Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

S dvouletým dítětem pod stan

Autor Radek 
S dvouletým dítětem pod stan
06. 05. 2014 16:36
Dobrý den,
poprosil bych o co nejvíce poznatků, postřehů a zkušeností se stanováním s dvouletým dítětem. Případně samozřejmě s trochu větším nebo menším.

Jezdíme roky do kempu pod stan. Děti nám odrostly, ale narodil se nám ještě chlapeček. Má 2 roky a rádi bychom už tento rok opět vyrazili. Sjezdili jsme několik kempů, ale poslední roky jezdíme do kempu Straško. Víme, že pro tak malé dítě je ideální San Marino na Rabu, ale ten je totálně přecpaný.

Zajímá nás co nejvíce informací, jakým způsobem jste řešili spaní (cestovní postýlka?), hlavně to odpolední, jestli jste tahali kočárek (hluboký - třeba zrovna na to odpolední spaní), golfáč. Co úžeh, úpal? atd. Prostě co nejvíce postřehů a rad.

Nepište prosím
- ať jedeme do zařízeného stanu, roky jezdíme pod svůj stan, veškerou výbavu máme svou.
- ať letíme do Řecka, Itálie apod, chceme v červenci do Chorvatska. V září říjnu létáme ještě pryč.
- ať jdeme do apartmánu, bytu, domu. To máme jindy. Rádi bychom pod stan i s malým, zvládne to?

Děkuji za váš čas.

Radek



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Radek (07. 05. 2014 13:49).
Re: S dvouletým dítětem pod stan
06. 05. 2014 18:31
Radku, moje zkušenost z HR - naši mladí byli s 1,5 ročním kloučkem týden v karavanu a týden ve stanu. Měla jsem obavy, jak zvládnou ten stan, ale ku podivu se tam cítili lépe než v karavanu. Spaní naprosto bez problému, odpoledne ve stanu, případně při procházce "lesem" v golfáči. Ve stanu měli postele, jindy jen nafukovací, nebo molitanové matrace. Sice sebou poprvé vezli postýlku, ale malý se raději rozvaloval na matraci. Dnes je mu 6 let a pokud si může vybrat, chce jet do kempu, kde má větší volnost než v apartmánu. Ve Strašku je šance na místo pod stromy a tudíž i menší horko ve stanu.
Pokud jde o úžeh, nebo úpal, měli potíže jen jednou, kdy se zdrželi při nákupu ve městě a vraceli se téměř v poledne ( malý byl na golfáči ) a večer měl teplotu, ale do rána byl fit a dovča proběhla bez problémů.
Pokud to jde, volíme malé rodinné kempíky pod stromy, co nejblíž k moři, max do 100 m, aby pobyt na přímém slunci při přechodu kemp - pláž, byl co nejkratší a pláž nejlépe s přírodním stínem.
Přeji hezkou a pohodovou dovču.
Re: S dvouletým dítětem pod stan
06. 05. 2014 19:05
Doporučujem kemp Solaris resort.Dajte sa do zony A na stranke solaris.hr si najdi sekciu ubytovani,vyber caming a najdi mapa kempu.Plac sa dá za poplatok aj objednať.Pláže sú kamienkové,aj pieskové,kemp a pláž pod stromami.Je tu i bazén s morskou vodou s hlbkoou cca 15 až 60 cm a animátori pre deti.Iste sa mu bude páčiť.
Re: S dvouletým dítětem pod stan
26. 05. 2014 23:44
Radku, jestli to váš prcek zvládne, to musíte vědět vy rodiče, my ho neznáme.
Pokud je to hodně živé dítě, tak bych rozhodně cest.postýlku vzala, je tam v bezpečí a neměl by během nestřežené vteřiny zdrhnout. Děti jsou rarášci hot smiley. Naše děti se v tomto věku spokojili s golfáčem (polohovací, takže se v něm i vyspinkali v leže), přes oběd vždycky usnuli na cestě do app. a než jsme připravili jídlo, tak byli vyspinkaní dorůžova a my i odpočinutí. Těžko říct, jestli je pro takto malé děti horší týden v 30st. v noci ve stanu (a to v červenci je běžné a bez klímy je to hodně zničující) nebo propršené 2dny, ale v obou případech bude dost otrávenej , ale třeba taky ne, pokud je zvyklej. Na úpal nebo úžeh to chce hodně tekutin, větrací pokrývka hlavy a nějaký Nurofen při zvěšené teplotě nebo únavě z horka a samozřejmě chladnější prostředí na zklidnění organismu.
Mezi klady pobytu ve stanu samozřejmě patří to, že dítko vyrazí samo kam bude potřebovat a nemusí čekat na pomalé rodiče (tady si nemůžu vynachválit vynálezce uzamykatelných zámků) , propojení s přírodou, jehličí a jiná zvířátka ve spacáku a všude jinde, atd. a i to děti potřebují
Re: S dvouletým dítětem pod stan
27. 05. 2014 11:34
Jezdíme do kempu s dětmi od té doby co nejmladšímu byl necelý rok a další dvě o 2 a 5 let starší. Vždy na přelomu července a srpna dolu pod Makarskou. Na spaní přes den jsme brali kočárek (trojkombinaci), ale ve dvou letech by stačili o polohovatelný golfky. Přes noc ve stanu spíme jen na matracích. V noci je ve stanu příjemně, řekl bych tak do 25st. Důležitý je mít stan, především plochu před ním, ve stínu, Pro děti bereme malý přístřešek a deku, kde si vedle stanu udělají své zázemí (hernu) a moc fajn je houpací síť. Tam se moc dobře odpočívá všem a často se v ní i malej vyspal místo kočárku. Stan nejlépe co nejblíž moři, protože se ke stanu stále pro něco odbíhá. Tady je výhoda menších neparcelovaných kempů, kde plocha pro volné stanování víceméně navazuje na pláž.
Na pláž bereme různý kyblíčky, síťky apod., fajn jsou pastelky, dá se s nimi kreslit na oblázky a děti se bezva zabaví. Na pláži jsme ve stínu pod stromem, mimo stín nejlépe vždy něco na hlavně a hodně pít. S úžehem apod. jsme (kle klep na dřevo) zatím žádný problém neměli.
Když prší tak si hrajem ve stanu nebo v přístřešku před ním. Většinou ale děti lítaj v dešti, stejně dřív nebo později vyjde slunce a vše uschne.
Na vaření bereme plyn, elektriku si ani v kempu nepořizujeme. Když potřebujeme něco, co nevydrží v teple, tak si toho koupíme tak akorát. V kempu nám nechybí ani dětské hřiště, vždy si vystačíme s tím, co nám nabízí příroda.
Do apartmánu bych s dětmi nechtěl, v kempu lítaj pořád někde venku a přesto je mám na očích.
Vůbec se toho nebojte, děti ty horka vždy zvládaly líp než dospělí.
avatar Re: S dvouletým dítětem pod stan
27. 05. 2014 11:44
Re: S dvouletým dítětem pod stan
27. 05. 2014 13:34
Naprostý souhlas, pro děti je kemp to nejlepší, co jim můžeš dopřát, v baráku jsou celý rok. Naše vnoučata nechtějí o apartmánu ani slyšet,
a to je jich 5, ve věku 1,5 - 17 let. Pokud musím do apartmánu, tak jedině v přízemí s volným "výběhem" do okolí a max. 20 m. od moře.
Re: S dvouletým dítětem pod stan
27. 05. 2014 18:22
Se vším souhlasím až na tu houpací síť. Taky se nám "mě" líbilo jak se lidi houpaj a tak jsme si ji loni taky koupili. No hrůza vždy když jsem si šel po náročným dnu válení na pláži odpočinout do houpačky tak jsem usnul a po chvilce vypadl. Letos si vezmu 10cm molitan abych padal do měkkého jen nevím kam ho dám, kufr plnej, rakev jde sotva zavřít, zadní sedadla plná po strop tak asi k manželce bude mít stálý airbag.
Re: S dvouletým dítětem pod stan
27. 05. 2014 18:55
Karle z HK, to bude asi typem sítě. Já z té naší mám naopak problém vůbec vylézt.
Re: S dvouletým dítětem pod stan
27. 05. 2014 20:05
Asi jo my máme tu hadrovou. A žádný návod k použití nebyl přiložen. Tak jsem až pozdě zjistil, že je blbost otáčet se při spaní na druhý bok.
Re: S dvouletým dítětem pod stan
06. 06. 2017 21:38
Karle z HK, zkus nafukovací matraci, ta je přece jen skladnější než molitan yawning smiley
Re: S dvouletým dítětem pod stan
27. 07. 2018 16:43
Zcela určitě, letos je již starší, tak jste to poznali, my měli poprvé vnuka s sebou, když mu bylo 7 měsíců, užívali jsme si to všichni a dnes je vidět, jak mu zdravé prostředí prospělo, jezdíme do super karavanu do kempu Lošín, můžete i Vy
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 57
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.