Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

nepříjemní živočichové....

Autor Pete 
nepříjemní živočichové....
15. 06. 2007 15:15
Tak bych rád věděl kolik různých potvor /hadi,štíři,obtížný hmyz../ vlastně žije v Montenegru a jak se jich vyvarovat?Včera jsem četl knihu Bosna a Herzegovina a Černá Hora-turistický průvodce / treking,rafting horská turistika,příroda../ od nakladatelství SKY a zhrozil jsem se kolik zmijí růžkatých žije v kaňonech a vůbec v přírodě.Jestli je to tak ,zcela určitě budou i v Černé Hoře.Průvodce spočítal na jedné trase 200 zmijí.Nechci tady nikoho strašit,ale je to docela zásadní věc a navíc se spíše bojím o své děti,které všude vlezou/to abych jim dal vodítka/.V knize uvádějí, že sérum by mělo být dostupné v lékárnách za zhruba 24 KM/konv.marka/.Ale jak je tomu v Montenegru? Má někdo informace? Děkuji.
Re: nepříjemní živočichové....
15. 06. 2007 19:10
Myslím, že na pláži hada neuvidíte a 99,9% rekreantů od nás stejně od moře nevytáhne ani patu. Já jsem byl i kolem Skadaru a zmije jsem u silnice neviděl. Jinak na skalách např. na Pelješacu jsou zmije taky, tak jako všude.
Re: nepříjemní živočichové....
15. 06. 2007 19:26
Jde mi hlavně o takové ty minivýlety po úzkých cestičkách, kopeček nahoru a pak dolů...A taky na zastávkách mimo město třeba v Bosně nebo v Srbsku.Radši asi nechodit nikde mimo silnice co?Už kvůli minám.
Re: nepříjemní živočichové....
15. 06. 2007 19:29
co si sebou v zíti tchýni - najde minygrinning smiley
Re: nepříjemní živočichové....
15. 06. 2007 21:11
Tak to zase nepřeháněj.eye rolling smiley Šlápnout na minu vedle silnice je blbost. Už jenom vzledem k tomu, kolik lidí už to tam pošlapalo. Nějaká mapa minových polí existuje, ale to jsou úplně jiné oblasti než podél hlavní cesty k moři. Mapa minových polí bývala tady [www.bhmac.org] (http://www.bhmac.org/problem_mina_mapa.htm - tento odkaz již nefunguje. Podle mě už tam nic nebude. Určitě ne v místech poblíž cest a osídlení)
Re: nepříjemní živočichové....
21. 06. 2007 11:47
Na balkane uz by zadne miny byt nemely, viz.:
Serbia/Montenegro: Last Balkan mine stockpiles destroyed under NATO-supported project



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kockinsz (21. 06. 2007 11:48).
Re: nepříjemní živočichové....
22. 06. 2007 10:23
O.K.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil zdenny (15. 04. 2008 17:39).
Re: nepříjemní živočichové....
03. 07. 2007 18:46
No hadi byla dost blbá příhoda .Ráno po 8 hod. jsme již byli na prohlídce v Starým Baru. Nikde nikdo kochaljse se pod stromem u hradeb,když jsem udělal dva kroky stranou ozvala se tichá dutá rána.2m ode mne spadl nebo skočil??? z toho stromu nějaký 0,5m světlý had.Další 2 kusy ale černé se valeli na chodníčku v jiné časti. Nevím jací to byli hadi ale příjemné to nebylo.
avatar Re: nepříjemní živočichové....
04. 07. 2007 09:24
Ve Starém Baru jsme byli také, ale tedy žádné hady jsme neviděli. Jsou tam všude mraky ješterek - jedna s námi bydlela v apartmánu, ale utečou ještě dříve než si je stačíš prohlédnout. To mi daleko víc vadily myši, které měly hnízdo v jedné z přistýlek v apartmánu a díky nim to tam celou dobu páchlo myšinou. A taky spousty a spousty ježků v moři a hlavně ti, kteří byli pár cm od vlezu do vody. Vím, že se na ně neumírá, ale minimálně by píchnutí zkazilo dovolenou. Prý se vyskytují v takovém množství, že je tam tak čistá voda - v tom případě by pro mě mohla být malinko špinavější winking smiley.
Re: nepříjemní živočichové....
05. 07. 2007 21:18
Vrátili jsme se v neděli 1.7.2007 z oblasti mezi Barem a Ujcinem. Měli jsme sebou psa, takže jsme dost chodili i po přírodě a byli jsme na dvou výletech. Jeden byl na Skadarské jezero, druhý do oblasti jezera Šasko. Žádné hady jsme neviděli, ale je pravda že náš domácí kolem pozemku a na okraje pozemku sypal nějaký prostředek proti zmijím.
Re: nepříjemní živočichové....
11. 09. 2007 08:36
Tak hada jsem za cely svuj pobyt nikde nepotkala, i kdyz jsem byla v mistech, kde se mohli eventuelne vyskytovat. A to jsem se na ne fakt tesila smiling smiley
Jen jsme narazili na par jesterek, ale to rozhodne nebyli neprijemni zivocichove smiling smiley

HERPETOFAUNA
Re: nepříjemní živočichové....
13. 04. 2008 13:05
Kam chodíš na ty stupidity? V celém Vhorvatsku žije 14 druhů hadů, včetně dvou druhů jedovatých a to vipera ammodytes meridionalis - zmije růžkatá a vipera berus - zmije obecná.Druhá jmenovaná ve dvou subspéciích v.b.b. a v.b. bonsiensis - červená forma.Spekuluje se o možném výskytu vipera ursinii - zmije stepní, ale její uštknutí je asi jako bodnutí od vosy - sám je chovám a "zobli " mne už 3x.TAK PROSÍMTĚ NEBLBNI LIDEM HLAVU A NEPLETˇ SE DO TOHO, ČEMU ROZUMÍŠ JAK PORODNÍ BÁBA TURBÍNĚ.
Re: nepříjemní živočichové....
14. 04. 2008 13:10
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Kam chodíš na ty stupidity? V celém Vhorvatsku
> žije 14 druhů hadů, včetně dvou druhů jedovatých a
> to vipera ammodytes meridionalis - zmije růžkatá a
> vipera berus - zmije obecná.Druhá jmenovaná ve
> dvou subspéciích v.b.b. a v.b. bonsiensis -
> červená forma.Spekuluje se o možném výskytu vipera
> ursinii - zmije stepní, ale její uštknutí je asi
> jako bodnutí od vosy - sám je chovám a "zobli "
> mne už 3x.TAK PROSÍMTĚ NEBLBNI LIDEM HLAVU A
> NEPLETˇ SE DO TOHO, ČEMU ROZUMÍŠ JAK PORODNÍ BÁBA
> TURBÍNĚ.


A toto je reakce na ci prispevek?
Herpetofauna
Re: nepříjemní živočichové....
14. 04. 2008 15:20
Reakce na příspěvek od Zdenny - uvádí kraviny.Jen jsem to poslal na forum a ne jemu.
xxx
Re: nepříjemní živočichové....
28. 06. 2008 19:27
Ahoj. Dnes jsem byl svědkem, jak jednoho z místních uštkl poskok (zmije růžkatá).Okamžitě do špitálu a prý to bude dobré, jen ho bude bolet asi dva dny noha.Událo se přímo v Podgorici.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 109
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.