Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

POROVNÁNÍ CEN

Autor milošhr 
avatar POROVNÁNÍ CEN
06. 05. 2013 14:25
Zakládám nové téma: porovnání cen pokud možno ve stejné nebo velmi blízké lokalitě- stejného nebo přibližného data/termínu- s platbou v Kunách- za jeden den- jednu osobu HOTEL..APARTMÁN..KEMP/vlastní stan/karavan- nebo pronájem- mobilhome. A možná ještě poslední dobou vyhledávané ROBINZONÁDY, kde padají téměř všechna obvyklá kritéria a požadavky na komfort, spíše se preferuje klid, osamělost, někdy i spartánství.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil milošhr (07. 05. 2013 06:13).
Re: POROVNÁNÍ CEN
06. 05. 2013 17:03
Fažana - kemp chatičky - poslední červnový týden - 111,-kun na osobu a den


Týden nás stojí 8.178,-Kč,dva dospělý dvě děti(tedy jako by jsme byli 3 dospělí (dvě děti za polovic dají jednu dospělou osobu)) - kunu počítám za 3,50 Kč - jedeme přes CK placeno v ČR včetně cestovního pojištění a pojištění storna. Ještě bych zapoměl, je v tom animační program pro děti, který je opravdu úžasný. Už jsme takto byli na různých místech s nimi třikrát.


Vybavenost a místo je popsáno zde

[...]


koupeno v březnu s 30% slevou.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mára (06. 05. 2013 17:55).
Re: POROVNÁNÍ CEN
06. 05. 2013 18:29
Ano Vítkovice tour - povolená reklama , je to naše rodina , ale do Fažany a chatek - ani náhodou .
Re: POROVNÁNÍ CEN
06. 05. 2013 19:11
Odkaz jsem sem vložil, abych to nemusel popisovat. Když čtu jak mnozí jezdí do soukromí za pár euro, k moři chodí přes město, slézají k pláži po schodech. Je těžké srovnávat, i když jde o stejné místo, stejný termín. Podrobný popis, fotografie, to je to co je pro orientaci důležité.

Proč ne Fažana? (Jedeme tam prvně) Četl jsem zde vcelku pozitivní reakce. V chatkách Tereza jsme byli před čtyřmi roky v Šibeniku a byli jsme vcelku spokojeni.
Re: POROVNÁNÍ CEN
06. 05. 2013 19:42
Podgora začiatok 08/2013- apartmán 3+1 /kuchyňa + dve izby, kúpeĺňa, terasa na morskú stranu s markízou/ cca 70 metrov k pláži kde je socha morskej panny /pre orientáciu/,okolo hotela Solines. Žiadne schody, len cesta trochu z briežka. Cena je 68 EUR noc.
Re: POROVNÁNÍ CEN
06. 05. 2013 19:52
Mára napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Odkaz jsem sem vložil, abych to nemusel popisovat.
> Když čtu jak mnozí jezdí do soukromí za pár euro,
> k moři chodí přes město, slézají k pláži po
> schodech. Je těžké srovnávat, i když jde o stejné
> místo, stejný termín. Podrobný popis, fotografie,
> to je to co je pro orientaci důležité.
>
> Proč ne Fažana? (Jedeme tam prvně) Četl jsem zde
> vcelku pozitivní reakce. V chatkách Tereza jsme
> byli před čtyřmi roky v Šibeniku a byli jsme
> vcelku spokojeni.
Máro, spousta lidí jezdí do "soukromí", tedy do apartmánů mimo apartmánové komplexy a bydlí i u pláže. Mají pohodlnou ložnici, velký obývák, pěknou kuchyňku, koupelnu s WC, obvykle balkon, terasu apod. Lidi, co jsou zvyklí jezdit do takto vybavených apartmánů, by se při pohledu do chatky Tereza otočili a odjeli, i kdyby jim to někdo nabízel zadarmo. Velikost lepšího stanu, palanda, že bych se na ní bál spát (a to nemám 100 kg) abych nespadl, půl metru ode mě další a další chatka a když se mi chce v noci čůrat, tak jít přes půl kempu. Děkuji, dovolenou si chci užít.
Re: POROVNÁNÍ CEN
06. 05. 2013 20:45
ano, a to byl důvod, proč jsem zde dal ten odkaz. Aby bylo jasné, za co ta cena je. Já zase dám přednost lesu, kde si děti budou moc vyběhnout ven, a ne ve městě, kde je jeden dům nalepený na druhý jak to tak v HR bývá. . Ano, chatky Tereza jsou lepší dřevěný stan, a právě proto ten odkaz. I já jako dítě jezdil do přírody pod stan, po celém tehdejším ČSSR.
Re: POROVNÁNÍ CEN
07. 05. 2013 00:30
Máro, přesně tak, pro děti není nic lepšího než kemp. Pár kroků od postele a jsi venku, když máš štěstí tak rovnou v lese. V baráku jsem celý rok, tak o dovolené chci jinak. I když jsme od jara do podzimu na chalupě, je to zase jen barák a auta jezdí okolo.
Proto o dovolené mobilhoum se vším všudy,v soukromí, v zahradě, na rovině, celý den venku a k moři pár kroků - doslova.
Cena 90 E na den pro 5 osob ano, je to hodně, apartmán by byl levnější, ale mě to tak vyhovuje a pokud na to dokážu našetřit, tak nechci jinak. Volnost dětí, které nemusím omezovat a okřikovat mi za to stojí.
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
07. 05. 2013 05:55
Mára a MIKI thumbs up. Je to ve skutečnosti složitější, ale hlavně o potřebách i naplněných představách. Srovnávat nic 100% asi nejde, ale lecos se tu napoví, proto i toto založené téma smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil milošhr (07. 05. 2013 08:12).
Re: POROVNÁNÍ CEN
07. 05. 2013 14:44
Jenom bych rád upozornil, že se tu rozběhla diskuse, ale nikdo nepíše podle tvých zadaných parametrů k tématu!
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
07. 05. 2013 16:15
OK Máro, věřím že časem se svými poznatky ještě leckdo příjde, ale hlavně aby to bylo objektivní..vovovotom to pro nás všechno je smileys with beer
Re: POROVNÁNÍ CEN
07. 05. 2013 17:19
Proto by asi nebylo na škodu věci, kdyby jsi do svých parametrů zadal, třeba i nepovinně, odkaz, fotku, souřadnice.
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
07. 05. 2013 20:42
Opravdu si zde nepřeju aktivní odkazy na komerční stránky. Je to jasně červeným písmem uvedeno dole. Malota má pravdu, že Vítkovice v principu nevadí a rozumím důvodům, když se sem odkazy často dávají s dobrým úmyslem doporučit nebo poradit. Nakonec se toho ale vždy chytne někdo, kdo chce využít fórum pro svůj prospěch a potom to končí vyhrožováním mezinárodními soudy, protože dotyčnému neumožním podnikat sad smiley. Takže aktivní odkazy obvykle dám na blacklist. Občas někde přivřu oko u starších členů fóra (míněno členství), kde vím, že se nejedná o úmysl využít fórum k propagaci.

Michal



Upraveno 1krát. Naposledy upravil admin (07. 05. 2013 20:45).
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
08. 05. 2013 14:29
Taky jsem myslel bez přímých odkazů/reklamy. Příklad: v místě je /jsou APT u moře v první linii za průměr.......dále od moře za průměr.......Hotel/y * ** *** **** za průměr.......Kemp s vlastním za průměr........nebo pronajatá chatka.......či mobilhome.......atd. Myslím, že by to mohlo být pro většinu užitečné, ale je na Adminovi co nám tu povolí a je třeba ho respektovat smileys with beer
Re: POROVNÁNÍ CEN
08. 05. 2013 15:09
Myšlenka dobrá, ale jak vidět, moc nefunguje. Jinak, máš pravdu, záleží jen na adminovi co tu povolí a je to třeba respektovat. Osobně ale pro mě, když si nemohu přečíst nějaký odkaz jak to tam vypadá je toto téma pro mne zcela bezvýznamné. Asi těžko někdo vybírá dovolenou jen podle ceny kde je to nejlevnější.
Re: POROVNÁNÍ CEN
09. 05. 2013 08:40
Myslim ze vacsina tu diskutujucich ma svoje dohodnute ceny a urcite sa nimi tu nebude chvalit, je to dane opakovanymi navstevami domacich a dalsimi skutocnostami(napr. vymenne pobyty... ), tiez hotel mozete kupit s 5,7,8,10,15,20,30% zlavami, a suhlasim ze bez linku to nebude ono, pekny den :-)
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
09. 05. 2013 11:25
Ahojte. A to já mám na to trošku jiný názor. Ráda se podělím o zkušenosti. A na PF píšou relace doplněné obrazovým materiálem z téměř každého pobytu - i z nejatraktívnějších míst - nebo ještě dosud neobjevených. A někdy třeba v jedné sezóně je z jednoho místa i 5 relací - a každý to vidí trošku jinak, jsou to poznatky k nezaplacení. A nakonec, každé místo je fajn pro někoho jiného...třeba samotky okolo Gdinj na Hvaru - s příliš malými dětmi...daleko lékař atd., s puberťáky - pro ně nuda atd. atd. Tady na fóru se tak nějak ty místa jednotlivých fóristů v Croatia dost často "tutlají", na PF s radostí prezentují. "A vo tom to je".

Letos máme na Cavtat docela levný apartmán, a pak na Brači Splitska - cena taky dobrá - vše červenec. Ale v cenách taky záleží na atraktivitě místa a vzdálenosti od moře.

Cavtat:chtěla jsem apartmán, kde můžeme i parkovat u něj/je to tam docela problém/. A máme ho taky nejdál od moře - 100m/vždycky totiž jezdíme do apartmánů hned u moře - do 50 metrů/.
Cena: 2+2 - 50 Euro /červenec/ a 60 Euro 4+2 Vybavení: každý apartmán 70 m2, v 1 aparmánu ložnice, obývák/rozkládací gauč/ a kuchyň, v 2 apartmánu 2 ložnice a obývací kuchyň. Pračka, v jednom apartmánu klimatizace, v druhém větrák. Výhled na širé moře, doprava na Dubrovník. Nejbližší obchod 200 metrů. Restaurací a kavárniček po promenádě bezpočet, ale my jsme bokem, taková polosoukromá pláž. Cavtat proto, že část rodiny přiletí letadlem a chci se znovu kouknout na ostrůvky - Lopud atd., do Montenegra atd. Chtěli jsme zase změnu oproti loňsku - kdy byla skoro samota na severním Hvaru.

Brač Splitska: 65 Euro za 4+2 - červenec, 20 m od moře, není klimatizace - jen větrák - 65 m2, 2 kuchyně - jedna krbová./2 ložnice a obývací kuchyň.

A co se týká slev, dávala jsem tu dokonce odkaz na týden plný slev od CKVT - myslím v únoru. Dokonce jsem místo Brače uvažovala od CKVT - Bečiči, byla tam sleva 50 % na hotel 2+2/2 dospělí a 2 děti /červenec/ - ze 40 000 na týden ...na 20 000. Už jsem v Bečiči na hotelu i byla, tak představu jsem měla. Jenže jsem si pak v recenzích vyčetla, že jsou tam dost hodně draze placeny lehátka a slunečníky/jinak není místo/, a přední řadu nedostali ani Němci atd., ti provozáři to tam asi drží pro nějaké VIP. Tak jsem to nechala být.


Nejdražší apartmán jsme měli na Hvaru - Podstine. 4+2 - 135E, 4+0 - 100E. Ale nelituji.
Nejlevněji: pod stanem - různá místa. Většinou objednávám září, říjen, výjimečně "na blint". Zdravísmiling smileyR.
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
09. 05. 2013 12:05
Rero thumbs up..výstižné. Tak nějak jsem si to představoval, bez bagatelizování i objektivně..ale aby byl výběr a leckomu to pomohlo.smileys with beer
Re: POROVNÁNÍ CEN
09. 05. 2013 12:32
Já jsem letos v únoru začal uvažovat kam pojedeme. Asi týden jsem procházel nabídky n a netu. Máme 3 malé děti, a tak jsem chtěl být blízko moře. Ať to všechno nemusím tahat daleko. V sezónu jsou pro mě takové apartmány nezaplatitelné - nejméně 70 E za noc. Nakonec jsem se nějakou oklikou dostal k penzionu, který jsem už dříve zavrhl pro drahotu. Začal jsem si dopisovat s majitelem a chtěl 2+2 apartmán. Jedno dítě má 1,5 roku, tak by spalo s námi. Cenu koncem června měl 50E. To se mi zdálo na hranici mých možností, ale vzhledem k poloze , vybavenosti a určitému komfortu ( má tam i svůj bazén u domu a velkou terasu s grilem) bych to bral. No napsal mě, že je to už obsazené, ale má větší 2+2+2 apartmán a dá mě ho také za 50E. Takže jsem kývnul. Normálně ho v červnu má za 65E a v sezónu za 90E. Jedná se o Villa Mira v Ruskamenu. Bohužel jsou tam ale schody. No aspoň něco shodím.
Re: POROVNÁNÍ CEN
11. 05. 2013 09:16
Kousek od apartmánu Mira parkuju, protože k barákům na břehu se dojet nedá. Což vůbec nevadí. Má hezký výhled, ale vevnitř jsem nebyl. Ani majitele neznám. Je to pod cestou, ale k moři to tedy kousek je. Ale má svoje schody a lehátka na pláži.
Chodíme kolem těch lehátek po břehu do Ruskamenu do obchodu nebo na pivo do hospody.
Fotky na stránkách mají, ale pokud bys chtěl, pošli mi na SZ email a já Ti nějaké foto od vody pošlu. Něco určitě mám a navíc budu v této lokalitě v červnu, snad do 22.6., ale to ještě nevím jistě.
Pro rodinnou dovolenou hezké místo.
Re: POROVNÁNÍ CEN
11. 05. 2013 14:18
Co se týče cen:jezdili jsme a jezdíme poslední týden v červnu a první týden v červenci tak jseme se vešli 4 osoby do 50eur na noc v sezoně pak o 20 eur více.Je taky pravda že si zamluváme do vánoc ubytko je to náš vanoční dárekspinning smiley sticking its tongue outTo nejezdíme na stejné místo, ale výběr a porovnávaní cen řeším i 2 měsíce.Nejdřív vyberem lokalitu pak ubytko.Letos 5 osob ubytko na 14 dní máme za 26000 tisic s poplatky a naftou vyde na osobu 7 300kč hot smileyPřeji všem šastný výběr......
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
11. 05. 2013 15:23
No vida a užitečných informací začíná přibývat thumbs up
Re: POROVNÁNÍ CEN
12. 05. 2013 07:30
My poslední 4 roky jezdíme do stejného apartmanu koncem června nebo začátkem září a ubytko máme za 30-35 euro.Apartmám je hned u moře.Vím ,že v sezoně je to za 60 euro.Baculko už se nám to blížísmiling smiley)Škoda ,že se nepotkáme.
Re: POROVNÁNÍ CEN
12. 05. 2013 18:27
milošhr - myslíš ze ty informace jsou užitečné? Nějak nechápu k čemu je někomu, že tu kdosi jezdí v červnu NĚKAM do HR. Nenapíše se kam, nedá se sem žádná informace u ubytování. Téma je porovnání cen, nahoře jsi napsal nějaké parametry, které tu NIKDO nedodržuje. Chtěl jsi ceny v kunách, chtěl jsi ceny na osobu a den. Co porovnávat?

Mohlo to být zajímavé téma thumbs down
avatar Re: POROVNÁNÍ CEN
13. 05. 2013 05:05
Tož tak Máro..mělo by se objektivně a hlavně konkrétně porovnávat, jináč toto vlákno zapadne do šedi podobných, což nebylo smyslem ani účelem. Jde o jakýsi informační bonus, přínos pro všechny o představách, které se leckomu ani nenaplní a co je horší s pozdním zjištěním, že se dá pobyt ve stejnou dobu a na stejném místě pořídit i jinak, třeba hodnotněji a levněji.
Jinak co hlava to názor, to je v pořádku..jde myslím i o to, být ve finále se svým výběrem spokojen, případně ho ostatním i doporučit.

Může to být zajímavé téma, ale jaký si ho uděláme ? thumbs up
Re: POROVNÁNÍ CEN
13. 05. 2013 09:27
Souhlas, ale objektivně znamená především s maximem informací. Tedy proto jsem zde doporučoval odkaz, to my bylo vysvětleno, že to nejde. Ale zde píší lidé, kteří jezdí do HR, ale ani nenapíší kam. Tak jakou to má vypovídací hodnotu. Prosím dodržujte parametry, které jsou napsaný v prvním příspěvku. Pak to může mít nějakou hodnotu.

: porovnání cen pokud možno ve stejné nebo velmi blízké lokalitě- stejného nebo přibližného data/termínu- s platbou v Kunách- za jeden den- jednu osobu HOTEL..APARTMÁN..KEMP/vlastní stan/karavan- nebo pronájem- mobilhome. A možná ještě poslední dobou vyhledávané ROBINZONÁDY, kde padají téměř všechna obvyklá kritéria a požadavky na komfort, spíše se preferuje klid, osamělost, někdy i spartánství.


Nebo alespoň napište kam jezdíte v HR.
Re: POROVNÁNÍ CEN
13. 05. 2013 09:56
My letos pojedeme už po 11 na stejné místo jezdíme do Černé hory
přímo do Budvy.V sezoně vždy v polovině července.
Cena apartmánu je 40 euro na noc 4 osoby klimatizovaný pokoj velká terasa + 1 euro dejchavičné osoba den.
Pláž máme od apartmánu cca 400metrů přes hotelový komplex.
Re: POROVNÁNÍ CEN
13. 05. 2013 10:26
Pro Mára je to Podaca kam jedem ale od toho jsou sz když člověk chce se dovědět víc....i já to tak dělám .Já jen podala info a znova jsem zjistila že nemá cenu psát confused smiley
Re: POROVNÁNÍ CEN
13. 05. 2013 16:41
Porovnávat cenu v kunách je myslím nesmysl, když většinou všichni platíme v eurech a za apartmán. Ještě tak možná hotely, ale myslím, že to budou jedinci, kteří si sami hledají hotel a platí v kunách.
Re: POROVNÁNÍ CEN
13. 05. 2013 17:01
algec napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Porovnávat cenu v kunách je myslím nesmysl, když
> většinou všichni platíme v eurech a za apartmán.
> Ještě tak možná hotely, ale myslím, že to budou
> jedinci, kteří si sami hledají hotel a platí v
> kunách.
Aha. On je takový problém to přepočítat na kuny confused smiley
P.S.: Hotely určitě nikdo neplatí v kunách, ale v korunách, protože to (u CK) vychází obvykle levněji, než přímo v hotelu. Čímž sice na jednu stranu podporuju Tvůj názor, ale viz 1.řádek mého příspěvku,
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 82
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.