Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Potvrdenie o prihlásení pobytu

Autor vrto 
Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 02. 2010 14:51
Rád by som poznal Vaše skúsenosti s vybavovaním tohto potvrdenia a jeho kontrolou zo strany černohorskej polície. Bol som v Čiernej Hore dvakrát a nik ho odo mňa počas pobytu nepožadoval.
avatar Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 02. 2010 19:50
Asi to nepožadují,práskají jen razítka do pasů,při cestě tam i zpět.Osobně jsme ani nedostali potvrzení v kempu.Oni totiž mají v tom dosti bordel a to doslova.Prostě si dělají co chtějí a platí se podle nálady a vůbec to neodpovídá zkutečnosti.Navíc se platí za všechno,zapíchnete slunečník do písku,hned tam je pro éčko,dáte karimatku na pláž,hned platit.Prostě tržní mechanizmus především.Ale,že je tam krásně,to musí každý kdo tam byl uznat.Myslím,že víc než Černohorci buzerují Chorvati.Toto potvrzení za deset let cestování na Jadran po nás nikdo nikdy nechtěl.

MirekŠi
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 02. 2010 20:16
Mohu potvrdit, že na hranicích nechtějí žádné potvrzení. Při druhé návštěvě Č.H.( první byla přes cestovku), jsem toto požadoval po ubytovateli,nakonec to donesl, stálo to nějaké peníze, ani nevím již kolik, při další návštěvě jsem již žádné potvrzení nepožadoval, takže jsem ušetřil a na hranicích se po tom nikdo nesháněl. Takže je to zbytečné. Trochu rozporuji tu karimatku, za tu jsem tedy na pláži neplatil.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 02. 2010 20:25
Ja som to tiež ani raz nevybavoval, len ma zaujíma, či sa niekto nestretol s tým, že by od neho niekto chcel. Raz ma tam aj kontrolovali (nemal som rozsvietené svetlá), ale toto nepýtali. Ten trhový mechanizmus skutočne funguje, začiatok sezóny - stačí zaplatiť lehátko, neskôr už len obe, môj pocit z roka na rok je taký, že sa snažia umiestniť čoraz viac lehátok a tabule 50% slobodan prostor zďaleka neplatia. Ale je tam skutočne pekne, preto tam chcem ísť aj tento rok.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
15. 02. 2010 13:08
Potvrzení má povinnost vystavovat a nechat potvrzovat ubytovatel. Přihlášení se potvrzuje na turistických kancelářích.Ten by si měl cenu za turistickou taxu promítnout do ceny za ubytování. Že se tak neděje je věcí černohorců. Na hranicích zatím problémy nejsou. Např v Bosně to funguje tak, že vám na hotelu bez ptaní vyplní onen bílý kartonek, který máte u sebe. Ale ani tam ho po mně nikdo nikdy nechtěl.
Fox
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
22. 02. 2010 16:25
To je pravda,byl jsem tam už 5x a nikdo nikdy po mě nic nechtěl.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
23. 02. 2010 08:01
Fox napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To je pravda,byl jsem tam už 5x a nikdo nikdy po
> mě nic nechtěl.

Muzu potvrdit ze se to stalo nasim hostum byli to ale Bosanci a chteli to po nich Chorvati na hranicich ale spis je to o buzeraci a momentalni nalade pohranicniku..../tim by chteli snizit stav neprihlasenych hostu..../ delaji to velmi zridka...
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
03. 05. 2010 07:45
Ahoj. Navazuji na můj příspěvek ze dne 15.2.2010. Včera jsem se vracel z Černé Hory a bylo po mně požadováno potvrzení (Prijava boravišta). Takže pozor na to. Já jsem to ukecal, ale pokud se to nepodaří, mohou vás vrátit zpět si to vyřídit. Pokud je např pátek odpoledne, musíte čekat do pondělí (ubytování v soukromí, kde přihlašuje majitel na turistické kanceláři) V hotelech by neměl být problém.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
06. 07. 2010 20:00
Dnes som sa vrátil z Čiernej hory,opäť odo mňa nik toto potvrdenie nepožadoval, dokonca sme prvýkrát nedostali výstupné pečiatky do pasov. Všetkým, ktorí sa tam len chystajú želám šťastnú cestu a príjemný pobyt.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
09. 07. 2010 15:37
V sobotu 3.7. jsme se vrátili z Černé Hory a žádné potvrzení nikdo nikde nechtěl .
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
13. 07. 2010 11:28
Včera jsem se vrátil z Č.H., nikdo po nás potvrzení nechtěl, ani jsme ho po domácím nevyžadovali, sám nám žádné nedal. Asi krátí daně.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 07. 2010 11:59
Při návratu to po nás nikdo na hranicích nechtěl, ale od majitele apartmánu jsme obdrželi takové bílé kartičky s vyznačením termínu pobytu a razítkem místní policie, kvůli tomu si od nás bral i pasy. Platili jsme za to 0,5 EUR/os/den, ale máme informaci, že chtěli i 1 EUR/os/den. Takže je v tom asi totální bordel jak se píše o pár příspěvků výše. V našem případě, se ale tomu zaplacení vyhnout nešlo. Co se týče poplatků na plážích tak opravdu platí to, že i když si přinesete vlastní deštník, tak zaplatíte 1 EUR ... trošku síla. Po tomto zážitku jsme už chodili jen na pláže, kam se chodili koupat místní, tam se neplatilo za nic.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 07. 2010 12:56
To Jardys: Zřejmě chodils na hotelovou pláž, já jsem chodil na Kamenovo nebo Drobný písek, tam poplatek za vlastní slunečník nechtěli.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 07. 2010 16:49
Ten poplatek vybírali na té Velké Pláži v Ulcinju, ta se ovšem dělí na dalších mnoho podpláží s honosnými názvy jako Cocabana Beach, Safari Beach atd, takže na které jsme zrovna ten den byli, to fakt nevím, ale asi šlo o soukromé pláže.
avatar Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
14. 07. 2010 18:17
Na Veliké Plaži se automaticky platilo a platí za svůj deštník a pd. Euro je jejich standard.Je to prakticky jedna pláž vedle druhé a platilo se všude /2009/.

MirekŠi
avatar Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
17. 07. 2010 23:33
Tak přidám pár postřehů
Potvrzení o ubytování jsme měli vložené v pasech při předávání na hranicích neřekli nic a potvrzení si nechali, možná omylem nevím. Pozor vždy chtějí zelenou kartu.

Co se týče Velke Plaže byli jsme na pláži označenou jako Miami. Za slunečník a dvě lehátka bylo za 5E. Než navázala další pláž, tak bylo pár metrů vyhrazeno a přišlo mi že úplně zadarmo, pro méně movité turisty, protože tam peníze nikdo nevybíral.

A připadlo mi, že to tak mají na všech plážích v MNE. Ty místa zdarma mají vždy nějakou vadu. Buď jsou kamínkové a nebo dál od moře.
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
04. 08. 2010 11:54
Teď jsme se vrátili a na přechodu do Srbska po nás nikdo nic nechtěl.Ale domací nám potvrzení vystavil,aby řádně odvedl daně yawning smiley)
Re: Potvrdenie o prihlásení pobytu
09. 08. 2010 14:02
Nam tiez dodmaci dal potvrdenia,na hraniciach ich nikto po nas nechcel.Velika Plaza je po kuskoch prenajata,takze samozrejme za upratovanie vyzaduje mierne sprepitne,aj ked si clovek donesie svoj slnecnik.Ale nie vzdy,vyberat som videl len 1x.Obycajne si vyberci nevsimal takto na volno turistov.Ich slnecnik a dve lehatka...5e na cely den.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 174
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.