Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Slovinsko

Autor Pete 
Re: Slovinsko
07. 11. 2008 23:22
Ale Rero,
jak bez komentáře?? Kde je to, je to krása ... to musíš napsat, jinak nedostaneš nic od Mikuláše yawning smiley
Ivak
avatar Re: Slovinsko
08. 11. 2008 08:50
Market napsal(a):
-------------------------------------------------------
Manželovi by se určitě líbily Julské Alpy, ale to si necháme až jednou bez dětí.
-------------------------------------------------------
správně, co s dětmi, ještě by z toho měly pěkné zážitky, že?
ale teď vážně, máme 3 dospělé dcery a ještě se nám nezdařilo vyjet sami. Když už nic jiného, nějaký ten vnouček coby spolupasažér se najde. A jsem tomu rád spinning smiley sticking its tongue out
avatar Re: Slovinsko
08. 11. 2008 14:41
Ahojte. Když si dáte stránku www......burger......si ........ a postupně nahoře si klikáte třeba na zimní střediska, lázně neboli toplice atd. - vždy pěkné mapy - možno dál nakliknout přímo dané místo, u slovíčka Novosti je i plánek Mar. atd.
Můžete brouzdat a koukat.... a snít.......R.
Ale já Slovinsko jen jako před... nebo po.......

PS: Teď teprve čtu, že autor těchto stránek , nějaký nadšenec p. Burger je dával 12 let dohromady 7 dnů v týdnu. A myslím, že jsou fakt dobré. Je tam i ukázka z Plitvic, Bosny a Herc. Jajce atd. Fakt perfektní stránky. Klobouk dolů před autorem.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rero (08. 11. 2008 15:36).
Re: Slovinsko
08. 11. 2008 15:46
Taky klobouk dolů před Tebou, žes je našla. A řekla nám o nich. Je to nádhera ...
A to tam pan Burger nemá nafocené takové skvosty, jako je třeba gibanica, nebo bledský krémový řez. To mi prostě k Slovinsku patří, protože smysly se mají uspokojovat rovnoměrně, alespoň podle mého. yawning smiley

I.
avatar Re: Slovinsko
08. 11. 2008 16:05
Ivanko, teď jsem se zasmála. Ty se dostat k panu Burgerovi, tak pracujete dalších 12 let 7 d. v týdnu na doplňcích a dodatcích. Nehledě na to, že by byl ještě zpracován perfektní plán železnic na území Slovinska, a když by to ještě pár nadšenců z fóra doplnilo objížďkami dálnice, tak by tyto www.stránky neměly skulinu a mezeru. Zdraví R.
Re: Slovinsko
08. 11. 2008 16:42
No Rero, máš mě přečtěnou, právě jsem asi po půl hodině nad jízdním řádem, zkonstatovala, že vlakem z Bledu na výlet do Terstu, to nebude jednoduché confused smiley.
Někdy vám všem ta vaše autíčka závidím ...
Hmm ... a ani busem to není nic moc, tak musíme odjinud a popř. jinam. Naštěstí je kam ...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ivak (08. 11. 2008 16:56).
Re: Slovinsko
08. 11. 2008 19:59
to: Prof. Klaus.Já vím, že až odrostou naše děti tak, že s náma budou jezdit vnoučata, ale snad se najde chvilka i pro mě a manžela, moje děti fakt nejsou moc na hory leda tak v zimě celkově všichni milujeme moře jen manžel by rád sem tam nějaký ten kopec proto jsem psala bez dětí. Jinak Rero ty fotky jsou fakt krásný.
Anonymní uživatel
Re: Slovinsko
16. 04. 2009 08:36
Je dobře, že tu téma SLOVINSKO vzniklo. Není příliš frekventované, ale je tu a to je důležité. Ta nádherná země je většinou Čechů opomíjena, snad i neprávem.
Domnívám se, že jedním z důvodů je právě to, že mořechtivý český člověk prostě v podvečer naloží rodinu bagáž do auta a pro Slovinsko mu zůstane kousek noci a dnes i nadávky kvůli dálniční známce. Všichni ti, kdo jsou kvůli dálniční známce tak rozhorleni, mají tu smůlu, že opravdu Slovinskem projíždějí jen málo kilometrů a jsou dotčeni tím, že nejsou schopni využít to, co si zaplatili. Nakonec, je tu Bessyho stezka, tolikrát popsaná a právem opěvovaná, je možnost jet tudy. Vadí mi, když na adresu Slovinců, resp. jejich úřadů, se snáší výrazy, které snad ani do slušné společnosti nepatří..
Myslím, že Slovinců a Slovinska je třeba si vážit. Ze všech slovanských zemí je tato země nejdál, v různých pramenech, které se samozřejmě liší v řádu procent, zjistíme, že hrubý národní produkt Slovinska, přepočtený na jednoho obyvatele je cca 2,5 krát vyšší než v České republice. Čímpak to bude? Kdo ví, možná i tím, že jsou jiní povahově, že nevěnují drtivou většinu svého času vymýšlení toho, jak někoho doběhnout, jak něco obejít a ošidit.
Jen malá poznámka k dálniční známce: když jsem na pumpě u Kranjske Gory vloni začátkem září vyklopil 35 E za známku, taky jsem nebyl blahem bez sebe. Ale ať už se nám to líbí či ne, suverénní stát prostřednictvím svých orgánů rozhodl, za jakých podmínek umožní užívat svůj majetek.
Kranjska Gora, Bled,Bohinjké jezero, sedlo Vršič, Dolina Tamar a Dolina Trenta, pochopitelně Planica- to je srdeční záležitost. To je pro mne podstatné, ne to, jak nadávat kvůli známce.
Já vím, budou od některých rozhorlených červené, nechť si poslouží.
Kdo nezažil svítání pod Triglavem, nepochopí.
Re: Slovinsko
17. 04. 2009 14:27
Hoj
Krajina nádherná, to souhlas.Ale 2,5x větší HDP na hlavu je absolutní nesmysl.Jestliže 100% je průměr EU, tak ČR 79% a Slovinsko 88%.Mužem dle různých pramenů ¨šoupat ¨nahoru dolů třeba i po desítkách% ,ale 2,5x je prosím pěkně 250%.Lidé budou určitě dobří a špatní jako všude na světě,Já se bohužel setkal opakovaně pouze z celníky a policii na hranicích a to je jen arogance a tupost.Nejsem nijak ovlivněn dálniční známkou protože vím ,že to je dílo populistických politiků a ne obyčejných Slovinců.
Re: Slovinsko
23. 06. 2009 23:09
S tím se nedá nic, než souhlasit. Říkám totéž. Politici potřebují někde zalepit díru z našich peněz a mají tím zaručený sakra příjem. Spočítali si počet turistů projíždějících odečetli případné ztráty a pořád ji vychází minimálně dvojnásobek příjmů z dálnic než v minulých letech. Země je to krásná, ale tohle kupčení s turisty mě opravdu štve.
avatar Re: Slovinsko
11. 04. 2010 08:44
Pro nedělní okukovačku......zdraví a hezký nedělní den přeje R.



PS. Všude je tak krásně.....člověk by potřeboval několik životů to všechno vidět....
avatar Re: Slovinsko
03. 05. 2010 22:04
Webcamery na cestách.....[www.promet.si] Zdraví R.
Re: Slovinsko
16. 08. 2010 13:35
Trochu jsem zabloudil na toto téma,ale chtěl bych jen říci,že do Slovinska jezdím za známým chovatelem zvířat,patřím mezi ty blázny chovatele,a i přes nedostatek času máme akorát tak čas na Maribor a nebližší okolí.A stojí to za to! Byl jsem svědkem slavnosního trhání viného keře,který roste u staré radnice v Mariboru a je prý nejstarší v Evropě a je to krásné.Oni se umějí radovat ze života.
Samotný Maribor mám projitý křížem krážem a stejně vždy najdu něco nového.
Pohled ze sjezdovky nad Mariborem dolů je také krásný a k tomu určitě patří i zastávky v některé z restaurací cestou nahoru,kde výborně vaří. O jejich vínu to nemá cenu rozvádět.Neznají špatné víno!A jsou právem hrdí na jeho vysokou kvalitu.Letos jsem měl naplánovanou cestu do Mariboru na Svatého Martina,kdy přechází burčák do vína,na oslavu tohoto svátku,ale nevím jak to dopadne.Mám pozvánku od známého na jejich výstavu zvířat a ta je koncem září a dvakrát se mi asi nebude chtít jet jen na dva,tři dny.To je to přeci jenom daleko. Navíc jsem se u něho už stavoval cestou z dovolené v Chorvatsku.Určitě tato zem stojí za vidění i když je tam dráž než u nás a v Chorvatsku.smiling smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil svita (16. 08. 2010 13:38).
avatar Re: Slovinsko
16. 08. 2010 15:11
avatar Re: Slovinsko
22. 01. 2011 13:46
Ahojte.
Webcamery hlavně ve Slovinsku, ale i jinde - docela fajn......[www.hribi.net]

Bled jezero - nádhera - v květnu 2010....


a třeba zrovna dnes....[www.hribi.net] Zdraví R.
Re: Slovinsko
01. 02. 2011 14:21
Musím se tedy také zastat příznivců Slovinska.Minulý rok v červnu jsme jely na dovolenou do Chorvatska a udělaly jsme velký okruh,kde jsme jely:Rakousko,Slovinsko,Bosna,Chorvatsko a kousek Itálie.Bylo to úžasnéspinning smiley sticking its tongue out...
Ve Slovinsku je vše krásné,čisté.Jsou tam milý,pohostiní lidé a úchvatné scenérie.Myslím že tam je využití opravdu spoustu.Takže nezatracujte Slovinsko...:-)
Re: Slovinsko
08. 02. 2011 12:06
Slovinsko je nejkrasnejsi zeme. Cestu z letosni dovolene v chorvatsku jsme vzali pres slovinsko a kdyz jsem videl tu nadheru a to jen ze silnice pohled na reku socu a TNP bylo rozhodnuto. Dovolena v chorvatsku byla ztrata casu. Slovinsko je naprosto dokanala zeme pro dovolenou. Vse nadherne ciste, prirozene a hlavne ta priroda. Do chorvatska po tom co jsem videl slovinsko bych uz nikdy v zivote nejel.

Slovinsko muzu jedine doporucit. At uz mladym lidem jako ja, kteri zde maji moznost mnohem vetsiho sportovniho vyziti, ale i starsim, kteri muzou jezdit na plno nenarocnych vyletu. Pro povalece u more mozna slovinsko neni uplne nejidealnejsi, ale kdo by se valel 10 dni na plazi?
Re: Slovinsko
18. 02. 2011 15:15
Tak,čas se naplnil a zítra ráno odjíždíme na naši první návštěvu známých do Rače u Mariboru.Sice jen na sobotu a neděli,ale těším se na letošní první setkání.Věřím,že nebude poslední.
Máme v plánu se podívat trochu po Mariboru a asi po okolí,ale to bude stejně jen po návštěvách u chovatelů.
Tak doufám,že bude dobrá cesta.
Jak se vrátím,pokusím se sem dát pár fotek.
Re: Slovinsko
04. 03. 2011 16:54
Zdravím příznivce nejenom Chorvatska.
Sice trochu se zpožděním a zatím bez fotek,ale přidám pár informací k návštěvě pro většinu z nás jen průjezdní země Slovinsku.
Odjezd v sobotu 19.2. v 10.00 h. z malého městečka nedaleko Kroměříže.Cesta po dálnici směr Mikulov,pak po dálnici kolem Vídně.Za Vídní malá přestávka na svačinku.Cesta absolutně v pohodě,jen jedno malé omezení - zůžení vozovky - ale jinak bez kolon a uzavírek.Odbočení na starý přechod a už pouze mimo dálnici směr Maribor a pak Rača.
Zde jsme zakotvili,jeli jsme dvě auta,v 15.30.Takže cesta proběhla hodně svižně,ale podle přepisů.Rakouští policajti měřili snad ve všech vesnicích i na sjezdech dálnice.
Jinak návštěva proběhla ve velice přátelském duchu.Večer jsme se zůčastnili večírku na oslavu výročí založení spolku,na tu jsme vlastně hlavně přijeli.Zábava až do půl čtvrté ráno.Zažili jsme i příchod Kurentů,tak zvané Kurentovanje,což je obdoba našeho masopustu.Jsou to lidé oblečení do masek z ovčích kůží a se zvony které mají zavěšené na řetězu kolem pasu.Těmi neustále zvoní.Předvedli jak v sále tak hlavně venku krásné taneční sestavy,prostě zážitek.
Po malém prospání na hotelu v Miklavži,návštěvy u známých chovatelů a všude samozřejmě srdečné přivítání.Hodně jsem litoval,že jsem byl řidič.Také jseme byli na tradičním trhu v Mariboru,kde jsem zakoupil domácího vína a dýňového oleje.
Ve čtyři hodiny odpoledne v neděli odjezd směr domov.V 21.00 h. jsem byl už pomalu v posteli.Cesta opět absolutně bez problémů.
Bylo to fajn.Už teď se těšíme na další návštěvu,která se určitě ještě alespoň jedna letos uskuteční.
Jak dám do pořádku doma počítač,stáhnu fotky a přidám je.
Re: Slovinsko
07. 03. 2011 13:32

[img5chybny-odkaz-rajced0504]
[img5chybny-odkaz-rajced0504]
[img5chybny-odkaz-rajced0504]

tak přidávám pár fotek,ty dvě prostřední jsou z ti Kurenti,a na té poslední jíme výborné!!!! kysané zelí přímo u výrobce a vidlí !!
On ho dělá trochu jinak než je zvykem.Nejdříve naloží na nějaký čas celé hlávky zelí do roztoku soli a koření,pak ho teprve nakrouhá a nechá znovu normálně zkvasit.Je fak skvělé a dýňovým olejem nemá chybu.
Jinak fotky jsou na mém albu na Rajčeti pod názvem Svita24.
avatar Re: Slovinsko
26. 05. 2011 10:39
Námět na výlet : zde
Re: Slovinsko
06. 08. 2011 22:04
Slovinsko jsme proížděli v červenci. Byli jsme maximálně spokojeni.Ochota, kvalita, čistota.Tímhle jsou Slovinci na úrovni Rakouska. I ceny jsou srovnatelné s nimi. Projeli jsme Triglavský národní park křížem, krážem.Možná, že jediné co mi nevyhovovalo bylo vedro. Jeli jsme na motorce a i ve vyšších nadmořských výškách bylo místy i 32 stpňů. Přírodní klimatizace fungovala jen při jízdě a když se zastavilo, tak z nás jen teklo.
Ubytování na blind,jak jinak, v kempech. Kempy, které jsme navštívili, super.Teplá voda bez žetonů celý den.
Přírodu si tam hýčkají jak mimino.
Značení turistických cílů místními tabulemi je všude a podrobně popsané vícejazyčně. Všude, kam jsme přišli, na turisty mluví jen anglicky. V jednom obchodě prodavačka zaboha nemohla přehodit výhybku, aby mluvila slovinsky. To jsme se s ní i zasmáli.Pro mne, odkojená ruštinou, bydlící v sudetech je rychlá angličtina docela překážkou.
Jestli mohu doporučit, zajeďte si k Triglavu, nebudete litovat. Projet si Bovec, Vršič, Tolmin, Most na Soči - ten obzvlášť pro adrenalinové sporty a rafty,Bohinjska Bystrica, Bled, Radona,Mojstrana atd.
Pro kempaře doporučuji camp Bled - z něj nemusíte nikam vyjíždět, jsou tam všechny služby i s pláží u kempu a programy pro děti. Koupat se v blankytně modrá vodě bledského jezera a sledovat v něm velké pstruhy je nádhera.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jaruš (06. 08. 2011 22:06).
Re: Slovinsko
02. 11. 2011 15:38
Tak jak jsem psal na jaře,tak v tento pátek odjíždíme na druhou letošní návštěvu přátel ve Slovinsku.
Tentokráte jedeme na dvě noci,tak toho snad stihneme trouchu více než na jaře.
Doufám,že bude ještě slušně a cesta bude snad také v pohodě.
Jak se mi podaří zpracovat pár fotek,tak budu trochu s dovolením informovat.
Re: Slovinsko
08. 05. 2012 23:58
Dobrý pozdní večer,

mne by zajímala možnost přespání ve Slovinsku směrem na Rijeku, Kozinu, nevíte někdo o něčem. Také jezdíme ke známým do Slovinska, ale protože to většinou probrebtáme, potřebujeme si pak chvíli-noc někde odpočinout. Budu vděčná za každý tip.
rrn
Re: Slovinsko
25. 05. 2012 09:42
klarka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrý pozdní večer,
>
> mne by zajímala možnost přespání ve Slovinsku
> směrem na Rijeku, Kozinu, nevíte někdo o něčem.
> Také jezdíme ke známým do Slovinska, ale protože
> to většinou probrebtáme, potřebujeme si pak
> chvíli-noc někde odpočinout. Budu vděčná za každý
> tip.


Já spal tady: [www....cenik]
Zdrželi jsme se v jeskyních , tak se lehlo. Fakticky je dobré k moři na 2 dení cestu. cena cca 15-25€/3 lůžkáč
Re: Slovinsko
25. 05. 2012 11:47
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil L.K. (06. 01. 2013 21:10).
rrn
Re: Slovinsko
06. 06. 2012 22:13
L.K. napsal(a):
-------------------------------------------------------
> rrn ten odkaz mně nefunguje. Myslíš
> [url=http://www.hrvatska-smjestaj.com.hr/smjestaj/
> pansion-apartmani-i-sobe-kozina-klek.html]TOTO[/ur
> l] ? To ale není ve Slovinsku směrem na Rijeku confused smiley


yawning smiley
Ne,ne to je jinde, tento odkaz na HR apartmán, asi nějaký omyl!!!!
Já jedu až do Koziny a pak odbočím, protože tam jezdí jen Itali a slovinci....ještě jsem tam nepotkal ani jeden kamión či autobus. Cesta je po hřebenu a pak se sjede z kopce a je dálnice z Rupy(HR).
Re: Ach jo,lidi...thumbs down
25. 06. 2012 19:03
Ahoj my jsme to dva roky po sobě přesně takhle provedli.Tj.5 dní Slovinsko Bohinské jezero a 5 dní Istrie.Mohu jen doporučit ;-))
Bledské jezero a okolí
30. 07. 2012 17:00
Letos jsme taky spojili dovču v CH s návštěvou Slovinska - 4dny. Byli jsme ubytovaní v campu na Bledu (stan s připojením na el.). Návštěva Vintgarské soutěsky - kaňonu podél říčky Podhom (super fotky, koupání pod vodopádem), druhý den Bohiňské jezero spojené s koupáním (chladnější než Bled ale v tom vedru příjemné osvěžení), další den městečko a hrad (do hradu jsme nešli cena vstupného 10euro na osobu - bylo nás 5, to nás odradilo) odpoledne koupání v krásně čistém a teplém bledu, protože bylo 1000let hradu tak večer velkolepý ohňostroj, posllední den výjezd super rychlou lanovkou na Vogel (1500m) nad Bohinjské jezero - bylo krásně takže výhled na Julské Alpy jako na dlani. A samozřejmě každý večer ochutnávka místních specialit a pivka v příjemné restauraci před kempem, nebo v baru u vody :-). Tož tak, určitě to stojí za to necestovat k moři na jeden zátah ale cestu si rozdělit a strávit část dovolené i v tomto kraji (samozřejmě když můžete na víc dní). Po cestě do Živogošče-Mala Duba jsme ještě udělali jednu zastávku s přespáním v kempu u Zadaru, v Malé Dubě pak apartmán 50m od moře....
avatar Re: Bledské jezero a okolí
27. 04. 2013 00:14
Ahojte. Webcamery a mapa Slovinska: [www.pro-vreme.net]
R.smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 115
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.