Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Staniči u Omiše

Autor Tereza 
Re: Staniči u Omiše
27. 06. 2010 05:54
Dobrý den,
my jedeme do Staniči v pátek 2.7., jsem zvědavý na ty schody, uff. Chtěl jsem se zeptat jak vypadá vstup do moře, jestli jsou potřeba boty do vody nebo ne.
Re: Staniči u Omiše
28. 06. 2010 15:43
Ahojda miskin. My vyrážíme až v sobotu 3.7. tak se možná potkáme. Jinak boty asi budou potřeba. I když se to dá i bez nich. Ale občas se najde střípek skla a je po odvaze. Ale vloni jsme byli taky bez bot. Jde o zvyk. Už se nemůžeme dočkat. počítáme hodiny. hot smiley
Re: Staniči u Omiše
28. 06. 2010 19:45
Ahoj všichni,
tak jak to vypada, v app. Anič nikdy nikdo nebyl...??? Prosíííím...kolik je tam schodů na pláž? V jeho blízkosti má být app. Katja nebo Vakušič...
Re: Staniči u Omiše
28. 06. 2010 20:05
Ahoj,
ja tam sice nebyl, ale podle techto informaci co jsem nasel, tak se z toho da udelat obrazek...
pisou tam cesta na pláž 70-80m Po betonové cestě a schodech
info o apartmanu:
http://www....
tady je to cislo 7:
http://www....
a tady cislo 6:
http://www....

mozna by nejaky stavar dokazal vypocitat pocet schodu yawning smiley

upraveno: nevim proc odkazy nefunguji, asi je to brano jako komercni sdeleni confused smiley



Upraveno 3krát. Naposledy upravil Mathesator (28. 06. 2010 20:13).
Re: Staniči u Omiše
29. 06. 2010 21:03
Ahojky, tak jak je letos ve Staniči? už se moc těšíme na nové foto a informace, nasáváme je jako houby. Je lepší platit v kunách, eurech, nebo kartou?. Tak se mějte , už jenom měsíc a něco a jedéééém spinning smiley sticking its tongue outhot smiley
Re: Staniči u Omiše
03. 07. 2010 22:59
V Staniči sme minulý rok prežili najkrajší z našich šiestich pobytov v Chorvátsku. Tento rok sme boli v Slatine na Čiove. Bolo fajn, oddýchli sme si, zase sme videli niečo nové, ale tak krásne ako v Staniči tam nebolo.
Re: Staniči u Omiše
05. 07. 2010 23:14
Včera jsme se vrátili ze Staniči-apartmán Anič,inzerován jako že 50 m od moře.Pouze asi tak vzdušnou čarou z balkonu.Jinak 133 schodů,apartmán přímo u silnice a to si pište,že auta byla pěkně slyšet,postele vrzaly tak,že jsme slyšeli i sousedy,když se otáčeli.Jinak apartmán prostorný,protože jsme jeli mimo sezonu,nepožadovali jsme klimatizaci-chyba,nedalo se spát vedrem a když jste měli otevřená okna i dveře,tak zase byla slyšet ta auta,ale po týdnu jsme si zvykli.Jinak apartmán prostorný,čistý,výhled nádherný,několikrát byli vidět i delfíni,voda zatím nejčistší,co jsme kde byli.Jinak cesta absolutně v pohodě,vyjížděli jsme v pondělí 21.6. asi ve 21.30,nějaké zastávky kvůli dětem a chrupka hodka a půl v Rakousku,ráno v 7.30 na Plitvicích,kde jsme se pocourali,u první chalupy odpoledne sehnali nocleh za 10 EU,dali si výbornou pizzu a ráno pokračovali v cestě se zastávkou v Zadaru.Domů v neděli 4.7.v 9.30,doma ve 21,30,se zastávkou ve Starim Gradě na obědě a pak tak různě kvůli dětem.Cesta v pohodě,jen vedro,i když s klimou se to dalo.
Re: Staniči u Omiše
06. 07. 2010 21:54
Ahoj, 16.7. jedeme do Staniči. 2 dospělí, 2 děti (8 a 3) - ap. Nena. Nejedete někdo také a v podobném složení?
Re: Staniči u Omiše
08. 07. 2010 22:16
Dobrý večer, chystám se s rodinou (2 dospělý + 2 děti) 16.7. do Staniči na 14dní. Nemáme nic zamluveno. Jak je to tam s obsazeností v tomhle termínu, nevíte někdo? Myslíte, že seženeme ubytování na místě? Díky za informace.
Re: Staniči u Omiše
09. 07. 2010 14:12
Ubytování určitě seženete,ale asi nad magistrálou,u moře to mají zamluveno rok dopředu,alespoň podle řeči,kterou jsme dali s těmi,kteří bydleli na pláži.Sháněla jsem ubytování od února a nakonec jsme bydleli 133 schodů od moře.
Re: Staniči u Omiše
09. 07. 2010 15:45
Mám stejný názor, blíže k moři bude plno, nahoře volněji, ale ty schody.... Nezkusíte raději ještě něco přes internet? Je to náhoda, třeba p. Vávra (www. stránky asi uvést nesmím, ale to si zjistíte) má Staniči velmi solidní ceny. Pokud toužíte po klidu, je to tam opravdu pěkné a hlavně čisté - stojí to tam za to.
Re: Staniči u Omiše
09. 07. 2010 17:34
No,my byli právě od pana Vávry a už mu nevěřím,z 50 m k moři bylo právě těch 133 schodů,ale dovolená se nám líbila,apartmán čistý,ale hluk od aut,jen mě štve to balamuťení lidí.
Re: Staniči u Omiše
11. 07. 2010 08:36
Ahoj všem,
včera (tedy 10.7.) jsme se vrátili ze Staniči. No, a dovolená na tomto místě má svá pro i proti. Obrovské proti jsou ty schody, to je opravdu mazec, jsou na některých místech dost strmé a pak ještě následují cestičky do kopce. Je to sice fuška, ale dá se to zvládnout. Na druhou stranu obrovské pro je ten úžasný klid co tam je. Dopoledne jsme chodili na tu malou pláž, kde byl absolutní klid a pohoda. Na velké pláži bylo více lidí, ale taky celkem klidná. Dá se tam půjčit skútr, jízda na banánu, jsou tam dvě hospody.
Pro 99% lidí jsou potřebné boty do vody, jsou tam všude kameny, i na ležení je lepší mít nějakou měkčí podložku.
Bydleli jsme nad magistrálou, auta jsou občas slyšet, ale není to katasrofa. Přes den bylo krásně, večer, ale vždy fučel větr tak, že jsme museli schovat prádlo ze šňůry, jinak by ho to asi odneslo.
Ve Staniči jsou 3 hospůdky. Mladí chodili na večer na fotbal, střídali všechny, prý se dalo. My jsme byli chodili na jídlo do SunCity a v poho. Do caffe baru ALF bych ale nešel.
Byli jsme se podívat na Makarské (byli jsme celkem 3 rodiny - 13 lidí), ale tam už by mě nikdo nikdy nedostal, hlava na hlavě, do vody hledáš cestu mezi ležícími, hroznej mumraj, děs. Taky jsme byli se vykoupat v Omiši-Duce. Tam se nám líbilo, je tam všude písek, ideální pro malé děti, ty my už sice nemáme, ale pěkné místo, takové středně rušné místo mezi Makarskou a Staniči.
Co se týká cesty, tak tam jsme jeli ze čtvrtka na pátek, odjížděli jsme ve 3:00 hod a absolutní pohoda.Nedivočili jsme a i s přestávkami jsme to zvádli asi za 11 hod. Můžete jet klidně bez navigace, vše je dobře značeno, i na obchvat Vídně, i ve Slovinsku a Chorvatsku (hlídáš si jen průjezdní body Graz, Maribor, Zagreb a sjezd Split). Zpátky to bylo horší, odjížděli jsme v sobotu "až" v 6:00 ráno a to už tak ideální nebylo, před mýtnicemi už byly fronty a šílená katastrofa byla na Chorvatsko-Slovinských hranicích, to bylo v pravé poledne, venku 39 stupňů a šílené fronty, tam jsme ztratily asi dvě hoďky, no a když vidíte ty odstavená auta jak "vaří", tak to není ideální situace. Nejhorší to bylo pro ty co jeli v tu dobu do Chorvatska. To byly nekonečné fronty, já bych to asi otočil a jel raději domů, byli jsme v Chorvatsku už asi celkem 6x, ale něco podobného jsme neviděl. Jinak pro ty co jedou domů přes Víděň směr Brno, nesjíždějde na první návěsti CZ, ale jeďte pořád v levém, pak je značení Brno a krásně Vás to vyvede na novou dálnici (ani nevím jestli se dá jet po staré cestě z Vídně). Pokud odbočíte už na první návěsti, nic se nestane, ale je to takové asi delší objíždění Vídně obloukem.
Re: Staniči u Omiše
11. 07. 2010 10:21
Do Sin City jsme chodili ob den na večeře a taky se nám tam moc líbilo,po každém jídle jsme dostali nějakou jejich kořalku a děti lízátko,což byla milá pozornost,jen číšník byl rozčarovaný z výsledků fotbalu,prý měl za to,že Argentina je nejlepší mužstvo a ono prohrálo.Byli jsme tam v termínu 23.6.-4.7.
Re: Staniči u Omiše
12. 07. 2010 14:47
50m k moři a je překvapením 133 schodů? Pod Omiší je vše v kopci. I kdyby bylo počítáno jen tři schody na metr, tak při 50 metrech je to 150 schodů. Že je Staniči v kopci, to Vávra neskrývá. Neobhajuji ho, ale také jsem s ním byl a spokojenost.
Re: Staniči u Omiše
12. 07. 2010 15:24
Ahojky. Jedeme poprvé do Chorvatska tak sleduju, co vše píšete, Nebyl jste někdo v apartmánu Rumenovič a jak je od něj daleko k moři. Psáno 20 m na pláž., máme děti 5 a 10. Ale jak to čtu, schodů to málo nebude.
Re: Staniči u Omiše
12. 07. 2010 21:55
V apartmane Rumenovic sme boli minuly rok. Schodov sa nebojte, je ich tam asi tridsat, mozno aj menej. Z apartmanu je krasny vyhlad, v zahrade su krasne vysoke stromy, cize budete v tieni. Majitelka byva v dome a je velmi mila. Apartman je jednoducho vybaveny, mensi, ale je tam vsetko co budete potrebovat.My sa tam urcite este vratime. Kupat sa da hned pod apartmanom, mensia plaz je asi 40 m od apartmanu. Trosku dalej je plaz Vela Luka, tam sa mi najviac pacilo. Urcite si urobte vylet do Omisu, na Radmanove mlynice, do Splitu.
Re: Staniči u Omiše
13. 07. 2010 16:25
Ahojky. Děkuju za zprávu. Moc se těšíme, jedeme teda jen na 8 dní, ale budeme se snažit si to tam užít. Na výlety určitě pojedeme. Ještě otázka, spí se dole, nebo i v patře. Pan Vávra poslal mapku, že se parkuje hned u apartmánu a je tam vchod, to je fajn, že se nemusí daleko.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil akdar.N (13. 07. 2010 16:29).
Re: Staniči u Omiše
13. 07. 2010 21:37
Zdravím, my do Staničí jezdíme moc rádi. Máme vyzkoušený Šibenik, Omiš (2x) a když jsme po dovči ve Staničí chtěli vyzkoušet zase něco nového a jeli trochu více na jih, tak jsme se ale stejně po prohlídce několika apartmánů zase vrátili zpět do Staničí............. Prostě bezva pláž i obč. vybavenost nemá chybu. Jezdíme vždy bez rezervací a ubytování seženeme na místě. A nikdy jsme neměli problém........protože si pokaždé místo, kde budeme trávit dovču pořádně prohlídnem:-) Mimichodem - schody jsou děsný, ale atmosféra tohoto místa je docela dobře kompenzuje. Hlavní je opravdu bydlet až pod magistrálou, protože ten hluk musí být dost protivný. Pro nás je letos novinka, ža pojedeme s prckem ( 7 měsíců ), tak jsem zvědavá, jak budem ty schody zvládat, ale určo zkončíme zase ve Staničí. Mimochodem ve staničí máme vyzkoušené apartm. Anna a Ivana. - oba 50m od moře.........a ty schody se dají celkem v poho....však to člověk jde jen 2x denně - když náááááhodou nic nezapomene:-)
Re: Staniči u Omiše
13. 07. 2010 21:53
adkar.N do Radmaove mlynice si určo zajeďte, ale my si pokažé vyšlápněm i na hrad, který je nad Omišem ( né jen tu věž, ale ááááž nahoru na Forticu). Musíte projít tunelem hned za mostem a pak doprava přímo do kopce - je to špatně značený...... a pak se můžete vrátit dolů už po značkách a výjdete v centru Omiše...... Od předloňska tam nahoře dokonce prodají i nějakou tu limču a pivko....ale už se musí platit symboliký vstupný. Ale za ten pohled to rozhodně stojí. Jen my to letos s malým asi vynecháme..........
Re: Staniči u Omiše
13. 07. 2010 23:58
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 14:42).
Re: Staniči u Omiše
14. 07. 2010 14:50
bsik : Díky, jedeme poprvé, moc se těšíme, snad to zvládnem, máme děti 5 a 10. Musím si to někam napsat, páč to tam opravdu neznáme, ale info od vás super.
Re: Staniči u Omiše
14. 07. 2010 21:41
Ahoj všem
na internetu jsme si našli ubytováni ve Apartmani Anica (Stanići - Tice) píše že je to 2m od moře přímo na pláži. podle fotek to tak vypadá.
Tak se ptám někdo tady výše psal že je to 130 schodů a tak nás napadlo jeslti nemá třeba více budov? a na fotkách je jen ta jedna co je hned na pláži tak bych rád nějaké zkušenosti. našel jsem to na webu ubytovanivchorvatsku.
Re: Staniči u Omiše
15. 07. 2010 13:07
Po letech pasivního pročítání fóra jsem se rozhodl, že se taky zapojím. Do Stanici pojedeme letos už posedmé, do Chorvatska asi potřinácté. Stále stejný domácí. Na naše doporučení to zkusilo asi 7 našich známých rodin, z toho 4 se sem rovněž vracejí (i když ne každý rok jako my, uznávám, jsme trochu magoři - ovšem má to i svoje výhody - např. už si tam necháváme některé věci, které upotřebíme pouze u moře, platba až při odjezdu, žádná záloha, žádné stornopoplatky, vím, do čeho jdu atd.). Narozdíl od většiny zde diskutujících se ubytováváme, celkem záměrně, poměrně vysoko nad silnicí. K moři je to cca 15 min, od moře do kopce 20 min. Ale ten klid! K moři chodíme pěšky, zvládli i to i rodiče (70 let). Samozřejmě to pro ně není ideální. Jezdíme i s malými dětmi (loni 7 a 0,5 roku), v poho zvládáme. Za ubytování dávám za 4člennou rodinu 20E na noc (letos nevím nevím, jestli domácí nebude chtít víc, synovi je už přece jen už 8), vše je k dispozici. Večeře 1x v ceně, po dobu pobytu si u domácího objednáme a zaplatíme ještě jednu nebo 2 večeře. Velmi rozumná cena. Vždy se kvalitně zhulákáme (ne všichni, máme ty děti yawning smiley)). Jezdíme i na 3 týdny - syn má hraniční astma, za ta léta podstatné zlepšení, optimisticky očekávám úplné vyléčení. Na různých jiných místech na netu se dočítám, že do Chorvatska ne, že je to tam drahé, lidi neochotní - fakt nevím, kdo to píše. Za ty prachy nepořídí dovolenou ani u nás na Mácháči. Toť prozatím vše. Šťastnou cestu všem!
Re: Staniči u Omiše
17. 07. 2010 15:03
akdar.N napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahojky. Děkuju za zprávu. Moc se těšíme, jedeme
> teda jen na 8 dní, ale budeme se snažit si to tam
> užít. Na výlety určitě pojedeme. Ještě otázka, spí
> se dole, nebo i v patře. Pan Vávra poslal mapku,
> že se parkuje hned u apartmánu a je tam vchod, to
> je fajn, že se nemusí daleko.

Odpovedam az dnes. V dome Rumenovic su dva apartmany, jeden z nich patri rodine Rumenovic, druhy patri pani zo susedneho domu. Apartmany su v prizemi, co je super. Otvoris dvere a si na terase. Jedine minus by som videla, ze oba apartmany maju spolocnu terasu. My sme ju zdielali s dvoma poliakmi, ktori po troch dnoch odisli , takze sme tam boli sami. Apartman je v kopci a su tam take terasky a je tam este jedno vonkajsie sedenie pod stromami. apartman je dost maly, ale vzhladom k tomu, ze ma priamy pristup do zahrady bude vam stacit. parkuje sa hned pri dome. Pristup je tam po uzkej ceste, ale mali by ste to zvladnut. Nam sa velmi pacilo, ze sa dalo kupat hned pri dome. Zaplavat si a opat sediet na terase v tieni. My sme tam boli koncom augusta v roku 2009 a v apartmanoch bolo kopec volnych miest. Urcite sa do Stanici este vyberieme.

K prispevku, kde sa stazovali na schody / ja ked som si vybrala tuto lokalitu, velmi dlho som hladala vhodny apartman a precitala som si vsetky informacie na tejto stranke aj na inych. Prave preto som si vybrala tento, lebo splnal podmienku, ze je blizko [pri mori a este som hladala dom s malym poctom apartmanov. Boli tam urcite aj krajsie zariadene apartmany, ale mala som tieto priority. Co sa tyka tejto CA / maju fakt kopu fotiek, z ktorych sa da urobit obraz o mieste dovolenky a na tie schody vyslovne upozornuju.
Re: Staniči u Omiše
19. 07. 2010 16:32
Jedeme 1.8. do apartmánu Dinka www chorvatsko-a1.cz.Byl tam někdo odsud?
A nějak nechápu.Stejný apartmán má v nabídce pan Vávra pod názvem Ante.Doufám,že v tom není nějaký podvod.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lagys (19. 07. 2010 21:40).
Re: Staniči u Omiše
20. 07. 2010 15:38
Podvod v tom není. To jen některé agentury uvádějí apartmánové domy pod jiným jménem, aby si je případní klienti na jejich stránkách jen neprohlédli a pak kontaktovali přímo majitele. Vávra to má správně.
Re: Staniči u Omiše
20. 07. 2010 19:34
Vávra mě akorát kecal,že v tom baráku není apartmán 6+3,kterej mám zaplacenej já,ale on ho nenabízí,protože patří někomu jinému.Nechápu jeho přístup.Jinak mě přišlo od chorvata potvrzení co jsem si myslel.
Ano, ten dom ma 2 majitelé, pani Ljuba a pani Dinka. Pani Dinka ma apartman
A1, pani Ljuba A2, A3. Ante je manžel od paní Dinka.
Prezentujeme domy trochu jiný než pan Vavra, ale garantujeme vám že nebude
problém a že je vše jako na webových stránkách.
Nikdy jsme měli problémy v tom domě.
Re: Staniči u Omiše
21. 07. 2010 18:08
Ahojky, prosím Vás, jsou tam v moři ježci, někdo mi říká, ať si vzmeme boty do vody, hlavně děti a někdo říká, že v těchto místech žádní nejsou. Jo a kluci se ptají, jestli tam budou zbírat mušličky, to asi těžko, že. Kluci se nemůžou dočkat. Už se to krátí, jen já se bojím té cesty.
Re: Staniči u Omiše
22. 07. 2010 17:26
Boty do vody sebou v každém případě,někdy jsem sbírala ježky i na pláži,byli v hloubce i jen půlmetrové,ale tam jsme našli i krásnou fialovou hvězdici.Mušle leda v moři,ale hodně tam kluci lovili kraby,velké,malé,ale pak je zase vrátili do vody.Chodili jsme na tu menší pláž,ne na hlavní.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 85
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.