Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

MALI LOŠINJ,KEMP ČIKAT,CK ATLAS ADRIA

Autor TOMÁŠ 
Ahoj!
Jmenuji se Tomáš a chtěl bych se s někým podělit o své zkušenosti.Když jsme přijížděli do MALI LOŠINJU,tak jsem si mohl oči vykoukat,jak to tam bylo hezké.Díváte se z autobusu a občas z malé,občas z VELKÉ výšky vidíte samá rozličná skaliska a velké vlny,které do nich prudce narážejí.Po cestě do kempu Čikat můžete také vidět kilometry nekonečných zídek,které jsou vytvořeny a pečlivě porovnány POUZE Z KAMENŮ,z ni čeho jiného.Město je pěkné,jsou tam fontánky a Benátská,dříve strážní věž,(velmi pěkná)která dnes slouží jako rozhledna,ze které jde nádherně vidět celé město.Jako téměř ve všech chorvatských městech v něm nesmí chybět mnoho apartmánů(VELMI PĚKNÝCH),plno restaurací,stánky se suvenýrya zmrzlinou,úzké chodbičky(některé až příliš,nic pro tělnaté).Ale hlavní cesta,po které chodí nejvíce lidí a dovádí vás ke všem stánkům,restauracím atd.,je široká,takže se nemáte čeho bát.Ovšem moc památek,nebo míst,týkajících se historie,tam není.Ovšem nedaleký VELI LOŠINJ je přeci jen o kousek historie bohatší,rozhodně stojí za to,jet se tam autobusem podívat.Pěšky to trvá asi hodinu chůze.
Kemp Čikat je moc hezký,velký,se spoustou služeb.Některá sociální zařízení jsou nová,jiná stará,ale všechna jsou velmi solidní.Kempový supermarket je dobrý,ale:
tento rok tam ještě pracovala ženská,kolem 50-ti roků a byla dost protivná,takže se jí vyhněte.
Moře je vhodné hlavně pro milovníky potápění,ne pro malé děti.Přístup do vody je totiž možný pouze po(někdy i ostrých) kamenech(skály,jak jsem se zmiňoval).Je tu jen pár pláží z velkých oblázků(velmi malá,vždy přecpaná)a jedna písečná.Ta je o něco větší,ale také malá a vždy PŘECPANÁ DOSLOVA.Voda je tu ale velice čistá a v létě i teplá,vzduch VELMI zdravý.problém jsou ale lidé-jejich chování.Děcka by vás klidně přejeli na kole,nikdo neumí pozdravit,poděkovat,ani uhnout-lidé by vás klidně,místo aby uhli vymáčkli z promenády,která vede kolem moře a shodili vás na skáli,nebo do vody.A ta promenáda,o které jsem již psal:vede z kempu směrem dolů,pak kolem moře-je to pěknej kus!Ale když přeci jen zdoláte tu dálku,tak vás za odměnu sama dovede zpět do kempu.Při chůzi po promenádě vás zajímá jen focení(je to přeci chráněná krajinná oblast).
A teď konečně o CK ATLAS ADRIA.
Chatky jejich CK jsou MOC HEZKY vybavené,to jim musím přiznat,ale aktivita delegátů je minimální.Nemají vybavenou lékárnicku,problém je pro ně i půjčit teploměr.Výlety,které pořádají delegáti jsou nezorganizované.
Tak to je asi vše,co bych vám chtěl říci.
Na shledanou!
PS.:Už jsem jednou na internet psal příspěvek o kempu,městě a cestovce.
Píši to sem jen aby jste se nedivili,že je tento podobný jako ten minulý,je od stejného autora.Příspěvek jsem napsal znovu,protože jsem ho chtěl vylepšit a nechtěl jsem opravovat ten starý,to proto,aby jste si je mohli srovnat.






























































Upraveno 1krát. Naposledy upravil (17. 01. 2006 18:36).
Re: MALI LOŠINJ,KEMP ČIKAT,CK ATLAS ADRIA
12. 08. 2005 19:28
no, poved se ti Tomáši, ten příspěvek . Bohužel ti za tu kulturní vložku asi nepoděkuje ta cestovka. Co naděláš.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirkaK (12. 08. 2005 22:01).
to jirkaK
někdo někde napsal, že je smutný prohřešek kazit někomu radost
Re: MALI LOŠINJ,KEMP ČIKAT,CK ATLAS ADRIA
12. 08. 2005 22:00
máš pravdu prho, kus toho smažu. Takhle dobrý ?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirkaK (12. 08. 2005 22:02).
Zdravím Tomáše a jsem rád,že napsal opravdu hodnotné poznatky.je fajn,že píše i o dané cestovce, ať si lidé udělají úsudek sami,jak to chodí.My jsme byli s Viktorií na Rabu a byli jsme s delegáty maximálně spokojeni.Mohou být všem příkladem.
Karel_ul
Re: MALI LOŠINJ,KEMP ČIKAT,CK ATLAS ADRIA
20. 08. 2005 05:17
Jo jenom v LOPARU je LAMPASáK jak prase.Kdo tam letos v červnu byl tak ví o čem píšu.
J



Upraveno 1krát. Naposledy upravil (07. 01. 2006 17:28).
Re: MALI LOŠINJ,KEMP ČIKAT,CK ATLAS ADRIA
31. 08. 2005 21:22
to JirkaD: vřelý souhlas, Lošinj přímo vybízí ke krásným procházkám kolem moře,je tam moc pěkně...
bubli napsal(a):
-------------------------------------------------------



Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 57
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.