Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Přihlášení k pobytu v Chorvatsku

Autor Jiříček 
Jiříček
Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
04. 05. 2006 20:28
Ve vyhledávači jsem zjistil, že


"V Chorvatsku platí přihlašovací povinnost do 24 hodin od překročení státní hranice. V praxi tuto povinnost za turistu zajišťuje ubytovatel. V ostatních případech se přihlašuje každý turista individuálně"

Nenašel jsem informaci kde se přihlásit a jak?

Nevíte někdo kde se v Chorvatsku (na hranicích nebo až u policie ve městě?) musím přihlásit. Chceme jet do Chorvatska "volně" projet ho skoro celé, ubytovávat se individuálně kde se zrovna najde příležitost, spíše chceme Chorvatsko procestovat, než být dva týdny na jednom místě. Pokud bychom nesehnali ubytování ať už v soukromí nebo v kempu, přespíme z nouze i v autě. Dnes tady a zítra třeba o 50 Km dále. Jak se nám bude chtít a kde se nám bude líbit. Můžete mě prosím poradit? Nerad bych tam měl nějaké problémy z neznalosti. Všiml jsem si, že sem chodí i lidé přímo z Chorvatska, může mě poradit někdo znalý problému přímo z Chorvatska?

Děkuji
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
04. 05. 2006 21:38
To je asi jenom terie. Nerazitkují pasy na vstupu, tak asi těžko zjistí, jak dlouho tam jsi. Teoreticky by potvrzení mohli požadovat při výjezdu. Nikdy jsem ale neslyšel, že by to po někom chtěli. Já, když opouštím chorvatsko, tak mám pocit, že jsou rádi, že jedeme zase už domu, ale peníze jsme jim tam nechali winking smiley
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
04. 05. 2006 23:30
Razítka do pasu davají málokdy. Povinnost vystavit doklad o pobytu má skutečně ten, co vas ubytuje a platí za vás odvod - taxu (dnes již tzv. paušál z lůžka za sezonu) aby někdo zkoumal, zda máte na každý den pobytu potvrzení je nemožné. I když je tato povinnost stále platná dnes již ztratila své opodsatnění ve smyslu kontroly, zda majitelé poctivě nahlašují turisty. Jak jsem psal, platí roční paušál, takže nyní zbývá už pouze evidence. Za 25 let po nas nikdo takový papír při zpáteční cestě nechtěl. Z toho si opravdu hlavu nedělejte, stačí když budete mít jeden odkudkoliv pro klid duše.
Jitka1
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
05. 05. 2006 00:21
vse co pise David je spravne, jenom bych chtela dodat, ze povinnost prihlasit hosta ma kazdy kdo ho ubytuje a jeden potvrzeny prihlasovaci listek jde hostu a druhy si ponechava majitel objektu. Prespavani v aute a nebo pod sirym nebem se spravne nesmi, ale ma to svuj hacek, ze si musite odpocinot pri jizde pokud jde na vas spani, jinak byste mohl ohrozovat dopravu.
Jiříček
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
05. 05. 2006 01:30
Jitka1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Prespavani v aute a nebo pod sirym nebem se
> spravne nesmi, ale ma to svuj hacek, ze si musite
> odpocinot pri jizde pokud jde na vas spani, jinak
> byste mohl ohrozovat dopravu.


Ahoj,
děkuji všem za odpověď. Budeme to respektovat zcela určitě budem nejméně jeden (spíše více) přihlašovací lístek mít.

Jen bych rád ještě požádal Jitku1 o doplňující odpověď na otázku: Proč to tak je, že se nesmí přespat v autě (myšleno někde na vhodném parkovišti např. u benzínového čerpadla nebo ve městě, kde bychom nijak nebránili provozu) nebo pod širým nebem, myslím v malém stanu pro dvě osoby postaveném na jen jednu noc na nějakém vhodném plácku?

Samozřejmě bychom nejeli autem stanovat např. do rezervace nebo do chráněné oblasti, nerozdělávali oheň, neodhazovali odpadky apod. Vážíme si krásné přírody.

Ptám se spíše ze zvědavosti a také protože neznám Chorvatské zákony, jedeme do Chorvatska prvně.

S tím odpočinkem při jízdě, pokud jde na mne únava, abych neohrožoval dopravu, je mě to zcela jasné.

Jirka, Jiřík, Jiříček - maminčin mazlíček...

Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
05. 05. 2006 17:46
Když mě stopli policajti, tak chtěli vidět tohle potvrzení...
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
05. 05. 2006 19:00
Zákaz přespávání (kempování) na veřejných místech je všude v jižní evropě. Celkem logicky si hájí svůj kšeft. Prostě nutí turisty přespávat u někoho za peníze.
Jitka1
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
05. 05. 2006 20:09
Jiricku, jak pise atnarfus je to ve vice zemich, jelikoz existuje i prihlasovaci povinnosti cizincu a take kdyby to bylo povoleno, tech stanu a lidi v autech by bylo vsude.Ma to svoji logiku,jelikoz jste cizincem v cizi zemi. Kdyby to v Cechach takto delali cizinci, tak by se to take mistni policii nelibilo. Nikdo nema napsane na cele co je zac a pokud jste ubytovany v jakemkoliv zarizeni, tak musite dat svuj dokoment o totoznosti a to vsude na svete, jinak by se do knih hostu mohli zapisovat jenom jmena a ne veskere udaje.
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
06. 05. 2006 18:23
to dj.dekl : můžete to trochu rozvést ? Docela by mě to zajímalo. Hlavně čím to zdůvodnili.
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
06. 05. 2006 23:00
Jezdím do chorvatska už 5 let a zatím po mě nikdo lístek o přihlášení nechtěl a taky mi ho ubytovatel nikdy nedal. Vlastně po mě nikdo nikdy nechtěl žádný doklad. Kromě ubytovatele.
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
07. 05. 2006 11:18
david: No jelikoz jsem jel 71kmh na konci obce kde me zmerili tak chteli videt doklady+prihlaseni k pobytu winking smiley Stálo to nakonec 200KN
Re: Přihlášení k pobytu v Chorvatsku
07. 05. 2006 23:49
aha tak "rychlá" jízda, to nebylo moc drahý, to je základní taxa něco jako mýtné na silnici, ale bez "bločku". Pokud by jste bydlel např. v hotelu či kempu od cestovky tak nemáte nic, voucher odevzdáte a když nemáte kopii tak vám nic v ruce nezbude. Ale je x možností jak to obhájit bez papíru.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 177
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.