Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kempy

Autor panda 
kempy
16. 08. 2008 04:22
Ahoj lidi, odjíždíme začátkem září do kempu RIVA - TURANJ , můžete mi někdo napsat, jaké to tam je, co mě čeká a nemine?
avatar Re: kempy
18. 08. 2008 19:31
Jedním slovem-pěkně.Malé město spojené prakticky v jeden celek /Sv.Filip i Jakov a Turanj/.Hezké procházky ,celá část kolem pobřeží je asfalt a až do Biogradu /5km/.Večer je to pro vozidle uzavřeno:Někde u restaurací hraje i živá hudba.Spousta cukráren se zmrzlinou.Doporučuji tu v Turanji u palmy,na přání ji namočí za dara i do čokolády.Nám se tam líbí.Spousta pláží s navezeným pístem nebo kamínky,ale i horší kamenité atd.Spousta obchodů a v Biogradu velká tržnice.Tam je i tobogan a veselo jak u nás na poutích.Spousta možností výletů např. Kornati.

MirekŠi
ivo
Re: shanime plac pro karavan u more
26. 03. 2009 18:53
zdravim vsechny, mohl by mi nekdo prosim poradit, kde nebo jak si muzu pronajmout plac v blizkosti more s pripojkou el.a vody pro stani obytneho privesu - mimo kempy vsak.prosim treba o nejakou inzertni adresu chorvatska,kde bych podala inzerat.dekuji moc
avatar Re: shanime plac pro karavan u more
27. 03. 2009 06:14
...to by mne také zajímalo, co a kde nakonec seženete - v kempech a něco po zahradách majitelů, jinak je to o ničem ...my máme již takto několik let pronajatou parcelu v kempu, není to zrovna nic levného ( ale už bychom za nic neměnili ). Určitě je na zvážení a kalkulaci aby se to vyplatilo, ovšem má to i své úžasné výhody - zařídíte si to pro dlouhodobé obývání na vybraném a zajištěném místě, jezdíte si tam kdykoliv během roku, kdy se vám zlíbí. Je to prostá filozofie, navíc tak vše můžete využít i pro své přátele, aby bylo ekonomicky zajímavější...při shánění takového místa držím palce
avatar Re: shanime plac pro karavan u more
27. 03. 2009 13:26
Tak to nevím,podle mne není možné jen tak někoho ubytovat s přívěsem,třeba na zahradě,když na to nemá povolení.Leda že by řekl,že jo to jeho.Také mne to bude zajímat,jestli sem někdo něco napíše.

MirekŠi
avatar Re: shanime plac pro karavan u more
27. 03. 2009 13:47
zrovna jsem u PC a tak odpovídám - jasně, že na to musí mít povolení, ze všeho se platí a i tam je ouřad nekompromisní a na černo si to těžko kdokoliv z místních dovolí...nejjednoduší je podle mne kemp a tam stálá parcela v paušálu ( jistota sociálek atd.) , ostatní záleží už jen na vás jak a za kolik se z majitelem domluvíte
Re: kempy
27. 03. 2009 14:57
Souhlas s milošhr
jednou naše domácí na Pagu na svojí zahradě nechala ubytovat v karavanu Češi, přijela kontrola a platila pokutu, protože měla povolení jenom na ubytování v apartmánech ve svém domě.
Přemek
Re: shanime plac pro karavan u more
28. 03. 2009 12:20
Dobrý den,Tak jak vám vyšla minulí rok dovolená? Z pozdravem Luboš
ivo
Re: shanime plac pro karavan u more
28. 03. 2009 20:10
milošhr-prosim vas,a jakou cenu jste si domluvili vy?.....bude to asi zajimave..dostali jsme nabidku 3000euro-to se nam zda ,ale hodne....mame prives mesic,tak jsme bez zkusenosti,ale tento rok asi teda zakotvime nekde po cr. nevite jak to cenove vypada u nas?
jinak dekuji moc za odpovedi!!!VAZNE DIKY thumbs upsmiling smiley
Re: shanime plac pro karavan u more
28. 03. 2009 21:22
Ivo tady máš odkaz na dobré stránky o kempech
[www.camping.info]
avatar Re: shanime plac pro karavan u more
29. 03. 2009 05:24
...opravdu dost, ale je to individuální např. na Istrii je 2500 € obvyklá cena a pro neustálý nárust cen jsme se po 10 letech přemístili zpět do Dalmacie za výhodnějších podmínek, ale nezlobte se, detailně bych tu veřejně neřešil / jedině soukromě...ceny v kempech u nás neznám a ani mne nezajímají, i když jsou tu přenádherná místa a leckde už i za srovnatelné ceny jako u Jadranu - moře a středomořská příroda je pro mne priorita a jedu min. 2 - 3 x za rok + se vystřídá celá rodina i naši známí...a o tom to je



Upraveno 2krát. Naposledy upravil milošhr (02. 05. 2010 07:14).
ivo
Re: kempy
29. 03. 2009 23:41
DEKUJI VAM MOV VSEM....vypada to,ze na nejaky cas,ted budeme volat,obvolavat,shanet ,............ nez vyjizdet k mori.

eye popping smiley
Re: kempy
09. 07. 2009 17:17
Dá se v kempu Adriatic u Orebiče parkovat vůz přímo u stanu, nebo jsou tam vyhrazená parkoviště a jak daleko od parcel? Díky
Re: kempy
30. 04. 2010 02:50
Ahoj, sice jsem se žádných rad nedočkala, ale odjeli jsme tam na svatební cestu do stanu a bylo to super.
Klidně bych si to i zopakovala, ale nevím jak, protože CK TOMI se kterou jsme tam byli je v háji.
Víte někdo, která CK tam jezdí? Díky za rady.
Jela bych i do jiných kempů na pobřeží Chorvatska. Jestli někdo víte o cestovkách, které takové zájezdy pořádají, tak mi to prosím napište. Díky Panda
avatar Re: kempy
30. 04. 2010 10:34
Zkus se mrknout třeba sem www.namakarskou.estranky.cz jsou tam nějaké popisy kempu Boban na Makarské.

MirekŠi



Upraveno 1krát. Naposledy upravil tvsat (30. 04. 2010 10:36).
avatar Re: kempy
30. 04. 2010 10:51
tvsat napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zkus se mrknout třeba sem
> www.namakarskou.estranky.cz jsou tam nějaké popisy
> kempu Boban na Makarské.

Taky doporučuji a ještě upřesňuji - jsou tam vedle sebe 3 kempy ...Za vesničkou Blato je AC Dole / velký, dost cestovek, rušnější. Hned vedle sousedí s menším levnějším soukromým AC Boban / klidný, zastíněný, malá FKK. Posledním kempem k Drveniku je Čiste / Male Čiste, opět levnější menší soukromý, klidný, ale méně zastíněný
Re: kempy
03. 05. 2010 14:02
Po několika letech jsme si konečně pořídili náš vytoužený karavan. Prosím zkušenější karavanisty o radu, ve kterém kempu se vám líbilo, preferujeme samozřejmě volné moře, místa pro karavan blízko u pláže, klidnější místo, prostě, kde se líbilo vám? Děkuji za rady.
avatar Re: kempy
03. 05. 2010 17:04
Evíku-to bude asi těžké poradit.Každému se líbí někde jinde,každý má jiné nároky.My jezdíme dříve z přívěsem od roku 2002 a v loni poprvé s obytným autem. Nejsme nároční,nepotřebujeme prakticky nic,jsme plně soběstační.Za tu dobu jsme projeli celé Chorvatsko od Istrie až po Albánii. Nebylo místa kde by se nám nelíbilo.Využíváme jak malé rodinné kempy v zahradách soukromníků,ale když není východisko tak i ty velké.Samozřejmě cena není pro nás pomíjejícím argumentem,tak si vybíráme prostě tu levnější ??!! Z volným mořem je to v HR dosti problém,v Černé Hoře ne. Líbí se nám na Pelješaci a na Makarské.Snažte se projet co nejvíce,když máte karavan tak cestujte.My jsme na jednom místě tak maximálně 3 dny,pak jedeme dál.Za deset let cestování je ještě spousta míst kde jsme ještě vůbec nebyli.A to jsme na cestách většinou celý měsíc.

MirekŠi
Re: kempy
04. 05. 2010 07:00
tvsat děkuji za odpověď, musím potvrdit, že Pelješac je moje láska, se stanem jsme byli zatím na Istrii ve Stupici a na Pelješacu u Orebiče. Předtím jsme jezdili do apartmánů, ale kempování jsme si moc oblíbili. Nároční také nejsme a určitě je pravda, že je v Chorvatsku spousta krásných míst. Takže už se těšíme, až vyrazíme.
Re: kempy
17. 05. 2010 20:28
Eviku....jestli se dá parkovat s karavanem v Adriaticu nevím jistě.Ani to na svých stránkách neuvádí.V Mokalu jsou těsně vedle sebe tři kempy..Ponta,Adriatic,Vala....Ponta s Adriatikem je rozdělena nízkou zídkou.
V Pontě i v kempu Vala jsou omezené parcely i pro karavany.Jenže myslím , že v sezoně to bude pěkně plné.Ale konkrétně v Pontě nebyly tyto místa pod velkými stromy, takže přírodní stín minimální.Jen nízké mladé olivovníky.
Pokud mě ale paměť neklame tak Vala je téměř celý pod velkými stromy....Jinak samotné stany nemají možnost auta vedle , jsou to spíše terásky.Parkovište nad stany.Ale vše je blízko protože jsou to spíše malé kempy.Vala uvádí asi 28 míst a Adriatic 50...toto bylo 2008.
Adriatic
Ponta
Vala

Místa jsou to pěkné,jen trochu víc lidé blíž u sebe.Pláž není tak větrná jako jiné části poloostrova,kamínky jako vejce různé velikosti.
avatar Re: kempy
18. 05. 2010 09:09
Eviku-nedělej si "vrásky" poněvadž podle mých zkušeností stejně zakotvíte jinde než myslíte.Prostě s karavanem,stanem a nebo s autem není žádný problém,je plno,nelíbí se mi tak to otočím a jedu jinde.V HR je spousta kempů-oficiálně se uvádí více jak 200,ale dalších minimálně tolik je těch malých o kterých se člověk dozví /zjistí/ až tam.Jinak ti posílám vynikající stránky na kempy.Podívej se a budeš vidět jaká je nabídka. [www.avtokampi.si] jsou to jedny s nejlepších stránek a navíc je možno si odtud stáhnout data i do navigace a nebo ještě lépe vytisknout si sránky a vzít sebou na cestu. Prostě to moc neřeš,uvidíte na místě. My začneme někde na jihu a aby to pro nás nebyl tzv. návratový šok tak pomalu podél pobřeží jedeme zpět domů.Nikam nespěcháme,užíváme si svobody a volnosti cestování s karavanem.

MirekŠi
Re: kempy
18. 05. 2010 11:07
tvsat a vranka díky za zprávičky i za stránky, ty už znám a "brouzdám" na nich opravdu denně, už je to takový můj rituál na dobrou noc, jsou moc pěkné. My letos do Chorvatska vyrážíme už potřinácté, do kempu počtvrté s karavanem poprvé, asi začneme Istií. Ikdyž já mám moc ráda jih. No, nevodedu si už léto bez Chorvatska představit. Vyrazíme zřejmě někdy v polovině července, váhám, zda si máme rezervovat v kempu místo, ale jak píšeš, co když se nám nebude líbit, tak se prostě popojede jinam. Jestli ještě neznáte kemp Nevio u Orebiče - vřele doporučuji, my tam byli vloni a nádhera. Jestli vás ještě napadnou nějaké užitečné rady pro začátečníky - karavanisty - klidně prosím pište.
avatar Re: kempy
18. 05. 2010 19:11
Eviku,prosím tě zvaž jestli začneš Istrií.V loni jsem provedl tuto "HLOUPOST" a nedal na rady kamaráda a po Černé Hoře a postupně až na sever Chorvatska jsme poprvé zkusili i ten sever a je to děs a hrůza.Kempy nezkutečně drahé,nacpané na doraz k prasknutí,plné hlavně nastálo zabydlených Slovinců a dalších.Byl to prostě šok,po tom krásném jihu a Pelješacu. NEDOPORUČUJI. Projeli jsme celý KRK a najít místo nebylo možné a když tak za cenu minimálně dvojnásobnou než tam dole.Vzhledem k možnosti dálnice jeďte dolů,třeba i tam co píšeš,prostě v prázdninové měsíce /červenec,srpen/ na Istrii a vrh už nikdy více.Jen snad až mimo sezónu.Mohl bych citovat i ceník s kempu v Bašce-cena vycházela pro nás dva skoro k 50Ečkám,kdežto od září to bylo jen 15E za 4 osoby+karavan+auto+elektřina+taxa.Je vidět,že jsou pak rádi,že tam ještě někdo je. Prakticky podle ceníku se pak zaplatila jen parcela 15E a ostatní je v ceníku GRATIS.V sezóně chtějí zaplatit i ten "SLANÝ" vzduch co dýcháme.Na jihu jsme se průměrně pohybovali kolem 20E/den pro nás dva s obytkou s elektřinou.Někde více,někde zase méně.Zkoušeli jsme i kempy v Omiši /Geleb/-ten nebrat,raději jet trochu bokem do Omiš-Duče Rogač,tam je asi 10?? malých kempů za mnohem rozumnější ceny a domluva s majitelem je vždy možná a ty asi 2 km do města Omiše je po celodenním válení večer příjemná procházka.Prostě těch možností je více.Na Makarské třeba Boban,Čisté.Pokud chcete Split /prohlídka/ tak třeba Stobreč,na jeden,dva dny.Do Splitu pohodě autobusem za pár Kun,bez nervů až k tržnici a hradbám.S karavanem není co řešit,je to svoboda pohybu a cestování.Rezervace neděláme,z prostého důvodu.Většinou si naplánujeme kam asi pojedeme a většinou stejně zakotvíme jinde,poněvadž pokud máme jen informace z WEB stránek tak většinou zkutečnost je jiná než naše představy. Pořád nacházíme místa kde jsme ještě nikdy nebyly, a to tam jezdíme již 10 let,většinou na celý měsíc.Někdo holduje "MEGA" kempům,my se raději takovým vyhýbáme.V loni jsme chtěli zůstat v Žuljaně,ale nenašli jsme místo v kempech,bylo plno tak nakonec jsme skončili až za Orebičem,kemp Palme a zase jsme nedojeli až na konec Pelješacu,tak to budeme muset zase zopakovat.Nebo na Korčulu,tam jsme také nebyli a to mohu pokračovat stále dál a dál.Mohu doporučit i Slano a nebo konec světa,kde je manželka nadšená a to Molunat.Pokud chcete něco zažít tak zkuste i Černou Horu a Velikou Plažu,nebo kempy Oliva a Utjeha mezi Barem a Ulcinjí.To je pravé disko,každou noc,skoro do rána.Pak takový Molunat je ráj na zemi.Naše cesta po Balkáně je na [tvsatchybny-odkaz-rajce]

MirekŠi



Upraveno 1krát. Naposledy upravil tvsat (18. 05. 2010 19:19).
Re: kempy
20. 05. 2010 21:44
Vlastní servis....

Re: kempy
21. 05. 2010 05:52
Dobré ráno.
Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo osobní zkušenost s kempy v oblasti Slano.Dík
avatar Re: kempy
21. 05. 2010 16:35
Ke kempům v oblasti Slano nemám co dodat.Je to moje "srdečno" jak se říká,nádhera.Je jich tam povíce,ale nám nejvíce utkvěl v paměti ROGAČ,ale jak říkám,každý má jiné nároky a ne každému se líbí malé kempy.Tam je spíše taková rodinná pohoda.Vemte kola,kolem celé zátoky je asfalt a krásné projížďky.Jinak teď je to tam trochu více živější,poněvadž tam byl jen jeden hotel,bokem Slana,ale teď již nějaký pátek stojí nový přímo v centru.Jinak myslím kolem 5.srpna jsou tam místní slavnosti a griluji tam dva dny v kuse.Je to obrovská sláva,se vším všudy /jehňata,kozy,selata/,trhy a sláva veliká.Pláže kamínky/oblázky/,scenérie hor nádherné.Dubrovník asi 30 km a Ston také. Jeďte a vyberte až na místě,je to nejlepší.Poněvadž se zajímáte o kempy,předpokládám,že vezete své bydlení.

MirekŠi
Re: kempy
23. 05. 2010 16:32
tvsat

Před několika lety jsme hledali a projeli všechny kempy od Pelješace po Molunat.Jen přímo do zalivu, kde je Slano jsme nesjeli , jelikož už jsme toho měli dost.No navíc se situace stále mění tak se ptám.Bydlení se nám ale vlivem slunečního žáru pomalu začíná rozpadat.Tak nevím..
Re: kempy
31. 05. 2010 13:06
Eviku, souhlas s tvsat, nerezervovat místo v kempu, pak se Ti tam nebude líbit a to na klidu nepřidá. Já si vytipuju tak 3-4 kempy v rozmezí 50 kM a potom, když dorazím do nejbližšího, jdu se podívat. Když se mi něco nepozdává, jedu dál a zastavuju ve všech kempech po cestě, až narazím, kde se mi líbí. Pokud vyrážíte poprvé, prohlédněte si taky příjezd ke kempu, ono se potom s těma deseti metrama ne moc dobře manévruje v malým přeplněným městečku, nebo před recepcí.
Jinak rady pro začátečníky, vyzkoušet, jestli všechno funguje, vyzkoušet, jak se staví předstan, naučit spolujezdce, kam se má postavit když ukazuje při couvání a navádění ( pozor na stromy jak na vejšku, tak při couvání ). Jednou mně taky vypeklo, že jsem nevypnul lednici v karavanu, když jsme se šli podívat do kempu, tam jsme se zapovídali a pak jsem nenastartoval sad smiley , jestli máte palubní baterie, tak se Vás netýká. Jo, taky jsem se setkal, že ve starších kempech nemají "euro přípojky" na 220V. Takže redukci.
Re: kempy
01. 06. 2010 07:01
Díky všem za rady, tak nějak to uděláme, kempy už máme vytipované, karavánek pucujeme, zařizujeme a už se těšíme. Pár kempů už jsme projeli se stanem, super kemp je na Pelješaci - Nevio, hezké koupání - potápění Stupice na Istrii - resp. Kamenjak a Kosirina na Murteru. Dávám přednost krásné přírodě a pěknému koupání před atrakcemi, menším nepřeplněným plážičkám a večernímu klidu.Klidně prosím piště své zkušenosti. Díky.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 52
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.