Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE

Autor slifke 
ahojte,
chcel by som Vás požiadať o radu ,čo sa týka doporučenia nejakého pekného miesta v chorvátsku ,kde je malo ludí aj cez sezonu a hlavne by som chcel aj hodne fotit-som fotograf,takže aby to stálo za to...Minulý rok som bol na Krku na najkrajšom mieste ostrova v Baške -pekne ale kvantum ludí ,tento rok by som chcel ist aj nižšie okolo cca Zadaru.
Fotografovia ozvite sa .
DIKI MOC...
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
17. 05. 2006 22:05
My jsme jezdili vždy od Primoštenu dolu. Těch míst které stojí za to je tam fůru. Zrovna v Promoštenu je úplně nahoře na kopečku kostel se hřbitovem a z něj jsou nádherná panoramata. Osobně si myslím že fotografie je kouzlo neopakujícího se okamžiku. Jde o to co vidíš teď a tady. Je skryto úplně v obyčejných věcech. Záleží na Tobě jestli je dokážeš najít a vidět. V Chorvatsku je potkáš na každém rohu.smiling smiley
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
17. 05. 2006 23:28
Myslím, že fotogenický jsou Plitvice, ale chce to vychytat - jednak kvůli postavení sluníčka a jednak kvůli davům lidí. V sezónně asi nejméně lidí najdeš na ostrovech a ještě méně na horáchgrinning smiley Předloni jsme si udělali pěší túru do pohoří Biokovo a nádhera - nepotkali jsme ani nohu, nádherná panoramata, velmi fotogenické vesničky...
Lenka: Plitvice su naozaj super, ale najlepsie je, ked slnko vobec nesvieti. Aspon teda pre fotografa :-) Bol som tam skoro rano, mrholilo, skoro ziadni ludia, chvilami som to chcel vzdat a na Plitvice sa vykaslat, ale po case mrholenie prestalo a pre fotografa nastali vyborne podmienky. Chcelo to samozrejme stativ. Problem akurat nastal na drevenych chodnikoch, ked sa stativ pri chodzi ludi otriasal. Pre ostatnych turistoch to musel byt zvlastny pohlad - chlap v maskacoch valajuci sa na drevenom chodniku s fotakom na stative :-)

Fotky su tu: [shipbuilder.sk] z menu vybrat Tourism -> Year 2005 -> Croatia -> Plitvica lakes.


Inac cele Chorvatsko je fotogenicke, treba sa len divat. Menej ludi zvykne byt na ostrovoch mimo hlavnu sezonu. Zopar dalsich fotiek najdete na tej istej adrese, kde aj Plitvice, ale z menu vyberte Tourism -> Year 2005 -> Croatia -> Island Vis, pripadne Island Bishevo
Aby som nezabudol, pre mna je jednym z najkrajsich miest v Chorvatsku zatoka Stiniva na ostrove Vis. Fotky najdete na adrese v mojom predchadzajucom prispevku. Slifke, ak tam pojdes, nezabudni stativ a hlavne prechodove filtre, su tam znacne svetelne kontrasty :-)
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 16:00
Tak Vis máme letos v plánu grinning smiley Už se moc těším.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Lenka (18. 05. 2006 16:01).
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 16:22
Teď jsem projela všechny fotky na Tvém odkaze - jsou super. Hlavně fotky z Plitvických jezer a vodopádů jsou opravdu při použití stativu nesrovnatelně krásnější. Ale já nejsem taky žádný fotografsmiling smiley
Chtěla jsem se zeptat, jak jste byli na Biševu, podle fotek mi připadá, že jste jeli loďkou na Biševo a tam až se nechali přivézt k Modré jeskyni nebo to byl takový výlet od nějaké z místních kanceláří v Komiže?
Předem díky
Vylet na Bisevo sme si zaplatili v miestnej cestovke, v mestecku Vis aj Komiza ich je niekolko. Da sa vybrat vylet bud iba do Modrej jaskyne (ten je poldnovy), alebo na cely den.

My sme si zaplatili celodenny vylet v cestovke v Komizi, vyrazili sme lodkou cca okolo 9:00 rano a plavili sme sa zhruba hodinu ku Modrej jaskyni. Tam sme sa vylodili a nalodili do maleho clna, ktory premaval s turistami do jaskyne (vchod je velmi nizky, vacsie lode sa tam nezmestia). Potom sme sa preplavili na druhu stranu ostrova, kde sme sa valali na krasnej pieskovej plazi. Teda moja rodina sa valala, ja som sa vybral poobzerat ostrov a nieco pofotit.

Z Biseva sme odchadzali zhruba o 16:00. Podla mojho nazoru sa oplati ten celodenny vylet, nie je ovela drahsi a podobna pieskova plaz na Vise nie je. Takze deti a psiska si uzili.

Ak sa chystas na Vis, mozno Ti pomoze mapa ostrova, najdes ju tu:

[shipbuilder.sk]
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 18:10
Díky za info. Mapka je pěkná, tak mohu lépe plánovat a těšit se na místasmiling smiley Předpokládám, že nějaká taková se tam dá koupit? Cenu toho výletu na Biševo si náhodou nepamatuješ?
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 18:17
Ahoj,nevím,jestli to víte-Chorvati prý začali dělat na ostrově Vis čistku,bourají tam domy,má se to týkat asi 50 budov.Tam to asi teď vypadá...
Ajajaj,já trouba,omlouvám se-to je na ostrově Vir.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil brad (18. 05. 2006 18:27).
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 18:27
No to nevím. A odkud máš tu informaci, případně můžeš specifikovat jakých měst, obcí se to týká?? Díky
Anonymní návštěvník
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 18:30
nazdárek forum!thumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil podgoranin (15. 02. 2008 02:07).
Lenka, zial cenu vyletu na Bisevo si uz nepamatam - uz som stary :-) Ale tu mapku bezne dostanes kupit vo Vise alebo v Komizi. Avsak konkretne ta, na ktoru mas link je odofotgrafovana z velkeho bilboardu v osade Podstrazje :-)
slifke
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 20:31
ahojte,

diki ,že ste sa ozvali a napisali,
Bounty pohodička tvoje fotky,plitvice niekedy pozriem ak pojdem okolo..

Ja som bol zatial v CHR na Krku v Baške ,pochodili sme tam po kopcoch čo sú tam po turistických chodníkoch, po všelijakých zátokách...bol som spokojný.Mestečko Baška je krásne,ale to kvantum ludí,v noci to je ako na jarmoku-nehovorim že zlé..šak to asi viete z diskusíi.
V Baške sme našli aj taku malu opustenú zátoku,kde nikdo nebol,bolo tam super na šnorchel-všelijaké potvory..
Hlavna plaž je pekná,ale komerčná a hlava na hlave,ja som hladal niečo kludnejšie.
Ubytovanie sme v Baške aj cez sezonu nemali problem najsť,ale bolo tam draho...najdrahšie na Krku ,ale zaroven najkrajšie...
Jeden Baščan nas zastavoval -predbiehal v baške na aute a maval rukou na nas že má pre nás ubytko ...
ubytko dalo sa zohnať ale ceny si dosť stražili-bola sezona,ale nakoniec sme našli za celkom ok cenu.

Tento rok by som chcel isť južnejšie - niekde okolo zadaru,nižšie už nie ,možno aj na ostrov,ideme autom s priatelkou, tak hladam fakt niečo dobré a super miesto,kde si pri vode oddýchnem a aj sa realizujem-pofotím ,poteším ,poláskam s fotákom a samozrejme aj spriateľkou...


zatial cavte a pište dalšie typy...
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 21:09
No my jsme původně měli v plánu Cres - četla jsem, že tam je také méně lidí a neporušená příroda. Takže ten příštěsmiling smiley Myslím, že by i vám mohl vyhovovat. Navíc to není moc daleko.
Jitka1
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
18. 05. 2006 21:33
To Brad.
ano bouraji se domy bez stavebniho povoleni a to na VIRU , kde madari zacali masove stavet. Jo takovych domu bez povoleni je tady bohuzel opravdu hodne. Takze te madarstiny tady asi moc neuslysime.
To:slifke
12 km pred Baškou je dedinka Pisak, bol som tam dva krát. Je to taká tichá dedinka , a v okolí sú miesta, kde vie byť človek aj sám. A keď sa žiada ruch tak sme zašli do Bašky. Pri prvej návšteve Pisaku som bol nadšený s fotogenickosti miesta a riadne som sa vyřádil. Ale o rok som zistil že už nieje čo fotiť, že už všetko mám nafotené. ( hodne fotiek z Pisaku je na www.kacha.cz / jadran / galerie... moje su pod nickom Imelo)Tak sa chystám v lete na Hvar do mlebnej dedinky I Dolac. Toto miesto tu má tiež mimoriadne veľký fan klub.
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
19. 05. 2006 09:35
Bourání domů se netýká jen maďarů či jednoho místa. Je to po celém Chorvatsku sympatické je na tom, že se nebojí zbořit dům synovi starosty či generála, i když je to možná jen špička ledovce eye popping smiley. Tady je o Viru [www.jutarnji.hr] a tady o Brači [www.jutarnji.hr]
Re: TOP miestá na FOTOGRAFOVANIE
20. 05. 2006 16:54
Ak je taký akcent na foto potom navrhujem pozrieť si foto-galérie napríklad domácich profesionálov htpp://fivestars.hr / a zadáš si croatian coast alebo zmiešanú profi a iných htpp ://photocroatia.com/ podľa jednotlivých destinácii napr. island of Vis,island of Hvar, island of Dugi Otok,Zadar atď. aspoň uvidíš čo sa dá nafotiť navštevníkmi z celého sveta v Cro.
Výber ti sťaží požiadavka málo ľudí v sezóne a limit Zadar. Napríklad západ slnka a romantiku najkrajšieho západu slnka tak najdeš akurát na čiare Zadar až most na Pag.
Ak si ale pozrieš tie fotky, budeš ťažko vyberať a možno ľutovať, že si nepozrieš aj nižšie položené miesta alebo ostrovy.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 184
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.