Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Otok VIS

Autor DAIWA MEN 
avatar Re: Otok VIS
28. 12. 2013 14:54
Ahoj pratele, na pristi rok mozna zvazuju ostrov Vis a jeho vesnicku Komiza - nevite nekdo nahodou jestli tam je nekde FUNKCNI potapecska zakladna - dekuji za info :-)
Re: Otok VIS
29. 12. 2013 12:58
manta pomlčka diving tečka comgrinning smiley
avatar Re: Otok VIS
29. 12. 2013 22:04
Re: Otok VIS
01. 01. 2014 02:39
Je překvapivé kolik reklamních informací skrývá tento odkaz o Visu i mimo potápění. Bezva.
avatar Re: Otok VIS
02. 01. 2014 11:41
TO PetrPV : uz jsem jim psal a fungujou a nasel jsem tam jeste jednu a ta taky funguje takze pripadne naplneni pota. flasek je zajisteno :-) ted uz se zbejva jen rozhodnout zda li opet Peljesac nebo zmenu na Vis :-)
Re: Otok VIS
02. 01. 2014 12:19
Zkus změnu.Uvidíš sám,jinam už jezdit nebudete.Vis je srdcovka.Bohatá vojenská historie zaručuje spoustu vraků lodí,
záložní spojenecké letiště z WW2 zaručuje pod vodou i vraky letedel...
avatar Re: Otok VIS
02. 01. 2014 16:41
jj mas pravdu, vraku pod vodou je spousta a i hodne zajimaveho zivota na pozorovani, na Peljesacu sem byl uz asi 18x a tak je mozna fakt cas na zmenu :-)
avatar Re: Otok VIS
06. 01. 2014 00:05
tak rozhodnuto - jede se na VIS :-)
Re: Otok VIS
06. 01. 2014 16:36
spravna volba,pak chci videt fotky(a urcite nejen ja)
avatar Re: Otok VIS
06. 01. 2014 19:09
no jasne dokumentace bude jak nad vodou tak i pod - nove misto = hafo fotek :-) hlavne se tesim na vrak parniku Teti ...
avatar Re: Otok VIS
24. 01. 2014 12:08
Ahojte.smiling smileyR.
Štír...a já čekám, že občas z té hloubky vypluješsmiling smiley na povrch, a moc Tě prosím - koukni mi ještě tu zátoku Stončica. Je tam sice na Tebe plytko, ale pro jednou - když zrovna nebude čirou náhodou pod hladinou žádný vraksmiling smiley... Vranka ji tu opisovala - díky - kdyby si ještě na něco povzpomínala, byla bych ráda. Našla jsem si tam apartmán - asi na 2015 - letos hlavně Brač, a tak bych byla ráda ještě za nějaké poznatky. Pro malé děti si totiž myslím - ideální pláž. Vranko, myslíš, že se tam dá k těm apartmánům přijet autem? Není tam moc stín? V restauraci se dá pojíst? Díky.
Jinak ten odkaz, který tu dal PetrPV - je fakt fajn - jsou tam odkazy na restauračky atd. Díky.

Už si trošku ten Vis testuji/nevím ještě teda - kdy Šoltu/...a našla jsem takové - sice velmi nekvalitní video - ale není se co divit - je z roku 1992, což je rok, kdy jugoslávské jednotky opouštěly Vis. Více tady zajímavě píše Admin - už v roce 2004 : [www.chorvatsko.cz]




Re: Otok VIS
24. 01. 2014 16:15
Ad uvala Stončica:
Když jsme byli poprve a podruhé,tak ideální pláž.Písečná,pozvolna dovody.Další rok jsme byli dost zklamáni,protože na přílivové čáře byly naplaveny v poměrně výrazném množství malé,většinou ostré kameny.Tím pro nás tato pláž ztratila celkem význam.Pokud si stáhnete google earth,tak na fotkách jsou ty kameny vidět.Nejsou ani tak na pláži,a ve vodě taky ne,jsou zkrátka mezi a do vody se musí přejít přímo skrze ně:-/

Plážová restaurace na Stončici patřila k tomu nejlepšímu,co jsme na jadranu viděli a jedli.

Z hlavní silnice cesta na Stončici končila na takovém trošku rozšířeném parkovišti na konci.Pak byla stezka.Z parkoviště na pláž cca 350-400m.Ani k apartmánům po pravé straně zátoky cesta nevedla.Jen stezka,kterou se potom dá dojít až k majáku.Možná už je všechno jinak a něco tam postavili,tohle jsou moje zkušenosti už nějaký rok staré.
Do Stončice vede ještě jedna špatná cesta až k restauraci,ale ta je přes soukromý pozemek a vinohrady majitele restaurace asi,takže tamtudy nelze.

Jako alternativa koupání se nabizí zátoka Zaglav,do které se jde pěšky z Milny,cca 800m.Jedna z mála pláží v Chorv,kde skutečně je písek.A nebo přes kopec od Stončice je bohem zapomenutá uvala Smokova.Přístup je
trek tak 2km,ale odměna je sladká,není tam nikdo a nic,jen písek. (a pravda,bordel z moře)
avatar Re: Otok VIS
24. 01. 2014 19:01
no Rero kdyz ji najdu tak se tam mrknu - treba tam pod vodou bude i neco zajimaveho :-)
avatar Re: Otok VIS
24. 01. 2014 21:01
Ahojtesmiling smileyR.

Kluci - díky. PetrPV - pěkně jsi to popsal. Jsou tam na Visu fakt krásné pláže a jiné přírodní krásy, neříkám - že bych se nekoukla - to určitě, ale chci se probudit - a hned se koupat v pěkném místě - a bydlet pár metrů od moře. Trošku jsi mě těmi kameny uprostřed pláže zaskočil ...ale hned jsem si to promyslela - ráno to půjdu/někdo půjde/ vždycky vyhrabat - koupím si - možná i máme - sice na listí - ale plážové hrábě se asi u nás neprodávají Tou fajn konobou jsi mě potěšil. Popravdě mě Vranka tak "nabudila" - svým popisem té pláže. Našla jsem si tam už i apartmán. Dejte si do hledáčku - apartmanilincirstoncica tečka com smiling smiley Třeba se tam letos někdo ubytuje...

Štír - díky moc - za případné nakouknutí a posouzení/taky jestli to není nějaká návětrná strana/ - třeba zrovna v té zátoce najdeš pod hladinou pokladsmiling smileyR.

Re: Otok VIS
06. 02. 2014 20:08
Přidávám několik snímků Stončice pro představu.

Toto je pohled od parkoviště na zátoku.



Zde je vidět zadní polní cesta k restauraci zmíněná Petrem.



První apartmám je myslím dům z odkazu Rero.



Takto vypadala pláž v roce 2012. Pravá strana při pohledu čelem k moři byla téměř bez kamenů, jak na břehu tak i na kraji vody. Střední část pláže byla s kamínky trochu a vlevo jich pak bylo dost. Byly opravdu ostřejší. Ale zase šlo si vybrat místo.
Mě osobně více nadchlo písčité dno zátoky než písek na břehu. Ten moc nemusím. Líbilo se mi procházet pěkně bosá v písečku na dně. Ideální na míčové hry.





Bližší pohled na apartmán.



Pohled spoza apartmánu na pláž.



Nevím jestli by se dalo přijet někde ze zadu k apartmánu ale myslím si ,že skoro ne. A co se stínu týče tak stromy jsou hned za domem .
Re: Otok VIS
06. 02. 2014 20:37
Ještě k té restauraci, tak tam opravdu bylo jídlo skvělé. I naši domácí nám ji doporučovali.

První je pohled při příchodu z pláže.



Pohled z opačné strany na venkovní posezení.



Samotná restaurace pohledem zvenčí.


avatar Re: Otok VIS
06. 02. 2014 20:39
no uz mame potvrzenou rezervaci v Komizi tak ted uz se jen muzem tesit na odjezd a nasledne radne zkoumani ostrova :-)
avatar Re: Otok VIS
06. 02. 2014 20:42
To Vranka : moc pekny fotecky smiling smiley
Re: Otok VIS
08. 02. 2014 06:52
To Štír : objevování bude bohaté, to vím jistě.


Stále pátrám po tomto místu. Už jsem si myslela ,že by to místo mohlo být na snímku z kalendáře ale nebude to ono.

Jinak ten kalendář bych měla moc ráda.




Re: Otok VIS
08. 02. 2014 07:02
PetrPv

Vy jste do zmiňované Smokovy šli odkud. Šli jste třeba pobřežím k majáku a pak pokračovali nebo jste to vzali přímo přes kopec. Pokud jste šli přímo, tak byla tam nějaká stezka nebo jste šli obrazně řečeno za nosem. Nebo úplně odjinud. Dojed se tam asi opravdu nedá ,psali o nějakém bývalém vojenském území a tudíž nedostupno.

A ještě jeden zvědavý dotaz. Navštívili jste Oključnu a Kraljicinu spilju?
avatar Re: Otok VIS
08. 02. 2014 09:39
Vrankosmiling smiley - díky za super fotečky i komentáře.smiling smileyR.
Jsem ráda, že patříš mezi ty, kteří se o místečka a zážitky podělí - a navíc srozumitelně a systematicky...a "netutlají" to - ani nevím proč to mnozí dělají - jen pro sebe. Správní fóračkasmiling smiley.

Pár informací i z PF - však to znáš - jak se perfektně dělí o každou zkušenost.
[www.cro.pl] [www.cro.pl]
Re: Otok VIS
09. 02. 2014 15:22
to vranka:

Do uvaly Smokova Vela vede jediná cesta kolem bývalých vojáků na silnici Ženka-Vis doprava.Tam nechat auto a dva km pěšky dolů.Zpočátku mezi vinohrady je to cesta,později jen stezka.Nelze zabloudit,zátoka už druhou polovinu cesty je vidět.Pláž cca 40m,písková,nenavštěvovaná,takže poměrně hodně naplavený binec z moře.Ale místo stojí za to,šnorchlování taky.Ze Stončice,ani od majáku,ani jinak nelze.Tohle je kromě lodi jediná možnost.

Uvalu Oključna jsme navštívili taky,tedy popravdě navštívili jsme tam na cca 500m tři pláže,o která nám domácí řekli,že každá je Oključna:-) Celkem tam jsou čtyři .Tři na kterých jsem byl,tak jsou oblázkové,čtvrtá netuším.Špatná cesta.Ze silnice Vis-Komiža doprava-dobře značeno.Po cca kilometru makadam končí,cesta vede dál.Taam jsme nechali auto a pokračovali pěšky do vesnice Oljučna,což je asi 6 domů,z toho 3 vybydlené.Pak už se sestupuje k jednotlivým plážím.
Pozor od auta je to dobré 3,5 - 4km jedna cesta,takže hodně vody.Kraljičinu špilju jsme nenalezli,ale někde tam je.Jako
v plánu byla,ale v tom vedru se úkolem čislo jedna stalo "dojít k vodě"

To místo,které hledáš,na obrázku nahoře je s největší pravděpodobností jedna z uval v oblasti Vela Pritiščina na jihu ostrova.Nebyl jsem tam a netuším jak se tam dostat:-/
Re: Otok VIS
11. 02. 2014 13:20
to vranka:

Najdi zhruba v půli jižního pobřeží Visu zátoku Stiniva, vedle (vlevo) zátoka v podobě obrácené dámské kozačky a dalši (vlevo) je určitě Tebou hledané místo (nejde mi sem vložit odkaz).



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirus (11. 02. 2014 13:37).
Re: Otok VIS
03. 03. 2014 19:31
Ahojte
na začiatok pozdravujem všetkých šťastlivcov ktorí už na otoku Vis boli a zároveň by som ich chcel požiadať či by mi niekto nedoporučil nejaké ubytovanie na tomto ostrove. Chystám sa tam po prvý-krát prebrázdil som po nete nejednu hodinku no asi by som dal na odporúčania tých ktorý tam už boli. Sme 2+2 Ďakujem
avatar Re: Otok VIS
18. 04. 2014 22:24
no ja na Vis jedu poprve a tak pro zacatek volba padla na Komizu asi taky hlavne pro pritomnost potapecskejch zakladem ktere hodlam vyuzit na pruzkum tamnich hluobek a vraku :-)
Re: Otok VIS
03. 03. 2015 13:37
Ahojte
chcel by som znalých cesty zo splitu na ostrov Vis poprosiť o radu. Chcel by som stihnúť trajekt zo Splitu odchádzajúci v sobotu o 9:00hod. či mi niekto nevie poradiť či v sezóne sú naňho nejaké extra fronty alebo okolo ktorej mi už odporúčate sa dostaviť do splitu aby som sa naňho dostal. Ide o to že najbližší ide potom až okolo 15:00hod Ďakujem
avatar Re: Otok VIS
10. 07. 2015 19:58
... když jsem se díval z Ivan Dolace na ostrov Vis ... myslel jsem si, že po jeho pravé straně jako špička vykukuje otok Svetac ... ale asi to nebude on, protože při pohledu z Ivan Dolace by byl v zákrytu za Visem a navíc se podobá něčemu jinému ...
otok Jabuka ... [hr.adriaticprestige.com]
... může to tak být ?
... na mém snímku je to špička mezi Visem ( vlevo ) a trajektem ... [www.rajce.net]
smileys with beer



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (11. 07. 2015 08:57).
avatar Re: Otok VIS
11. 01. 2016 15:48
tak po 2 letech z5 na Vis :-)
Re: Otok VIS
11. 01. 2016 16:08
závidím, boli sme tam minulý rok a supéééééééér. Tohto roku bolo rozhodovanie medzi Hvarom ( Jelsa) a Dugi otok. No a nakoniec to vyhral Dugi otok tak som zvedavý či sa priblíži krásou k Visu.
Re: Otok VIS
16. 07. 2016 14:32
Tak po čtyřech letech opět na den stejný termín a stejný ubytovatel. Jen ne 4 ale pouze dva.

Jak všichni strašili o přeplněnosti Chorvatska tak bych řekla ,že tady vůbec ve srovnání s minulem. Spíše možná méně.
Jinak obrovský nárust Českých a Slovenských turistů. Prvenství měli Slovinci, hodně bylo Chorvatů a Maďarů taky dosti.
Jsem zvědavá jak přibude příspěvků v tomto vláknu , když má lokalita takovou návštěvnost našich.smiling smiley

Co ale teda vzrostlo markantně je ´ˇ nautičarský turizam ˇˇ. Opravdu lodí a jachet přibylo velmi výrazně. To množství co kotví v Rukavac a hlavně u Budikovace je hodně. No a do zelené jeskyně na Ravniku okolo poledne, kdy je světelný efekt nejlepší jezdí celé flotily. Přijíždí řada výletních lodí z pevniny.To co bylo k vidění okolo obou ostrovů ke šnorchlování již není pravda. Ani těch vodních ptáků tam není tolik jak bylo.

Jak říkala naše domácí jdeme dále. Rukavac se probouzí No nevím jestli je to dobré ale je to trend. Za mne spící byl lepší ale zisk je zisk.
Na pláži Tepluš je nová konoba aby se asi všichni ti námořníci měli kde občerstvit .Až bude mít schválené stavební povolení tak dostane zpět i ty střechy z palmových listů které leží uřezané za ní. Taktéž nová plážová restaurace je ve Strebrně. Někdo ocení jiný méně.Turisté navyklí z pevniny asi ocení určitě.

Jinak Rukavac bude mít luxusní sportovní areál přímo u moře. Bohatý maník koupil pozemky a staví dům a areál. Asi to bude privátní resort pro jinou klientelu než běžné turisty.Zatím to stavba hyzdí ale na to, že začali v únoru je toho dost.

Co jsme ocenili byl zvýšený prodej a dostupnost čerstvých ryb.Taky rybářských lodí přibylo, takže časem určitě těch ryb zas ubude pro zvýšený výlov. Taky některá obrovská smetiště již zarostla a není je v krajině vidět. Soukromí prodejci mají lépe marketingově vyvedené zboží i obaly.

Jinak ale je tu stále nádherně ,moře čisté. Sluníčko nám přálo a vše vyšlo jak jsme si naplánovali.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 56
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.