Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Rudine-Orašac

Autor Matess 
Rudine-Orašac
19. 09. 2008 12:34
Chci se zeptat, jestli někdo nemáte čerstvé poznatky, jak to s tímto kempem vypadá... Loni byl zavřený kvůli výstavbě v okolí atd... Letos jsem se do těchto končin nedostal... Moc mě zajímá, jak to v dané lokalitě vypadá.. Co apartmány? Kemp? Díky za jakékoliv info:-)
Re: Rudine-Orašac
19. 09. 2008 20:22
Kemp Rudine již neexistuje. Letos jsem se tam stavil, na místě se buduje velký hotelový komplex.
Je to přesně dle současné politiky v turismu. Postupně omezovat kempy a stavět hotelové sídliště.
Já jezdím už celá desetiletí zásadně do kempů, protože bydlím v paneláku a přemístit se z jedné
budovy do druhé o tisíc km dál mě určitě nebere. Ale doufám, že zbude ještě dost malých soukromých
kempů.
Re: Rudine-Orašac
30. 09. 2008 08:36
Tak to si myslím, že tento tah jim moc nevyšel:-) Alespoň z mého hlediska... Bez mrknutí oka zlikvidovat něco takového, jako byl kemp Rudine:-(((
Vždyť po tvšech kempech , které jsem viděl se tento stal mojí srdeční záležitostí... A myslím si, že tichých bláznů. kteří se tam rádi vraceli bylo více... Tak teda minutu ticha a hurá hledat něco podobného... Poradí někdo? M.
Re: Rudine-Orašac
07. 10. 2008 00:07
Kemp opravdu vzal za své,zlikvidovala ho hotelová výstavba.Jeli jsme kolem koncem července a taky jsem byl nemile překvapen.Tam dole na jihu kempy nemaj moc na ružích ustláno.V Dubrovniku je kemp Solitudo,ale tak na jedno přespání a po prohlídce města odrazit někam jinam.Mám letošní nemilou zkušenost ,že k Dubrovniku tak jedine letadlem a do hotelu a to s kempováním nemá nic společného.
Re: Rudine-Orašac
07. 10. 2008 11:38
Ten kemp Solitudo fakt nestojí za delší návštěvu... A ostatně všechny ostatní kempy v této oblasti... Byl jsem loni v Černé Hoře - původní plán byl Orašac, ale vzhledem k jeho uzavření jsme pokračovali dále - až jsme to zapíchli skoro na Albánských hranicích:-)
avatar Re: Rudine-Orašac
08. 10. 2008 10:19
Dá se i tam něco najít na kempování.Například Slano má několik menších rodinných kempů a třeba v Molunatu jsou čtyři kempy.Snad jediná oblast kde to je asi totálně mrtvé je od konce Makarské po Opuzen.Jestli tam vůbec něco je nevím?

MirekŠi
Re: Rudine-Orašac
08. 10. 2008 20:44
Ještě je docela pěkný kemp 5 km za Stonem. Je to na odbočce na Pelješac. Kemp Prapratno, písečná pláž,
stání pod olivovníky, přímo v kempu restaurace, bistro a nějaký obchůdek s cetkami všeho druhu.
Re: Rudine-Orašac
09. 10. 2008 09:24
Já jsem třeba ve Slanu zastavoval... Nevím, jak to tam je teď, ale předtím tam bylo docela dost ježků:-) Je fakt, že za tou Makarskou je to mrtvé... Já jsem tam na nic nenarazil... V tom Orašacu byl i částečně výhled na otevřené moře... Jak to vypadá v tom Molunatu, Prapratnu?
avatar Re: Rudine-Orašac
09. 10. 2008 11:54
Prapratno-velice pěkný příjezd,poněvadž tam postavili nový trajektový přístav.Nová asfaltka.Kemp na rovině,v údolí,v rovině moře,písečná pláž.Dražší kemp,připadal mi jako odpočinkový na další cestě,dosti se to tam měnilo,každý tam byl jen pár dní.Platba jakkoliv i kartou.Vlastní stránky jako takové myslím nemá.
Molunat-konec světa,nejížnější část Chorvatska.Jsou tam 4 kempy.Jeden je nahoře-dosti strmý vjezd,tak jsem to vzdal /spíš zastávkovala manželka/ a použil jsem nabídku jiného /Adriatic I a II/ -jsou trochu níže,úzká cesta,ale v pohodě sjízdná i s větším přívěsem.Všechny tři kempy jsou vedle sebe,stačí si vybrat který.Všechny mají vlastní stránky.Ceny přívětivé.Do Dubrovníku od nich jezdí i autobus a ten tam také po té cestě projede.Jinak nic tam není,dvě nebo tři bistra se zmrzlinou a jeden obchůdek.Celý Molunat je v údolí,krásná příroda,pláž písek a v moři kameny na skákání.Je to uzavřená zátoka,uzavřená dvěma ostrůvky,jeden je větší druhy mini.Doporučuji jen pro ty co chtějí klid a nevadí jim "konec" světa.
Slano-krásné místo,do nedávna i poklidné.Od loňska již rušnější,vzhledem k tomu,že tam na náměstí postavili nový luxusní hotel.Je to taková uzavřená zátoka,v údolí,scenérie podobná Makarské /hory/ a pláže také oblázkové.Několik malých rodinných kempů za velice příznivé ceny.Velice pěkné místo na projížďku na kole-praktický s jedné strany na druhou,od hotelu Osmine až ke kapličce je asfaltka.Nějaká restaurace,obchod a zmrzlina.Vjezd ke kempům užší,ale dá se i s větším přívěsem.Většina kempů má vlastní stránky.
[www.camp-monika.hr] , [www.chorvatsko.cz] , [www.dubrovnik-area.com]

MirekŠi
Re: Rudine-Orašac
02. 01. 2009 18:08
Dovolím se také přidat do diskuze o již nefunkčním kempu Rudine.Dostala jsem se zde v roce 2001 shodou náhod a dalších pět let jsme tu byli" staly gost".Na polském diskuzním foru jsem narazila na odkaz, kde je vidět plánovaný hotelový komplex Hotel Horizont .A také komplex budov Vrtovi Sunce které byly zničeny válkou v době jejich výstavby. Vrtovi Sunce Hotel Horizont
Ještě jedna zajímavost.Na rajčeti má jeden človek fotografie z Orašac z roku 1969
Orašac 1969
Vloni jsem v zimě strávila hodně času hledáním informací a toto jsou ty zajímavé.
avatar Re: Rudine-Orašac
05. 01. 2009 19:08
Kemp Orašac byl první kemp, který jsme s přítelkyní v Chorvatsku navštívili rok 2006. Máme z něho spoustu pěkných vzpomínek. Je blbé, když kus ráje ustupuje civilizaci. Zase máme o jedno krásné místo v Chorvatsku míň.
Re: Rudine-Orašac
11. 04. 2010 17:26
Dnešní podoba části bývalého kempu..... ZDE
Re: Rudine-Orašac
10. 06. 2010 22:02
To je ten kemp, kde na pláž vedlo snad 150 schodůgrinning smiley škoda že už neexistuje, taky mám na něj moc hezkých vzpomínek, byla jsem tam hned několikrát. Hezký kemp je na polostrově Pelješac, nedaleko Orebiče a kemp se jmenuje Kučiště. Jenže k tomu kempu patří taky nějaký komplex budov, sice fungujících, ale kdo ví třeba se rozhodli je zvětšit. Takže nezaručuji jestli kemp ještě funguje. Člověk má na to hezký vzpomínky, někdy by se tam třeba rád vrátil, připomenout jak šel čas, jenže kempy už neexistujou..škoda. A bude to horší za chvilku už tu budou stát jen hotely
Re: Rudine-Orašac
27. 06. 2010 20:28
Iriskaaa20..ano je to on.Ještě jsem našla současný záběr místa, kde pod hotelem udělali úplně novou pláž.A to v místě kde nikdy nebyla a byly tam jen samé skály. Musím to ale opět najít.No ,je to o penězích.
Re: Rudine-Orašac
28. 06. 2010 21:00
Nová pláž místo kamenů.Ale je pěkná.

Re: Rudine-Orašac
24. 08. 2010 00:56
To je teda pekný hnus,je mi z toho do plaču.Bola som tam pred pár rokmi a často na tento krásny kúsok zeme spomí@#$%&.Hľadala som nejakú cestovku do apartmánov na Orašac,ktoré boli oproti autokempu.Ale už viem prečo som nič nenašla.Je to smutné.Ak máte info o hotely/nie *****/ prosím link.Dík
Re: Rudine-Orašac
08. 10. 2010 18:42
Viera dlouho jsem tu nebyla ale mám někde uloženou adresu na apartmán který je přímo v areálu hotelů.Domek přímo u moře.Jen to musím najít.V letošním roce nabízeli ubytování a mi jsme měli úmysl se tam sjet podívat a zkusit dvě noci právě tam přespat.Nebo jinde ve vsi ale sešlo z toho.
Re: Rudine-Orašac
01. 11. 2010 19:36
Tady je apartmán přímo v areálu hotelů.
Re: Rudine-Orašac
16. 05. 2011 19:36
Ještě si nedám pokoj a přidám fotečku vesničky Orašac z úplně jiného pohledu. Je to starší obrázek z netu , ale je tu vidět téměř celá vesnice. V pravo dole je vidět molo kempu Pod maslinom.


Re: Rudine-Orašac
02. 08. 2011 22:40
Ouuuuu.Zase si někdo připomenul náš zlatý Orašac:-)Děkuji.... Letos Chorvatsko nevýjde... Dcera má zrovna rok a ta by z toho měla houby:-)
Re: Rudine-Orašac
15. 10. 2011 17:55
Ahoj,ďakujem za adresu,aj keď som sa k fóru tomu vrátila až teraz..Asi na budúci rok to využijeme.Viera
Re: Rudine-Orašac
13. 04. 2012 21:29
Vrelé díky,nejak som sa tuam už nedostala ale možno tento rok,no uvidíme.V
Re: Rudine-Orašac
14. 06. 2014 14:29
Pro pamětníky kempu Rudine a také pro ty co by chtěli luxusní bydlení. To hotel Radisson Blu dozajista splňuje. Dokonce mě mile překvapili, že okolí zanechali v původním stavu a tak celé místo mě fakt potěšilo.
Jen kemp je již minulostí .Hoteloví hosté tam chodí po ránu běhat, zaměstnanci hotelu tam parkují a nám se podařilo precpat se maxi fíky v nekonečném množství.Bylo nedělní ráno a tak jsme se nerušeně procházeli celým areálem. Jen na zadní pláž za areálem jsme museli trošku podél plotu. Očividně i jiní používají.
Vivat Orašac.

http://www.rajce.net/u636567
avatar Re: Rudine-Orašac
21. 06. 2015 14:45
Děkuji za krásné fotky bohužel dnes již bývalého kempu. Byla to vlastně má první zkušenost z kempování v Chorvatsku.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi
Hosté: 51
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.