Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Turistická mapa Paklenice

Autor skoupyr 
Turistická mapa Paklenice
28. 04. 2008 10:35
Předně jako nově registrovaný člen zdravím toto fórum.Měl bych jeden dotaz.Sháním nějakou oficiální turistickou mapu národního parku Paklenica.Myslím tím klasickou papírovou,která by se dala samozřejmě koupit.Letos se tam chystám a rád bych věděl,do čeho jdu a nějak si to dopředu naplánoval.Co jsem tak hledal na netu,moc(spíš nic) jsem toho nenašel.Budu moc rád za každou informaci.Chtěl bych se podívat na skalní labyrint Bojinac(rád fotím zajímavé přírodní zvláštnosti),ale i jinam a nerad bych tam bloudil :-).Díky předem za nějaký dobrý typ.
R.S.
avatar Re: Turistická mapa Paklenice
06. 05. 2008 23:00
Při vchodu u parku prodávají průvodce i mapy. Alespoň to tak bylo před několika lety. Zde je foto reprodukce větší části parku.

Michal
Re: Turistická mapa Paklenice
07. 05. 2008 11:29
To Skoupyr : my byli vloni začátkem července v Paklenici při cestě do Rogoznice. byli jsme v parku první, a dobře jsme udělali, protože pak bylo vedro. Vyrazili jsme na Veliku Paklenicu v 7.00 a vrátili se k autu ( u recepce parku ) cca ve 13 h. Ti turisti, co šli v sandálkách a vpoledne nahoru, tak se vraceli všichni po pár set metrech zpět, byli nevhodně obuti a šli pozdě. Tam není moc kde zabloudit, jde se stále za nosem rovně,( pár odboček tam je, chodí tam horolezci a nosiči, co vedou kobyly s nákladem) nejdříve se šplhá po kamenech do kopce, ale pak je celkem dlouhá rovinka, když se vyleze ze skal, kde lezou horolezci, bez dalekohledu jak tečky. Dalekohled doporučuji. Došli jsme kolem několika " kuk " k DOM PAKLENICA, je tam jakoby malá hospůdka, ale měli ještě zavřeno. Pak jsme šli zpět, jelikož jsme jeli na " blint" a neměli zajišť. ubytko. také jsme fotografičtí maniaci máme z Paklenice dohromady asi 500 fotek a film. Neopomeň nádherné jezírko asi průměr 6m mezi skalami až jak je ta rovina. Málem jsme to přehlídli.spinning smiley sticking its tongue outTak pěknou dovču.hot smiley
Re: Turistická mapa Paklenice
05. 06. 2008 10:09
Dandule díky moc za fajn informace.Já jsem ranní ptáče,už proto,že nejraději fotím brzy ráno :-),to jezírko bych rád viděl,ale myslel jsem,že je někde trochu jinde,někde cestou na Bojin kuk,tedy pokud je to toto: ( [starigrad-paklenica.com] ) Jinak tu mapu jsem sehnal v jednom speciálním obchůdku v Praze,který mi doporučil jeden člověk tady na webu( [www.kiwick.cz] )Už se tam těším a salám si vezmu i kdyby čert na koze jezdil :-D .Tak ještě jednou díky ;-)
Re: Turistická mapa Paklenice
05. 06. 2008 12:54
To Skoupyr : Tohle jezírko to není, u toho našeho je i malinký vodopádek a okolo jsou všude stromy, takže moc není vidět od cesty, já ho přehlídla, protože jsem koukala furt na zem, potkali jsme tam ty červené zmije, jen dvě zaplaťpánbůh. Byli jsme začátkem července.Fotky jezírka mám na PC doma, ale asi to neumím dát ani sem ani na galerii,ještě jsem to nezkoušela.Tak já jedu už za 29 hodin do Chorvatska-Pula Verudela. Moc se těším, ale bojím se počasí, nic moc prognozy.
Re: Turistická mapa Paklenice
05. 06. 2008 14:34
Já tam byla před 4 lety. Šli jsme okruh asi 25km, celý den s úplně šíleným převýšením. Ale bylo to moc fajn. Akorád si fakt vzít pevné boty, pamatuji si, jak jsme šli třeba po cestičce úzké půl metru a dolů sráz 20m. Sem, tam nějaký ten řetěz a žebřík...Pak se tam jde asi 5km vyschlým korytem řeky, furt po kamenách. Taky je fajn, že je tam pitná voda z potůčků, ale jen 3 na prvních 10km a pak už nic. Kdyby si chtěl fotky, mám docela obsáhlou foto-dokumentaci celého kaňonu.
Re: Turistická mapa Paklenice
11. 06. 2008 13:21
Janka86: díky za nabídku,nějaké fotky by se určitě šikly,něco jsem samozřejmě už na webu pohledal,ale asi je dobré se co nejvíce seznámit s cizím prostředím dopředu,tedy alespoň já to tak dělám a nejen kvůli focení(můj mail je radomir.skoupy@ceskatelevize.cz).Pevný boty samozřejmě beru s sebou,loni jsem prochodil spoustu killometrů v horách nad Gradacem(nějaké foto např. tady: [www.photoserver.eu] ) tam jsem si to vyzkoušel a i s těmi hady :-).Tak ještě jednou díky za informace.Ahoj R.
Re: Turistická mapa Paklenice
12. 06. 2008 22:29
Ok! Fotky musím naskenovat, ale něco pošlu...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 163
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.