Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Skadarsko jezero

Autor MildeSorte4 
Skadarsko jezero
04. 02. 2007 17:34
Hurá admin, tiež sa teším na fórum Crna Gora.

Ale k veci:
2004 a 2006 sme "obchádzali" Skadarské jazero, trasa Petrovac - Virpazar - Vladimir - Bar - Petrovac. Mimochodom, kto ste boli vo Virpazare v tej prvej reštaurácii za koľajami vpravo, iste spomína na Njeguški stek (bomba). A ešte - mestečko Vladimir mi pripomínalo to mestečko vo filme James Bond - Live and let die - "Žit a nechat zemřít" (titl. pieseň od Beatles (?)) - klid, prázdne námestíčko, pár ľudí v baroch, na kraji policajné auto - skoro latinoamerická atmosféra...

Neokúňajte sa, napíšte o Skadarskom jezere što to... thumbs up smiley
Re: Skadarsko jezero
02. 03. 2007 12:45
My jsme si dali KRAPA a PASTRUGU v restauraci se zahrádkou na náměstíčku u potoka který se vlévá do jezera





Upraveno 1krát. Naposledy upravil smejkali (22. 03. 2007 12:30).
Skadarsko jezero - ubytovani
30. 04. 2007 15:41
Poradite mi nekdo, jestli je v okoli Skadarskeho jezera nejaka moznost ubytovani? Myslim tim hlavne kempy popripade ubytovani v soukromi. Za odpovedi budu vdecna smiling smiley
Re: Skadarsko jezero
13. 09. 2007 10:23
Skadarsko jezero jsme meli take v planu behem letosni dovolene navstivit... Museli jsme se spolehnout pouze na verejnou dopravu, protoze auto nevlastnime. Zjistili jsme ale, ze se tam da dojet jen vlakem z Baru (Sutomore) a to jen do Virpazaru. (Vlak mel asi hodinu a pul zpozdeni, ale to je jen tak mimochodem). Dalsi mista jsou verejnou dopravou nepristupna.

Planovali jsme projizdku lodi po jezere do mist, kde bysme mohli pozorovat ptaky (birdwatching). Tuto sluzbu provozuji mistni obyvatele a rybari systemem smlouvani, neni zde zadna oficialni firma, ktera by to provozovala. Hned za mostem nas odchytil typek, co nabizel projizdku za 10 Euro na 1.5 hodiny, pak slevil na 7. Kdyz jsme mu rekli, ze se jeste porozhledneme jinde, tak nas patricnym zpusobem vyprovodil. Nakonec jsme spolu s dalsimi Cechy dohodli cestu na 2 hodiny za 10 Euro za osobu.

Chvili jsme jeli kolem lekninu a rakosi, videli jsme par kormoranu a nejakou tu volavku, pak jsme podjeli zeleznicni most a pluli stredem jezera kolem ruznych ostruvku, ktere byly sice pekne (Podobne ostrovum Kornati), ale o nejakem pozorovani ptaku se moc mluvit nedalo. Kdyz jsme chteli zajet zase k nejakym tem rakosim, tak nam ten pruvodce rekl, ze je malo vody a neda se tam jet lodi - Coz na zacatku urcite nemohl vedet. Tak jsme pokracovali stredem jezera az na jeho konec (pohybovali jsme se jen v takovem malem ruzku), pak jsme se otocili a vraceli stejnou cestou nazpet.

Krajina byla sice pekna, ale zazitky tak trochu rozpacite. Rozhodne doporucuji vlastni automobil, se kterym se da zajet i do odlehlejsich mist. Mistni pekne rejzuji, tak bud si namastit kapsy nebo poradne smlouvat. Mozna je i lepsi se dohodnout s nekym, kdo ma mensi, ale rychlejsi lod a s mensim ponorem, to pak je lepsi sance neco videt.
avatar Re: Skadarsko jezero
13. 09. 2007 17:31
Teď mě tak napadlo, že mám pro všechny návštěvníky Skadarského jezera tip - a upozorňuju, že nejsem jejich agent. Jen jsme se tam setkali s neuvěřitelně milými lidmi a připadali jsme si opravdu jako u přátel a ne v restauraci.

Je to Hotel Pelikan s restaurací - Zorka and Tosko Zec | Virpazar, Bar 81305, Montenegro [www.tripadvisor.com]
thumbs up smiley
Nezapomeňte se zmínit, že jste z Forum Chorvatsko a Crna Gora. Mají velikou radost, že o nich v Česku víme a čeká Vás prohlídka celého hotelu s výkladem historie, fotkami a návštěva staré černohorské kuchyně plné starožitností. A nezapomeňte se zapsat do obrovské návštěvní knihy - náš zápis je z 12. 6. 2007. A třeba si odvezete na památku jako my kytičku bylinek jako pozornost podniku.
A co je důležité, při obědě si můžete domluvit vyjížďku na jezero na tak dlouho jak chcete Vy a tam, kam chcete a určitě se dohodnete dohodnete se i na ceně.
Re: Skadarsko jezero
14. 09. 2007 20:55
My jsme byli letos u Skadarského jezera také a lodičkou (motorovou) s domorodcem jsme brázdili vody Skadaru asitak hodinu a vyšlo nás to 6 osob dohromady za 15E. Moc se nám tam líbilo.
Re: Skadarsko jezero
17. 09. 2007 11:36
Tak tohle tam asi potkate:
[smg.photobucket.com]

a nebo
[smg.photobucket.com]

a taky
[smg.photobucket.com]

Jen na pelikany se pry jezdi dost daleko (3 hod. lodi), pry je to hoooodne nudna cesta - cituji mistniho pruvodce, nam by se to jevilo asi jinak...
Re: Skadarsko jezero
18. 09. 2007 08:36
Rosmarine napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Teď mě tak napadlo, že mám pro všechny návštěvníky
> Skadarského jezera tip - a upozorňuju, že nejsem
> jejich agent. Jen jsme se tam setkali s
> neuvěřitelně milými lidmi a připadali jsme si
> opravdu jako u přátel a ne v restauraci.
>
> Je to Hotel Pelikan s restaurací - Zorka and Tosko
> Zec | Virpazar, Bar 81305, Montenegro
> [www.tripadvisor.com]
> 15274-Reviews-Hotel_Pelikan-Bar.html
> thumbs up smiley
> Nezapomeňte se zmínit, že jste z Forum Chorvatsko
> a Crna Gora. Mají velikou radost, že o nich v
> Česku víme a čeká Vás prohlídka celého hotelu s
> výkladem historie, fotkami a návštěva staré
> černohorské kuchyně plné starožitností. A
> nezapomeňte se zapsat do obrovské návštěvní knihy
> - náš zápis je z 12. 6. 2007. A třeba si odvezete
> na památku jako my kytičku bylinek jako pozornost
> podniku.
> A co je důležité, při obědě si můžete domluvit
> vyjížďku na jezero na tak dlouho jak chcete Vy a
> tam, kam chcete a určitě se dohodnete dohodnete se
> i na ceně.

Jo, to jsou ti, na ktere jsme natrefili jako prvni...
avatar Re: Skadarsko jezero
01. 07. 2008 21:15
Posunuji toto vlákno výše, fakt návštěva u Pelikana stojí za to! Krásnou dovolenou všem.
Re: Skadarsko jezero
14. 07. 2008 11:58
Skadarsko jezero je překvapivě krásné.

leg
Re: Skadarsko jezero
17. 07. 2008 13:32
stoji za to navstivit skadarske jezero? vaham... cena od cestovky je docela draha : 35 euro na osobu... auto nemame
Re: Skadarsko jezero
17. 07. 2008 22:47
Za 35 E na osobu nevím, jezero je nádherný ale tolik nás to nestálo 4členou rodinu projíždˇkou lodí po jezeře, autem z Reževiči až skoro někam k Albénii a obědem v restauraci ve Virprzáru dohromady
avatar Re: Skadarsko jezero
13. 07. 2009 13:01
Letos nám místní domorodec nabízel projížďku po jezeře za 50 Euro pro dvě osoby. Komunikoval jen v ruském jazyce. V ceně bylo i koupání, doba plavby 1,5 hod.
Mně se jezero líbilo, jen je na okrajích bylo špinavé (nepořádek - pet láhve, rozbité sklo.
Re: Skadarsko jezero
16. 07. 2009 15:18
za 50eur? tak to jste to přeplatili teda dost pro dvě osoby. my tam byli dva roky zpět, letos už jsme nejeli(vrátili jsme se z dovči 12.7.) a platili jsme 10eur na jednoho, 1,5hod na lodce a koupání. tak to jste se prohli....
Re: Skadarsko jezero
19. 07. 2009 13:16
Nám tento rok ponúkal za 50€ pre 5 ludí 1 hodinu v rýchločlne až po albánske hranice
Re: Skadarsko jezero
28. 07. 2009 11:11
taky jsme byli u pelikána. dali jsme si pstruha a kapra, potom jsme ještě dostali ovoce a bábovku! tak jsme si k tomu objednali kafíčko. vše úžasné, na památku jsme dostali oregáno a rozmarýn a pytlíček s nasušenýma bylinkama (čaj). jak je to s lodičkama nevím, s našima malýma rozlítanejma dětma bych si to neriskla. hezkou dovču všem!
avatar Re: Skadarsko jezero
28. 07. 2009 15:48
emčina: to je nádhera, že jsou pořád stejní. Totéž jsme dostali v roce 2007 a tam jsem poprvé jedla bílé a černé moruše. Bylinky jsem sice nevypila, ale voněly hrozně dlouho - byla to moc milá pozornost.
Ukázali Vám i historii hotelu a minimuzeum?
Re: Skadarsko jezero
17. 07. 2010 12:46
Ahoj, letošní postřeh z Virpazaru. Nocleh jsme měli dlouhodobě zajištěný u Pelikána (70 EUR pro 3 osoby a psa se snídaní). Nahaněči čekali hned u přejezdu a lákali na své služby. Ihned při nástupu jsme si dohodli vyjížďku na jezero (2 hodiny á 10 EUR osoba na hodinu) společně ještě s francouzským párem. Ti byli trochu překvapeni, když jsme naskákali na jezeře do vody. Výlet velmi pěkný, trochu foukalo a vlny nás mírně osvěžovaly. Jinak večeře vynikající (pstruh, úhoř, uzený kapr), ale na místní poměry trochu drahá (cca 12 EUR porce + nápoje + couvert). Dále jsme ráno pokračovali do Albánie - vřele doporučuji silničku směr Ostros po pobřeží jezera (i do Ulcinje a Baru- ušetříte za mýto v tunelu). Je to sice trochu delší, ale naprosto fascinující výhledy na jezero z výšky až 900 m to vyváží. Je to velmi úzká asfaltová cesta (na 1 auto), serpetniny, prudké stoupání a klesání, zvířata na silnici - kozy, osli, želvy..., provoz žádný. Doba jízdy cca 2 hodiny s několika fotozastávkami, potkali jsme 2 auta, výhybny jsou časté.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 181
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.