Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Najdu někde toto místo?

Autor jája1 
Najdu někde toto místo?
22. 08. 2011 23:31
Hledám všechno najednou. 1. oblast střední nebo jižní Dalmácie
2. objekt přímo u moře
3. přijatelná cena za 2 osoby v apartmánu
4. pozvolný vstup do moře kvůli nemoci pohybového ústrojí
5. milí domácí
6. 1.poschodí
7. samostatnou terasu
Chceme odjíždět v tomto týdnu a chci tam oslavit svoje padesátiny. Nastíní mi někdo takové místo na oslavu?
Re: Najdu někde toto místo?
23. 08. 2011 23:40
nastíní, ale musíte si jaksi napsat o měsíc dříve !
Re: Najdu někde toto místo?
24. 08. 2011 09:14
asi bych zkusil Starou Novalju na ostrově pag není to tak daleko a když nepochodíte můžete pokračovat dál třeba k zadaru a kousek na západ k viru to je docela placka na ty vaše nohy případně pak dolu do dalmácie
Re: Najdu někde toto místo?
24. 08. 2011 10:38
Ve Staré Novalji tomu odpovídají apartmány Toni a Svetá Maria každý přímo u moře, v přízemí restaurace , parkoviště přímo u apartmanu
Přemek
Re: Najdu někde toto místo?
09. 09. 2011 14:48
Děkuji za tipy. Užiju si je až příští rok. Letos mi přišla nabídka na Podgoru. Už v květnu jsem se po netu poptávala na ceny v posledním srpnovém týdnu a začátkem září. Přišel mi nečekaně email na ubytko u moře za cenu se slevou. Několikrát jsem si s paní majitelkou mejlovala a psala SMS. Bohužel někde u Plitvických jezer mi přišla SMS, že ubytování ruší, že hosté chtějí zůstat déle (někde navrhnul asi víceEUR). Tak jsem byla zaskočená a museli jsme tedy hledat ubytování na blint. Na tu jižní část HR jsem se docela těšila a tak jsme nakonec přistáli v Igrane. 2 x stěhování, cena dost vysoká. Jinak Igrane je krásné. K moři jsme to měli tak 5minut, ale schodech.
Jsem dnes opravdu vyléčená s rezervací, pokud mi někdo nedá nějakého dobrého tipa.
Děkuji všem za odpovědi.
Re: Najdu někde toto místo?
09. 09. 2011 16:15
Nechci prudit, ale panuje tu dost rozšířený názor, že jet vlastní dopravou do apartmánu a kupovat si to přes CK je naprostý nesmysl hodný největšího naivky a začátečníka. Neboť je levnější si to rezervovat přímo. Jak vidět, ne vždy je to lepší a výhodnější.
Re: Najdu někde toto místo?
09. 09. 2011 16:35
To nebylo přes cestovku, ale přímo. Dostala jsem nabídku, neboť jsem v květnu ubytování poptávala přímo u majitelů. Myslela jsem, že chorvatské slovo má jakousi cenu. Příště raději tak, jak jezdíme - na blint a mít na to víc času a nebo na doporučení někoho kdo má s ubytováním zkušenosti.
Re: Najdu někde toto místo?
09. 09. 2011 17:25
Asi jsem to napsal málo srozumitelně.
Je mi jasné, že šlo o rezervaci napřímo, což tu propaguje podle mě většina účastníků fóra. Pokud byste to měli přes cestovku, tak by se vám to nestalo. Tedy ne vždy se koupě ubytování jinak než přes cestovku vyplatí.
avatar Re: Najdu někde toto místo?
09. 09. 2011 20:31
Ahojte. Tak já se tady musím trošku zastat ubytovatelů.

Netýká se to těch rekreantů, kteří jezdí na jedno místo, s ubytovateli se znají, a mají často k nim přátelský vztah. Zde jsou tyto podmínky asi opravdu jen na domluvě, vzájemně si věří, často se oboustranně těší na opětné setkání. Zde pak stačí telefon, nebo e-mail.

Ale jinak je to tak, že nejedu na návštěvu, ale uzavírám s pronajímatelem obchodní dohodu. A součástí té dohody je i zaplacená záloha, většinou ve výši 25-30% celkové částky, a konkrétní daný termín Zavazuje to pak obě strany. Pokud nemohu jet, a nedomluvím se jinak alespoň s měsíčním předstihem, o částku většinou přicházím. Naopak jsem si jista, že vybraný apartmán mi bude k dispozici. Pro ubytovatelé je to normální obchod, a nemohou spoléhat na to, jestli náhodou pak cestou rekreant neobjeví jiný apartmán, nebo místo v sobotu nepřijede až ve středu, nebo prostě nepřijede vůbec. Na poslední chvilku pak nikoho nemusí sehnat, a přichází tím o výdělek. Ještě se mi nestalo, abych při tomto postupu žádaný apartmán neměla, a to jak od soukromého ubytovatele, tak i od cestovky. Je to tak seriózní a naprosto normální. Pokud bych byla pronajímatelkou, a se zájemcem bych se osobně neznala, chtěla bych zálohu na ubytko taky - zvláště na apartmány, o které je zájem. A to zrovna je aparmán, o kterém píšeš v prvním příspěvku. Doporučuji, pokud máš takové specifické požadavky - viz.
1. oblast střední nebo jižní Dalmáciesmiling smiley
2. objekt přímo u moře smiling smiley
3. přijatelná cena za 2 osoby v apartmánu smiling smiley
4. pozvolný vstup do moře kvůli nemoci pohybového ústrojí smiling smiley
5. milí domácí
6. 1.poschodí smiling smiley
7. samostatnou terasu smiling smiley

vybrat si apartmán, místo a termín už nyní na rok 2012, a řádně zaplatit zálohu - tak jak to dělá většina zde na fóru. Nebo pak jet na blint - a smířit se s tím, že buď budu mít štěstí na fajn apartmán podle svých představ, nebo musím vzít to, co zrovna bude volné. V září - nebo před hlavní sezónou je to docela fajn řešení. Už ne tak v sezónu, na atraktivních místech, a hned u moře. To je třeba opravdu objednat hodně brzo před sezónou. Zdraví R.
avatar Re: Najdu někde toto místo?
12. 09. 2011 17:50
Souhlasím s Rero, záloha ve výši cca 30% je naprosto běžnou praxí která dává určitou jistotu oběma stranám. Nikdy se mě nestalo abych při zaplacení zálohy vybraný apartmán neměl.

Bez zálohy byla pouze naše letošní dovolená protože jsme jeli již po třetí na to samé místo a ke stejným domácím. Apartmán jsem objednával v lednu a naše domácí mě rovnou napsala že jsme stálí hosté a zálohu tedy ode mne nepožaduje. Aniž bych si před odjezdem v červnu cokoliv ověřoval, vyrazili jsme na dovolenou a smluvený apartmán jsme měli připravený jako vždy. To už je ale o něčem jiném, 2x jsme zálohu zaplatili a po třetí ji již domácí nevyžadovali, už se jednoduše známe a víme že se jeden na druhého můžeme spolehnout.

Jinak domlouvat si bez zálohy cokoliv s někým koho neznám je vždy riziko a to pro obě strany, protože ani jedna strana není vůči té druhé nijak vázána. Kdybych byl pronajímatelem, zálohu bych vybíral vždy. Stejně jako ji vybírám i nyní ve svém oboru protože lidé jsou zkrátká různí a když dám pouze na slíbené slovo, už se mě to několikrát nevyplatilo.

** Petr **
avatar Re: Najdu někde toto místo?
12. 09. 2011 18:02
Globík napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Asi jsem to napsal málo srozumitelně. Je mi jasné, že šlo o rezervaci napřímo, což tu
> propaguje podle mě většina účastníků fóra. Pokud byste to měli přes cestovku, tak by se vám to
> nestalo.........
============================================================================================

Bohužel stalo Globíku. V r.2004 když jsme jeli na Mali Lošinj, mimořádně jsme si vybrali APP přes českou CK. Měli na webu dokonce mapu kde jsme si mohli vybrat přímo konkrétní dům. Vybrali jsme si místo kde byl APP umístěn v zahradě, mimo rušnou ulici, parkování též v zahradě atd... Při osobní návštěvě a platbě v CK jsme byli na dotaz několikrát ujištěni že to vybrané místo je samozřejmě jisté. Po příjezdu jsme se hlásili dle instrukcí v místní cestovní agentuře. Chorvatský pracovník agentury se velmi omlouval že APP je obsazen jinými českými turisty a nabídl nám na výběr z dalších tří APP a to s tím, že pokud bychom nebyli spokojeni tak nám dá na vývěr z dalších. Vybrali jsme si, co nám taky jiného zbývalo. APP jsme dostali dokonce mnohem větší i luxusnější než byl ten původně zaplacený. Akorát jsme museli slevit z našich požadavků co se rušné ulice týče, parkování venku na ulici atd... Tehdy jsem se také zařekl že s českou CK do Chorvatska už zaručeně nikdy!

Sice nestalo se že bychom nebyli ubytováni, ale pokud mám požadavek z jakého-koliv důvodu na konkrétní místo tak mám i představu že ho skutečně dostanu.

Mnohem lepší je domluvit se přímo s ubytovatelem a nebo když už přes CK, tak jedině chorvatskou. V těchto dvou případech jsem dostal vždycky spolehlivě to, co jsem si objednal.

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (12. 09. 2011 18:04).
Re: Najdu někde toto místo?
13. 11. 2011 20:07
Nemáte prosím někdo kontakt na apartmán přímo u moře na klidnějším místě s malou pláží před domem a stínem , aby bylo večer kam se projít. Lokalita nerozhoduje. Apartmán 4+2 na cca 10 nocí (ne od so do so) za dobrou cenu. Loni jsme byli na Čiovu a bylo to super, ale nejezdíme na stejné místo.
Re: Najdu někde toto místo?
20. 11. 2011 19:22
Také se připojím s prosbou o doporučení apartmánu pro 2os, spíše na nějakém klidnějším místě... asi od Zadaru dolů... info na mail. Díky
avatar Re: Najdu někde toto místo?
27. 11. 2011 13:49
Hledám od Šibeniku dole (může být i ostrov, nejlépe Hvar) apartmán co nejblíže moře na prvních 12 dnů v červenci pro 3+3 osoby. Nevíte někdo o něčem? Jitce na Hvar už jsem psal, ale zatím jsme nevybrali. Pokud byste měli nějaký tip, byl bych moc rád, můžete napsat na email bomino1@seznam.cz . Díky.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: Najdu někde toto místo?
28. 11. 2011 21:22
Taktez bych byl vdecny za info o apartmanu u more pro dve osoby. SZ nebo email ARTMLE9@seznam.cz
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 177
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.