Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Katamaran v Chorvatsku

Autor Pavel C 
Katamaran v Chorvatsku
05. 01. 2011 16:15
Zdravím všechny příznivce vodních sportů,

rozhodl jsem se koupit malý katamaran (nafukovací plováky), délka 4,5 m, plachty 12 m2. U nás žádné povolení nepotřebuji. Ale jak jsem zjistil, tak v Chorvatsku je to problém. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti. Tu jejich vinětu bych asi koupil, ale nemám kapitánský průkaz ani vůdce malého plavidla. Zatím jsem to nikdy nepotřeboval, i když léta surfuji a s jachtou po moři jsem také jel. Z informací, které jsem zatím našel, to vypadá, že tam vůbec na vodu nemůžu.
Uvítám jakékoli informace a zkušenosti.

Pavel
Re: Katamaran v Chorvatsku
07. 01. 2011 08:11
Hoj Pavle C

Tak jak jsi nastínil, v HR potřebuješ k provozování uvedeného katamaranu HR vinětu. Podmínkou pro nákup viněty na kapitanátu nebo jeho pobočce je předložení dokladu o způsobilosti vedení plavidla dané kategorie - vůdce malého plavidla a vůdce rekračního plavidla - viz. stránky SPS - vše se tam dozvíš. Dále potřebuješ v HR doklad o tom, že jsi majitelem plavidla - kupní smlouvu nebo registraci na SPS nebo jiný adekvátní doklad. Osobně preferuji evidenci u Československého Loydu. Dále musíš mít na plavidle povinou výbavu a dodržovat při plavbě podmínky dané HR ministerstvem moře. Zdá se to trochu koplikované, ale když prostuduješ různá témata a příspěvky na tomto fóru, celou věc pochopíš, dozvíš se mnoho užitečných informací a pak se můžeš rozhodnout, jak budeš postupovat. Malá brodica - malé starosti, velká brodica - velké starosti. Také najdeš užitečné informace na webech prodejců lodí a člunů. Nevzdávej to a pokud můžeš, šoupni sem foto té své "Santa Marie". Jo, a udělat zkoušky vůdce malého plavidla a rekreačního plavidla není až tak složitý a náročný. Chce to jen trochu času a chuť se něco nového naučit. No nechci tě tady ale poučovat a přeji mnoho zdrau při řešení daného problému. Zdar.

old stenly
Re: Katamaran v Chorvatsku
30. 01. 2011 01:09
muze me nekdo napsat alespon strucne od kdy musi bejt v chorvatsku vineta + ridicak ? , pokud si sebou vezmu malej nafukovaci cat. "hracku" bez motoru delka 3m a plachty cca 5m2 ,uz se tedy vidim jak s tou taskou kde bude slozeny pujdu na kapitanat nechat si tu jejich vinetu nalepit primo na plovak...
dekuji
Re: Katamaran v Chorvatsku
30. 01. 2011 09:51
pago:

Vineta: 3 metry a vic delky nebo motor silnejsi nez tusim 6HP
Prukaz VMP s MPZ: Cokoliv, co pluje na motor (byt elektricky)

V tve kuzi bych se na vinetu vybodl.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 177
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.