Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Omiš - Ruskamen

Omiš - Ruskamen
27. 01. 2006 12:14
Ahoj lidi. Už jsme byli s manželem a dcerou dvakrát v Chorvatsku. Bylo to v Pule a Rabacu. Všude bylo nádherně. Doporučuji. Letos se chystáme do Omiše - hotel Ruskamen. Může mi někdo odpovědět jaké má zkušenosti s tímto místem a hotelem? Pokud máte fotky pláže i hotelu budu moc vděčná. V ceně máme taky sjezd řeky Cetiny na raftu. Tak jestli z vás někdo toto absolvoval, tak mi prosím sdělte dojmy. Moc děkuju! Lenka Z.
Leo
Re: Omiš - Ruskamen
27. 01. 2006 14:09
Také se přimlouvám za bližší popis hotelu a okolí. Už jsem o to prosil v jiném vlákně, ale zatím žádná reakce. Máme termín první dva týdny v září cool smiley.

Leo
pavel56
Re: Omiš - Ruskamen
27. 01. 2006 16:21
podívej se na "ruskamen - zkušenosti" jinak pokud chceš tak můžem mailíkem.Ahoj pavel56
Leo
Re: Omiš - Ruskamen
30. 01. 2006 11:24
Protože si čtu příspěvky od vrchu, tak jsem si až po odeslání všimnul, že o kousek dál je další nové vlákno se stejným tématem smiling smiley. Před měsícem jsem hledal toto místo v historii, ale výsledek byl neuspokojivý. Přes e-mail bychom samozřejmě komunikovat mohli, ale když už si dáme tu práci, tak ať z toho ostatní taky něco mají (proto dávám přednost fóru).

A nyní mé otázky:
1. Máme zaplacenu polopenzi. Jaký je výběr pro snídani a večeři?
2. V kolik hodin se podává jídlo a je pořád stejný výběr nebo se vyplatí chodit mezi prvními (veškeré zkušenosti se stravování)?
3. V prospektech se píše o tanečních večerech a opékání ryb. Jak je to časté (konají se i v září)?
4. Jak bylo zmiňováno v úvodním příspěvku čeká nás sjezd řeky Cetiny. Víš o tom něco bližšího (předpokládám, že je to standardně nabízená atrakce).
5. Jak je bohaté mořské dno a mořský život? Znáš nějaké vhodné místo ke šnorchlování?
6. Přivítal bych i fotky. Kdyby jsi měl nějaké pěkné v digitální podobě, tak by nebylo špatné dát je mezi fotky tohoto fóra.
5. Jsme vyznavači FKK pláží. Pokud máš informace i z této oblasti, tak je přivítám.

Děkuji za odpovědi, Leo
pavel56
Re: Omiš - Ruskamen
30. 01. 2006 18:57
K těm tvým otázkám,
bod 1 - 3, bydlel jsem v vždy bungalovu, "sám si vářím, sám si peru a sám jím" tedy neřeknu Ti, ale dle ubytovaných v hotelu - bez problému.
Za mého pobytu byly večery s tanečkem vždy druhý den po příjezdu t.j. v neděli a potom ve středu, společně na terase s grilováním ryb. Neúčastnil jsem se, griloval jsem sám s kamarády u bungalovu.
4. Sjezd Cetiny stojí za to, překrásná příroda, točily se tam některé pasáže z Vincka. Po příjezdu proti proudu hospůdka, pstruzi na grilu apod. Stojí to za to. Standartní nabídka pro rekreanty v Omiši a přilehlém okolí.
5.přímo u hotelu nic moc, takový standart, ale ať se vrhneš nalevo nebo napravo od hotelu ke skalám celkem pěkný. Nejsem lovec chobotnic, jen se dívám a pěkný. Záleží na názoru.
6.Fotky mám pouze nedigitál, jsem z Plzně takže je to o domluvě.
7.Celý komplex hotelu Ruskamem byl údajně dříve FKK komplexem SRN - Neckerman a později přešel pod jakési jejich ROH a využívala jej částečně Škodovka pro své zaměstnace. Za mých pobytů tak byly jak naháči tak plavkáči a nikomu to nepřišlo divné. Byl jsem tam v letech 1995,1998,99,02. Víc nepomůžu, ale byly to jedny z mých nejlepších dovolených.(ročník 56). Ahoj pavel
Leo
Re: Omiš - Ruskamen
31. 01. 2006 07:40
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Já jsem z Moravy, takže si budu muset pro prohlížení udělat fotky vlastní smiling smiley.
Re: Omiš - Ruskamen
23. 03. 2006 09:32
Ahoj Lenko,byl jsem v té oblasti již 3x a moc se mi tam líbilo.Byl jsem i v Rabacu, ale tady se mi líbilo víc. V Ruskamenu jsem byl jednou v bungalovech a jednou pod stanem. Jednou jsem byl v apartmánu asi 5 km od Ruskamenu. Ze všeho byly pro nás nejlepší bungalovy - ty jsou ve stínu borovic, zatím co na hotel praží celý den slunce. Přeji pěknou dovolenku - Honza.
Re: Omiš - Ruskamen
30. 03. 2006 13:30
Ahojky! Do HR už jezdím několik let ,Split, Omiš, Makarska, všude se mi líbí. Ale je to pravda, že v Omiš-u v Ruskamen-u jsem ještě nebyl. Taky si rád přečtu zajímavé informace, díky. Všem přejí krásnou dovolenou.
Maros
Omiš - Ruskamen - Bankomat
09. 04. 2006 09:59
Zdravim Vas, idem do Ruskamenu a zaujimalo by ma ci ma niekto skusenosti ci tam je niekde bankomat pripadne ci sa da napr. v restauracii platit kartou.
Dik
Re: Omiš - Ruskamen - Bankomat
09. 04. 2006 13:51
Bankomat je přímo v Omiši na hlavní třídě.Není to daleko- vzálenost Omiš-Ruskamen cca 5km. S placením kartou v restauracích nemám zkušenosti,pouze ve větších obchodech, tam karty berou. O jedené restauraci kde berou karty vím, ale ta je v Lokvě Rogoznici 4km jižně od Ruskamenu.smileys with beer
Lenik
Re: Omiš - Ruskamen
10. 04. 2006 17:14
My byli v Ruskamenu minulý rok. Ne teda příme v hotelu ale v soukromí. Bylo tam hezky, je tam pěkná pláž, která není přelidněná hotel se myslím nachází v areálu kempu Daniel. Jsou tam takové malé bungalovy, bazén (ten moc vábně nevypadal, už proto, že byl ve stínu borovic) je tam i nějaká restaurace kousek nad areálem je obchod, kde se dá celkem vše nakoupit. Jinak samotná obec nic moc, protíná ji magostrála, takže na nějaké procházky to moc není. Ale určitě stojí za to zajet si do Omiše a kolem řeky Cetiny nahoru, je to tam moc pěkné. Taky jsme byli na výletě v Bašce Vodě, ale tam to bylo děsné, pláže hlava na hlavě...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 108
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.