Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ostrov Čiovo

Autor karloss 
Re: Ostrov Čiovo
07. 07. 2011 11:02
Ahoj Grigori....prosím můžeš poradit nějaké diskotéky..... bary na Čiovu?

Nebo v Trogiru..
...některé kde se tancuje....pro mladé lidi....18-30 let?....smiling smiley
Re: Ostrov Čiovo
08. 07. 2011 17:37
Prosím, prosím, mohl by mi někdo napsat, jak to vypadá s plážemi a celkově v části Okrug Donji? Budeme až na samém konci, s malými dětmi.
Děkuji za jakékoli postřehy.
Re: Ostrov Čiovo
08. 07. 2011 19:38
Tam mate perfektni čite more ak je strana ktera se diva na Ostrovi Drvenik ak mate stranu otočenu ktera sa diva na Hotel Medenu ne doporučuji,
Grigori
Re: Ostrov Čiovo
10. 07. 2011 22:29
Děkuji Vám, Grigoriji, to jste mě potěšil, budeme v části otočené směrem k ostrovu Drvenik. Ještě by mě zajímalo, jestli jsou přímo tam někde pláže vhodné právě pro malé děti (oblázky, ne skály nebo velké kameny)
Ještě jednou Dík!
Re: Ostrov Čiovo
11. 07. 2011 16:10
Najdete tam plaž pro djecka ale ta strana je na otevreno more ale da se najit plaž pro djecka..Mate čiste more ,a pjekni veihled na Ostrova..
Grigori
5ka
A uz som sa zacala tesit
20. 07. 2011 13:28
Zdravim vsetkych,

tento rok ideme aj my na Ciovo, na Okrug Gornij, s cestovkou, do hotela Villa Paula. Az ked som nasla toto forum, zacala som sa naozaj tesit, hned mi to je blizsie smiling smiley

Prosim keby mi (asi najlepsie p. Grigori - teda, klobouk dolu, vy jste tak milej a ochotnej - vidite, ani ja nevim spravne po cesky a prece si vsichni rozumime smiling smiley) niekto poradil, ci sa na Okrug Gornij daju pozicat bicykle, pripadne aj kde.

A potom, aky obvod ma ostrov? Ako je to daleko (kolko km) okolo celeho ostrova? Da sa prejst, prebicyklovat ostrov aj krizom? Ci je to velmi do kopca?

A dalsia vec - mne sa zle odhaduju vzdialenosti - najdeme do vzdialenosti 20 min pesi od Villa Paula tichu plaz, kde budu stromy? Nemam rada preplnene plaze, kde nie je tien, lebo mavam alergiu na slnko - niekedy ano, niekedy nie, opalujem sa preto opatrne.

Dakujem za odpovede a tesime sa od 30.7. na Ciove.
Re: Ostrov Čiovo
20. 07. 2011 18:16
Villa Paula je takovijh 100m od mora .Do mora dete pres cestu.
Tak dolu gdi pridete na plaž mate spoustu retorace,kaffe baru a na kraki plaže smjerem Trogiru mužete pučit kolo.
Taki sa mužete zeptat v hotelu taki Vam porade gde najbliš mate pučovnu kola.Ak mate rad tenis tak je od hotelu tenis center 400m. Ostrov mužete prejit z cestom pres misto Žadno a virazit na druhu stranu Ostrova misto Arbanija potom kolem mužete do mista Slatine.Pod domem mate stin tak si najdete mistečko gde sa mužete shovat od slunka.
Ak mate esce nejaki ptanji klidne mi napište,
djekuji,
Grigori
5ka
Re: Ostrov Čiovo
21. 07. 2011 13:39
Diky,

som zvedava aj na Slatine, takze urcite sa tam prideme pozriet. Dufam, ze budeme mat pekne slunicko smiling smiley Diky a naschledanou na Ciovu.

5ka
Re: Ostrov Čiovo
22. 07. 2011 15:26
Ahojte návštěvníci Čiova. :-)
Jaké jsou tam vyhlídky na počasí okolo 28.7.-10.8.?

Grigori: rád bych se zeptal, jaké je na Čiovu pokrytí signálem mobilních operátorů. Jde mi především o mobilní internet 3G, UMTS, HSDPA. :-) Mýte zkušenosti s operátorem T-mobile na tomto místě?
Budu ubytovaný v apartmánu Villa Damjan na ulici Frankopanska 11. Znáte to tam? Je tam pěkné moře?

Zdraví
Ivica
Re: Ostrov Čiovo
22. 07. 2011 18:02
Najlepši vzit kartu našiho operatoru Vipa tele2 nebo t -mobile tak najmenjši utratite penize.
Vila Damjan je na samem mori.Nahazi sa v mistje Bušinci a tam je otevreno more ak mate mala djecka tak musite sa koupat trohu dal proto že je pod domem betonova plaž ale perfektni čiste more.Vsehni operatori sou pokriti na Čiovje.
Preji pjeknu dovolenku!smiling smiley)
Re: Ostrov Čiovo
24. 07. 2011 21:53
Dobry den,

buduci tyzden odchadzame na ostrov Ciovo, ulica: put sv. Mavra, vila knez, okrug gornji. Mohli by ste mi napisat, kde v okoli sa nachadzaju pekne plaze s pozvolnym vstupom do mora, kde nie je vela ludi a je mozne sa na ne dostat pesi?

zaujima ma, ci su na ciove v mori jezkovia....

ako daleko je to z tejto ulice do trogiru pesi? autom tam moc jazdit nechceme, kedze som citala, ze sa tam horsie parkuje.

dakujem, katka
Re: Ostrov Čiovo
24. 07. 2011 23:46
Bohužel v této části ostrova moc pěkných liduprázdných pláží nenajdete, malou plážičku máte 100m pod vilou, ale osobně se mi tam moc nelíbilo www.panoramio.com/photo/4042338, docela pěkná plážička je na jihovýchodním konci dědiny, ale od vás to bude skoro kilometr www.panoramio.com/photo/42334200. Hlavní pláž v Okrug Gornji je taky asi 800m směrem od Trogiru, takže kolem ní pojedete cestou tam, je tam nejvíc atrakcí a restaurací

Z Put sv. Mavra do Trogiru je to asi 4km, takže pěšky dost daleko, ale jde to. Taky je možné najít místo k zaparkování auta někde v blízkosti loděnice na začátku ostrova, a potom do centra Trogiru je to už asi jenom 500m přes most.
avatar Re: Ostrov Čiovo
24. 07. 2011 23:55
Poisonblu, vaše ulice s apartmánem přímo ústí do zátoky Mavarščica: zde. Takže do Trogiru asi autem, zaparkovat ještě někde před mostem. Když si tady přečteš co se týká Mavarščice, dozvíš se víc. Já jsem byl na druhé straně ostrova.

Edit: Pedro je rychlejší a lepší.thumbs up

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bomiňo (24. 07. 2011 23:57).
Re: Ostrov Čiovo
25. 07. 2011 06:35
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, letos se chystáme na ostrov Čiovo, je to pro nás poprvé a nevíme, kde jsou pěkné pláže. Rozhodujeme se mezi Donji Okrug - Okruska 13 - Apartments Maja Summer Residence 1 nebo Okrug Gornji - Pod Luku 15 - Apartments Villa Paula. Budeme mít s sebou přítelovu sestru, která velice špatně vidí, takže určitě žádnou kamenitou pláž. Děkujeme za pomoc a radu



Upraveno 1krát. Naposledy upravil kristina (25. 07. 2011 08:17).
Re: Ostrov Čiovo
25. 07. 2011 09:06
V Okrug Donji je převážně kamenitý břeh, Okrug Gornji - Pod Luku je v zátoce Mavarščica s plážičkou, na kterou jsem dával odkaz výše - www.panoramio.com/photo/4042338.
Pro vás ideální by byla centrální pláž v Okrug Gornji mezi kempem Rožac a Marinou, je tam sice nejvíc lidí, ale rovina, široká oblázková pláž a pohodlný přístup. Tomu ale neodpovídá ani jedna z vybraných adres sad smiley

Zadej si do maps.google.cz například "Svetog Tudora, Okrug, Hrvatska", to je asi uprostřed té hlavní pláže.
Re: Ostrov Čiovo
25. 07. 2011 20:24
Pedro66, dakujem za info...trosku ma to :-( po tych kamenoch po pobrezi sa da prechadzat a najst nejaku vhodnu plaz? a plaze by nam nevadili ani do 2 km, to je v pohode vzdialenost grinning smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil poisonblu (25. 07. 2011 20:24).
Re: Ostrov Čiovo
25. 07. 2011 20:50
Z těch dvou míst bych asi vybral tu adresu Pod Luku 15 - Villa Paula, v zátoce Mavarščica se místo na koupání najde a na velkou hlavní pláž to není ani kilometr procházkou kolem kostela a centrum Okrug Gornji. Stejně tam budete chodit nakupovat, nebo za restauracemi.

Okrug Donji tolik neznám, ale když jsme se tam byli podívat, tak mi to připadalo spíš jako místo pro rybáře. To píšu o té severní části, kde je Okruška cesta, taky se odsud dá dojít (asi 1 km) až na západní konec ostrova, kde nějaká pláž je, ale tam jsem nebyl, to koukám jenom podle mapy.
Re: Ostrov Čiovo
03. 08. 2011 00:15
Zdravím všechny,

nejsem sice pravidelnou přispivatelkou do diskuzí, ale občas si nějakou pročtu abych si udělala přehled o dobrých či špatných zkušenostech Vás ostatních. Ale nedá mi to a musím sem přispět i já se svou zkušeností. Nedávno jsem se s rodinou vrátila z dovolené na Čiovu, konkrétně ze Slatine a moc se nám tam líbilo. Čiovo je klidné a příjemné letovisko (předtím jsme byli pouze na Makarské ale s dětmi jsme hledali něco trochu „klidnějšího“). Pláže oblázkové i betonové, každý si najde co mu vyhovuje. Výlety do Trogiru a lodí do Splitu velmi doporučuji. Projeli jsme ostrov i na druhou stranu do Okrugu a i tam je moc pěkně. Ubytování jsme měli zajištěné přes Grigoriho. Velmi hezký apartmán hned u moře ve stínu borovic. Bohužel dovolenou nám trochu narušily opakované poruchy našeho auta. Velký dík patří právě Grigorimu, který nám tyto problémy z velké části pomohl vyřešit. Rychle a především ochotně zařídil opravu a pak odtah a další opravu. Je velmi sympatický, ochotný a jeho roztomilá čeština je fakt skvělá :-) S odstupem několika dní musím konstatovat, že naše dovolená díky jeho pomoci neutrpěla žádnou újmu a my si ji mohli naplno užít. Neumím si vůbec představit, jak bychom bez jeho pomoci tuto situaci v klidu a bez zbytečných nervů zvládli. Možná to zní jako reklama, ale musím si postesknout nad tím, že je škoda, že takových Grigoriů, kteří se starají o své klienty i víc než je nutné, nejezdí po světě na skútru víc :-)

Grigori ještě jednou moc DĚKUJEME!!!!! A těšíme se na příští dovolenou na Čiovu :-)

Jitka a Petr
Re: Ostrov Čiovo
04. 08. 2011 09:04
Dobre rano z Ciova,
djekuji mam rad že sme to rezili.
Pozdravuji z Čiova!
Re: Ostrov Čiovo
06. 08. 2011 15:03
Kolem Okrug Donji a té pláže jsme pouze několikrát projížděli autem. Vypadala jako klasická pláž, pozvolný vstup, oblázky, Nějaké ty bary aj. Jen tam bylo docela hodně lidí, ale to byla sezona v plném proudu. Jinak vTrogiru i na Čiovo je krásně.

Přeji hezkou dovolenou.

L.
Re: Ostrov Čiovo
06. 08. 2011 15:21
Přidám své letošní postřehy ze Slatine na Čiovo.

Moře krásné, teplé a čisté. Párkrát jsme se koupali i přímo ve Slatine na pláži u apartmánu (když bylo před bouřkou - krásné vlny, děti si to parádně užily!), ale většinu času jsme trávili na divoké pláži Kava na konci ostrova. Měla jsme obavy zda tam v sezóně nebude natřískáno (nemám ráda pláže kde jsou lidi jako sardinky). A musím říct že i v plnou sezonu a v parných dnech byla pláž pořád stejně krásná, každý den se nám v pohodě podařilo najít místo dle našich představ. Sice mimo sezonu se nám stávalo, že jsme na malých plážích bývali sami, to teď nehrozilo, ale nebyl to žádný mumraj. Prostě pohoda, šplouchání moře, cikády, neskutečně čistá voda, lodičky... jo a letos jsme dětem ukradla brýle a zjistila jsem, že krom hvězdic jsou k vidění i krabi, sasanky, hejna malých i větších ryb... krása. Sice ne jako v dokumentárním filmu ale mně se to líbilo moc.

Jen teda ta příjezdovka k pláži.. to je něco. Grigori, zařiď tam u vás asfalt :-) nebo aspoň nějaké vyrovnání terénu. Já jsme se hecla že tam budu řídit a docela jsem měla napoprvé co dělat při vyhýbání. Pak jsem si teda zvykla no ale trochu adrenalin to pro mě byl.

Ubytování přes Grigoriho - opět naprosto bezchybné. Dostali jsme přesně co jsme chtěli - klidné místo, větší byt, terasu, v dosahu obchodu a restaurací (cca 1km) a blízko ke pláži Kava. Tentokrát nás nemusel Grigori zachraňovat a nemusel nám pomáhat řešit žádné problémy jako před dvěma lety :-) ale i tak mu děkuju, když už za nic, tak za perfektní a rychlé zajištění ubytování.

Ráda jsem tě Grigori zase viděla, a za rok zase nashledanou! Už ted se mi po pláži stýská.

PS: kdo chce vidět jak vypadá pláž Kava ve Slatine na konci ostrova Čiovo vybrala jsem pár nerodiných fotek a dala je na rajče

[leonawchybny-odkaz-rajceChorvatsko_2011-_Ostrov_Ciovo,_misto_Slatine,_divoka_plaz_Kava_na_konci_ostrova]

Jen je jich málo, ale zkusím přidat další z minulé dovolené, tam mám lépe vyfocenou tu centrální část a více těch malých plážiček. jen na to teď nemám čas. Pokud vás zajímá cokoli ze Slatine můžete mi napsat, ráda odpovím.

Leontýnka
Re: Ostrov Čiovo
06. 08. 2011 20:11
Tak už sme aj mi doma z Čiova..... A pridam aj ja chvalu na ostrov a samozrejme aj na Grigoriho.....
Ubytovanie v Slatine samozrejme nam ho zabezpecil Grigori bolo podla predstav. Kludne miesto blizko mora a blizko centra, ktore bolo vzdialene asi 1 km co je uplne v pohode. Apartman 4* uuuuplne super a domaci boli užasny. Už teraz nam chybaju a tešime sa nanich zasa o rok. More sme mali hned pod apartmanom s prirodnou plažou a mierne upravenym vstupom do mora a co vyhovovalo detom a naviac sme tam boli uplne sami. Proste nadherne ciste more, deti malo radost zo zivocichov krabov, jezkov, musli a vela rybiciek, no proste idylka a to vsetko vdaka GRIGORIMU, ktoreho tymto zdravim na ciovo a uz sa tesim na buduci rok ked si dame spolu PILSNER..... A samozrejme aj vdaka nasim domacim, ktory nam zabezpecily skvele ubytovanie a sprijemnovali nam pobit.
Nebudem tu nikoho presviedcat ze je Čiovo najlepšie miesto na dovolenku, ale určite patri k tym lepsim. Treba dobre vyberat miesto kde na ostrove sa ubytovat a netreba sa bat oslovit Grigoriho. Je to super typek, ktory vam rad poradi pomoze a pride sa aj osobne uistit ze ste spokojny. No a samozrejme si aj ten PILSNER spolu vypijete. Ja som jeho pomoc zatial nepotreboval tak ako pisala Jitule, ale verim ze ak by som mal problem tak sa mozem spolahnut na Grigoriho. My sme skor riesily problem kolko piveciek vypit.... hahah nazdravie Grigori...

Tak vsetko dobre na Čiovo a pozdrav od nas Mladana a jeho manželku a o rok sa znovu vidime..........



Upraveno 1krát. Naposledy upravil petinek77 (06. 08. 2011 21:26).
Re: Ostrov Čiovo
10. 08. 2011 15:03
Djekuji!!!
5ka
Re: Ostrov Čiovo
11. 08. 2011 09:49
Ahojte,

pridam sa aj ja. Na Ciovo sme prisli s cestovkou (kvoli doprave, nakoniec to bola - aspon cestou tam - ta najkatastrofalnejsia cast dovolenky). Ak idete na ostrov, tak NIE v sobotu doobeda!

Byvali sme v hoteli Vila Paula na Okrug Gornij - uzasna kuchyna, prijemny personal, ochotni majitelia. Nemame, co by sme vytkli. Trochu nas sklamala plaz, ktora bola najblizsie k hotelu - mne vadil vyhlad na pristav (vizualizovali sa mi oleje odmacajuce sa z tej kovovej opachy) a chybajuci vyhlad na otvorene more (som rozmaznana Primostenom). Naopak nevadili mi lietadla - nie su hlucne a je to pekny pohlad, ako klesaju medzi kopce.

Inak ostrov je prijemny, rozhodne zaujimave miesto. V Slatine sme bohuzial neboli, lebo vsade chodime len pesi, ale cast ostrova sme presli. Prekrasna plaz je v zatoke Duboka - sice mala, ale doobeda nepreplnena, s jemnymi kamienkami a paradnou farbou vody, hotovy Karibik. Odslapali sme si to pekne pesi pol hodiny, ale oplatilo sa. Bohuzial okolo jednej na plazi nastal tvrdy biznis - 3-4 lode s turistami z ostrovov, ktori ked sa posilnili rybkami, sup do vody smiling smiley a bolo po klude... Na plaz sa da dostat po lesnej ceste aj autom.

Hlavna plaz Okrugu Gorneho bola preplnena ako slovenske kupalisko, ale zato su tam sprchy, wc, stanky so zmrzlinou, palacinky, bary, obchody aj atrakcie pre deti. Vecerne koncerty boli mile a velmi kulturne.

Ak do Trogiru, tak rozhodne lodkou - cca 20 min za 15 kuna za dospelu osobu. Spat sme sa presli pesi, pohodova hodinka, smerom z Trogiru je dobre oznacena pesia skratka. Len tie chybajuce chodniky popri hlavnej ceste sad smiley

Kto rad chodi, pekne su ulicky s apartmanmi smerom ku kostolu, hore pofukuje a je tam prijemne, da sa prejst az do Mrvascice a prejst sa popri plazi. Zedno uz nam nevyslo, lebo sa urobilo hroooozne teplo smiling smiley

Uzili sme si prijemnu dovolenku, ak mate pocit, ze Chorvatsko je vsade rovnake, chodte na Ciovo.

5ka
Re: Ostrov Čiovo
12. 08. 2011 15:03
I já bych chtěla touto cestou poděkovat Grigorimu za dovolenou, včera jsem se vrátili ze Slatine, byla to moc hezká dovolená a ubytování přesně podle mých požadavků, vydařilo se počasí, jen poslední den hodně foukalo, ale děti si zase užily vlny.
Re: Ostrov Čiovo
13. 08. 2011 18:26
No já se musím také vyjádřit. Vrátil jsem se 12.8. z Arbanije. Jezdíme tam od roku 2000. Letos to ale bylo smutné setkání s domácími těsně před príjezdem zemřela domácí. I přesto dovolená špica jen jeden den foukalo, čisté moře dobří lide co více chtít.
Re: Ostrov Čiovo
17. 08. 2011 21:35
Moc lidi se pta na počasi:
[www.meteo-info.hr]
bude horkosmiling smiley)
Re: Ostrov Čiovo
18. 08. 2011 21:34
Včera jsme se vrátili ze Seget Donji. Minulý týden jsme pozorovali požár na Čiovu. Chvilkama to vypadalo dost špatně. Chtěla jsem se zeptat Grigoriho, co o požáru ví.
Re: Ostrov Čiovo
19. 08. 2011 20:33
Mohl bych se Vás, zkušených cestovatelů zeptat jestli se dá na čiově ubytovat i v nějakým menším kempu? Dle internetu jsou tam dva kempy, ale ty vypadají tak monstrozně, chtěl bych rodinný malý kempík. Poradí mi někdo? Nebo tam prostě mám vyrazit a potkám naháněče? (apartmán nechci chci si užít nový stan) Děkuji
Re: Ostrov Čiovo
19. 08. 2011 22:30
Nevim jestli to mužu davat alči toten kemp je na jižnej strani Čiova je perfektni mali klid perfektni čiste more Doporučuji
Kemp se menuje Labadusa stači do googla dat meno kempa ,a Ostrov Čiovo
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 71
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.