Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Náš Jadran a volby 2006,......

Autor lada 
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
14. 10. 2006 16:46
Smejkali - klíííííd. Ten posera se jen holedbá a blafe, přitom se bojí sám podepsat.

PS: Tu legitimaci si neměl zahazovat, za pár let (měsíců) by se mohla hodit grinning smiley
A kdo nebije ženu, není chlap grinning smiley
Tak vo co gou? grinning smiley

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
14. 10. 2006 20:30
No jó já jsem celkem v klidu jenom ten pověšenec by potřeboval za ty kydy jednu jako ten politickej turista MUDr.Rath, ale i když jak říká mě zná osobně tak se vo ní ten CHLAP nepřihlásilgrinning smileygrinning smileythumbs up smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
15. 10. 2006 18:34
Pánové, ten blb jenom provokuje. Těště se raději na dovolenou!!!grinning smiley
Re: Jadran a volby 2006......
15. 10. 2006 23:09
To Lada. Modré obzory Jadranu se mi velice zamlouvají, ale modrá totalita ne.

Věřte, že řada rozumných lidiček v této zemi obává vlády jedné, tentokrát modré strany a jejích klientů. Asi jste si toho nevšimli, protože stále čekáte direkt od rudých. Může však přijít odtud, odkud ho nečekáte.

K absolutní nadvládě stačí už jen ovládnout sněmovnu....
Postavíte se proti pronásledování a šikaně lidí s jiným názorem, kteří mají obavy z modré totality ?

Sám jsem byl na tomhle vlákně urážen, protože jsem neprojevil jedině "správný", tj. modrý názor. Určitě to nebude bez problémů.

Ještě lepší by bylo, kdyby modří příznivci vystřízlivěli z modrého opojení, vyměnili politiky s totalitními manýry, zejména pány Topolánka, Langra, Tlustého a Julínka-
Podpořili některé politiky z krajů a rozumný, konkrétní program založený na faktech a argumentech a ne na heslech pana Tlustého, inzerovaných v médiích. Věřím, že takovým programem by ODS přesvědčila většinu a hladce zvítězila ....

V dlouhém zimním čase by neškodilo modrou osvěžit a zůstat při demokracii. Bylo by to lepší pro nás všechny....
avatar Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 01:13
Péťo já myslel, že tě zavřeli do vazby a ona na tebe jen leze modrá totalita. grinning smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 08:32
petr.ms - já to nevidím tak modře. Uznám, že žádná diktatura není dobrá, ale mám dojem, že té rudé (i růžové ve spoluápráci s rudou), bylo už dost. Třeba na komunální úrovni, ač myšlením modrý, nevolím ODS (v Praze). Jejich spolupráce s ČSSD na Magistrátu vyplodila mimo jiných zhůvěřilostí (zdražení jízdného MHD, Olympiáda, korupce na Magistrátu apod.) taky Buldozera. Pečou s nima tady už moc dlouho a jiných stran s preferencemi nad 5% je v Praze víc, takže si pečlivě vyberu, ale ODS ani ČSSD to nebude.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 11:24
To Luděk: Modrá leze na nás všechny, i když nechceme. smiling smiley

A Péta a spol. i jiné kauzy - záleží na podání a je to ukázka práce našich namodralých médií. Místní lidi na třebíčsku si poslechněte. Diví se, jak někdo si může převést na svůj účet evropské fondy. Např. policií ohlášených 40 mil. na opravu třebíčského zámku, které měly být defraudovány. Tolik jich bylo na celou opravu! Navíc evropské fondy nejsou české obecní zakázky, ale procházejí důkladným externím auditem, každý doklad je ověřován, takže zneužívat takové peníze lze jen omezeně.

Co se ale dá, dobře takovéto kauzy využívat a zneužívat v předvolební kampani k házení bláta na konkurenta. Není to náhoda. Zde staré struktury ODS jako Mr. Langer a spol. už mají praxi a nemají zábran.


Hrad, senát, regionální správa, velká města, ČNB, ústavní soud, ted tahle vláda, všude na nás koukají modré hlavy, bohužel často hodně podivné. Tak se nedivte obavám.

To Jarda. Věřím, že myslící většina nakonec tyhle totalitní praktiky odmítne.
Doufám, že Topolánek a spol. skončí a nové vedení ODS může mít šance v nových volbách. smiling smiley Před tím současným nezbývá než varovat.

Tohle vlákno je spíš o modravých dálkách na Jadranu. Modré myšlení se ovšem taky může dostat do stadia, kdy je stejně odpudivé jako to rudé.
avatar Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 16:48
Péťo nebuď tak naivní a nemysli si, že by někdo převedl peníze na svůj účet jen tak. Sice se nechali chytit, ale takoví nýmandi to zase nejsou. Jen by firmy, které by tam dělaly, fakturvaly holt trochu víc a všechno by bylo OK. Příklad vidíš na výstavbě dálnic u nás. Tunel Valík 350 m 2 miliardy korun. Tunel Mala Kapela 6 KM taktéž 2 miliardy korun. Takže a si tak. To je jak s těma duhama co se nemusí splácet. Někdy mi to připadá jako kdybych žil v romské osadě a ne v demokratickém státě. A mezi náma neboj se tak té modré totality v normálních státech se vlády občas střídají, nebo si myslíš, že to má mít Jyrka vyvolený spolu s komančena zase tak na 40 let ?
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 20:00
Střídání vlád je normál. U nás veškerou politiku, média a ekonomiku kromě parlamentu prakticky kontroluje jen jedna strana a její klienti.

Největší korupce a klientelismus se děje na komunální úrovni. To je logické. Zastřešeni ještě vládou stejné barvy, kam to může vést ?

Souhlas. Korupce a klientelismus jdou napříč politickým spektrem. Je to v Češích zažrané z období normalizace. Kolem výstavby silnic a dalších zakázek se však točí z 80-90 % lidé z ODS. Nebo myslíte, že ty zisky z výstavby točí příznivci socialistů ? sad smiley Znám pár těch lidí. Nic takového....

V opačném případě bych předpokládal socialistů v médiích na veliko....

A do tohodle prostředí prakticky absolutní vláda jedné strany ?
Probudte se, obavy jsou na místě.

Bohužel o těhle věcech si média nedovolí psát...takže sorry...
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 20:48
Petře, naprostý souhlas. Socialisté jsou již z principu dobráci, když chtějí, aby se všichni měli stejně. U těch se žádná korupce a klientelismus nedá předpokládat, natož najít. thumbs up smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 20:57
Nebo možná jenom u pár šibalů.thumbs up smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
16. 10. 2006 21:28
Ale s těmi si soudruh Paroubek lehce poradí drinking smiley
Honza z Vys.
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 07:14
Sice jsem se zařekl, že do tohoto vlákna už psát nebudu, ale...
Musím reagovat na větu: Korupce a klientelismus jdou napříč politickým spektrem. Je to v Češích zažrané z období normalizace.
Je to tak jednoduché svádět vše na doby nedávno minulé, ale tak hloupé. Co vám lidi dává právo myslet si, že dnešní doba = vy jste morálnější? Podívejte se Češi na vlastní dějiny. Korupce, klientelismus. Od bájných knížat dodnes, minulého a současného prezidenta nevyjímaje. Korupci se možná někdo vyhne, ale klientelismu ne, vždyť co jiného vás vede při vybírání podřízených, spolupracovníků,... Ono už u svatého Vaška by se nechalo dost vážně uvažovat o kolaboraci, korupci (germáni já vám budu platit, vy se budete dívat jinam). A ani další z Vašků = Karel se nevyhnul jednomu i druhému, a to víc než často. Ale ten je mi sympatický, také to byl jadranomil, i když nevím, zda kvůli průzračnému moři (kdy se bál, že si při skákání do moře rozbije hlavu, jak je mělké) nebo kvůli přítulnosti místních děvčat, kterým za mlada rád podléhal.
Dnes je to stejné a jiné to nikdy nebude. Nejsem Pražák, a tak já v komunálkách budu volit ne stranu, ale lidi z ODS, a pokud jde o toho zmiňovaného pražského buldozera - jak rád bych byl, kdyby vystřídal toho s gulama. Jardo zdá se mi, že tenhle buldozer má v hlavě vše srovnané a rozhodně je to rétor stejné úrovně jako soc.dem. buldozer. Nemusel jsem se pak stydět při nedělní konfrontaci za to, že jsem volič ODS. Petře.MS - že by se tebou zmiňovaní pánové (v této věci souhlasím) báli právě Jardova buldozera, třeba proto, že je chytřejší než oni a že jim je třeba ten klientelismus velmi blízký?
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 09:37
To Honza z Vys. - nejhorší stav mysli je lhostejnost, takže je dobré, že reagujete. Zřejmě Vám to není jedno.smiling smiley

Dovolím si ovšem nesouhlasit, protože mluvit o minulosti a demokracii je rozdíl. Žádná totiž v minulosti nebyla, kromě první republiky. Uvažovat proto o středověku jako argumentu, že lidi vždycky kradli, nepovažuji za relevantní.

Bohužel tuhle argumentaci, že "všichni kradou" slýchám zvláště od příznivců ODS dost často. Někteří ještě přidávají radu "Nesmíš se nechat chytit" (velký přiznivec české privatizace, ODS a přední český oligarcha Mr.Krejčíř), či "Nezávid"...

Mělo by více lidem u nás vadit, že korupce a klientelismus společnost devastují a netolerovat tyhle jevy. Všimněte si, že právě minimalizace těchto jevů je hlavním důvodem, proč nejvyspělejší západní země jsou proto po všech stránkách na špici (hlavně severní Evropa, USA ), protože tam ve všech sférách se hraje víceméně férově.

Klientelismus není, že zaměstnám ve své firmě manželku, třeba kvůli daňovým odpočtům nebo přednostně manželku známého. Klientelismus se pěstuje tak, že První městská banka na pokyn soudruhů jako je Koukal odkoupí pohledávku firmy VAE soudruha Topolánka.
To není to nejhorší. Horší je, že se nic neděje, resp. soudruh se stane premiérem a ono to nevadí. A tak se dá pokračovat.

Tím se demokracie pokřivuje, nebot občané se začínají dělit na dvě kategorie, na oligarchii, pro kterou platí jiné, rovnější zákony a ostatní, na kterých se dodržování zákonů a pravidel s křikem požaduje, zejména od té první skupiny.

Bohužel řadě Čechů demokracie nechybí, "stačí jim mít půl prasete v mrazáku a mít třeba víc statků než soused". To říká jeden pražský evangelický farář.
Po svých zkušenostech ze světa musím konstatovat, že bohužel hodně lidí ani netuší, co to moderní západní demokracie vlastně je a jak funguje.

Každý skutečný demokrat musí řvát, když viděl, jak nestydatě a bez důkazů Topolánek s Langerem obvinili bývalou vládu, že fízlovala své konkurenty. Rovněž plakáty Mr. Tlustého a jeho výroky jsou, jak napsal taky Ekonom, na červenou kartu. A ono se nic neděje.
Neřve ani tisk či TV , protože je sice privátní,nebo ani není, ale bohužel redaktoři netuší, co to demokracie je.....Do účelových, špinavých politických kampaní se ovšem zapojují velmi ochotně....


Souhlasím, že systém potřebuje konkurenci a minimálně dvě politické strany.
Porovnám-li s vyspělým západem, tak jedna partaj přes všechny výhrady se tu jaktakž dá se západními politickými stranami porovnat - sociální demokracie.
Najde-li se něco na jejího politika, tak padne, je stíhán. Vše probíhá ve standardním režimu. Dochází tam k obměně lidí.

S čím chcete srovnávat ODS ? Má tak silné pozice v systému od počátku 90.let, že její politici jsou prakticky nedotknutelní. Její program ? Třeba jen v daních ? Zavést ho v Británii, Německu.... nepředstavitelné....

ODS je typická východoevropská pravicově populistická strana, Určitě jsou v ní kvalitní lidé, schopní ji změnit. Kdy se dočkáme ?

Je tu další, takový pokus - evropští demokraté. Ti mají program západního ražení. Ale zase slyším námitky modrých počínající od argumentu "všichni kradou.." a "nemá to smysl".

Bohužel je tu ještě jedna taková postnormalizační pravicově populistická trvalka, která si ústavu a demokracii vykládá, jak se mu to právě hodí - prezident.

Bohužel značné části českých lidí to nevadí. Proto od jisté doby, po počátečním nadšení, kdy jsem opravoval v zahraničí označování Česka jako teritoria z východní Evropy" na "střední Evropu" jsem toho zanechal. Myšlením jsme eastern Europe a politika ODS nás směřuje na východ k postsovětským režimům v modrém oparu. Ostatně rovnou daň zavedli jako první v Rusku a tamější oligarchie věděla proč...

A tak sorry za narušování modré idyly. Někdy příště se raději podívám, jak funguje společnost a daně na Jadranu...Jestli máte kvalitní informace, napište.



Upraveno 7krát. Naposledy upravil petr.ms (17. 10. 2006 09:57).
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 11:43
Velmi hezký článek. Řekl bych, že vystihuje podstatu věci.
Honza z Vys.
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 12:15
Je to nezvyk polemizovat ne s křiklounem. Méně příjemné je vytrhávání z kontextu a překrucování slov. Zajímalo by mne, kde jste u mne našel argumentaci "všichni lidé kradou". Naopak "kdo nekrade okrádá vlastní rodinu" jsem slýchal za socialismu. Legrační je výrok "demokracie nikdy nebyla". Chtělo by to možná právě prohloubit znalost historie, případně filozofie, co to vlastně demokracie je a kdy byla. Rozhodně bych si netroufl tvrdit, že je v poslední době, 8 let zpátky nevyjímaje.
A kdo má vládnout jiný než oligarchie? Vždyť to není ani fyzicky možné, aby vládu tvořilo něco jiného, než skupina zvolených lidí. Nebo chcete vládu lidu, vládu výborů, vládu komun? Je mi líto, ale představa, že lidé jsou si rovni i ve svých schopnostech, nejen v potřebách - to už jste překonal socialismus a jste rovnou v komunismu. Poněkud naivní - a hlavně "zažrané z období normalizace". Demokracie je i v právu být hloupým. Být hloupým a volit ČSSD nebo být hloupý a volit ODS. Je to o tom právu. Když jsem vlastní nebo nevlastní vinou v situaci, kdy žiju víceméně ze státních peněz, pak mám právo křičet, že chci dostávat víc. Když jsem vždy jen vlastní vinou v situaci, kdy mně stát peníze jen bere, pak mám právo křičet, že chci platit méně. Co je na tom nepochopitelného? Rozhodně chci oligarchii, která vzejde z požadavku silnější strany, než cézara. Právě ta dávná i nedávná historie ukazuje, že je to řešení na chvíli a za strašnou cenu, "vůdců, kteří to mysleli upřímně" už tu pár bylo.
Možná vás to překvapí, ale nejsem obdivovatelem prezidenta, ani zastáncem všech vámi jmenovaných osob z ODS, naopak p. Paroubku musím přiznat umění makiaveliho politiky a v lecčems s ním musím souhlasit. Ale v žádném případě nemůžu souhlasit se sociálně demagogickou politikou. Tak si občas mnozí (omlouvám se - pravděpodobně včetně vás) vysvětlují to "demokratická" v názvu vaší jediné vhodné strany. Víte, znám alespoň částečně osobně poměry ve vašem "eastern", a to včetně arabských i východoasijských zemích. A vaše vyjádření o nejvyspělejších západních zemích, které dnes snad zná už kdekdo osobně, na mne dělají dojem hodnocení turisty. Jestli se někde nehraje férově a klientelismus a korupce mají své pevné místo, pak jsou to právě eastern USA. Asi máte jiné osobní komerční zkušenosti, že.
Brojíte proti modré totalitě, ale pravděpodobně žijete pro růžovou nebo oranžovou, nebo jakou teď máte barvu. Vaše právo. Moje právo je nadále nereagovat na postsocialistickou propagandu a jdu raději "krást jako všichni okolo". Krást, abych si jednou mohl dovolit koupit na Jadranu pořádnou vilu, kam bych mohl já i moji zaměstnanci jezdit trávit zaslouženou dovolenou.
A co volby? Nebudu volit ani růžovou demokracii, ani modrou totalitu, ale lidi. Osobnosti co podle mne něco svedou.
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 12:28
"Klientelismus se pěstuje tak, že První městská banka na pokyn soudruhů jako je Koukal odkoupí pohledávku firmy VAE soudruha Topolánka."
Když vy máte Petře ms jako vždy SKORO pravdu... až na to, že ten soudruh, který k danému datu za hospodaření banky odpovídal, byl Jiří Paroubek...
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 14:30
To Honza z Vys.

Omlouvám se, v žádném případě jsem nechtěl něco překroutit či vytrhnout z kontextu. Měl jsem jen zájem něco sdělit. smiling smiley

Pro pro lepší pochopení upřesním termín oligarchie : je forma (i skryté) vlády, kde veškerou politickou moc drží úzká skupina společnosti, která zpravidla disponuje či kontroluje většinu jejího bohatství. Oligarchie prostřednictvím zadávání inzerce významně ovlivňuje média, prostřednictvím politiků ovlivnuje a řídí zadávání veřejných zakázek, je významným zákazníkem právních kanceláří atd. To jí zajištuje exkluzivní postavení a oligarchií se ve vlastním smyslu stává teprve vyžadovaným " rovnějším" postavení před zákonem. Tím se liší východoevropské režimy od západních, touto skupinou či jinak řečeno oligarchií, na kterou se běžné zákony nevztahují.
U nás je typickým příkladem českého oligarchy Mr.Krejčíř, toho času mimo ČR.

Podstatou demokracie není obecně rovnost občanů (fyzická, duševní), ale rovnost pravidel hry pro všechny členy společnosti bez ohledu na jejich postavení.

I hloupý či nejposlednější občan je podroben stejným pravidlům (dodržování ústavy, zákonů), jako ten nejbohatší či nejchytřejší člen společnosti.

Tento princip je v české společnosti hodně porušován počínaje prezidentem. Ten to předvedl názorně při sestavování nové vlády, není 101 jako 101....Další příklad nemovitost pana Grosse vers. ty pana Tlustého atd.

Typickým příznakem oligarchických prvků ve společnosti je příznačný dvojí metr.
V Česku má mnohý daleko větší nároky na okolí než na sebe. Tím to začíná.

Voliči ODS mají typicky velmi nízké nároky na své politiky. V západní společnosti by se lidé jako Topolánek, Tlustý a Langer (v Praze třeba Burgermeister) dávno odporoučeli.
Na politiky socdem jsou ovšem titíž voliči oprávněně velmi nároční a kritičtí smiling smiley
A ti se světe div se poroučejí....

Proto jestli proti něčemu brojím, tak proti právě tomuhle oligarchickému pojetí demokracie.

Pokud jde o Ameriku, tak je silná právě proto, že tam vše funguje, nebot je tam naprostá většina lidí podrobena stejným pravidlům a neztrácí tak čas hledáním, jak daná pravidla obcházet.

To Ifča.
Uvedl jsem pouze bez hodnocení případ VAE jako ukázku klientelismu. Podrobnosti jsou např. na
[www.profit.cz]

Jinak jde o ukázku onoho typického dvojího metru. Nezní Vám směšně názory politika, který hlásá, že každý se má postarat o sebe, a kterému smáznou dluhy politicky spřátelené firmy napojené na magistrát ? A on ještě zajímavě odprodá podíl v této zkrachovalé firmě ?

Další typická ukázka - případ televize Nova, spor CME a pan Železný. Oligarchové se dohodli, za podpory politiků (jistě víte kterých) shrábli peníze a daňový poplatník zaplatil....


Napiště, pokud někdo víte, jak funguje pro srovnání chorvatská společnost a její danový systém na Jadranu.



Upraveno 3krát. Naposledy upravil petr.ms (17. 10. 2006 14:36).
avatar Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 14:56
Pánové větší snůšku pitomostí podobného druhu jsem už dlouho nečetl. Začíná mi to tady silně závánět obdobou PŠM (kdo byl za totáče na vojně ví o co jde). Pokud jste opravdu tak konsternováni pádem ČSSD neagitujte tu tolik vstupte do jejích řad a snažte se to nějak změnit zevnitř (to neplatí pro Petra.ms ten uz zřejmě pracuje v PR oddělení ČSSD grinning smiley)
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 15:29
To Luděk. Mě příspěvky petra.ms rozhodně jako snúška pitomostí nepřipadají,navíc on uvádí argumenty,(byť by se mohly zdát někomu demagogické) což se o tobě říci nedá.Taky sedí jeho příklady,např u p.Burgermeistra atd.Jsem z Prahy a myslím že tady je míra korupce a klientelizmu snad nejvyžší v celé republice.Co by se muselo stát aby některý z politikú na komunální nebo státní úrovni odstoupil pod tíhou argumentú a faktú?
avatar Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 16:53
To Šimako :
Babička mě naučila jednoduchou poučku o politicích, kteří se ohánějí spravedlivou sociální společností a přitom Ti večer ukradnou husu, aby ji šli s tebou vzápětí ráno hledat. Večer Ti potom milostivě dají čtvrtku z kuřete, které den před tím štípli dalšímu sousedovi. A ty jim budeš nadosmrti vděčný.thumbs down V naší zeměpisné šířce je navíc takový politik ještě pro většinu lidí modlou, protože si neumí svůj vlastní život zařídit takový, jaký by chtěli a neustále si myslí, že to udělá někdo za ně. Nějakou dobu jsem se pohyboval ( v návalu ideálů ) v politice na komunální úrovni a vím že míra onoho "klientelismu" je napříč stranami v komunální politice stejná jak v Praze 10 tak v Dolních Kotěhůlkách zdaleka však nedosahuje úrovně (myšleno objemem peněz) jak začneš postupovat v hierarchii do vyšších patrech stádní správy. Proto nemám rád politiky, kteří jsou mistry zkratek,bonmotů, chtějí co nejvíce ovlivňovat veřejný život, přikazovat někomu jak má myslet, kárají média a učí je jak mají informovat a podávat jejich geniální myšlenky, tvrdí že dluh není dluh, chtějí aby se jim svěřilo co nejvíce peněz aby je mohli přerozdělit, kupčí s komunisty atd.(a je jedno z které strany jsou) Proto se mi třeba nelíbí i EU která je založena jen na přerozdělování a rozhodování z centra, které přímo ke klientelismu vybízí ( a v něm nejsou přeborníci jen Češi). Nejsem naivní a vím, že se s tím musím smířit a radši se postarat sám o sebe protože jaký si to uděláš, takový to máš.

A některé věci mě holt přijdou jako pitomosti třeba tenhle dotaz to je perla "Napiště, pokud někdo víte, jak funguje pro srovnání chorvatská společnost a její daňový systém na Jadranu.". grinning smiley Původně jsem sem psát už taky nechtěl, ale znáte to. Tímto ale definitivně končím,( k nemalému potěšení všech přítomných) to slibuji.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Luděk (17. 10. 2006 16:55).
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
17. 10. 2006 17:00
To Luděk.

Nic ve zlým, proč ale pořád u nás někdo požaduje na druhých, co sám činit nechce ? Proč nevstoupíte do ODS a nesnažíte se jí změnit zevnitř ? Bylo by to prima.


téma pro jiné vlákno
Víte něco o politice a vnitřních poměrech na Jadranu ? Např. jaký mají danový systém, samosprávu, nebo třeba kam a jak vypouštějí odpady ze svých domků s hosty ?



Upraveno 1krát. Naposledy upravil petr.ms (17. 10. 2006 17:51).
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
18. 10. 2006 10:45
No klidně si napiš třeba ještě delší slohový cvičení, já stejně budu volit modrou.thumbs up
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
18. 10. 2006 10:58
to smejkali


.....modrou totalitu thumbs up.


Ukázka ze současné předvolební Prahy.

....[www.blisty.cz]
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
18. 10. 2006 11:28
Nebylo by ještě něco, třeba jako Paroubek se svatozáříthumbs up smiley
[data.idnes.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil smejkali (18. 10. 2006 11:34).
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
18. 10. 2006 11:50
Buldozer je fakt svatej - kdykoli se něco najde na jeho kolegy, okamžitě použije "padni komu padni". Brání tím ovšem pouze neposkvrněnost své osoby, nic víc. Když se něco vytáhne na něj (, Chemopetrol, Kočka, zadržování trest. oznámení na pletichy při dražbách, ...), nic neví a nic si nepamatuje.

A hlavně - nikdo nesmí být "nahoře" moc dlouho, leze to na mozek.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
18. 10. 2006 14:31
smejkali, smejkali, nic ve zlým,

pro modré příznivce platí biblické, hluchý jsem a neslyším.

Zatímco skuteční demokraté požadují stíhání veškeré trestné činnosti bez ohledu na politickou barvu dresu, modří příznivci totalitní praktiky ODS mlčky podporují, schvalují a často se na nich i přiživují.

Právě z takových názorů, obávám se, se rodí nové totality.

Pravda je, že po hnědé a rudé má modrá odrůda jakousi historickou logiku.thumbs up

Bohužel na tenhle postnormalizační odporný sleng a špínu nejsem stavěnej. moody smiley
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
18. 10. 2006 14:46
petr.ms: Ted jsi me rozesmal...."Zatímco skuteční demokraté požadují stíhání veškeré trestné činnosti bez ohledu na politickou barvu dresu"
avatar
XXX
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
18. 10. 2006 19:49
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil XXX (03. 04. 2008 06:48).
Re: Náš Jadran a volby 2006,......
19. 10. 2006 12:42
To Raadek, xxx a někteří další.

Je mi líto, že jste nepochopili. Málo jste zřejmě četli Havlíčka, Čapka, Masaryka a neposlouchali Svobodnou Evropu. Demokracie západního typu je pro vás zdá se cizorodá záležitost. Mohu vás ještě odkázat na článek Jiřího Pehe ve včerejších Hospodářských novinách, který říká mnohé jinými slovy, ale v podstatě co já. Ale myslím si, že to stejně nepochopíte.

Moje sdělení jdou označována za tlachání a školení PŠM. Nu, alespoň jsem se dozvěděl, odkud vyrostly tyhle vaše názory, to neustálé nálepkování někoho hned za socialistu (socana), komunistu (či rudocha), kdo projeví poněkud odlišný názor, to svádění společenských problémů na druhé atd.

Faktem zůstává, že s tímhle (modrým) přístupem je vás mnogo a vytváříte v médiích a u politiků poptávku po téhle špíně, která tam dnes panuje.
Jste vesměs schopní a máte taky vysokou životní úroveň jako nikdy v minulosti. Přesto jste nespokojení, protože demokracie a ctění určitých pravidel vás tak moc netankuje a levárny zase tak moc nevadí.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 90
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.