Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

ostrov Vir

Autor blondehare 
avatar Re: ostrov Vir
19. 06. 2017 19:39
Na Viru jsme byli 2015(26.7 asi) a rok před tím jen tak na čumendu ze Starigrad-Paklenica asi na půl dne.Lidí opravdu dost a dá se říct,že to tam opravdu "žije".Ale-s tou vodou to bylo při pobytu v r.2015 fakt na pytel a domácí s tím měl problém.Buď nedojela cisterna,nebo se něco pos.... na dodávce vody jemu.Problémy se za pouhé 3dny(pak jsme to vzdali a jeli nazpět do Mandre)opakovaly několikrát a to nás moc nebavilo.Ubytování bylo taky takové zajímavé(jedna malá terasa pro dva Ap.dohromady)
V obchodech pernamentní fronty lidí,kteří brali útokem vodu v 3L barelech a o frontě k pokladně ani nemluvě(i 30min přes celej market)

Jinak moře super teplé a bez žádných výhrad.Celkově na mě ale Vir moc dojem neudělal.Ale to bylo asi tou otráveností s toho co dovolenou moc dovolenou nedělá a co popisuju výše.Toto místo je pro nás názorově asi nejspodněji v žebříčku námi navštívených lokalit.Je to ale pouze můj osobní názor a
tak to berte jen jako mou realitu a nikoliv se zaměřením,že to tam nebude pro jiné zrovna to pravé.Klidné místo na relax to opravdu ale není.sad smiley

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PODACA(2001),ZAOSTROG 2x(2002-2003),BAŠKA(Krk-2007),KLENOVICA(2007),GRADAC(2008),BAŠKA(Krk-2009)OREBIČ(2010),GREBAŠTICA(2011),MURTER(2012),STARIGRAD-PAKLENICA(2014),MANDRE(2015),VIR a MANDRE (2015),MANDRE (2016),NOVIGRAD(Istrie-velikonoce 2017),MANDRE(2017),ŽABORIČ- velikonoce(2018),MANDRE 2x-(2018),MANDRE(2020)

-OPEL MERIVA B 1.4i Turbo 88KW(120HP) a Citroen Jumper 2.8HDI(obytná vestavba Dethleffs)
-Jinak od Přerova.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Borino (19. 06. 2017 19:55).
Re: ostrov Vir
20. 06. 2017 08:59
Také tam jezdím již delší dobu a něco mohu potvrdit, něco vyvrátit.
S dopravou bývá problém, ale stačí jen nejet přes město a dá se pohodlně na druhý konec dostat. Na kruháči u supermarketu nepojedete rovně do centra, ale dáte se doprava a pohodlně po užších cestách centrum objedete. Pokud budete chtít, vyznačím na mapě.
Voda problém je, nemají tam ještě dodělaný vodovod z pevniny. Ale všude, kde jsem byl, byla voda k dispozici, takže v tomhle směru mám zkušenost dobrou. Fronty v krámě jsou, lidi vodu kupují, ale tam bych si tipnul, že to jsou lidi, co si koupili levnější apartmán... Já si vždy radši připlatím, abych nemusel tyto věci řešit. Dost to znepříjemní dovolenou, viz. skušenost kolegy BORINO.
Volnější pláže se také najít dají. Když lidi nechci, poradím si.
Za mě vyloženě dobrá lokalita na dovču, hlavně kvůli blízkosti. S malejma dětma se mi zatím nechce jezdit nikam níže, kde to je "lepší".
Re: ostrov Vir
20. 06. 2017 12:51
Tak sa pridám aj ja... Na Vire sme boli 2x, raz len tak na predĺžený víkend a páčilo sa nám (koniec agusta), tak sme pred dvomi rokmi išli znovu (na prelome júl-august) a už v tomto čase nikdy viac....Čínske kúpalisko nič proti tomu.... Bývali sme v ul. Prezida (číslo už neviem) hneď pri mori a na tretí deň ma už nebavilo prekračovať, respektíve stúpať po dekách a osuškách opaľujúcich sa ľudí. Davy ľudí od rána do polnoci...My sme mali v ap. lehátka, ale ak som ich ráno nevyniesla pred plot, tak tam parkovali autá celý deň. S vodou a ani s ničím ostatným problém nebol, len mi vadila tá preľudnenosť. Vyhľadávame kľudné miesta a toto bol krok vedľa....Na druhú stranu v centre sa stále niečo dialo...Minulý rok Sv. Filip a Jakov, Privlaka na začiatku júna a to bol balzam na dušu. Na pláži pár ľudí, dokonca v Privlake sme boli len my a ešte jeden nemecký pár :-)
Re: ostrov Vir
20. 06. 2017 13:52
Privlaka jednoznačně palec nahoru. thumbs up
Letos už po páté, a i v sezóně klid, prázdno.. Pro mně i rodinu naprosto ideální.
Re: ostrov Vir
20. 06. 2017 15:31
Byl jsem na Viru celkem 12x a rozhodně se nepovažuju za znalce Viru ani ho tady nechci nijak propagovat, nikomu ho doporučovat ani nikoho odrazovat. Dovolím si jen napsat několik pozantků, co jsem za těch 7 let zjistil. Jezdíme vždy na stejné místo, ke stejným domácím a nikdy jsme tam neměli problém s vodou. Ale mohu potvrdit, že ve vedlejším apartmánu měli s vodou problém, bez vody byli celé odpoledne a večer, cisterna jim přijela až pozdě večer. Záleží na tom, jak si domácí či správce apartmánu zajistí cisternu.
Jak jsem psal v předchozím příspěvku: lidí na Viru každým rokem přibývá a v sezóně je tam už skutečně přeplněno. Především v přední a centrální části je hodně hustá zástavba. I loni jsem viděl, že se tam stavěly nové apartmány (ve vzdálenosti 100-200 metrů od moře), což asi znamená, že se počet turistů ještě zvýší. V sezóně je nutné počítat s frontami v obchodech, hlavně v Konzumu u kruháče, je vhodnější využít některý z řady menších obchůdků. Na tržnici v centru to žije od rána do pozdních nočních hodin. Přispívá k tomu i každoroční akce s názvem "Virsko ljeto" (lze vyhledat googlem včetně programu), kdy je každou sobotu ve městě nějaká hudební produkce, což má samozřejmě za následek zvýšený počet návštěvníků (nejen ti, co jsou na Viru ubytovaní). A třeba loni 13. srpna to bylo vylepšeno velkým půlnočním ohňostrojem. Tak třeba to někdo na dovolené ocení.
Zadní část ostrova je klidnější, ale ani tato část není uchráněna od nájezdu zvědavých turistů. Ale určitě se tam dá najít klidné místo na koupání, kde není narváno (třeba Pedinka či Srpljica). Nevýhodou jsou poněkud horší přístupové cesty, pro dopravu na zadní část ostrova je vhodné zvolit kolo nebo člun. Právě v zadní části ostrova je vybudována nová asfaltová cesta, která je dostupná pouze na kole - u odbočky na Put Radnjače je značka zákaz vjezdu motorových vozidel. Bohužel spousta řidičů tuhle značku ignoruje a na pláž Duboka draga jezdí auty.
Tak každý ať si vybere, co se mu líbí. Já už tam letos nepojedu.
smileys with beer
Re: ostrov Vir
20. 06. 2017 21:15
My byli 2x , 2015 přelom srpna-září, jeli jsme na slepo..dojezd na Vir byl kolem 22:30...projeli jsme přes celé přecpané centrum a pořád dál po hlavní až kam vedla cesta, jak píše donald nahoře zastavil náš až ten zákaz :-) ..takže poprava na Put Radnjace, hned na prvním sloupu cedule od papundeklu ..apartman free..
domácí zrovna popíjeli na terase, vybrali jsme si jeden ze tří volných. Až ráno jsme zjistili kde vlastně jsme. Nakonec jsme zůstali 9 dní. S vodou žádný problém, v každém marketu brali karty, hotovka jen v pekárně..
Na pláži pokaždé max 20 lidí. Na duboku dragu fakt lepší autem, jezdí tam všichni i přes zákaz. Kousek dál cca 15 min chůze je fajn písečná zátoka, pro děcka ideál.
2016 jsme vzali prcky 4,6 let. Stejné místo, domluvené už v lednu, páč šlo o hlavní sezónu. Opět bez chyby. Škoda, že se domácí moc netvářil na psy, to by jsme jeli i letos.
Re: ostrov Vir
21. 06. 2017 00:25
donald:
Děkuji za vyčerpávající informace.Tak to jsi mě celkem nepříjemně překvapil, počítal jsem,že tam nebude tolik lidí.Co jsem četl,tak právě na Viru má být turistů nejméně,ale pravděpodobně jsem opomenul podívat se na datum článku.Jedeme 3.8.
na jižní část.S bodavou a krvelačnou havětí je to všude asi stejné,budeme se na invazi připravit.
Re: ostrov Vir
21. 06. 2017 17:06
A nějaké zkušenosti s cyklotrasami nemáte?Stáhl jsem si nějakou mapku tras,ale teorie se někdy diametrálně liší od praxe.Loni v ve Vodicích,jsme dostali v inforrm.centru mapky tras,ale polovina stezek byla zakreslená a zanesená,ve skutečnosti některé neexistovaly.Proto tento dotaz.
Re: ostrov Vir
22. 06. 2017 07:22
Ukaž mapku smiling smiley

Já tam jen vloni jel na kole k majáku a pak na nejvyšší kopec ostrova, Bandire. Jinak jen tak po městě. Radši si chodím zaběhat...
avatar Re: ostrov Vir
09. 07. 2017 15:24
No já vyjíždím za 6 dnů na VIR. Podle webcams tam není na plážích hlava na hlavě a i večer tam nevidím davy lidí. Každopádně jakmile tam dorazím a trošku se rozkoukám, tak tady postnu své poznatky. Snad to bude v pohodě. Když ne, pojedu jinam. Poslal jsem zálohu jen na 5 nocí.
avatar Re: ostrov Vir
16. 07. 2017 13:44
Tak dnes příjezd. Na SLO/CRO hranici asi hodinová kolona. Jinak cesta v pohodě. Ráno jsme byli zkouknout "Červenou zemi". Nádhera. Příliš větrno na koupání. Zatím trochu rozporuplné dojmy z ubytování, ale VIR jako takový OK. Večer jdeme testovat místní hospůdky .... Report podám až po konci dovolené :-)
Re: ostrov Vir
17. 07. 2017 20:40
V pátek jsme se vrátili z Viru. Byli jsme tam 12 dní.
Bydleli jsme v Ložicích. Místní vodu měli, ale na pití jsme si kupovali raději barely.
Ložice jako takové opravdu kde nic, tu nic. Fakt jen pro ty, co chtějí klid. Ve vesnici jsou dva obchody se smíšeným zbožím, pekárna. Dvě restaurace, ne u pláže. Na pláži je bar, pak fast food a paní prodává zmrzlinu, ta měla nejlevnější. Jinak nikde nic. Večer se krásně spí, žádné diskotéky, klid.

Na pláž jsme párkrát šli na veřejnou, u přístavu byla sice voda fakt neuvěřitelně teplá, ale hodně lidí. U mola to bylo o něco lepší a děti mohly skákat do vody z mola.

Byli jsme taky 2x u majáku, bohužel pak zavřeli vjezd přímo těsně u majáku a tam se nejlépe lezlo do vody. Ale je tam stín od borovic a málo lidí. Dá se ale parkovat kousek od vašeho místa na pláži, většinou.

1x jsme byli na pláži Sepavac, někdo o ní někde básnil, mělo tam být navíc léčivé bahno. Nepříjde mi to jako žádný zázrak, bahno jsme nenašli a byla tam také neuvěřitelně mělká voda.

Nejlepší byla červená pláž, ale ideálně až ta druhá odbočka od Ložic, tam byl opravdu super písek jak ve vodě, tak na pláži. Ale přístup horší, než z té první odbočky, ale i my s Fordem s nízkým podvozkem jsme to projeli, ač jsme raději krom řidiče párkrát vylezli z auta, aby jsme něco neodřeli :-)
Také tam je po obědě stín z těch velkých skal, což je výhoda. Je tam ale špatný přístup, takže doporučuju tam jet na celý den. Bylo to jediné místo, kde opravdu nejsou potřeba boty do vody ani pro malé děti. Na té první jsou sem tam oblázky.
My jsme měli cestovní ledničku, do plastového boxu narvali nakrájený meloun, do dalšího salát, studenou vodu, opečené čevaby a jelo se. Byli jsme tam třeba i 8 hodin v kuse.

Místní nám doporučili jezdit nakupovat do Tomyho, ten, co je u centra, ten větší supermarket. Konzum za mostem je prý dražší. Jednou jsme tam vlezli a ty šílené fronty, ufff. V Tomym je navíc super pan řezník, chodí k němu i místní babičky. Bylo nám doporučeno u něj koupit i připravené čevabčiči. (nekupovat v chladících boxech, ale u něj. Má je zabalené), děti se o něj vždycky porvali. Namele čerstvé maso a tak ... prostě zbytečné tahat cokoliv z domova, mají naprosto všechno a ceny nejsou nijak dražší než v Čechách. Ryby nám místní poradili kupovat když se jelo od Tomyho na Ložice, tak po levé straně. Vedle toho je i zelenina. Chce to ale kolem 7 -8 hod ideálně. Na zeleninu a ovoce bacha, ceny se hodně různí. Meloun měli v Tomym pod 2,5 kuny a jinde třeba za 10 u farmářů u silnice, samozřejmě ceny neměli nikde napsané.

Velký Tomy je navíc v Ninu.

Víno nám doporučili koupit stáčené, v té hlavní prodejní ulici ve Viru se stánky, tak skoro až na konci co nejdál od pláže, jen několik prodejců, nejlepší je prý ten, co má obchůdek pár schodů pod úrovní silnice. Dělali jsme si hodně střiky.Také kousek od něj prodávají super krájenou pizzu 10 kun velký kus. Obecně pizzu mají všude na ostrově velkou, chutnou a poměrně levnou.

Do Ninu doporučuju výlet, ideálně navečer, když je chládek. To samé Zadar, nádhera. V Zadaru je poblíž cesty k centru Lidl, jsou tam šipky. Parkování u centra je dle zón, od 2 kun po 10 za hodinu. Je to opravdu nádherné, spousta historických staveb. Nenechte si ujít na konci poloostrova mořské varhany a pak slunce, které se rozsvítí po západu slunce. Před 14ti dny jsme čekali do 3/4 na 10. Lidl měl do půlnoci, takže jsme to stihli komplet :-)

Přímo na Viru je fajn se podívat na kopec, dá se autem dojet kousek pod něj, všude jsou cedule. Pak je pěkná pevnost u Viru a také maják. Ze silnice je tam napsaný zákaz, ale všichni tam normálně jezdí.
Super je také se projet po silnici z Ložic kolem ostrova dozadu, pak po silnici nad Majákem dál na Torovi. Sice je tam opět zákaz vjezdu, ale jak říkají ostatní, nikdo to nerespektuje a všichni tam jezdí.
To je fakt nádhera.

Ve Viru samotném toho zase moc není, nějaké ty zmrzlinárny, spoustu prodejců s různými krámy a podobně.

S komáry problém byl. Ale místní měli sítě v oknech, přes které se stejně ty potvůrky sem tam dostali. Ale zapnuli jsme Raid (či jak se to jmenuje) do zásuvky, otevřeli okna, když už jsme nesvítili a Raid vytáhli a dalo se to. Dle doporučení jsme zakoupili spirálky, mají je i u nás v DM, ale chce to opravdu rozpálit na balkoně tak hodinu před tím, než by člověk chtěl venku sedět. To znamená tak v 18 hod maximálně.
My ale většinou chodili po výletech a nebo seděli s domácími u grilu a ty už tam měli spirály rozpálené, takže jsme je snad sami rozpálili jen 2x. Nesmrdí to nijak nepříjemně.
avatar Re: ostrov Vir
20. 07. 2017 06:19
hezky popsané smiling smiley jsem tady 5tý den, včera jsme změnili ubytování. varuju před KONOBA SPAVALICA. Od příjezdu katastrofální přístup domácí - a sice, má vás úplně, ale úplně u zadele.
Pokoje vypadaly jinak, než nám poslala na fotce, celkově zanedbaný prostor. Při ranním venčení psa jsem se zakecal s jedním starým Chorvatem a pokud jsem ho dobře pochopil, tak KONOBA SPAVALICA byla kdysi vyhlášeným místem, ještě za starého pána, teď to vede asi jeho dcera (moje domněnka, neptal jsem se jí) a je to opravdu katastrofa.
Základní vybavení na pokojích - nula, zapomeňte ta takové samozřejmosti jako rychlovarná konvice, mikrovlnka, venkovní žaluzie, nic z toho nenajdete. TV nefungovala. Sprchový kout - hnus fialovej. Všechno jsem dal na Tripadvisor jako varování ostatním.
Když jsme viděli ten bordel na pokojích, neměli jsme odvahu si dát cokoli v restauraci ... Takže jsem sehnal jiné ubytování a teď už spokojenost.
Jinak VIR jako takový dobrý, Červená Země - krása, ale jak je tady psáno o post výše, chce to najít to "správné místo", dojezd horší. Centrum VIRu, v podstatě jedna kolonáda, večer spoustu lidí, asi jako v Biogradu. Do Zadaru jsme jeli nakoupit do civilizace :-) Doporučuju nakupni centar Supernova, vše co hrdlo ráčí, trochu vyšší ceny. Dneska teda zajedu zkusit ty domácí čevapi od pana řezníka, když jsou tak výborné :-)
avatar Re: ostrov Vir
31. 07. 2017 21:59
Tak postřehy po dovo na VIRu smiling smiley
VIR je všechno, jen ne klidné místo, na Červenou zemi jsme jezdili, ale vzhledem k nižšímu sportovnímu podvozku auta, jsme museli hodně chodit, tam kde ostatní zajeli, my ne, ale nevadí.
Červená země fajn, ale přístup k moři přes skalnatou zemi opravdu nic moc, ale dají se najít místa ...
Jinak na VIRu nic zvláštního není, pidi centrum, pár stánků, hodně lidí.
S Pelješacem se to nedá srovnávat ani v nejmenším, ale tak nějak se nám líbilo, hlavně domek, který jsme měli pronajatý byl opravdu perfektně vybavený, v části Bobovik, klidná část cca 250m na pláž.
Ceny jako jinde v Chorvatsku, průměr. Restaurací vcelku dost, nestalo se že bychom si neměli kam sednout.
Příští rok možná pojedeme znovu, už jen kvůli apartmánu a čvtrti kde jsme bydleli, fakt pohodový pobyt a taky kvůli NEVENovi - člověku, který nám ho pronajal, opravdový pohodář, vše co jsme chtěli zařídil, na všechno se snažil najít odpověď.
Problém byl s vodou, k pití pouze balenou, v obchodech cca za 14Kn za 6-7 litrů. V Zadaru za 10,5 Kn, takže když pojedete na výlet do Zadaru, doporučuji nakoupit s sebou. Třeba v Plodine v zadaru byl Eidam 30% za 30 Kn za kilo, na VIRu za 70 Kn/kilo ... prostě na ostrově vše s přirážkou, ale nic dramatického, když jsme to potřebovali, tak jsme to koupili. Pivo na pláži 20-25 Kn (čepované), kola, džus za 17-20 Kn. Pizza 40-60 Kn. Ryba 250-300 Kn za kilo. Mix masa z grilu za 250 Kn za kilo. Víno cca 20-25 Kn za litr. Rakija za 60Kn za litr - pěknej hnus, okoštoval jsem a nakonec koupil za 100 Kn za litr a to už se dalo v pohodě pít :-)
Na zpáteční cestě mě úplně rozsekala rodina z Brna, na dálnici u benzinky na stole uprostřed pecen chleba z ČR, takže měli snad zásoby na měsíc, vedle něj "bravčové ve vlastní šťávě", kterí sousedělo s termoskama s kávou, vrcholem bylo prkýnko s cibulí nakrájenou na kroužky, asi k tomu bravčovému z konzervy ... No, a pak z nás nemají mít prdel ... když už teda, tak si to mohlo sníst někde v autě, nebo na odpočívadle, ale na lavičkách u benzinky ... bylo mi fakt trapně, že mají na značce CZ ...
Re: ostrov Vir
01. 08. 2017 05:57
Každý nevydělává statisíce aby si mohl vzít zlatou kartu a vyrazit. Co je na tem hrozného když si někdo vytáhne český chleba a paštiku.
avatar Re: ostrov Vir
01. 08. 2017 19:27
no to není o statisících .... bageta na benzince 30 kn, kafe 15 kn ... to nejsou statisíce ... říkám, kdyby to nebylo přímo na lavičce pumpy, pochopím, ale takhle je to fakt na ostudu ... ale hádat se nebudu, já prostě nechám vepřovku doma a dám vydělat Chorvatům, to je celé ... když to je dejme tomu na cestě tam, tak pochopím sváču s sebou. Ale na cestě zpět ... to musejí být velké zásoby smiling smiley) a českej chleba v mražáku, protože tam ho nekoupíš ... no proti gustu .... ale nedělat ostudu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Michalll (01. 08. 2017 19:34).
Re: ostrov Vir
01. 08. 2017 21:11
Ale pořád je to o penězích. když jsem v roce 1993 začinal Chorvatsko tak jsem si vezl i česnek. 6 plechovkovích piv a restaraci jsem se vyhnul obloukem. Proč? protože jsem na to neměl ale byl jsem u moře. Dneska je má finanční situace lepší ale nikdy bych nikoho neodsuzoval za pár paštik. Nic na tom nevydím ostudného. Tto je pouze muj názor.
avatar Re: ostrov Vir
01. 08. 2017 21:22
No kdyby jsi viděl tu "hostinu" na stole .. mluvil by jsi jinak. Ale nechci tady rozpoutávat flame, česnek jsme vozili taky, než jsme zjistili, že tyto základní potraviny nemá cenu brát s sebou ... stejně jako chleba, když tam pečivo stojí pár peněz ... neříkám, že za to odsuzuju, jen je mi líto, že někdo nemá tu soudnost a neuspořádá si takovou středověkou hostinu třeba někde na odmorisku, ale přímo na stole 10m od budovy čerpačky ... nejdříve jsem se tomu usmál, pak když jsem viděl ty posměšky kolemjdoucích, tak jsem se i styděl ... ale nechci tady zaneřádit vlákno o VIRu polemikou nad paštikářema.
Re: ostrov Vir
02. 08. 2017 20:57
Michalll napsal(a):
-------------------------------------------------------
> no to není o statisících .... bageta na benzince
> 30 kn, kafe 15 kn ... to nejsou statisíce ...
> říkám, kdyby to nebylo přímo na lavičce pumpy,
> pochopím, ale takhle je to fakt na ostudu ... ale
> hádat se nebudu, já prostě nechám vepřovku doma a
> dám vydělat Chorvatům, to je celé ... když to je
> dejme tomu na cestě tam, tak pochopím sváču s
> sebou. Ale na cestě zpět ... to musejí být velké
> zásoby smiling smiley) a českej chleba v mražáku, protože tam
> ho nekoupíš ... no proti gustu .... ale nedělat
> ostudu.


Nevidím to jako ostudu. Jsou mezi lidmi sociální rozdíly a děti za to nemohou. Po prázdninách si ve škole vyprávějí, kdo kde byl a co viděl. Děti jsou velmi citlivé a vše si moc berou. Rodiče jim dopřáli moře, více třeba již nemohou a nikdo již nebude řešit, co tam jedli. A ta bageta na pumpě s pitím cca za 50kn také pro někoho může být dost, třeba pokud je to x4. Nehledě dát za kus nějaký gumový housky, majonézou a plátkem šunky cca 120kč i na mě moc. To raději si dáme pořádný dlabanec.
Re: ostrov Vir
02. 08. 2017 21:07
Také tvé porovnání cenových relací se mi moc nezdá. Teď jsem se vrátil z Pagu, projel snad celý ostrov a i okolí až k Zadaru a takové rozdíly jsem nezaznamenal. Ceny na trhu jsou vždy vyšší, ostatní je v obchodech srovnatelné. Pokud nevyrazíš do vnitrozemí, kde je levněji, cca 10%.
avatar Re: ostrov Vir
04. 08. 2017 19:47
Zdát se ti nemusí. Takhle to bylo. Do Chorvatska jezdím od roku 1998. Nemám důvod si vymýšlet. Je mi to buřt. Napsal jsem jen info pro ostatní. Nic víc, nic míň.
Re: ostrov Vir
04. 08. 2017 21:15
A styděl jsi se za koho, Michalle? Viděl jsem na pláži u Ninu italskou rodinku pořádat rodinný piknik. Konzervy, sýry, salám v tyčce, možná jen to pečivo měli z konzumu.. Nijak mně to nepohoršovalo, taky vozím 70% jidla z domova.. A to jen proto, protože Chorvatsko mám rád, a když bych si to opět spočítal, tak mi to zase hodí Bulharsko letecky pro čtyři osoby s plnou penzí, kdybych k ceně za deset dní v Chorvatsku připočítal výdaje na denní stravu pro čtyři osoby. Nevím, co jsi tím chtěl říct, byla to prostě rodinka, která šetřila možná rok na to, aby děcka mohli vzít k moři. Nechej každému, co uzná sám za vhodné. Nikdy nevíš, kdo ohrne nos nad tebou..
Re: ostrov Vir
04. 08. 2017 21:52
Tak už toho nechme, jsme již dost mimo téma.
Re: ostrov Vir
29. 05. 2018 07:51
Zdravím.

Tak kdo letos jede na Vir?
Re: ostrov Vir
29. 05. 2018 08:35
Tak jsem si představil ten chleba s cibulí a konzervou a zavzpomínal na doby minulé. Navíc jsem dostal chuť na chleba se sádlem a cibulí nebo česnekem. Na Vir jsem taky pomýšlel, ale asi by mi chyběla příroda. Myslím aspoň sem tam strom. Podle místa, kde jsme se chtěli ubytovat bychom byli závislí pořád na slunečníku. Ale asi by to člověk taky přežil. Naštěstí je v Chorvatsku z čeho vybírat a každý jede tam kde mu to vyhovuje. hot smiley
Re: ostrov Vir
30. 05. 2018 16:52
Tak já tam 27.7. valím i s rodinou.Nikdy jsem tam nebyl, ale chtěli sme zkusit taky něco jinýho. Jsem docela zvědavej jak je to tam s pitnou vodou. Jinak se těšíme jako každý rok, dovolená je o tom jak si jí člověk udělá.
Re: ostrov Vir
30. 05. 2018 22:19
My tam taky valíme 27.7. Jsem zvyklá na jih, doufám, že nebudu z prostředí na Viru moc zklamaná.
Re: ostrov Vir
02. 06. 2018 16:23
Zdravím z Viru, dorazili jsme dnes brzo ráno. Vzduch v 05.00 hodin 26 stupňů. V 11.00 hodin 31 stupňů. Voda teplota 26 stupňů. Vvoda na Viru je v centru pitná z vodovodního řádu. Obecní vodovd se rozvádí k domů až v posledních dvou letech. Obec vybudovala a buduje postupně vodovodní a kanalizační řády k jednotlivým domům. Začalo se z centra viru viz www:vir.hr. Domy bez vlastní studny s užitkovou vodou mají zásobní nádrže, které si nechají zavážet pitnou vodou. Na celém ostrově není jediný hotel, pouze apartmánové domy a někołik kempů. Pláže jsou všech druhů, ale písčité pouze divoké a poměrně malé. V centru je živo, v okolních částech např. Torovi, Lozice je klid. Pod tímto pojmem si ale musíte představit malé pozemky a jeden domek vedle druhého - všechno slyšet, úzké ulice na kterých si hrají večer děti jsou v bezpečí - žádný řidič si nedovolí jet rychle, ráno se vstává až kolem osmé. Ulicemi projíždí prodejce ovoce a zeleniny, po něm občas rybáři - vše ráno když děti ještě spí. Oststně v Privlace bydlí rybář co sebe doma prodává ryby. Já jehdím pouze červnu a září, pouze jednou usem byl v druhé půli srpna - pláže poloprázdné a bylyo tsm možné dojet k pláži (městské ) a zaparkovat auto. Uprostřed ostrova velký Konzum s parkovištěm před ostrovem nový Plodine a v Zadaru vše. Na ostrově jsou o dslší krámky včetně např. Stavebnin - loni jsem tym koupil venkovní betonový gril.
Omlouvám se za styl a trochu chaotickou dopověď.
Jirka5
avatar
mdr
Re: ostrov Vir
02. 06. 2018 18:07
Betonový gril vozit z Chorvatska? eye popping smiley
Re: ostrov Vir
02. 06. 2018 21:02
Ale kdeže, jsem majitelem apartmánu a na společném dvoře tahle věc chyběle, nekup to za polovinu proti cenám u nás. Pršelo a já se nudil, tak jsem to objednal a druhý den to přivezl malý náklaďák s rukou. Složil paletu a bylo to.
Jirka5
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 51
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.