Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Týden plachtění

Autor nalodi 
Týden plachtění
26. 06. 2010 15:00
Ahoj, máme první týden v srpnu tři(možná i víc) volná místa na jachtění v Chorvatsku. Loď Bavaria 36. Jsme parta z Brna, ale bydliště není rozhodující. Celkové náklady na týden bývají kolem 9000, - Kč. V ceně je půjčení lodě, jídlo, kotvení, benzín a poplatky na dálnici. Doprava vlastními auty. Kapitán je zdarmasmiling smiley. Vyplouváme ze Zadaru a plujeme kam to fouká.
Re: Týden plachtění
26. 06. 2010 15:04
No já letos zatím nemám žádnou plavbu zajištěnou, tak jsem potenciální zájemce. Kolik ale počítáte, že tam bude celkem lidí a jaká je skladba osazenstva (pohlaví a věk) ?
Re: Týden plachtění
26. 06. 2010 16:16
manželský pár něco přes třicet, ale ti nejsou jistí a pak tři postarší pánové cca 40-50. Na lodi jsem už měl i malé děti od 4let. Bav 36 je osmimístná.
Re: Týden plachtění
26. 06. 2010 16:56
tak pánové jsou v pořádku, to je moje věková skupina. Co se počtu lidí týká, tak na 36" lodi je 8 lidí strašně moc. Nás bylo vloni 8 + 1 dítě na 46" lodi a nebylo tam k hnutí. Naopak jsme byli třeba na 32" lodi ve 4 lidech a to byla paráda. Skipper bude kdo ?
Re: Týden plachtění
26. 06. 2010 17:54
Skipper budu já. Svoji dovolenou už pár let využívám jen na plachtění s přáteli a přáteli přátel. Dost jich jezdí z s dětmi, proto se snažím co nejvíce stáhnout náklady. Tedy plně využít kapacitu lodě.
Re: Týden plachtění
26. 06. 2010 19:51
hmm, to chápu, jenže Bav 36 má jen 3 kajuty, takže ty další dva lidi musí spát v salonku na sedačce, což není nejpohodlnější. Vždycky je navíc problém, kam si dají věci. Když se tam navalí všechno to jídlo a piva, tak jsou všechny skříňky a schovky pod podlahou plný. Obvykle pak nastává licitace, kdo tam vlastně bude ležet. Asi nejhorší ovšem je, že to má jen jeden hajzl, což je pro 8 lidí žalostně málo. Oni tu loď sice deklarujou pro 8 lidí, ale ve skutečnosti to je pro 6. Pokud by jeli samí chlapi, tak chuj s tim, ale jak je posádka smíšená, je problém. Nejlepší je, když je teplo a dá se spát nahoře, tam jdu vždycky dobrovolně. NIcméně znám i jednu partičku důchodců, kteří ze stejných pohnutek jezdí tak, že mají dokonce vždycky někoho "načerno". Nechtěl bych vidět ten průser, kdyby se něco stalo nebo je zastavila kontrola a přepočítali je.
Re: Týden plachtění
24. 08. 2010 21:40
Hm, už to asi není aktuální, ale už jsem taky byl 2x na Bav. 36 (6 + 2) v osmi lidech, jako kapitán. Posádka smíšená. Jako kapitán stejně spím v salonu, protože potřebuji bát při kotvení blízko vena a přístrojům, kdyby se něco dělo. A jeden záchod pro 8 lidí? Nestalo se, že by o něj byla bitva, když se tam jde až je třeba. Na kotvišti se ale stejně jezdí člunem na břeh, kdo by v tom pak plaval, že? Aspoň to patří k dobrým mravům.
Jinak je tam poměrně obrovský úložný prostor v přední kajutě pod lůžkem, tam se toho vejde nepřeberně (potravin, pití). Jinak sebou mám obvykle jen běžnou cestovní tašku (oblečení) a tu dávám za opěradlo. Jinak jsme byli v červenci na týden dvěma auty a z Jihlavy do Sukošanu komplet s cestou (PHM, dál. popl.), jídlem (zavařené z domu), nákupy pečiva, ryb, pití v HR, půjčení lodě a poj. kauce atd. nás to vyšlo asi na 8 500 nebo tak nějak. Ale samozřejmě při kotvení v zátokách, nikoli v marínách nebo přístavech. Do toho počítám i vstupné na vodopády na Krce.

Pavel.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 67
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.