Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

TUČEPI

Autor Babu 
Re: TUČEPI
12. 06. 2015 10:46
2OnderCZ: Normálně to parkni sem Parkoviště Tučepi, hoď do automatu nějakou Kunu, dejte kafe a projdite si to. My jsme tam chtěli byt loni, přímo na te promenade je agentura, se snažili jak mohli. Sem jim rikal cenu, jim rekni svou, treba neco vytahnou, ona zavola jestli maj volno, domluvi ti to. Neboj odmitnout. Jeden byt u magistraly snad za 50E, druhej zas prvni rada na te promenade za 70E (ale jsme 3). Zene se hlavne nezdala dalka od plazi (molo je docela dlouhy). Pak jsme odjizdeli, oslovil nas kolemjdoucí a málem si dali po čuni s lidma s te agentury. Všude vysedavaly babičky s cedulkama, takže v tomto terminu nevidim problem. My tam byli taky nekdy zacatkem cervence.

Právě ten parking, větší klid na to, žádný popojíždění, nějaký tlaky, jestli do té uličky se dá zajet, jestli nestojím blbě v zákazu, když se půjdu zeptat....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jirkap (12. 06. 2015 10:47).
avatar
FAT
Re: TUČEPI
21. 07. 2015 21:56
Ako je to v Tučepoch s čistotou vody? Posledné roky som zažil v niektorých destináciach nechutnú špinavú vodu.
Ďakujem za informácie.
Re: TUČEPI
23. 07. 2015 09:54
Dokonale cista.
dry
Re: TUČEPI
04. 08. 2015 10:10
Zdravím všechny, jedeme koncem srpna do Tučepi. Ubytování Ljubomíra, má prosím někdo nějaké zkušenosti? Děkuji za odpověď.
rj
Re: TUČEPI
04. 08. 2015 21:13
Dry, Ljubomira je jednoduché ubytování, studia pro 2-3 osoby, 1., 2. a 3. patro podle toho, která cestovka pobyt prodává. Předností je poloha pár kroků od pláže po rovině.
Re: TUČEPI
04. 08. 2015 22:23
Nevíte někdo, kde je v Tučepech prodejna těch koblih, které roznáší po pláži? Tučepská domáca krafna...
dry
Re: TUČEPI
05. 08. 2015 07:26
rj napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dry, Ljubomira je jednoduché ubytování, studia pro
> 2-3 osoby, 1., 2. a 3. patro podle toho, která
> cestovka pobyt prodává. Předností je poloha pár
> kroků od pláže po rovině.

Děkuji, na webu je uvedeno že je vybaveno ubytování Ljubomíra WIFI, tudíž by mě spíš zajímalo ubytování z této strany? Potřebuji alespoň 2x denně na firemní mail a nechce se mi cestovat po kavárnách.
rj
Re: TUČEPI
05. 08. 2015 10:13
Ljubomira má WIFI, v případě problémů a potřeby by určitě bylo možné využít signál WIFI ze sousedních apartmánů, označovaných jako Biokovo. Jedná se o domy stejného majitele.
dry
Re: TUČEPI
06. 08. 2015 08:10
rj napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ljubomira má WIFI, v případě problémů a potřeby by
> určitě bylo možné využít signál WIFI ze
> sousedních apartmánů, označovaných jako Biokovo.
> Jedná se o domy stejného majitele.

Děkuji za odpověď, to je pro mě dostačující. Snad se nám tam bude líbit, mimochodem nevíte zda-li je v míště nějaká půjčovna čtyřkolek či skútrů? či co určitě v Tučepi nevynechat?
Re: TUČEPI
06. 08. 2015 18:05
Na mě byl v západní polovině Tučepi příliš velký turistický blázinec, raději to mám kolem přístavu a na jih. Ale když hledáš půjčovnu čtyřkolek, tak to třeba zase pro vás bude to pravé yawning smiley .
Žádné pamětihodnosti v Tučepi nečekej, na dobré jídlo doporučuji do některé restaurace v přístavu (např. konoba Postup nebo Lanterna), stejně tak v přístavu bývají několikrát týdně různé koncerty, koncem srpna bude určitě i ribarski večer, ale termín jsem nikde nenašel.
Před pár lety pro mě byla zajímavým zážitkem návštěva prázdného hotelu Jadran (až na západním konci Tučepi), chatrným oplocením se dalo dostat dovnitř a po mírně rozpadlém schodišti vystoupat až na střešní terasu s pěknou vyhlídkou.







Upraveno 1krát. Naposledy upravil Pedro66 (22. 07. 2017 22:31).
Re: TUČEPI
07. 08. 2015 06:55
Utčitě zajít na jídlo do restaurace Kamenná (jižní část), vynikajicí to tam je. Na rybářské noci se vykašlat, ceny jako prase a kvalita bídná. Když jsem do Tučep jezdíval před 8mi lety, měli kvůli rybářské noci uzavřen celej průjezd přístavem, loni a letos bylo jen pár lidí na parkovišti v maríně. Vysoké ceny a lidi jom na to serou, lepší je si dát rybu v restauraci.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil agent007 (07. 08. 2015 06:57).
dry
Re: TUČEPI
07. 08. 2015 07:05
Děkuji, ribarsky večer jsem navštvil před dvěma lety ve Vodici a moc nadšený jsem z toho nebyl... Hotel Jadran ano o tom už jsem četl, určitě bych ho rád navštívil, výhled vypadá parádně smiling smiley
Re: TUČEPI
07. 08. 2015 11:17
Tady je kompletní letní kulturní program.

Rybarski večer je potřeba brát s nadhledem, asi jako české adventní trhy se zaručeně domácím svařákem z německé krabice...
Je fakt že konkrétně v Tučepi jsme akci navštívili v r. 2010 na konci srpna a to bylo docela vydařené. Loni v Baška Voda to byla bída, ani jsme si rybu nedali (a nic jiného tam neměli) a bez zastávky jsme odcházeli pryč...
avatar
FAT
Re: TUČEPI
08. 08. 2015 21:47
atnarfus napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Dokonale cista.

Až tak dokonale čistá zase nie je. Dno mora je na kraji pláží síce tak ako vo veľkej časti Chorvatska štrk. Je to ale vlastne aj materiál, ktorý získali niekde z búračiek, sú tam vidieť celé kvádre a časti tehiel a betónu. Ak si uvedomíme ako aj u nás v poslednej dobe pri stavbách bojujú proti Radónu a tento materiál pochádza zo stavieb kedy sa toto neriešilo...
Ďalej od brehu je potom už morské dno niečo ako piesok. Nerastie v tom tráva, ale pri večerných vlnách sa to celé rozmúti a voda je kalná. Je to ale čistá špina.
Tú pravú, hnedú penu a nečistotu pripomíňajúcu obsah kanalizácie som videl na pláži tiež. Bolo to pri hoteli Jadran, práve ten rozbitý hotel. Bolo to malé v porovnaní s inými, ktoré som zažil v iných centrách, ale je to tam.
Veľký bordel robia lode. Aj tie parasailingové a podobné atrakcie. Tie by mali rozhodne od pláží poslať čo najďalej.
Nechcem to prechváliť, a dúfam, že to tých pár dní ešte vydrží aspoň na takej úrovni ako doteraz.
Re: TUČEPI
08. 08. 2015 22:57
Aky bordel robia parasaíingove lode a podobne atrakcie?
dry
Re: TUČEPI
10. 08. 2015 08:08
Prostě bordel - hlasitá hudba, vodní skútry atd. Mimochodem dá se půjčit v Tučepi nějaký skútr nebo čtyřkolka? Rádi bychom se podíval do hor. Ještě jsem teda nezkoumal zda-li se tam někam vůbec dá vyrazit.
Re: TUČEPI
10. 08. 2015 09:15
Milá Aneta,prehádzam tu fóum o Tučepi a musím ti s radosťou povedať,že by si hotel Neptun nespoznala.Z škaredého káčatka urobili labuď.Izby novo zrekon.,bazény reštaurácia...je LEN 3* ale zaslúži si 4.Foto zodpovedajúce skutočnosti a recenzie na bookink najdeš.To som len tak pre zaujímavosť
avatar
FAT
Re: TUČEPI
10. 08. 2015 16:35
Janik napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Aky bordel robia parasaíingove lode a podobne
> atrakcie?
Všetko čo má motor má výfuk do vody. Aj keď auto má katalyzátor a benzín je bezolovnatý doma by som si do bazána istotne výfuk nepustil. Pri tak silných motoroch a tej forsáži, ktorú lode vyvíjajú, keď vezú vreštiacich pasažierov sa voda víri až po dno, hlbka mora nie je až taká vysoká. Okraj pláže je ohraničený bójkami, po ktoré sa pláva a z opačnej strany až k k tejto hranici plávajú tieto stroje, veď to robia aj pre reklamu, aby nalákali čo najviac zákazníkov, ale plávať pár metrov od lode v plnom výkone a v tých vlnácjh je mierne povedané na h.... Možno ale na druhú stranu zase týmto sa rozháňajú tie hnedé hnusné fľaky. Na vode totiž zostávajú bubliny podozrivo dlho, to by v čistej vode nemalo byť.
Na pláži tak dlhej ako je v Tučepi sa povaľuje snáď 15000 turistov. Všetci sa výdatne mažú nejakými masťami, okrem toho po nich vo vode zostávajú aj iné drobnosti, takže kdo sa rozhodne pre také väčšie stredisko musí s tým rátať.
Aj my sme si prenajali čln, vodný skúter a dokonca aj ten parasailing, tak máme na tom svoj podiel. Musím ale priznať, že Tučepi sa mi páčia a verím,že miestni robia pre čistotu a poriadok čo je v ich silách. Treba ich ale stále upozorňovať na nedostatky a na druhú stranu aj verejne pred inými pochváliť.
avatar
FAT
Re: TUČEPI
10. 08. 2015 22:56
Aby som len nekecal. Tak dnes večer po prechode výletnej lode to na pláži vyzeralo takto. Fotky si priblížte a uvidíte tú špinu. Možno to nebolo z tej lode, možno to len rozvírila, netuším, neriešim, ale špina je to dosť nechutná. špina
Re: TUČEPI
11. 08. 2015 22:30
Voda sa viry az po dno grinning smiley a ja som bol v to. Ze tie vrtule maju preto ten tvar aby tlac a sila ich pohanala smerom dopredu popripade dozadu, ale zeby ich odtlacala od dna? Hmmm, to mi hlava neberie.
dry
Re: TUČEPI
17. 09. 2015 09:13
Zdvavím, letos jsme měli tu čest strávit dovolenou v Tučepi. Ubytování vpohodě sežene na místě, s parkováním u domu. Cena jídel v restauracích se pohybuje kolem 50kn. Kebab 25kn, zmrzlina 6kn, palačinka 10kn. Nádherné čisté pláže, které místní každý den uklízí... nás uchvátila pláž pod starým hotelem Jadran, ten mimochodem taky doporučiji navštívit, je volně přístupný... a zvrchu nádherný výhled. V pátek povětšinu bývá Ribarski večer - kde za 30kun dostanete rybu, smažené krevety a 2dcl vína + chleba kolik sníte. Po setmění tam hrála nějaká místní kapela. Podél pláže směrem na jih se dá dojít až do Podgory za FKK jsou skály, kte je nádherné potápění. Na všech plážích je BEZPLATNA sprcha se sladkou vodou, a místy i převlékací kabinky a WC. Pláž je situovaná mezi borovicovým hájem, takže není potřeba tahat slunečník ... možnost pronajmutí lehátka - 30kn. Opravdu nádherná dovolená pod pohořím Biokovo. Mohu jen doporučit!!!
Re: TUČEPI
17. 09. 2015 11:51
To je fakt, Tučepi už dlhšiu dobu vyčnievajú vo všetkom, ale je ešte hodne pláží a miest, kde o čistotu a služby žiadny Chorvát moc nezavadí, keby to videl Tito, tak ich pošle na Goli otok.
dry
Re: TUČEPI
18. 09. 2015 10:21
Až se byl překvapený jak na hlavních plážích bylo čisto, příští rok se chystáme navštívit Brelu tak snad nebudeme zklamaní.
Re: TUČEPI
08. 11. 2015 17:17
ahoj. nejake recenzie na ubytko ante covic, podgradac 8? je to hned nad magistralou. Dakujem.
Re: TUČEPI
12. 12. 2016 16:24
Letos byla zahájena rekonstrokce hotelu Jadran [www.rajce.net]

......................................................................................vjerni Adriatic
avatar Re: TUČEPI
12. 12. 2016 17:40
Dotaz: A pláž před hotelem Jadran se dá používat?
Re: TUČEPI
12. 12. 2016 18:15
Byli jsme se tam projít,ale bohužel oko mi na pláž neuteklo,toto kabinet nevim.Okolo hotelu bylo oplocení,nešlo přijít ani blíže.

......................................................................................vjerni Adriatic
avatar Re: TUČEPI
12. 12. 2016 21:50
Tak hotel Jadran v Tučepi by už měl být příští rok - 2017 - v provozu. Údajně už je většina pokojů na příští sezónu v hotelu vykoupena - v zastoupení TUI. Otázkou je, zda na určitou část pláže před hotelem nebude mít hotel Jadran tzv. exkluzivitu. Zdroj: [www.skyscrapercity.com] [slobodnadalmacija.hr]



PS. V Tučepi je mimochodem perfektně vybudována kanalizace... smiling smileyR.
Re: TUČEPI
08. 01. 2017 08:33
Ano, v roce 2016 byla pláž před hotelem Jadran použitelná. Oplocení začínalo až od pingpongových stolů v "lesíku" vedle hotelu. Ty stoly byly už ale zbourané, protože tam byla vybagrovaná cesta pro nákladní automobily. Také byla zvětšena pláž před hotelem Tamaris, protáhli ji až téměř k molu před hotelem Jadran. Dříve tam byla spousta velkých kamenů. Zda bude zmíňená pláž přístupná i pro rok 2017 se uvidí, majitel hotelu Jadran (Jako Andabak) má totiž podle chorvatských novinářských zdrojů koncesi i pro tuto pláž. Bylo by to v Tučepi první místo, protože doposud byly všechny části pláží od Slatiny po Kamenou volně přístupné a touhle pláží vedla pěší cesta podél moře směrem na Makarskou. Tuhle pláž navíc hojně využívali právě Chorvaté či Bosenci z blízkého okolí (jak o víkendech tak všedních dnech), kteří tam přijížděli a v okolí parkovali auta.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil arlin (05. 02. 2017 17:55).
avatar Re: TUČEPI
14. 02. 2017 20:45
Áno,TUI-ka už predáva .
V sezóne s polpenziou od 100 do 200€ na osobu a noc....grinning smiley
Nuž,nové je nové spinning smiley sticking its tongue out
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 95
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.