Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ubytovanie na Blint

Autor Maria_t 
Ubytovanie na Blint
19. 07. 2010 16:43
Dobry den, do Chorvatska sme vzdy cela rodina cestovali niekam do hotela. Tento rok planujeme ist pre pracovne zalezitosti teraz na prelome jula a augusta iba tak, sami autom na blint. Radi by sme kludnejsiu destinaciu. Mam viac otazok, mozete mi pomoct, nakolko sme na bllint nesli. Cestujeme styria dospeli.

1. O ktorej hodine je najlepsie hladat ubytovanie na blint? Rano, k obedu, poobede?
2. Kde najdeme ponukajucich ubytovanie? Pri ceste? Alebo sa chodi od domu k domu?
3. Da sa zjednavat cena? Alebo ako ste to riesili, ked vam dvaja naraz ponukli ubytovanie?
4. Je sanca vobec najst pekne ubytovanie na blint alebo mame najst na mieste nejaku cestovnu agenturu?

Dakujem za vsetky odpovede.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Maria_t (19. 07. 2010 16:43).
Re: Ubytovanie na Blint
21. 07. 2010 15:04
Maria,
1) ideální čas je dopoledne, ale ne moc brzy ráno, to Chorvati ještě mají půlnoc:-)) Můžeš hledat celý den, ale znáš to - kdo dřív příjde, ten dřív mele:-))
2) lepší je chodit po domech - přece jen si můžete obhlídnout, jestli by Vám ten dům a okolí vyhovovalo...
3) Jo, s některými lze smlouvat. My jsme měli během minutky 2 nabídky ubytování, tak jsme se šli podívat do obou s tím, že tam kde se nám bude víc líbít, tak to bereme....
4) a nakonec jsme zašli ještě do turistické agentury, kde jsme si vybrali ubytko přesně dle našich představ....(a za 50eur/noc v apartmánu 3+1)
takže HODNĚ ZDARU při hledání ubytka!!!
Re: Ubytovanie na Blint
21. 07. 2010 20:10
Tak jsem to letos nějak nestihl poorganizovat, takže pojedeme na blind. Dá se něco najít na Istrii? Poraťe mi prosím nějaké fígle.
dík
Re: Ubytovanie na Blint
22. 07. 2010 07:04
Souhlas se Sysi,
jen bod 2 bych nepoužíval. Dost se nachodíš a ne každý na to má nohy a žaludek.
Já když nenajdu cedule nebo sedící domácí, tak zastavím auto,
rozdělám mapu na kapotě a čekám až někdo přijde.
Ještě se nestalo aby někdo nepřišel s nabídkou ubytování.
Apartmán si stejně půjdete prohlédnout než zaplatíte, takže výběr je pořád na Vás.
Je ale pravda že v době "před internetem" se ubytování na blind hledalo líp.
Přeji hodně štestí.
Re: Ubytovanie na Blint
22. 07. 2010 07:29
Tiez sa chystame na blind, nakolko sa nam nepodarilo najst ani cez net uz ubytovanie v Malej Dube. Som zvedava, minuly rok sme dosli skoro rano, vsetci este spali, ale nakoniec sa nam postastilo, ozval sa k nam jeden pan a ten nas poslal k jeho znamej, mali sme velmi pekne ubytovanie v Blate, apartman 2 plus 2, novy, moderny s krasnym vyhladom na more, len trosku dalej od plaze do strmsieho kopca, ale cena bola ok, 60€/noc pre styroch...a na to, aky bol zariadeny, pekny, tak to bola super cena.

Ale suhlasim s Mlokom, ze teraz, ked je na internete vsetko dostupne, tak je trosku narocnejsie hladat na blind. No zatial, co citam recenzie aj na inych forach, tak sa nestalo, aby ludia nenasli, co chceli. Este zrejme, ake mate skusenosti s "turistickymi zajednicami"? To som este neskusala. Oni maju databazu ubytovania?
Re: Ubytovanie na Blint
22. 07. 2010 14:29
Pro fosfor.
Sestra je momentálně na dovolené v Poreči. Ubytování měla zajištěno předem. Jeli s nimi známí, že si něco seženou až na místě a ubytování sehnali, ale jsou víc než 1km od vody a cenu mají stejnou jako sestra, která je od pláže 300m.
avatar Re: Ubytovanie na Blint
06. 08. 2010 00:14
Tak letos po útlumu zájmu o Řecko mohu říci, že na "blind" to bylo v okolí Makarské doooost husté.
Pokud někomu nevadí, že naháněči a postávači u magistrály jim dohodí "apartmán jakýkoli a kdekoli", tak "nema problema" po hrvatski.
Pokud však někdo chce mít ubytování dle určité představy(vzdálenost od moře,v patře nebo přízemí, s terasou či bez, s kuchyňkou či bez, nebýt u magistrály a nebo nemít pod sebou restauraci s diskotékou) , tak letos to bude mít s takovými nároky dooost těžké,neřku-li nemožné.....pokud nesleví z některých(většiny) podmínek.
25% nárůst zájmu turistů o Chorvatsko po Řeckém turistickém propadu je znát i na cenách ubytování.......neusmlouváte nic!
Re: Ubytovanie na Blint
06. 08. 2010 00:21
Já letos platim 120 EUR na pokoj a polopenzi sad smiley
Re: Ubytovanie na Blint
06. 08. 2010 01:00
Pokud nad nabídnutým apartmánem/pokojem zaváháte a řeknete, že si to rozmyslíte, tak počítejte s tím, že pokud se vrátíte, tak cena bude vyšší než předešlá nabídka. Opravdu je plno, náš domácí měl již v červnu nasmlouvané celé léto a říkal, že všichni okolo jsou na tom podobně.
Re: Ubytovanie na Blint
06. 08. 2010 15:22
to Jir-Ka:
Když to bylo na blind tak husté, co jste nakonec sehnali, kde a za kolik? My vyrážíme za 12dní...
avatar Re: Ubytovanie na Blint
06. 08. 2010 20:35
Za celou dobu co jezdím do Chorvatska tj. 8X tak jen poprvé a letos jsem jel na blind. Také jsem si to protrpěl, protože pokud po cestě máte ještě najít ubytování podle svých představ, tak je to náročné.
Chtěli jsme ubytování v Promajně, kde měli přátelé zajištěné ubytování přes CK a další přátelé za námi měli přijet za 4 dny.
My jsme přijeli ráno do Promajny a známým s ubytováním přes CK stačilo přijet v poledne k převzetí apartmánu. Po projití celé Promajny prostě ubytování pro 2 dospělé a dítě nebylo.....po 2 h již bylo vedro a šance žádná....v 9 hod se totiž zpravidla předávají apartmány domácím a pokud přetáhneš, platíš další noc. Proto jsme to vzdali a jeli na Makarskou, kde jsem se nechal odchytit na odpočívadle gazdou s cedulkou SOBE a nechal se dočasně ubytovat na Makarské...cca 500m od centra a 2 km od pláže(nechtěl jsem používat na cestu na pláž auto) thumbs down Na kratší dobu jak 4 dny však nechtěl ubytování poskytnout!!! Tak jsme z Makarské jezdili hledat ubytování 4 dny na Promajnu a až po 4 dnech jsme byli ve správnou dobu na správném místě.......Maďaři zrovna opouštěli apartmán v 09.00 hod a domácí ještě ani nestačila vyvěsit cedulku APARTMANI. Minutu po nás už tam byli další zájemci. APARTMÁN byl pro 3osoby, 20m od pláže s kuchyňkou ...bohužel s výhledem na hory a ne k moři... ale zase byl klid od ruchu turistů ....
avatar Re: Ubytovanie na Blint
06. 08. 2010 20:43
A za kolik ? Za 60 Euro třílůžkový....
Pokud bychom vzali pro nás 3 čtyřlůžkový tak by to bylo za 80 Euro minimálně. Smlouvat bylo zbytečné, protože byl apartmánů proti poptávce v této lokalitě nedostatek.
Re: Ubytovanie na Blint
07. 08. 2010 18:59
Tak, když tady čtu Vaše příspěvky tak začínám mít strach z té naší cesty na blind.Pravda je, že Řecko asi hodně lidí letos odradilo a tak je v Chorvatsku dost plno.Jedeme příští sobotu a zatím nemáme jasno kam přesně.Vloni jsme sehnali ubytování hned na první zeptání, ale letos to asi bude horší podle toho co tady píšete. No něco se snad najde Chorvatsko je velký.sad smiley
Re: Ubytovanie na Blint
08. 08. 2010 20:33
to Jir-Ka:
Hlava mi to nebere, že bylo tak plno, ale možný to je. V Promajně jsme byli na blind před rokem (taky v půlce července), v podobném třílůžáku v domě hned vedle restaurace se zmrzlinou jsme se byli taky podívat, cena byla stejná 60E, ale ten balkon do dvora mě odradil a tak jsem s díky odmítl. Naštěstí bylo kam jít. Bylo to dál od moře (asi 50m nad obchodem), ale 2+2 za 50E a s terasou na jih. Problém je, že jste potřebovali něco najít na jednom konkrétním místě, když můžeš začít Brelou a skončit v Gradaci, hledání je o poznání jednodušší. To je taky můj vzkaz pro Market, však něco pěkného najdeme, i když jak tady čtu, možná skončíte na Hvaru... no taky tam rodinu lákám, ale zatím jen na den, nebo dva na výlet.
Re: Ubytovanie na Blint
08. 08. 2010 21:09
to´tongue sticking out smileyedro66- díky za uklidnění, po rodinné domluvě z Hvaru sešlo zkusíme ho taky jen na výlet a budem něco hledat jak píšeš od Brely po Gradac. Máme ubytování v Podgoře od 21.8 od nemocnice kde pracuji, ale jen na týden a kvůli synovi, který je astmatik chceme jet na dva.Dnes jsme koukali ještě na ostrov Čiovo, tak uvidím kde vlastně příští týden skončíme.
avatar Re: Ubytovanie na Blint
08. 08. 2010 21:30
Pro Pedro66

Je možné,že se jedná o stejné apartmány....bylo to cca 50 m od restaurace Edita a stánku se zmrzlinou. Nám už bylo jedno, kterým směrem je terasa s kuchyní otočená. Hlavně že jsme už bydleli. A večer byl alespoň klid od ruchu turistů na cestě. Stejně jsme apartmán používali jen na přespání.


Pro Market
V termínu kdy jedeš na dovolenou ty, tak situace může být zcela jiná.....bude před koncem sezony, Němci a Italové již budou mimo hru,protože jejich největší nápor je na přelomu 07. a 08. měsíce
Re: Ubytovanie na Blint
08. 08. 2010 23:01
Nazdárek všichni. Jsem docela zděšená a nevím čeho se mám začít bát více, jak to tady čtu, jestli ceny a nebo jestli nic neseženeme . Jezdíme už několik let jen taky a ještě se nám nestalo, že bychom neměli kde složit hlavu. Tak nevím , jestli je to fakt letos taková bída. a trochu mě to děsí. vyměnili jsem 700 eur a jsme 3 dospěláci a jedno dítě. Bude nám to sakra stačit? Manžel mě uklidňuje, že to není možné, abychom nic nesehnali, tak nevím jak to teda letos dopadne hot smiley jedeme od 14.8 na 10 niocí
avatar Re: Ubytovanie na Blint
24. 08. 2010 09:09
Baška Voda příjezd Po 10.8. bratranec jel na blind a nemohl sehnat nic pod cenu 60eur naháněči okolo silnice v Bašce nikde narváno 1,5hod jsme hledali a nakonec sehnal za kostelem za 62eur pěkné ubytov.bylo tam číslo a než jsem se dovolal tak se nás zeptali 2 lidi na ubytování.Kamarád měl apartmán tak 1km od plážě za 50eur já jsem byl u naší domácí za 55eur asi 350-400m od pláže.Za další dva dni bylo možno sehnat ubytování zase všude hodně lidí odjelo v út a st. při odjezdu 22.8 všude volno.
Re: Ubytovanie na Blint
30. 08. 2010 22:32
urob kuk na [www....]
este je nieco volne a predsa nejdes na blint...
avatar Re: Ubytovanie na Blint
31. 08. 2010 16:46
No zajímavé .. za těch 12 dnů (8.-20.8), co jsme byli v Drašnici , přijelo několik aut na blint a všichni se ubytovali , jen co jsem viděl , nebo mluvil - jeden manželský pár hned u moře v přízemí za 50€ , další 2 rodiny taky u moře , akorát v patře (tam nevím za kolik) , a v našem AP visela cedule 2+1 skoro každý den (ubytovávali i na 1 noc)

Vodice , Martinsicuro, Podgora, Gradac, San Benedetto del Tronto, Drašnice, Podgora, Živogoš?e Blato, Brist
Re: Ubytovanie na Blint
17. 11. 2010 08:51
Občas mám pocit, že jezdím do jiného Chorvatska, než většina zde diskutujících - na blind jsem neměl sebemenší problém ani v nejvyšší sezóně. Vždy jsem navštívil místní turistickou kancelář, kde mi nabídli volné ubytovací kapacity. Podle mapy jsem měl představu jak daleko to je od moře, na ubytování nemáme vysoké nároky - pokud je čisto a není to přímo u hlavní silnice nebo nad diskotékou. V roce 2010 jsme druhý týden v červenci jeli s rodinou na ostrov Rab, ale měli jsme tam domluvené ubytování (rok předtím jsme tam byli na blind). Přijeli jsme v pátek ráno a za cestu po ostrově jsme viděl na domech snad 15 papírových cedulek s nápisy v různých jazycích že mají volné apartmány, pokoje a pod...Prostě žádný problém. Proto, když čtu jak je někdo schopen ve vedru chodit a hledat dům od domu, běhá mi mráz po zádech - nejlepší je prostě navštívit místní turistickou agenturu, která je snad i v té nejzapadlejší obci.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tolex (17. 11. 2010 08:53).
Re: Ubytovanie na Blint
16. 01. 2011 16:24
Tolex nejeli jste do jineho Chorvatska ale to bude tym že nemate vysoke naroky...a hledate v sezone "za 10eur/osoba/noc kvalitne ubytovani s vyhledem na more samozrejme ne dal od 100-150m od more"....
A te ceduly volne apartmany, jestli jsou npr. pri hlavne silnici, tak to jsou ti co maji ubytko bud velmy daleko od more, anebo pri silnici, anebo velmy niske kvality ubytovani za ne tak niskou cenou a proto maji problem sehnat lidi a musi delat reklamu. Bežne jsou to i starši lide co nemaju kapacity na internete...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Damir (16. 01. 2011 16:25).
avatar Re: Ubytovanie na Blint
05. 02. 2011 09:08
4 Tolex Já má z Pirovacu zkušenost, jak píšeš z jiného Chorvatska. V místní turistické kanceláři mi nabídli stejný apt. za takovou cenu, že ho tk draho nemá ani cestovka v ČR. Pirovac je známý obrovským množstvím apt. Bohužel ochota místních ubytovat lidi, kteří na námi přijeli na 4 dny byla nulová. Chtěli nesmyslné peníze. Po dohodě na částce při platbě pak řekli, že špatně rozuměli, že cena platí od 5 dnů výš a že 4 dny jsou o další 3€/os dražší. prostě chování pakáže z Balkánu. V srpnu 2009 chtěli za apt 50m od moře 15 € a pak těch 18. Neochota ostatních mi zarážela. I milá a ochotná sousedka (bohužel měla plno) se divila, proč lidé nechají apt prázdný než by jej pronajali na 4 noci. Na Pirovac už kstejně kašlem, byl zajímavý jen tím, že zde byla super pláž pro malé děti a vždy teplá voda.
Re: Ubytovanie na Blint
27. 02. 2011 14:44
Já velká bude šance sehnat ubytování na blint v půlce dubna? Pravděpodobně Istrie. Nebude náhodou většina apartmánů ještě "zazimovaná"?
Re: Ubytovanie na Blint
27. 02. 2011 15:45
Na Istrii je hodně apartmánů s topením. Sehnat se určitě dá.
Re: Ubytovanie na Blint
31. 03. 2011 14:51
Jezdit na blint v dnešní době už je risk a když utrmácení po 15ti hodinové cestě sháníte ubytování 5hodin tak vám je pak jedno kde složíte hlavu. No a s malými dětmi bych to už vůbec nedoporučovala je to vražda. Chleba si taky kupujete v obchodě a nepečete sami ( teda většinou ) je prostě lepší vědet kam jedete a za kolik než lítat na místě a nakonec vzít apartmán který nechtěla žádná agentura a je volný. Já doporučuju hledat tady katalog ubytování v soukromí na Jadranu
avatar Re: Ubytovanie na Blint
31. 03. 2011 19:22
Jezdím na blint každoročně a ještě jsem neměl problém. Ale uznávám, že moje děti už mají skoro 18 let. thumbs up smiley
Re: Ubytovanie na Blint
18. 06. 2011 12:49
Zdravim, letos bych chtěl poprvé na blint a zvažuji kdy je nejlépe přijet na místo, myslím tím který den. Vzhledem tomu že jsem naučen na sobotní střídání, tak ani nevím jaká je pravděpodobnost sehnání ubytování třeba v pátek nebo neděli dopoledne. Termín cca 22.7-31.7. 2011 Igrane nebo Drašnice atd
Re: Ubytovanie na Blint
26. 06. 2011 09:16
Letos jsme nějak zaspali s rezarvací, ted je vše obsazano nebo bez reakce, chtěli by jsme asi do Promajny nebo nějakého podobného menšího městečka na makarské , ale je nás jednou šest a jednou pět a od 16.7 - 23.7. mě by se vyplavilo trochu adrenalinu, ale mám obavy o ostatních 10 a když tu čtu, že to může trvat i pět hodin, tak váhám, protože by to mojí polovičku asi kleplo a shánět pak zas někoho na vaření ...
Každý majitel tam přeci má sousedy, kteří by mohli mít ještě volno a neinzerujou na internetu, ale když se nesypou eura jim, tak nikomu, každý kope sám za sebe.
Letos tedy asi budem vegetovet v jižních čechách a cikády vyměníme za komáry, bzukot jako bzukot
Re: Ubytovanie na Blint
26. 06. 2011 11:56
Jezdím již 7 rok na blint(2 dospělí a dítě) nikdy jsem nehledal déle než hodinku.Je pravda že když je Vás víc,tak to bude asi problém se ubytovat společně.
Určitě bych se toho nebál,i když jižní čechy jsou taky krádnédrinking smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 108
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.