Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Nejčerstvější informace z MN

Autor jar2004 
Re: Nejčerstvější informace z MN
22. 05. 2012 09:19
Sv.Stefan už je tedy opraven,ale bohužel pro veřejnost bude nadále uzavřen :-(
Re: Nejčerstvější informace z MN
27. 05. 2012 13:37
Páni, dajte si do Googlu "Aman Resorts Sveti Stefan" a kliknite na prvý odkaz (mimo reklamy). Potom na "Suites" - "Rates". Takže Sveti Stefan si možno pozrieť už od 750,- EUR/noc... confused smiley

Či je ovšem možná aj "len prehliadka" ako pred rokmi za 7,- EUR, to neviem...
Re: Nejčerstvější informace z MN
03. 06. 2012 19:15
Zdravím všechny.
Za 19 dní se chystám s rodinou do Baošiči. Nikdy jsem v CH nebyla, vždy jsme dojeli jen do Chorvatska.Nejdále do Dubrovníku. Potřebuji poradit kudy se nejlépe do Baošiči dostat. Je lepší jet přes Maďarsko, nebo přes Vídeň? Když si zadám ve vyhledávači trasu tak mě to nutí jet Trajektem přes Trpanj.Je to nutné? Nelze projet po pobřeží? Nechci se moc plahočit po nějakých okreskách, chci plynulou jízdu. Nástup máme v sobotu 23.6 v poledních hodinách. Kdy se nejlépe vydat? Moje představa je taková že vyjedu z Český Třebový 22.6 ve 3 ráno, pojedu a cestou někde noc přespím a dojedu v pohodě odpočatá do Baošiči v sobotu.Potom potřebuju poradit kam je dobrý se vydat na nějaký výlety po okolí. Mám vézt raději hotovost a nebo bankovní kartu? Mám z té cesty trochu hlavu v "pejru"
Prosím uklidněte mě někdo že můj výběr lokality byl dobrý.
Re: Nejčerstvější informace z MN
03. 06. 2012 20:50
To dagg.marr:
Ahoj. Rozdělit si trasu na dvě půlky je rozumné řešení. Osobně jezdím Brno - Podgorica asi za 12 hodin, ale mám to naježděno a znám snad každý metr této trasy. Jestli trasu přes Rakousko nebo Maďarsko, jestli objet dálnici ve Slovinsku nebo ne od toho jsou jiná vlákna. Doporučuji to vzít přes Rakousko, pak objet dálnici ve Slovinsku (já neobjíždím bo mám roční známku), pak po klasické cestě přes Macelj, Záhřeb okolo Splitu na konec dálnice ve Vrgorci. Dále nedoporučuji jezdit po pobřeží. Předpokládám tam v sobotu ráno gužvu jako blázen. Doporučuji moji oblíbenou trasu přes Bosnu a to vjet do Bosny na hraničním přechodu Crveni Grm (za Vrgorcem asi 10 km prudce vlevo směr Medžugorje a Ljubuški). Dojedeš do Ljubušek a dáš se směr Čapljina, Stolac a Ljubinje a Trebinje. V Trebinje je několik možností. Buď doprava na Dubrovník (vyjedeš až za Dubrovníkem a na jadranské magistrále vlevo na hranice HR-MNE Debeli Brijeg a přes Herceg Novi do Baošići) nebo jet přes Trebinje směr Nikšić a za hraničním přechodem Ilino Brdo (Vilusi) to vzít doprava zpět na Risan. Tam je úplně nová cesta. Vyjedeš v Risanu a do Baošići to je kousek. Po cestě krásné výhledy možno navštívit i zajímavosti (vodopády Kravica v Bosně atp.) Jinak já vyrážím zpět do Černé Hory také 22.6. a také okolo 3. ráno, ale kousek jižněja a předpokládám, že odpoledne už budu tu na baráku.
Tož tak
srećan i siguran put
Z Podgorice zdraví
Mike
Re: Nejčerstvější informace z MN
03. 06. 2012 20:52
Ahoj zdravím --tak k dotazu.
Jezdíme každý rok do Budvy--letos už po 10 té.Cestu bych viděl klasicky na Dubrovník-když už to znáš a
pak dále směrem Tučepi je to klasicky směr letiště a dále po hlavní až na hranice.Potom vás to potáhne na Igalo a
Hercegnovi to jsou skoro spojená města a dál na Kotor.A teoreticky jste tam.Jedete do zálivu takže tam moc pláží není spíš
podél vody cesta a vy na kameni vedle moře.To bych spíš popojel tich 30 km do Tivatu a nebo Budva -Bečiči.
Výlety bych viděl Kotor,Njeguš pro pršut ten je nad Kotorem,Tivat,atd--záleží až kam daleko.Budva,Bečiči,Svety Štefan to je vše cca 40-50 km od vás.
Peníze vždy sebou aspon my tak jezdíme---karty na stánkách nefungujou :-))
Hlavně srobnější než velké papírovky všude vše je cca 1-2-3 eura kováky.
Na poslední větu odpovídat raději nebudu
Kdyžtak písněte ahoj
Re: Nejčerstvější informace z MN
03. 06. 2012 21:07
To dagg.marr: Jo ještě k tomu placení, hotovost v eurech samozřejmě sebou a kartu tu berou téměř všude. Ale musí být debetní. Kreditní mi nevzali. Zjistíš u své banky. Na přespání doporučuji poslední benzinku na dálnici (nepředpokládám, že by jsi chtěla hotel), jmenuje se Rašćane Gornje a je to trošku dál od dálnice, takže je tam klid. Ráno vyrazíš a máš před sebou asi 300 km.A výlety po Černé Hoře??? Přehršel. V blízkém okolí je Kotor, Njegoši (tam dělají pršut a sýr), Budva atd atd. Zkus pohledat v jiných vláknech.
Mike
Re: Nejčerstvější informace z MN
03. 06. 2012 22:55
No tak konečně někdo, kdo pojede do Baošiči. Jezdím tam mnoho let dokonce - když se podaří, tak dvakrát do roka. Myslím, že si v Baošiči užijete, není tam nuda. Co se trýká výletů, není se nutno obávat nudy a nicnedělání. Doporučil bych Kotor, třeba objezd autem Boky Kotorské / ne trajektem/ to je také zážitek. Potom bych doporučil návštěvu pláží Miriště a Žanjiče. Nádherný klid a pohoda. Jezdí se tam lodí - v Baošiči ti každý řekne kdy a jak se dostat na doporučená místa. Myslím, že v každé restauraci je i jízdní řád na tuto loď. estl ijedeš za 19 dní tak to je koncem června. V tuto dobu pohopda - klídek - tabáček - nikde žádný shon, nic moc lidí, Miriště a Žanjiče více než poloprázdné. No a co se týká cesty? Je to tu už mnohokrát posáno- ale jednoduše: Do Bratisslavy mimo dálnici před Bratislavou na dálnici/bezplatně/ projet Bratislavou, sjet na Rajku, potom přes Maďary Csorna - Barcs - směr Chorvatsko a Bosna - Virtovica, potom Banja Luka a vyjedeš u Neumu. Poté až po Jadransk=é magistrále přes Dubrovník až do Baošiči. V případě nutnosti upřesnění napiš podám bližší info.
Re: Nejčerstvější informace z MN
03. 06. 2012 22:57
A nemáš se čeho bát.
Další info na mailu rekel@centrum.cz



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jar2004 (04. 06. 2012 11:30).
Re: Nejčerstvější informace z MN
04. 06. 2012 11:09
Jen bych doplnil, ze tech poslednich 300 km je jinych 300km nez kterychkoliv predchozich. Loni, pri navratu jsem jel z Kotoru (resp. Prcanje) na konec dalnice 4 hodiny (ctvrt hodiny na nakup v krame, deset minut na zachod, pet minut na mandarinky u Neretvy). Bat se neni ceho, jen je to proste zdlouhavejsi.
Re: Nejčerstvější informace z MN
04. 06. 2012 17:29
Tak jako Mike, doporučuji cestu vnitrozemím BiH ( Stolac, Trebinje ) a do MNE použít přechod Klobuk. Ač se to podle mapy nezdá, je to velice rychlá a pohodlná cesta. Já mívám nocleh v Mostaru, ale příjezd z Chorvatské dálnice na Crveni Grm a Čapljinu je bez problémů.
Nahoře v sedle na přechodu Klobuk je obrovská celnice, která je dimenzovaná na průjezd tisíců kamionů. Já jsem tudy jel zatím jen 2x, ale vždy jsem byl na přechodu sám a jednou jsem si musel pro celníka přijít až do hlavní budovy. V obou směrech vždy klid, zběžná kontrola dokladů a srečan put. S Debeli Brijeg nesrovnatelné.
Pozor v Trebinje, některé směrovky nejsou psané latinkou ! A je to poslení místo v BiH pro tankování.
Dále mít připravenu zelenou kartu a malý techničák - pro Bosňáky a Černohorce jsou to stěžejní doklady.
Kousek za přechodem v MNE odbočka na Risan po LUXUSNÍ silnici. Už jenom tento úsek silnice stojí za to jet tudy.
Co vidět ?
Doplním pohoří Durmitor a minimálně se projít kolem Černého jezera, maximálně na Bobotov kuk ( to je ale na celý den ).
Klášter Ostrog.
Po Kotorském žebříku do Cetinje a pak na Jezerski vrch.
Nebo z Cetinje na Rijeku Crnojeviča, Virpazar, kolem Skadarsko jezera ( vykoupat v Muriči ), zpět z druhé strany Rumije, v restauraci Panorama si dát výborný oběd a pak přes Vladimir do Ulcinu.
A vsadím se, že příští rok budeš chtít jenom tam ( tedy do Ulcinu ).
Re: Nejčerstvější informace z MN
05. 06. 2012 07:10
K tomu useku Stolac - Trebinje jen poznamku - v jednom miste je ta silnice uzoucka tak, ze se dva osobaky jen tak tak vyhnou. Je opravdu kratky usek, takze z toho netreba mit strach. A dole v udoli pred Trebinje byt pripraven na to, ze za zatackou muzou byt kravy :-) Taky bacha v Trebinje. Siroka silnice na kraji mesta... a za stromem policajt s radarem. Ona tam je totiz ctyricitka. jinak ale tohle udoli stoji za navstevu. Je totiz zavrene. Reka ho totiz opousti spodem, vyvera v zalivu u Dubrovniku.
Re: Nejčerstvější informace z MN
05. 06. 2012 08:42
To Jozka: Jel jsem tam před 14 dny a žádný takový úsek jsem nezpozoroval. Nepleteš si to s úsekem Stolac - Bileća??? Tam tento úsek je.
Mike
Re: Nejčerstvější informace z MN
05. 06. 2012 10:07
Děkuju za odpovědi, potřebuji taky vědět kde všude budu platit nějaké úseky, jaké dálniční známky si pořídit. Kolikadenní a za kolik. Abych potom nebyla nemile překvapená nějakou pokutou. A vyhnu se taky tomu trajektu v Trpanji že?Nástup mám 23.6 a odjezd 30.6
Re: Nejčerstvější informace z MN
05. 06. 2012 11:43
Mike:

Ne, nepopletl, kdyz jsme tenkrat vyjeli ze Stolacu (jeli jsme z Pocitelje, kde jsme jedli do Dubrovniku, ale nechtelo se nam po magistrale), jeli jsme do kopce, cesta se uzila, nekde jsme se tam mijeli s nekym mistnim, a bylo to jen tak tak, museli jsme skoro zastavit, ale byl to fakt jen kousek, pak uz to zase bylo v pohode. Nekde jsme se tam potom na zacatku udoli i staveli na svacinu a na kochani se kopci. Na Bilecu jsem nikdy nejel.

Vim, ze jsem si tenkrat rikal, ze je znat, ze z jedny strany kopce vsude visely pres silnici chovatsky vlajky (v Bosne bylo pred volbama) a z druhy strany kopce pro zmenu srbsky. Bylo v zari 2008, treba uz to dali do kupy.
Re: Nejčerstvější informace z MN
05. 06. 2012 12:04
dagg.marr:

Zalezi na trase. Obecne se da rict, ze v Rakousku, Slovinsku, Slovensku a Madarsku se plati dalnicni znamka (Slovinsko a Madarsko ma relativne smysluplnou objizdnou trasu), na Chorvatskou dalnici je tady cely vlakno, v Bosne se plati jen dalnice do Sarajeva a mozna uz i na Banja Luku, tam vy nepojedete. Trajekt v Trpanji je ublb Google map, protoze ty kdovi proc ignoruji Bosnu a je to pro ne terra incognita. Silnice normalne pres Bosnu vede a je prujezdna. V Cerne Hore se plati uz jen tunel Sozina od Podgorice k mori, ale tam vy taky nepojedete (stejne je to par drobnych).

Ja osobne bych jel pres Rakousko (Wien, Graz) a Slovinsko, tam dalnici objel stejne, jestli vyjedete z Ceske Trebove ve tri, jste tam okolo desate, muzete si dat svacinku. Okolo pate, seste jste na konci dalnice v Chorvatsku. Muzete si najit nejake klidne misto, odpocinout si a pak vyrazit. V Baosici jste odsud odhadem tak za dalsi tri hodiny. A nebo si pobyt prodlouzit o den a jednu noc stravit celou nekde po ceste, treba v kempu Omisi, v apartmanu ve Slanu... kdekoliv vas napadne. Parkrat jsem to takhle v zari udelal a nebyl problem.

Samozrejme, zalezi na tom, jaky bude provoz, jak je na tom auto, jak je na tom ridic, jestli jedete s detmi... to vsechno si musite uz "dovarit" sami. Poridte si dalnicni rakouskou (ja ji kupoval vzdy na benzince pred nebo za carou) a v Chorvatsku platit kartou.

Ale podotykam, ze sto lidi, sto chuti, takze takhle od stolu to nema moc smysl, musite si to zazit. Takze zadny strachy a hura na cestu. Je dlouha, ale stoji za to!
Re: Nejčerstvější informace z MN
05. 06. 2012 15:18
To Randy, Jozka: Přes tu Bosnu to bude nejlepší. Tankovat se dá 2x v Ljubuškách, pak je OMV v Čapljině a pak jsou ještě dvě pumpy do Stolacu (Rebac benz). Ve Stolacu a Ljubinje nevím, V Trebinje je jedna (co znám) a pak hned za přechodem Klobuk (BiH) - Ilino Brdo (MNE) ve Vilusi je Eko. Takže s tankováním nevidím problém (přiznám se, že nevím, jak je to s plynem). Ta cesta od Stolacu na Trebinje je opravená. Jezdím tam průměrně 80 - 90 kromě úseků okolo Ljubinje a sjezdu do údolí před Trebinje (Kotezi). Za Stolacem v kopci je hranice Republiky Srbské. Označeno pouze srbskou vlajkou. Cedulí okolo cesty (pazi mine) si nevšímat, hlavně nezastavovat a neprocházet se. Jízdu po pobřeží, hlavně přechod Debeli brijeg nedoporučuji, je to katastrofa. Musel jsem tam jet v únoru, protože Bosna byla zasypána sněhem. Pár aut přede mnou a půl hodiny zdržení. Nedovedu si představit v sobotu v plné sezoně. Černohorci ty pasy probírají velmi důkladně a vše klápou do počítače.
Jel jsem i párkrát trasu přes Sarajevo a Banja Luku. Ale v prvním příspěvku je psáno, že nechce jet přes okresky. Je to tam sice pěkné, ale trasa Banja Luka, Jajce, Bugojno, Mostar nebo přes Zenicu a Sarajevo nedoporučuji. Byl jsem tam mimo sezónu a katastrofa. Opravdu to vidím na Mikulov,Vídeň,Graz,objezd slovinské dálnice,Záhřeb,Split,Vrgorac,Ljubuški,Čapljina,Stolac,Ljubinje,Trebinje,Vilusi,Risan, Baošići. Pokud to nebude vyhovovat, zpět se dá trasa změnit.
Srečan i siguran put
Mike
Re: Nejčerstvější informace z MN
06. 06. 2012 13:09
Mike ty jsi stejně blázen :-D


Vše v dobrém :-)
Re: Nejčerstvější informace z MN
06. 06. 2012 15:49
To certi.cz: Jáááá??? No možná jsem, ale zatím mi každý měsíc chodí výplata, tak dělám, co mi řeknou. Jinak tato trasa nám vyšla (jezdilo nás sem z Česka asi 15 a zkoušeli jsme všechno možné) jako nejrychlejší a nejpohodlnější. Je to opravdu prověřeno spoustou lidí, kteří jezdí do MNE 12x do roka, do hokny.
Tož tak
Srečan i siguran put
Mike
Re: Nejčerstvější informace z MN
06. 06. 2012 20:28
Ahoj.
Včera večer přijeli kolegové. Jeli přes Debeli Brijeg. Říkali, že to byla úplná katastrofa. Spousta holanďanů s obytnými vozy, kontroly přísné. Čekali tam přes hodinu. To není sezona.
Mike
Re: Nejčerstvější informace z MN
07. 06. 2012 06:42
Ja jel pres Debeli Brijeg 2x, pokazde v zari a ven (do MNE jsem prijel od severu) a byla to zalezitost max. 5 minut. Kdyz jsme prisli na radu a vyndaval jsem pasy z okna, chlap mavnul rukou a "hajde"... asi jsme meli kliku.
Re: Nejčerstvější informace z MN
07. 06. 2012 10:16
Ja jel pres Debeli Brijeg 10x tam i zpět a popravdě abych si nevymýšlel tak vždy směrem tam mimo
jednou většinou 10 minut.
Nazpátek je to horší jednou jsme stáli dokonce 2,5 hodky a většinou je problém na chorvatské straně.
Prohlídku vozu jsme nikdy neměli--naštěstí :-) ale viděl jsem jich x
Většinou ale chorvaty poněvadž pašujou cigára atd.
Jezdíme tamtudy tam pondělí ráno na hranicích a nazpátek čtvrtek poledne.
Re: Nejčerstvější informace z MN
07. 06. 2012 23:28
My tam párkrát stáli cca 15 - 20 min.,jednou jsem musel otevřít kufr a lednici v něm a to bylo vše.Vlastně jednou si vyžebral plechovku piva,jinak v pohodě. Jak ale píše Mike o těch Holandanech - já je tak rád vidím před hranicí,vždy zajíždím hned za ně!Téměř vždy je odstaví a nás nechají jet.

Karel
Re: Nejčerstvější informace z MN
09. 06. 2012 17:33
Ahoj všem,

když se tady řeší ta cesta. 27.6 plánuji také odjezd směr Černá Hora - konkrétně na pár dní do kempu v Žabljaku. Poslední měsíc pořád přemýšlím nad trasou, víceméně mi vzešly jen dvě možnosti: klasika přes Slovinsko, Chorvatsko a za Herceg-Novi uhnout na Nikšič a Žabljak, anebo druhá varianta přes Maďarsko, Srsbko a v Pljevlje uhnout na Žabak. Trochu mám z té druhé cesty strach, je to oprávněné? Nejde mi o to co je kratší, přes Chorvatsko jsem jel už X-krát, tak bych chtěl změnu.. Díky.
Re: Nejčerstvější informace z MN
09. 06. 2012 20:42
Zdar,

myslím, že se není čeho bát, vloni jsem jel podobnou trasu přes Srbsko do Dobré Vody, do Beogradu absolutně v pohodě, jen dálnice, pak to jde pomaleji, ale je co vidět, pod Čačakem v Ovčar Bani jsme spali za 10 Eu, pak Užice, Nova Varoš, Prijepolje, tam bys odbočil, my přímo dolů na Podgoricu.
Jsem rád, že jsme něco viděli, přes chorvatsko jel víc jak dvacetkrát a tato cesta stála za to, navíc vyjde levněji.
Tak se neboj!
Re: Nejčerstvější informace z MN
09. 06. 2012 21:06
No vidíš. A já lééééta jezdím úúúplně jinou trasu a jsem spokojený.
Re: Nejčerstvější informace z MN
11. 06. 2012 07:02
Zdena:

Mozne to samozrejme je ale je to ukrutne dlouhy. Je zkoppiruju, jak jsem to videl loni v zari:

12.9. rano v osm ze Szegedu, pres Horgos do Srbska, dale po dalnici na Belehrad, s vyjmkou jednoho mostu uz dostavena v plnem profilu, jeste se delaly dokoncovaci prace. Trochu zmatene znaceni rychlosti, omezeni na stovku, pak dlouho nic a pak vsichni jedou limitnich stodvacet a pak zase na stovku... mozna pozustatek z nedavneho obousmerneho provozu. Jinak nuda, nuda... Az po Novi Sad jen kukurice, sila, kukurice, sila... Pak na Novi Sad, GPSka nas chtela provest centrem, znaceni bylo proti, takze nakonec pres zelenicne-silnicni most s kyvadlovym provozem a semafory. Za nim uz klid, takze po silnici 21 pres Frusku Goru zpatky do roviny, Ruma (obchvat mesta a na nem semafor s vrazednym intervalem), Sabac a Valjevo. Za nim uz jste v horach, takze na petku vetsinou muzerte zapomenout, ale zase je na co koukat. V Kosjerici nas zastavil mlady policajt a poslal nas do kopce, silnice na Pozegu je zavrena. Vyrazil jsem tam a v serpentinach nad sebou jsem znechucene pozoroval nakladak, jenze nakonec jsem mel co delat, abych ho vubec dojel a kdyz se tak stalo skoro hned uhnul a udelal misto predjeti. Pri sjezdu jsem videl nejkratsi serpentiny na svete, vypadalo to spis jako stopa za lyzarem. Od Uzice se silnice zvetsuje, obcas ma stoupaci pruhy a jede se po ni dobre, jen clovek musi pocitat s tim, ze to je porad nahoru - dolu a kamiony si moc nezadaji s osobaky. V Prijepolje odbocka nahoru do kopce na Pljevlju, opet mensi silnice. Na prechodu Jabuka dostavame razitka do pasu, za deset ecek "ekologickou znamku" a pokracujeme dolu lesy, prirodou a... uhelnym dolem Plejvlja (a skladkou) kolem jedine cernohorske elektrarny (s sisatou chladici vezi). Nekde nad Djurdjevica Tara slavi laguna narozeniny, na dislpleji naskoci cislice 200000, za odmenu si smi prejet po moste nejvetsi kanon v Evrope a dojet do Zabljaku. Najeto asi 540 km.

Jet to na jeden zatah by se mi moc nechtelo, navic, kdybych vyrazil rano, tu nejzajimavejsi cast od Valjeva bych jel v noci. Ale cesta je to pekna, doporucuju, bat se neni ceho.
Re: Nejčerstvější informace z MN
11. 06. 2012 08:40
Děkuji moc za informaci.
Počítám s tím, že to pojedu dva dny - první den do Szegedu, tam by někde měl být kemp, co jsem koukal?
A druhý den ten zbytek do Žabljaku.
Jozka:
Původně jsem plánoval cestu přes Bělehrad, ale koukám, že vy jste to jeli přes Rumu a Šabac, asi to bude kratší, ale není to zase pomalejší? Je tam něco zajímavého k vidění?

Díky za info.
Zdéňa
Re: Nejčerstvější informace z MN
11. 06. 2012 12:54
V Szegedu je kemp tady. Je u reky, naproti je vecer nasvicene nabrezi a vvez, ve ktery zrajou pravy uheraky od Picka. Ten prapodivnej tvar na snimku je bazen s termalni vodou, kousicek od nej smerem k rece je vrt, kde tu vodu cerpaj (na sniku je videt jeho dlouhej stin). Bazen nam zcela zrusil predsevzeti navstivit termaly. Proste jsme jen prisli z mesta a placli sebou do bazenu. Z bazenu vyhani dozor v osm, ale nic vam nebrani prijit v devet znovu a potopit se tam (delali to i mistni). Kemp neni moc drahy, ale evidentne zazil lepsi casy )ted mluvim o socialkach a sprse). Taky pokud prijedet o pulnoci ze soboty na nedeli jako my, pripravte se na prave madarske disco z lodi kotvici na druhem brehu. Usnul jsem asi ve ctyri. Druha noc uz byla v pohode. Vyhodou je, ze mate Szeged po ruce.

Belehrad jsem vypustil, protoze stejne by jsme za nim meli dalnici opustit a bylo to o dost delsi, casove si to porovnat netroufam. Na tyhle trase byl problemovej Novi Sad. GPSka mne tahla do centra, ale tam byla jakasi uzavirka, takze jsme jeli pres nejakej silenej most, nejspis tenhle. Ridej to tam semafory a byla pred tim kolona. Pokud se tomu vyhnete, je pulhodina doma. Zbytek je v pohode, ale proste je to pomalejsi no... Koukat je na co, o tom zadna. Jizni Srbsko je nadherna zeme. Strasne se mi libila Uzice, lezi v nadhernem udoli, Zlatibor...no a samozrejme potom Cernohorska strana, obzvlast kanon Tary. Zpetne mne trochu mrzelo, ze jsem nemel vymenene dinary, protoze jsme jeli v zari a tam, kde se jelo vesnicema Vojvodiny (tzn. mezi Novi Sad a Valjevo), tam se daly u silnic videt stanky se zeleninou, ktere se jen smala.
Re: Nejčerstvější informace z MN
12. 06. 2012 11:27
Já bych do Žabljaku jel trasu Budapest, Mohács, Osijek, Doboj, Zenica, Sarajevo ( možný nocleh - pokud chcete kemp tak v Ilidži ),
Plužine, Šavnik a Žabljak. Je tu ovšem velké riziko v Sarajevu. To město má obrovskou moc chytit tě za koule, a je možné, že dál by jsi už jet nechtěl.
avatar Re: Nejčerstvější informace z MN
12. 06. 2012 12:33
jj je to fakt krásná trasa,ne pro rychlíky,ale pro ty co chtějí něco jiného poznat než jen moře.V oblasti Foča je spousta možností přespání a raftů.Jinak v Žabljaku je několik kempů a záleží je na výběru a ceně,která je tam velice příjemná,asi již kolem 10E/na den (2 osoby,karavan atd.) Jinak je možné jet ze Žabljaku i na Lovčen,přes nejhlubší kaňon v Evropě,řeka Tara a pak Morača.Kdo nespěchá a má času dosti,tak si to může takto naplánovat.Jedeme tuto koncem srpna a začátek září,pak směr Ulcinj a poznání ještě nepoznané země Albánie.Čerství důchodci mají času dosti. thumbs up smiley

MirekŠi
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 50
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.