Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Otok VIS

Autor DAIWA MEN 
Otok VIS
29. 03. 2007 22:27
Již poněkolikáté se chystám na ostrov Vis. Nabízím rady, fotky a dojmy.
Re: Otok VIS
30. 03. 2007 07:31
Letos se tam chystáme taky, prosil bych nějaké to foto a kontakt na ubytování jezdíme na blind, nebude to problém na přelomu července a srpna? Jaké jsou ceny ubytování?

Díky Ivan
Re: Otok VIS
31. 03. 2007 15:50
Bola by som velmi vďačná za akékoľvek info o VISE. Tento rok sa tam chystám s kamarátkami, vybrala som ubytovanie priamo v meste VIS, myslíte že je to dobré? Zaujímalo by ma aké sú vo VISE možnosti kúpania a nakoľko nejdeme autom ale letecky, či tam nie je problém nablízku nájsť peknú pláž. zaujímali by ma aj možnosti zábavy /nočné bary, diskotéky, zábava na pláži/. Veľmi pekne ďakujem za info smiling smiley
Re: Otok VIS
31. 03. 2007 18:56
Pokud jedete přímo do města VIS tak tam trochu, opravdu jen trochu toho co hledáš najdeš, nečekej ale žádný velký noční život jako třeba na Makarský to opravdu ne. Ve městě i v okolí je několik pláží dosažitelných v pohodě pěšky. Je škoda, že nejedete autem. Doporučuji si ho tam půjčit nebo aspoň skůtr ve VISU je půjčovna, protože jinak pobyt na ostrově myslím trochu ztrácí smysl. Nádherný zážitek je třeba výlet lodí z druhé strany ostrova z městečka KOMIŽA na ostrůvek Biševo do Modré jeskyně. Dále má ostrov spoustu zátok, malých vesniček a přírodních krás, které bez auta nebo motorky těžko poznáš. Snad jsem tě nezklamal ale na Vis ( ale v jisté míře i na ostatní Dalmatské ostrovy ) se jezdí za neporušenou přírodou, nádherným mořem, atmosférou původních vesniček kde se tak trochu zastavil čas a za klidem, který už na pevnině kde je v létě nacpaná půlka Evropy začíná chybět.
Re: Otok VIS
01. 04. 2007 15:36
ahoj

jak se dá na tento otok dostat? je možno jet trajektem ze Splitu? a jak často denně se provádějí výlety k Bišovu?
Re: Otok VIS
01. 04. 2007 17:56
Ahoj normálně ze Splitu. V roce 2004 kdy jsme tam byli tak jel trajekt v sezoně asi jen 2x denně. Chce to mrknout na internetové stránky Jadrolinije a naplánovat. Vis nepatří ( zatím a to je dobře ) k těm hojně navštěvovaným jako třeba Brač a Hvar tady když ti jedna loď ujede tak za chvíli jede další. Pamatuju si, že tenkrát na nás čekala domácí u trajektu ve Visu honem nás ubytovala - bylo to asi 100 m od přístavu a rychle pelášila aby ten trajekt chytla zpátky do Splitu, protože další připlul až ráno. Výlety na Biševo se dělají prakticky celý den v Komiži je opravdu dostatek lodních taxi takže v pohodě. Nesmí být ale velký vítr a vlny to se pak do jeskyně nedá vjet takže se nejezdí, nám se to stalo tak jsme museli až asi třetí den kdy bylo klidné moře.Je to výlet asi na 4 hodiny jinak lze ho koupit i jako celodenní klasiku spojenou s rybolovem a koupáním. Je to fakt zážitek.
Re: Otok VIS
02. 04. 2007 08:42
Lukyn ďakujem za príspevok, no ozaj škoda že nejdeme tým autom, ale tie skútre sme už plánovali, tak snáď sa pozrieme na pár miest na ostrove. Nevieš koľko stojí trajekt zo Splitu na VIS?
Re: Otok VIS
02. 04. 2007 19:28
Kolik stojí letos trajekt na VIS fakt nevím ale ceník je na www stránkách Jadrolinije, záleží i jestli jedete v sezoně bývá to dražší. Pokud si dobře vzpomínám tak v roce 2004 vyšla jedna cesta v mém případě auto+3 osoby ( dceři už tenkrát bylo 15 let ) na cca 1.500 ,- Kč v červenci. Pro srovnání vloni v září na Brač auto+2 osoby ( dcera už s námi nejezdí ) cca 900 ,- Kč při asi o 2/3 kratší cestě. Trajekty šly poslední dobou cenově nahoru a v sezoně je dalších cca 30% navíc, ale bez toho auta to nebude tak hrozný a pořád jak říkám já ostrov je ostrov a jede se na dovolenou takže nějaká ta zlatka navíc se vyplatí. Hezkou dovču.
Re: Otok VIS
02. 04. 2007 22:22
dá se to stihnout v jeden den? ráno vyjet ze splitu, kouknout do jeskyně :-) (za dobrýho počasí) a zase se vreátit?
Re: Otok VIS
03. 04. 2007 19:00
Tak to bych asi nezkoušel. Trajekt za Splitu pluje cca 3 hodiny, další cca 1,0 hodinu než vyjedeš z lodi a přejedeš do Komiže, 0,5 hod než zaparkuješ a dojdeš do přístavu tam koupit lístky na výlet, lodě jezdí tak po 2 hodinách takže počítat s čekáním dál pak samotný výlet cca 3-4 hodiny a zase zpátky pro auto, přejet ostrov zpátky do Visu, vystát frontu na trajekt a doufat že se vejdeš protože další jede třeba až druhý den ( pokud jedeš v sezoně bývaj lodě nacpaný do posledního místa a věř že nejdřív vemou všechny svý kamiony a pak turisty ) a zase 3 hodiny plavba do Splitu takže časově docela nacpaný a s nejistým návratem. Podobnou atrakci snad jedině na Brač nebo na Hvar z Drveniku kde jezdí 2 malý trajekty proti sobě po 20 minutách v sezoně celý den. Ale ber to jako můj názor třeba tě takový závody bavěj tak šťastnou cestu.
Re: Otok VIS
03. 04. 2007 19:32
uf a to nechceme jet autem. jen tak, na blint, auto nechat někde, kde zrovna budeme bydlet ve stanu, asi zařízeným od cestovky. Jinak my nemáme problém 1 nopc prostě nespat a čekat někde do druhýho dne na pláži. už jsem to tak praktikovali v Dubrovníku, nebo v Egyptě v Káhiře :-). tak při nejhorším by to snad šlo... jezdí z Visu bus do Komiže?

jinak děkuju Lukynovi za odpovědi :-)
Re: Otok VIS
03. 04. 2007 19:50
Bus tam normálně jezdí to jsem si všiml to jo, takže pokud jste vyznavači takového cestování tak je pro vás takový výlet přímo zážitek. Přeju ať se vyvede a pozdravujte Vis. Nás letos čeká Hvar.
Re: Otok VIS
04. 04. 2007 19:35
děkuji, mě Vis čeká, doufám, za rok, letos to je něvo výš - slit, trogir, solin, sklis, zadar, nin, .... vrana :-) kornati, krka, šibenik :-) jú, že se těším
Re: Otok VIS
05. 04. 2007 16:10
Zopar fotiek mozno najst na adrese [shipbuilder.sk] v menu Tourism -> Year 2005 -> Croatia -> Island Vis alebo Island Bishevo
Re: Otok VIS
10. 04. 2007 11:26
díky za odkaz. krásné fotečky
Re: Otok VIS
18. 04. 2007 12:33
Re: Otok VIS
14. 05. 2007 22:07
Děkuji všem za případnou odpovědˇ !!


Jedu letos na Vis do města Milna - chtěl bych vědět , zda tam
fungují obchody na karty ?
Re: Otok VIS
17. 05. 2007 13:09
Ahoj, prosím spíš o ty rady a dojmy (pláže, moře, dojmy z ostrova). Chystáme se tam příští rok.
Děkuji
K.
Re: Otok VIS
26. 05. 2007 21:21
My jsme loni byli na Visu téměř 3 týdny, takže pár drobností. Město Milna rozhodně není město, ale je to spíš apartmánová osada ležící v délce cca 2 km podél silnice a plynule přecházející v další osadu Ženka (kde jsme byli ubytovaní my). Takže tam nejsou žádné obchody, pošta, restaurace (možná v některých apartmánech se od místních dá koupit balená zmrzlina či pepsi). Pečivo tam dodávkou každé ráno vozí pekař, vždy troubí a lidi vybíhají z apartmánů a nakupují. Ovoce a zelenina tam jezdí každý druhý den. My jezdili nakupovat přímo do města Vis, je tam větší obchoďák Kerum a tam se kartou platit dá. I přes třítýdenní pobytu jsme celý ostrov nestihli projezdit a prozkoumat, takže se tam v budoucnu hodláme ještě znovu podívat. Jinak mame projeté Korčulu, Pag, Dugi Otok (ten také stojí za viděnou, i když v tomto fóru o něm moc zmínek není), letos to vyhrál Hvar a rádi bychom taky na Mljet.
Ale Vis byl asi zatím to nej, kde jsme byli.
Re: Otok VIS
26. 05. 2007 21:45
Tak to je přesně to , co jsem chtěl vědět !!! Budu tam 14 dní na kole

a nemám u sebe rád hotové peníze.Děkuju moc a přeju pěknej Hvar.
Re: Otok VIS
31. 05. 2007 16:47
Ahoj misiku ,

tak mi napadlo se Tě zeptat ,jestli to kolo neni blbost.

Chceme s tý Milny prozkoumat osrov , ale možná , že to kolo není

ten nejlepší nápad .Pokud budeš mít chuť , napiš , jak nejlépe

prozkoumat ostrov . Děkuju víc než si myslíš , ahoj
Re: Otok VIS
31. 05. 2007 19:53
kolik stojí na Visu ubytování??je tam trh s rybami a ovocem??budu rád za info díky
Re: Otok VIS
01. 06. 2007 08:24
Co se týká kola, řekla bych že Vis je pro zdatné "vrchaře", určitě ne pro děcka či ženy. Už samotný odjezd z přístavu kamkoliv na jiné místo na ostrově je do šílených serpentin s dost velkým převýšením, ale zas je z vršku krásný pohled.
Z kopce do kopce je to na ostrově v podstatě všude. Snad jen ve vnitrozemí se občas chvíli jede po rovině. Do Komiže to stejné - z kopce do kopce. My z našeho ubytka jsme každý den autem vyjížděli do jiné zátoky - Stončica,Srebrena,Stiniva, Rukavac, Mala Travna, na severu je pěkná Oključna a ve Visu u Češke Vily Grandovac. Z Komiže jsme měli výlet na Biševo s Modrou špiljou, z Rukavacu jsme si objednali místního na Zelenou špilju na ostruvku Ravnik a pak nás dovezl nakoupání na Budikovac. Jak už sem psala, to sme ještě nestihli prozkoumat vše na ostrově.Celé 3 týdny jsme měli slunko,horko,azur - až jsme z toho byli unaveni.
Ubytování jsme měli po slevách za 3týdenní pobyt a souč. obsazení 2 ap.v domě pro 10 lidí i s borovičnou taxou za 9,9 euro/osobu.
Rybí tržnice je ve Visu na nábřeží, je lepší být tam už před 7,00h abyste si vybrali. Cenově dle druhu, levnější i dražší. Ovoce se dá koupit ve Visu až do večera i kolem 21,00h.
Ještě k těm cyklistům - sem tam jsme nějaké potkali, ale moc jich nebylo. A když jo, tak vypadali hoooodně unaveně a zničeně.
A ještě pro ty co se potápěj (mají Diving licence)-ve visu se dají objednat ponory - chlapi byli 3x a hrozně nadšeni.
M.
Re: Otok VIS
02. 06. 2007 23:54
Než admin smazal stará vlákna, tak tu bylo poměrně dlouhé vlákno o Visu, kde bylo dost informací. Protože jsme tam loni taky plánovali cestu, tak jsem si celé vlákno nakopírovala do wordu,tak kdyby měl někdo zájem tak zašlu mailem.
Re: Otok VIS
08. 06. 2007 07:37
Milý Misiku ,

moc děkuji a ještě bych se zeptal , jestli objevování VISU

na kole je dobrý nápad ? Prý jsou ty zátoky velmi nepřístupné. Nerad bych

třeba nechával kolo někde dlouho bez dozoru.Jsem Ti vděčný za každé

slovíčko.Budeme tam 14 dní.
Re: Otok VIS
08. 06. 2007 17:48
Co se týká zátok, do kterých jsme jezdili, tak nepřístupná pro kolo je vpodstatě jen Stiniva. U silnice je takové menší parkovišťátko, kde stará babka vybírá tzv. parkové a ukáže kudy na Stinivu a kudy na Smričevicu (tam jsme nebyli, asi jde se tam asi tak hodinku pěšky, uzoučkou cestičkou a na kole rozhodně ne). Stejně tak Stiniva, jedině se domluvit s babkou, jestli by kolo nepohlídala. My jsme sestup (a výstup) absolvovali s 5letejma prckama, a přestože bylo dole krásně, kvůli tomu přístupu, jsme tam víckrát nebyli. Další zátoky na jihu Stončica, Zaglav u Milny, Srebrena, Mala Travna se na kole daj až k pláži abys měl kolo na očích. Zátoka Grandovac ve Visu je v poho, a další severní Oključna se na kole taky dá až k moři, i když z hlavní silnice na Komižu (z visu) se kousilinek za visem odbočí doprava, asi tak 2 km po asfaltce no a další 2 po kamenitý cestě mezi vinohrady. Potom u osamocenýho baráku, je tam inějaká budka s transformátorem ,se uhne doprava, a ještě asi tak 1,5 km po kamenité cestě. My to našli asi až na 3 pokus. Ale bylo tam pusto, prázdno.
Takže shrnuto, až na výjimky, se na kole do zátok přímo k moři dostaneš.
Hezkou dovču. M.
Re: Otok VIS
18. 06. 2007 15:44
Loni jsme byli poprvné 2 týdny na Visu, letos se chystáme zase. Můžu přispět několika poznatky, které mě trochu chaoticky napadly:

- Kolo je opravdu jen pro zaryté cyklisty - do kopce, z kopce, v tom vedru nic moc... i když mám z nějakého turistického informačního centra dokonce "cyklomapu" Visu se dvěma trasami smiling smiley
- U pláže Srebrena loni během našeho pobytu přibyl zákaz vjezdu a závora, takže se neparkuje v lese pod stromy ale na "parkovišti", což je kus louky přejeté buldozerem. Připadalo mi to, že tam brzy postaví budku s výběrčím a bude se parkování platit... aktualizuju: neplatilo se (aspoň začátkem července).
- Asi největší výběr potravin byl v nákupním středisku, které je kousek za Visem po pravé straně - brali tam karty, je tam velké parkoviště.
- Potkali jsme se poprvé v Chorvatsku s pálivými medůzami. Asi dva půldny se kvůli nim nedalo koupat. Místní doporučují na spálené místo přiložit rozpálený kámen z pláže.
- Benzinka je ve Visu kousíček od trajektu (směrem doprava, když vyjížíte z trajektu). Myslím, že je snad jediná na ostrově (nebo jsem ty další přehlídl...).
- Docela často se v hospodách točí Plzeň.



Upraveno 3krát. Naposledy upravil divan (14. 07. 2007 23:22).
Re: Otok VIS
19. 06. 2007 08:32
Mají tam někde bankomat?
Re: Otok VIS
19. 06. 2007 11:46
smejkali napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Mají tam někde bankomat?


Pokud se nepletu, ve Visu jsem bankomat viděl v nějaké bance.
Na [www.visaeurope.com] jsem našel ve Visu dokonce dva a v Komiži jeden...
Re: Otok VIS
19. 06. 2007 12:58
Díky Ivan
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 51
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.