Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Autem do Černé Hory

Autor lk 
avatar Re: Autem do Černé Hory
14. 02. 2011 16:22
Kluci tady to je,ať to nemusíte hledat.
[www.autocamp-ivando.com] Ze Žabljaku od prosince vede nová 6-ti metrová silnice až k moři do Boka Kotorska
[www.oliva.co.me]
[www.campingutjeha.com]
[www.tropicanabeach.co.me]

MirekŠi
Re: Autem do Černé Hory
17. 02. 2011 16:48
pkluz napsal
--------------------------
Letos jsme jeli poprvé do MN do Utjehy ( mezi Barem a Uljcinem) a cesta byla sice únavná, ale s vypětím všech sil jsme to s malými cca. 30min. přestávkami zvládli na jeden zátah. Cestou tam .........
..............................................................................................

Chtěl bych se zeptat, jestli jsi si nevšimnul, zda se v oblasti jižně od Bělehradu nenabízejí v okolí cesty pokoje či apartmány k tranzitnímu ubytování.
Na cestě do Ulcinje to je od nás něco přes polovinu km a letos by jsme to chtěli vyzkoušet.
Re: Autem do Černé Hory
22. 02. 2011 06:46
čau
Tak jestli je poblíž Bělehradu nějaké ubytování jsem si nevšimmul. Ale radši bych ti doporučil se podívat po ubytování někde jižněji od Bělehradu. Do Bělehradu se dostaneš úplně v pohodě a cesta celkem letí. Dále už to potom jede pomaleji. Nechci radit, ale raději bych se podíval po ubytování v okolí Čačaku nebo Užice. Jediné co si pamatuji byl motorest u Zlatarského jezera, ale to už je tak 3 hodiny od Bělehradu. Ale zkusím se ještě poptat kolegy co byl loni v létě na dovolence v Srbsku a přespával v Bělehradu a pak pokračoval dále na jih ke Kosovu a do následně do Makedonie. Pokud něco zjistím tak určitě napíšu.
Zdarsmileys with beer
Re: Autem do Černé Hory
24. 02. 2011 07:11
Ahoj všem.
Včera jsem opět dorazil do MNE. Vcelku mě překvapili na hranicích, když chtěli plnou moc pro řízení služebního auta. Naštěstí ji mám, ale za ty 3 roky se mi to stalo poprvé. Takže pozor, kdo nepojedete svým vlastním autem.
Mike
Re: Autem do Černé Hory
25. 02. 2011 17:07
To Mike:A přes který přechod jsi jel?A jak vypadají ceny potravin,zvedlo se to oproti loňskému roku?
Re: Autem do Černé Hory
25. 02. 2011 19:02
To Vinklar: Jel jsem přes přechod Deleuša (BiH) - Vračenovići (MNE). Ale ti celníci se pravidelně točí po přechodech, takže to je jedno. Potraviny zatím zhruba stejně, dosti podražilo kuřivo. Jinak vše při starém.
Zdraví Mike
Re: Autem do Černé Hory
01. 04. 2011 23:04
Sakra, jak bych chtěl jet zase do Č.H., moc se mě tam líbí.Sám o sobě bych tam jel, je to však daleko vzhledem k ostatním v rodině, kterým ta vzdálenost vadí.Bohužel nemám v životě nic nalajnované, takže ani nevím, kdy letos vyrazím směrem k moři.Jezdím již tak pátý nebo šestý rok bez předchozí rezervace..Ubytování vždy na místě bez problému a letos asi "jen" Chorvatsko za stejných podmínek.Jel jsem vždy nonstop s přestávkami, celkový čas cca 24 hodin, přesto to stojí za to - je tam opravdu nádherně - mám to tam rád.
lk
Re: Autem do Černé Hory
09. 05. 2011 00:20
Zdravím všechny příznivce ČH. Byli jsme tam v uplynulých dlouhých letech již 3x a vždy bez problémů a pokud to bude možné, chtěli bychom jet letos znovu (jenom ve 2). Ale uvažuji o tom, že bychom letos vyzkoušeli pobyt u moře v Albánii. Moje předběžné představy jsou následující: cesta samozřejmě vlastním autem (2 + 2 dny s přespáním v motelu); zajištěné ubytování v hotelu v Albánii; termín: polovina srpna, celková délka pobytu včetně cesty minimálně 14 dní. Na tuto cestu ovšem potřebujeme společníky s dalším autem, protože je to přeci jenom "kousek" cesty (i když v roce 2009 jsme jeli sami 2 do Ulcinju). Najde se někdo stejně "šílený" jako já?[/size][/size]
Re: Autem do Černé Hory
09. 05. 2011 15:15
To Ik: Pěkný den z Montenegra. Ničeho se neboj. V půlce srpna tu bude plno Čechů. Jenom dnes jsem viděl v Podgorici 4 česká auta (včetně mého). smiling smiley Čechů se tu pohybuje plno, doporučuji zaplatit asistenční služby (nebo jak se jmenuje to pojištění), sehnat si dopředu důležitá telefonní čísla (konzulát, ambasáda), vzít si sebou nějaká aditiva do paliva (v létě to tu stojí za prd), dobrou mapu (mám špičkovou od Kudrny), hodně peněz a hurá. Pokud je auto tvoje nebo ženy není problém, jinak viz můj příspěvek výše z 24.02.2011. Nevím, co máš za auto, ale opraven je tu spousty, jen si vybrat dobrou (není problém, kdyžtak zašlu kontakty). V Albánii jsem také byl, je tam moc pěkně a doporučuji. Lepší cesta do Albánie je přes Ulcinj než přes Podgoricu a Tuzi. Na místní dopravu doporučuji Taxi. Průměrná cena za km 0,35 Eur, v Albánii ještě méně.
Přeji pěknou cestu
Mike
lk
Re: Autem do Černé Hory
16. 05. 2011 17:14
To Mike: Díky za radu, informace a nabídku pomoci. Ale především se mi jedná o společníky na cestě, protože potom je i cesta zajímavější, zábavnější a bezpečnější (nemusí to platit, samozřejmě, vždy). My jsme se s manželkou v roce 2009 také až v Ulcinju seznámili s českou rodinou a proběhlo vše bez problémů (každý ovšem jel tam i zpět v jiný čas a svou vlastní cestou). A pokud jde o auto, tak bych snad o tom neměl ani psát, ale už je to tak: jeli jsme obě cesty (2006 v pěti, 2009 pouze 2) nissanem patrol GR wagon 3.0 a to bez nejmenších problémů - proto jsem také v přechozím příspěvku psal, že jsem šílený, protože to snad nikdo takovým autem na takovou cestu nejezdí. Ovšem je také pravdou, že se mi potvrdily zprávy známých a kamarádů, že tyto 3 l motory jsou skutečně špatné - při zpáteční cestě z Maďarska na dálnici u Hustopečí (byli jsme na dovolené u Balatonu) se propálil píst motoru a to bez předchozího varování ze strany motoru. Ale odtahová služba to zvládla.Takže letos uvidíme, jak bude vše pokračovat a jesti vůbec někam pojedeme.
P. S.: V Albánii jsme se také byli podívat a to v roce 2009.
Měj se!
Re: Autem do Černé Hory
31. 05. 2011 10:20
Tak jme v sobotu přijeli do MNE.Cesta z moravy přes Budapešť,Bělehrad,přespání za Čačakem v Ovčar Bani 10E.Dolů pak kaňonem řeky Morači,na vrcholcích sníh,neskutečný zážitek,není to ale cesta pro každého,hlavně ne pro ty,co preferují dálnice.Nejhorší je Bělehrad,úžasně rozdrbaný,samé objížďky a rozkopávky a ještě jsme chytili páteční špičku.
Dvakrát policie,nelíbí se jim denní svícení, ještě to sem nedorazilo.Asi pětkrát radar,ale vždy klika,pokaždé někoho měli,jinak udržet ty padesátky je náročné.
Překvapili na hranicích,jak Srb,ten dokonce žertoval,černohorec celník-otvori bagážnik,aha,vy turisti-dobro,dobro,ništa,pasový dokonce šťastnou cestu popřál.
Jsme v Dobré Vodě-Veliki Pijesak, voda příjezd 23, po dvou dnech dosti vítr,až 1,5m vlny,ochladila voda,ale dnes již lépe.
Včera byli Ulcinj,půl dne po městě,odpol .Velika Plaža, pár turistů,písek žhavý,jen vítr stále sílil,chvílemi to bylo jak písečná bouře.
Ceny stejné jako vloni,samozřejmě otevřeno jen něco, začínají 1.6.,tudíž je poměrně klid.
Apartmány máme 2.řada od moře, asi 40m, jen výhled omezen,staví se zde vše těsně k sobě,přes českou agenturu,apart.6E,studio 4E,
v případě zájmu SZ.
Bude-li někdo mít nějaký dotaz, není problém.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil digisis (31. 05. 2011 10:23).
Re: Autem do Černé Hory
04. 06. 2011 18:19
To Digisis.Díky za info.A jaká je cena benzínu v MNE?
Re: Autem do Černé Hory
06. 06. 2011 21:15
Benzin bohužel nesleduji, nafťák, tudíž nafta v MNE 1.25 E, lepší je koupit v BIH v Neumu nad městem 1.15 E, benzin bude v přiměřeném poměru.
Re: Autem do Černé Hory
12. 06. 2011 23:17
To Digisis: To ubytování v Ovčar Banji jsi měl předem domluvené? Prosím info kde, doba příjezdu atd. Díky.
Re: Autem do Černé Hory
13. 06. 2011 16:45
To Ivan143:

Domlouval jsem předem, bez problémů emailem.Plánovaný příjezd byl okolo 18 hod, ale z důvodů páteční odpol. špičky v Bělehradě a různých uzavírek tamtéž, přijeli až po 19 hod.Příště bych zvolil západní okruh kol Bělehradu.
Nechci dělat nepovolenou reklamu, pokud máš opravdový zájem, pošli SZ, dám kontakt, popř. i fotky ubytování a další info.
Re: Autem do Černé Hory
13. 06. 2011 22:16
To Digisis:

Máš SZ.
Re: Autem do Černé Hory
14. 06. 2011 18:52
Ahoj všem.
Dobrá zpráva pro ty co jedou do Černé Hory od Bělehradu. V Podgorici onehdá otevřeli další část průtahu. Takže od Zagoriče se dá projet po novém mostu, kolem Voli až na kruháč, kde je odbočka na Tuzi a do Albánie. Tam je potřeba dát se vpravo a na druhé světelné vlevo a jste na hlavní výpadovce na Petrovac. Hodně ušetřených nervů. Kdo si pamatuje průjezdy podgoricí, určitě mi dá za pravdu.
Pěkný den a šťastnou cestu všem
Mike
Re: Autem do Černé Hory
24. 07. 2011 18:13
Tak přátelé,ted jsem se vrátil s 10 dení dovolené v Ulcinju. Kdo by chtěl nějaké poznatky,rád vyhovím. Byl jsem tam po čtvrté,ale letos totalní zácpy na silnicích. Přeject Velkou pláž do města,kolikrát i na dvě hodiny.
Re: Autem do Černé Hory
31. 07. 2011 23:04
To 72LUBOS: Zdravím tě, letos se chystáme na konci prázdnin do ČH a zajímalo by nás, jak je to moc možné zvládnout cestu an jeden zátah, když se třeba budou dva řidiči střídat. Je dobrá volba jet celou cestu po dálnici-Tábor, Vídeň, Záhřeb? Můžeme si sebou nabalit jídla kolik chceme?.. maso, těstoviny, paštiky, aopd?smiling smiley díkysmiling smiley
Re: Autem do Černé Hory
01. 08. 2011 08:43
Dva ridici muzou zvladnut, zalezi ovsem na to jaci jsou ridici a jake je auto. Uvedena trasa je asi nejrychlejsi. Na hranicich mne loni nikdo nesacoval, ale je pravda, ze jsem jel pres Scepan Polje, to je hodne zastrceny prechod. Pres Debeli Brijeg jsem jel zpet a normalni prohlidka pasu a davaj... snad ani razitko jsem nedostal.

Blizsi info tady.

Ale jak uz bylo napsano, trochu mi unika smysl vozeni potravin do Cerne Hory. Stoji stejne jako u nas a kvalita (minimalne ve velkych obchodech) horsi neni.
Re: Autem do Černé Hory
01. 08. 2011 18:55
Já to jezdím zpátky sám a z Budvy do Plzně i s přestávkami cca. 19 hod.Jinak není problém na konci prázdnin cestou tam zastavit v Neumu a přespat tam 1 noc tam seženete privát vždycky a zbytek dojet.Z Neumu je to asi 3-4hodiny na hranice MNE.Jinak souhlas s Jožkou opravdu tahat z Čech jídlo do MNE je blbost jídlo je tam v obchodech levnější a všude je spousta krámků a v Budvě jsou i Megamarkety to je něco jako Lidl.
Re: Autem do Černé Hory
01. 08. 2011 21:57
Dobrý večer. S tím jídlem mužete kolik chcete ale myslím maso ne nebo jen kilo. Ceny už tam nejsou levnější než u nás ale tak na naší urovni. Krom masných a mléčných vyrobku. Třeba špagety stojí cca 20 kč,párky kolem 95 limonády cola 1,1 eur pepsi 0,85 fanta 1,1. Zelenina je tam levná,obzvláště u trhovcu a prodejcu kolem silnic. Meloun stál 0,2 eura za kilo rajčata 0,4 atd.

Já jel také s dvěma řidiči ale převážně sám. Cestu kterou jste zminoval,jsem jel také,jen musíte trefit přechod u města Nikšič.Je to uzká cesta samá klička radím radši přes den. Je to klikaté a ve strázu. Občas se tam nevejdou dvě proti sobě jedoucí auta a tam vám nikdo neuhne. Jinak jsou tam neskutečné zácky kolem Budvy a za Ulcinjem u Velké pláže. Snad vám to trochu pomohlo.
Re: Autem do Černé Hory
02. 08. 2011 21:04
Do Černé Hory také řídím sám, na jeden zátah. Dodržuji však následující: vyjedu ráno nebo v časných dopoledních hodinách odpočatý a vyspaný, střídám rytmus jízdy, tzn. jedu část dálnici, část normální cesta a tak to opakuji. V praxi to znamená: Zlín - Nové Město n/ Váhom - silnice, pak dálnice do Bratislavy, pak normální cestou po 86-tce přes Maďarsko, z Čakovce do Karlovacu po dálnici, z Karlovacu přes Plitvice po "Staré" - zde večeře , Gornja Ploča - Šestanovac dálnice, sjezd dolů k moři ( zastávka s výhledem na moře), Baška Voda - sjedu až k moři, odpočinek na lavičkách u moře ( kolem půlnoci tak 1/2 hodiny), přesun po magistrále někam za Gradac - odpočinek cca 2 hodiny, až se rozední, pokračuji dále, krátká zastávka před mostem na odpočivadle v Dubrovníku, pak ještě lehká snídaně z vlastních zásob před hranicemi s Černou Horou a pak to již dojíždím až do Sv. Štefanu s naloděním na trajekt přes Boku Kotorskou. Vzdálenost 1250 km, celková doba 24 - 25 hodin.
Možná se to někomu bude zdát pomalé, ale toto je můj recept, jak dojet relativně bezpečně takovou vzdálenost bez vystřídání za volantem. Jel jsem to již 4x a nikdy se mě nestalo, že bych se po ubytování na místě svalil na lůžko a zbytek dne prospal. A navíc nechci dopadnout, jak nedávno rodina ze středních Čech na dálnici u Šibeníku.Samozřejmě kratších zastávek je dle potřeby více, než uvádím.
Zpáteční cestu volím obdobně, ale loni jsem raději ještě zabukoval na pár dní u Omiše, přece jenom zpáteční cesta bývá většinou únavnější a roky mě neubývají...
Re: Autem do Černé Hory
04. 08. 2011 16:32
Určitě je třeba při dlouhodobé jízdě dodržovat přestávky a je úplně jedno jestli cesta trvá 24 hod nebo 20.Hlavní je dovést rodinu v pořádku do cíle v pořádku.Ale já jsem cestou zpět vždy odpočatější, asi jsem nabitý energií z krásného Jadranu.
Re: Autem do Černé Hory
17. 08. 2011 11:40
ahoj lidicky.vyjiždíme 25.8 2011do černé hory.jedem přes bosnu.nejedete nahodou taky někdo?jsms z ostravy.kdyby někdo chtěl jet s námi byli bychom rádi.známe cestu jedem tam už po 3.meil mám bohac.a@seznam.cz čauki
Re: Autem do Černé Hory
26. 09. 2011 14:22
Tak jsme se před týdnem vrátili z Černé hory a musím říct,že jsme opět byli spokojeni.Cesta tam začala 9.9. v pátek ráno ve 3 hod.Přes Železnou Rudu,Pasau,Linz Graz dále po Slovinské dálnici kde jsme byli v 9 hod.Tady jsme dotankovali a po krátké pauze jsme pokračovali smerem k moři.Další pauzu spolu s tankováním jsme měli u Splitu.Po výjezdu u Vrgorace jsme pokračovali směr Dubrovník a v 17:30 jsme dorazili do Neumu.Tady jsme se ubytovali na 1 noc a dali si dobrou večeři z domova jsme ujeli 1150 km. Překvapilo nás,že oproti lońsku zde bylo mnohem více turistů.Na té jejich kolonádě oklo hotelu Sunce jsme slyšeli jak češtinu tak i němčinu.Ale jinak se tam nic nezměnilo ta ruina bývalého hotelu,která dostala zásah během války tam straší dál,akorát přes fasádu dali bilboard. Ráno v sobotu 10.9.jsme vyjeli odpočatí v 9 :15 hod směr Monte negro projeli jsme kolem přístavu v Dubrovníku,kde opět kotvily obří lodě a za chvíly jsme byli na hranicích Chorvatsko/Černá Hora.Tady se o mě pokoušeli mrákoty,protože bylo otevřený poze jedno okénko a před námi asi 3 busy a tak 15 aut.Naštěstí si nějáký Rakušák,co stál předemnou pohybu v jedný budce a předjel celou kolonu a zajel tam.Když ho odbavili tak jsme to také zkusili a za minutku jsme nyli odbavený.To už za námi stáli zbylá auta.Pak už zbývalo jen přejed Kotor a v 12:30 jsme stáli u našeho domácího před domem.Co mě překvapilo byla invaze Staropramenu do Černé Hory.Všude Slunečníky ve většině restaurací ho mají v nabídce,v obchodech plechovky ,tak jsem jednou neodolal a plechovku ochutnal a musím říct,že originál je určitě lepší.Zřejmě Staropramen koupil pivovar Nikšič a teď se tlačí na Balkán.Potom mě překvapilo velké množství Poláků.Polštinu bylo na kolonádě v Budvě slyšet opravdu dost.Před časem měl někdo dotaz na to betonové monstrum před Bečiči.Podle mého domácího,když jsem se na to ptal,tak investorovy došly peníze.A i ten apartmánový dům Plaza,který je u tržnice je skoro prázdný a je tudíž prodělečný.Zřejmě bohatí Rusové si našli jinou destinaci.Ale i tak v Budvě zakopnete na Rusa ne každém kroku.To už mají v Budvě i své radio.Byli jsme se vykoupat na Sv.Štefanu,zde je to taky pěkně drahé za komplet 2 lehátka a Slunečník chtějí 50E.Byl jsem se podívat na pláž Miločer a tam jsou ještě lepší, tam chtěli 75E za komplet.Taky tam neměli ani nohu.Také jsme byli i na Kamenovu tam opět přibylo lehátek a slunečníků na úkor volného místa.Ale za 3 lehátka a 2 slunečníky chtěli7 E a to jde.Ale hlavně jsme byli nejčastěji na pláži Ploče a jak se tady již někdo zminoval, je to opravdu super.Malá byla pořád v bazénu jsou tam dokonce 3,čisté moře idealní pro šnorchlování.Kolem vás prochází obsluha baru a kafíčko nebo pivko donesou až na lehátko opravdu paráda.Takže týden utekl jak voda a 17.9.jsme v 9:15 hod vyrazili k domovu.Cestou jsme se stavěli v Neumu na oběd,kde mají super pizzu a až na incident na benzince v Neumu.který jsem popsal ve vlákně doprava,jsme cestu zvládli bez větších problémů.Do Plzně jsme dorazili v neděli 17.9.ve 2:40 hod.A můžem šetřit na příští léto.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil vinklar (27. 09. 2011 14:29).
avatar Re: Autem do Černé Hory
26. 09. 2011 15:12
vinklar myslíš tuto ruinu?
[www.q3.cz]
Byli jsme tam v 1996, takže se asi nic nezměnilo.
Re: Autem do Černé Hory
26. 09. 2011 20:34
To Vinklar:

Škoda, že jsi nebyl na pláži Drobný písek, je to jen kousek za Štefanem, je tam klid a pohoda. Divím se, že jsi za takovou cenu byl na pláži u ostrůvku Sv. Štefan. Samotný ostrůvek je již zřejmě otevřený, opravovali to tam od r. 2007. Loni to ještě neměli opravené, takže na pláži nic nevybírali. A pláž v Miločeru - loni hrůza, když jsme tam loni šli od Sv. Štefanu přes to návrší, byl cítit smrad a na hladině plavaly papíry.
Zase osobně neznám pláž Ploče, je to asi, když před Budvou zahneš doprava k pláži JAZ, ale pokračuješ dále do kopce. Jednou jsem (2007) tam zajel jen tak, ale končil asfalt a silnice byla prašná a rozbitá, takže asi po kilometru jsem se vrátil. Z křoví navíc vybíhala zvěř, připadal jsem si jak v království divočiny.
A jak vypadaly ceny? Jídlo a ubytování. Bylo již po sezóně, takže asi již mírné.
Re: Autem do Černé Hory
27. 09. 2011 11:01
Jidlo v normalu. U more v Utjeze od 5€ za cevapi po 9€ za steak 20-30€ za kilo ryby), Niksicko za 0,90€ v krame, 1,50-2€ v restauraci. V horach o neco levneji, motorest dobra voda za Kolasinem 2xcevapi+2xcola+zeleninovy salat za 12€. Snidane v v Trse 2xvejce se slaninou+2xcaj+priganice asi 13€.. Ubytovani jsme platili v Prcanji u "Staryho namornika" 25€ za pokoj, sest dni v kempu Utjeha bylo asi za 60€.

Jinak musim rict, ze mne zklamal kemp Crvena glavica, nevim proc, ale vsugeroval jsem si, ze je to u more. Ano, je to sice dveste metru od more, ale taky sto metru nad nim... Pomijim to, ze evidentne zazil lepsi casy.
Re: Autem do Černé Hory
27. 09. 2011 13:30
To Karel.M Na Sv.Stefanu jsme si lehátka nebrali,Leželi jsme vedle placeného úseku, směrem k hradbám Sv.Štefanu to bylo zadarmo.50 E bych jim za blbý lehátka nedal :-)).Podle mne je ostrůvek již otevřený,protože co jsem koukal,tak u cesty na ostrůvek stála ochranka a kdo se jim prokázal dokladem,tak toho doprovodila do areálu. Na Drobný písek jsme se chystali,ale pořád jsme to odsouvali až na to nevyšel čas.Škoda, tak snad příští rok,jestli na to vůbec budu mít ,při těch hrůzách co na nás valí, nejlepší ministr všech dob, nebo co to vyhrál ten Kradlousek.Pláž Ploče je přesně tím směrem, za pláží Jaz takových 5 km.Cesta je asfaltová ,ale tak na 1 auto.Já pokaždý chytil v protisměru bus,který spojuje tuto pláž s Budvou.Jízda stojí 2 E.Ceny důkladně zdokumentoval Jožka.Nám vyšel apartmán na týden pro 3 osoby na 196 E.
Alesim:Jo to je ta ruina,akorát jak jsem již psal tam přes to dali bilboard.Až budu mít čas,tak sem hodim nějáké fotky,myslím,že jsme si to fotili.
A co Jar2004 už ses vrátil z Baošiči?
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 52
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.