Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

aprtman vs. kemp

Autor darko 
Re: aprtman vs. kemp
13. 02. 2011 21:04
milošhr napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Myslím si, že vybrat ze stovek kempů různých
> kvalit rozsetém po celém pobřeží i ostrovech není
> žádný problém. Vyzkoušet jich i více než tu něco
> "zobecním" by bylo pro ty kteří tu čtou a třeba
> jedou vůbec poprvé, bych považoval za jakýsi
> základ a normu. Nevím kolikrát si se takhle
> slofiku s kempem ve svém životě spálil, ale
> tipoval bych, asi jen v tvé popsané příhodě ?
> Zakládat vlákno "apartman vs. kemp" je jistou
> podobou jestli jít do obyčejné útulné hospůdky
> nebo třeba restaurantu vyšší třídy, kde se budu
> nebo ne, cítit ve své kůži a co od toho očekávám.
> To už, ale může být pro leckoho s
> konfekčně-konzumním pohledem a srovnáváním i o
> něčem jiném, ale ne pro ty, co do kempů- přírody
> už jezdí rádi několik desetiletí a za nic by
> neměnili. Myslím, že pro ty bude tohle srovnávání
> jen pouhé pousmání..vědí o tom své smileys with beer
>
> ,


nepochopil si jádro pudla.Já nevím jak ty,ale ty by si šel do zpustlé hospody na pivko,když vedle by byla luxusnější restaurace ze stejnými cenami ? Já nemám nic proti kempům,ale proti těm vyděračským cenám.Za to, že můžete zaparkovat mezi stromy,mít přístup k elektrice a umývat si zasolené vlasy studenou vodou na sociálce bych nedal ani zlomenou grešli,natož 30 éček na den.Na druhou stranu tuzemské kempy nejsou o nic lepší [www.vranovska-plaz.cz]
avatar Re: aprtman vs. kemp
14. 02. 2011 05:04
Místo pochopení pudla jsem spíše zjistil, že na toto vlákno už dál nemá cenu reagovat, neboť Versus argumenty jsou naprosto "přesvědčující" ..tak už jen pár fotek té "opuštěné hospody" a když u nás otočím červeně označeným kohoutkem tak teče teplá, to s tou vodousmileys with beer


Re: aprtman vs. kemp
14. 02. 2011 09:26
fotkami jsi mě naprosto zdrtil. Dědkové z Kentucky jsou zřejmě přítomni ve všech kempech po celou sezonu (zřejmě putovní koncert). A úroven společných záchodů mi připoměla Tesco.Už se těším jak ráno a večer jdu s pomačkaným ksichtem si čistit zuby,vypustit nádrž, ještě se osprchovat a přitom všem budu mít kolem sebe naprosto cizí lidi ze stejnou potřebou.Je to to samé jako bych svoje hygienické potřeby prováděl pravidelně na záchodě nejbližšího hypermarketu,nebo aquaparku.Sám jsem kdysi kempoval a mile rád jsem tento způsob přežívání vyměnil za pohodlí.
Re: aprtman vs. kemp
16. 03. 2011 10:15
Darko .... "Ted když mám malé děti,si myslím že není nutno je trápit."
My jsme byli loni pod vlastním stanem s malými dětmi a děti byli nadšený a naopak by mi přišlo jako jejich trápení bydlet někde v apartmánu, kde jim prostě nemohu zajistit takovou volnost pohybu jako v kempu. Jsou ve věku, kdy je nemůžu volně vypustit z apartmánu někam mezi ostatní domy. To můžu právě v kempu, poslat je třeba samotný nakoupit a pořád mám o nich přehled. Pro ně je to naopak zážitek, jít sami nakoupit, přinést vodu, ...Když jsem viděl jak se lidi z apartmánů přesouvají uličkama někam k moři, zatímco já mám za nepoměrně nižší cenu (není to rozhodující, ale roli to taky hraje) moře 30m od stanu, tak bych rozhodně neměnil. V létě jedem zase.
avatar Re: aprtman vs. kemp
16. 03. 2011 10:56
Yrral, máš moje sympatie, ale "někoho" prostě nepřesvědčíšsmileys with beer
Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 11:55
milošhr napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Yrral, máš moje sympatie, ale "někoho" prostě
> nepřesvědčíšsmileys with beer


a já jsem zase zažil děti zakopávajcí o provázky od stanu,ožralé němce řvoucí do rána a po bouřce potrhané stany a přístřešky karavanů.....
avatar Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 12:31
a já zase zhvízdaný Dány, rachot aut, motorek a muziku až do rána z hospod a diskošek, a na jednu babu dokonce spadnul lustr při zemětřesenísmileys with beer
Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 13:02
Bouřka ve stanu je naopak jeden ze zážitků, na které děti rády vzpomínají. Ostatní nepříjemnosti lze zažít jak v kempu tak v apartmánu, zkušenosti mám oboje.
Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 17:22
děti rádi vzpomínají na bouřku...Muhahahahaha,takhle sem se dlooouho nezasmál.A to zemětřesení,kolikrát si ho zažil? Já myslím že ani jednou..
Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 18:14
Darko, Darko .... vem ty svý děti taky občas z civilizace někam do přírody, zažij s nimi nějaké dobrodružství, pocit nebezpečí, strachu, radosti .... uvidíš že na to budou vzpomínat víc než na nějaký pohodlný apartmán. Zkus to.
Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 18:28
oni ale nesedí celý den v baráku.U moře jsme v apartmanu akorát jedli a spali,jinak celý den venku.Anebo myslíš že "baráčníci" se ubytují v apartmanu proto, aby v něm jen seděli a čuměli do zdi ?
avatar Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 19:59
Yrrale nech ho, on do teďka nepochopil, že jde hlavně o styl, to je pořád dokola o konzumentském srovnávání kdo víc a za kolik. Znám spoustu lidí, kterým příroda a pobyt v ní nic neříká, buď to nikdy nepoznali, nebo jsou už dobou zhejčakaný. Nemám jím to za zlé, ale dobře jím tak smileys with beer
Re: aprtman vs. kemp
23. 03. 2011 21:17
OK, nechme toho. Důležitý je, aby si každý tu dovolenou užil a záleží jen na něm jakou si jí udělá. Každému koneckonců vyhovuje něco jiného, i když to pro ty druhé může být naprosto nepochopitelný.
avatar Re: aprtman vs. kemp
24. 03. 2011 00:02
darko napsal(a):
-------------------------------------------------------
> děti rádi vzpomínají na bouřku...Muhahahahaha,takhle sem se dlooouho nezasmál.

Možná proto, že jsi jako dítě sám nic takového nezažil a nebo jsi už zapoměl yawning smiley . Já myslím že určitě není třeba někoho tvrdošíjně přesvědčovat o té "své" pravdě a vysmívat se opačnému názoru, každý jsme přece jiný a každému tedy vyhovuje něco jiného. Představte si kdybychom všichni svorně preferovali jenom hotely, jenom apartmány nebo jenom kempy. Vždyť bychom se tam ani všichni nevešli grinning smiley . Takhle si to rozdělíme každý podle "svého" a jsme všichni spokojeni.

Moc rád vzpomínám na svoje dětství a obzvlášťe na každoroční dvouměsíční prázdniny na chatě uprostřed lesů, Holanských rybníků a prostě fantastické přírody. Tenkrát ještě bez elektřiny, vodu jsme nosili ze studny, celé dny jsme prožívali úžasná dobrodružství v přírodě a právě i při těch strašidelných bouřkách. Když jsme byli trochu starší, vyrazili jsme třeba na týden pěšky, prošli celé Kokořínsko a spali pod širákem prostě tam, kam nás ten den nohy zrovna donesly. A později pak na kolech a se stanem, taky něco na co člověk rád vzpomíná celý život. Bohužel mám někdy pocit že současné děti už v naprosté většině budou akorát vzpomínat na to, jak se jim o prázdninách rozbila klávesnice u počítače nebo jak si šlápli na mobil a zůstali tak odříznuti od světa a "virtuálních" kamarádů.

Jinak přiznám se ale, že u moře jsem pod stanem bohužel nikdy nespal protože než jsem se stačil poprvé v životě k nějakému moři podívat, mé děti byly téměř dospělé a já přeci jenom asi už s věkem tak nějak zpohodlněl. Připadá mě taky že ceny v kempech nejsou o moc nižší než v apartmánu ve kterém mám za téměř stejné peníze svou vlastní kuchyňku, WC, koupelnu... Není to ale výhradně o penězích. Spíše si musím přiznat že jsem s věkem jaksi víc zpohodlněl nebo prostě mám rád své soukromí a proto na dovolené u moře preferuji apartmán. To ale vůbec neznamená že bych nechápal proč někdo jiný zase preferuje kemp a ubytování ve stanu. Naopak, před pěti roky když mě bylo půlstoletí tak jsem si stan na pár dnů po mnoha letech opět zopakoval v Adršpachu a Českém rájí, no a bylo to úžasné, fantastické. Vrátil jsem se do svého mládí. Jenom si prostě nejsem jistý zda by mě to vyhovovalo po dva týdny i někde v kempu u moře. Každý ale máme naštěstí svobodnou volbu vybrat si přesně to, co právě nám vyhovuje.

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (24. 03. 2011 00:07).
avatar Re: aprtman vs. kemp
24. 03. 2011 04:29
Re: aprtman vs. kemp
24. 03. 2011 07:01
petrK : máš pravd,u nic se nemá přehánět thumbs up
Re: aprtman vs. kemp
24. 03. 2011 22:42
PetrK,klobouk dolů,lépe bych to napsat nedokázal.smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 158
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.