád co je tam velmi často ptal na klíč, tak mu řekl, ať si he nechá, kdyby někdy přijel a nikdo tam nebyl, ať se zbytečně nemusí honit.
To už je pohoda.
Re: kauce
07. 06. 2007 18:16
Kauce se samozřejmě platí u luxusního a nadstandartního ubytování, což se ve většině klasických stadartních apartmánech neplatí - jako všude na světě, takže u ubytování typu "klíč pod rohožku" to asi nebude, že.
avatar Re: kauce
07. 06. 2007 18:32
Sheriff:co si přesně představuješ pod pojmem luxusní a nadstandartní??
Pokud mám apartmán kde jsem jen já-nově postavený-20m od vody,vybavený novým nábytkem-klimatizaci zdarma.satelit,veškerý komfort-tak to pro mě je docela normální vybavení.Nějak si neumím představit CO ještě bych měla čekat?Vířivou vanu?nebo já fakt nevím.
ono to nebude o Vybavení-ani o míře luxusu-ale o zvyku a podmínkách CK případně CA-a hlavně o majiteli.
Věř tomu že asi nikdo kdo psal dobré zkušenosti nebydlel v dřevěné chýši a nespal na rákosových rohožích.
Je to o lidech a myslím že i apartmán poměrně neluxusně a standartně(jak jsi psal)psal může vlastnit člověk-který si od tebe vezme kauci a naopak.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil ivetaa (07. 06. 2007 18:33).
Re: kauce
07. 06. 2007 19:33
Interhome,Interholiday a jiné jsou společnosti, které zprostředkovávají pronájem - čili ubytovací zařízení nevlastní, takže je jasné, že požadují kauci od zájemce, aby byly kryti před majitelem, což u přímého ubytování, kdy jednáte sami s majitelem není nutné. Odpovídal jsem na reakce typu "klíč pod rohožku", tím jsem nemyslel nic urážlivého, jen jsem chtěl upozornit, že tyto dotčené odpovědi se tématu netýkají, neb máte li ve správě majetek jako zprostředkovatel - kauce je jistina, podíváte li se na NETstránky těchto mezinárodních společností - je to běžná praxe. Tot vše.
Re: kauce
07. 06. 2007 20:16
Ivetaa - nejdřív vše nejlepší k dnešnímu svátku.

Za druhé - tvoje reakce na Sheriffa byla nepřiměřeně ostrá. Nově postavený a nově zařízený APP není nadstandard, stejně jako bydlení v dřevěné chýši a spaní na rákosových rohožích zase není standard. Když ale přijdeš do plně zařízeného domu jako tvůj vlastní byt (opravdu se vším co domácnost potřebuje), s bazénem, s ledničkou plnou jídla a pití, pochopíš co by taky mohl být nadstandard. smoking smiley

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
avatar Re: kauce
08. 06. 2007 16:35
Hopkirk.já a ostrá??ale kdež-vždyť já jsem jako milius

Jenom by mě zajímalo-kdo z těch co odpovídali že se s tím nesetkali jelo do popsaného nadstandartu.Většina nás jezdí přes CA nebo CK a stejně je to rozdílný.Někdo se s tím setkal-někdo ne.Z povídání lidí vím-že jsou majitelé KUČI kteří prostě kontrolujou pomalu denně co děláš a neděláš.Já to holt neznám.Sám jsi tu už tak dlouho že víš co tady občas lidi zažili-proto jsem ráda že jsem měla štěstí-nikdo po mě kauci nechtěl a natrefila jsem na hodné lidi.

S kaucí mám zkušenosti z Čr..Před 4lety jsme si pronajímali přes cestovku chalupu v Jižních Čechách.Pro 4 lidi od neděle do soboty byl jen čistý pronájem 7000.-Majitel měl podmínku k ceně za nájem ještě 6000.- kauci -tzv. na klíč.
Když jsme dorazili a chtěli mu to dát-tak nám řekl-no-vy jste s dětma-vypadáte že nemáte za potřebí mi to tu demolovat.-a nevzal si ji.Ale říkal-jinak že si bere vždy-protže k němu jezdí převážně Holanďani chytat ryby a přece jen je to jeho majetek a má to včecko zařízené pro sebe tak proto.
Že by ale ta chalupa byl nadstandart jak tady popisujete-to fakt nebyla.

Proto si myslím že to nebude jen v tom standartu ale i v tom že to má každý nastavený jinak.

Jo-a nadstandart typu-bazén-plná lednice a vybavení jako doma bych fakt teda nechtělatongue sticking out smileyProto jedu na dovolenou abych se dostala jinam a koupala se v moři a ne v bazénu u domu a koupila si na co mám chu´t a vůbec...
Re: kauce
10. 06. 2007 21:56
... a vůbec - oba asi mluvíme o tom samém, jen se nemůžem do sebe strefit. Jednoznačně - kauce je o lidech a jejich zkušenostech s turisty, ne o standardu. Já ji dával dvakrát, vždy byla vrácena bez problémů. Howgh. smoking smiley

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 161
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.