Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Podstrana Sv. Martin

Autor Vašek 
Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 13:45
Byli jste někdo prosím v této lokalitě? Mám možnost ubytování 5 metrů od moře za velmi dobrou cenu. Děsí mne, že je to tak blízko Splitu. Nejsou odpoledne pláže plné Spliťanů? A nevede magistrála hned za domy? Potřebuji spíše klidnou dovolenou pro malé děti.
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 14:18
Na Googlu (tady [maps.google.com]) je levá část Podstrany dost podrobně. Když se ti podaří tvůj APP přesně lokalizovat a identifikovat na satelitním snímku, budeš mít docela jasnou představu. Ale podle prvního dojmu záleží na tom, jestli je tvůj APP pod nebo nad magistrálou (5 m od moře = je asi pod ní). Co se čistoty vody týče, určitě ti poradí místní znalci.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
vašek
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 14:55
Tak to mi opravdu nepomůže :-) Ale snímky jsou to super. Bohužel já mám snímky APP pouze od moře a velice těžko se to lokalizuje. Dík.
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 15:23
Všímej si typ střechy, komín, okolní objekty, pomůžou i drobnosti. Event. pošli (na e-mail) kontakt na tvuj APP, pokusím se to najít sám - jasně že bez záruky.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 16:09
já jsem na satelitním snímku identifikoval i svoje auto (nekecám). Největší honička byla ale najít nejdřív vlastní barák, u kterýho stálo. grinning smiley
PP
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 16:36
Dá se na maps.google najít i další lokality takhle podrobně?Mě to pořád ukazuje jen nějaký velmi zevrubný satelitní snímek,kde mám problém poznat nějaké město,natož pak auto sad smiley.
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 18:15
PP - dají, ale jen ve třech oblastech - západní Istrie, okolí Zadaru, Splitu a Dubrouše. Na mapě, když je ve větším měřítku, se to pozná podle takových nahnědlých čtverců s jiným odstínem. Tyhle plochy se dají zvětšovat až do předposledního "zářezu". Na poslední zářez jsem se dostal jen v USA - např. v NY jsou vidět i lidi a jejich stíny.

smiling smileysmiling smileysmiling smiley
PP
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 03. 2006 19:30
Dík za vysvětlení,už to chodí...smiling smiley
Re: Podstrana Sv. Martin
29. 03. 2006 01:03
Ahoj, ja jsem ze Splitu tak mam do sv.Martina kousek. Split ma malo dobrych plaži na mesto od 200 tis. obyvatelu tak je jasne že se lidi chodi koupat jinde. A vzhledem k tomu že je sv. Martin kousek, tak domaci tam mužeš očekavat. Ale pres pracovni tyden ich tam moc nebude, pres vikend ale proto hodne... Ale mužeš se tešit na to, že sv. Martin neni zase no.1 oblibene koupalište Splicanu.. Ta prička patri k Duće... A ta magistrala bohužel vede presne za tou radou baraku co jsou "5m od more".. Ale at te poteši že to druha rada baraku "30m od more" maji daleko horši: kvuly vyhledu na more maji balkony pod kterym jede hlavni magistrala a musi ešte prejst pres silnicu do plaže ... Zatim te baraky jako je ten kde budete Vy, maji balkony a apartmany otočene k mori, takže by Vam ta magistrala nemela tolik vadit... V budoucnu Chorvatsko ma rešeni pro ten problem: stavi se nova silnice Trogir-Omiš ktera bude 500m do kopca,tak by to bylo neco podobne jako na Makarske Riviere.. Ale to určite nebude ukončene do roku...myslim 2009. :/
TDi
Re: Podstrana Sv. Martin
29. 03. 2006 07:32
To Vašek:
Bol som v tejto lokalite v r. 2001. Apartman tiež kúsok od mora (t.j. pod magistrálou). Moje skúsenosti: Hluku sa obávať nemusíš, lebo apart. sú otočené smerom na more a skutočne som žiaden hluk neregistroval. Náš apart. mal vybudované vlastné mólo, takže problém so Splitanmi nebol ani cez víkend. Takéto móla mali v tej dobe skoro všetky apart. pri mori. Čo sa týka výletov, tak autom do Splitu, Trogiru alebo Omišu. Všetko relatívne blízko. V samotnom Sv. Martine nič moc. Naša dcéra mala vtedy 2 roky a bol dosť problém sa niekam vybrať pešo s kočíkom. Dá sa ísť smerom do kopcov - do starého sela-dobrá asfaltová serpentínová cestička. Je odtial krásny výhľad na more i na Split.
avatar Re: Podstrana Sv. Martin
05. 02. 2011 20:50
Ahoj, sice v tomto diskuzním fóru je poslední příspěvek cca před čtyřmi lety, tak rád zde připojím svou zkušenost této lokality.
Poprvé, kdy jsme jeli do Chorvatska, tak jsme jeli do autocampu v Podstraně - Sv. Martin, bylo to v roce 2001. Od té doby jezdíme na jedno stejné místo, moji rodiče každý rok a já s přítelkyní posledních pět let střídáme dovolené v Čechách/Chorvatsku a jezdíme samozřejmě do toho samého campu. Než jsme tam jeli poprvé, tak už tam asi třikrát byl můj strejda.
Známe se tam s majitelkou a její celou rodinou. Já už ani neberu dovolenou v Chorvatsku jako dovolenou, ale jako výlet za známými.
To bylo o mém vztahu s touto lokalitou, jinde jsem vlastně ještě nebyl ubytovaný. Teď pro ty, co přemýšlí o Podstraně a ještě tam nebyli.
Pokud hledáte apartmány, campy, tak ty nejlepší jsou samozřejmě mezi magistrálou a mořem. Nedovedu si představit, že bych měl chodit na pláž ještě přes opravdu vytíženou silnici a i přímý výhled na moře, Brač a popřípadně Split je k nezaplacení. Prakticky celé pobřeží Podstrany se dá projít čistě jen po pláži. Pláž je místy betonová a jinak oblázková, po vstupu do moře asi po pěti metrech ucítíte pod chodidly písek. Sešup do moře tam není nijak veliký, sice to není jako v Bibione, že ujdete 5 kilometrů do moře a stále jdete a jdete po ramena ve vodě :-)
Také se zde bát ježků nemusíte, ale to neznamená že by je turisté tak hojně vybírali. Při výletu do Dubrovníku jsme se nazpátek koupali nekde ještě tam na jihu a v moři byli samé šutry a mezi nimi ježci.
Co vidím jako veliké pozitivum, tak je to že je to ve střední Dalmácii, oproti jiným letoviscím je v okolí Splitu málo turistů. Také počasí je v této oblasti velmi stálé. Prakticky je tam stále hezky, přeháňky jsou tam vítané, jsou totiž v sezoně vzácné.
Ze Splitu můžete vyrazit trajektem na Brač, Hvar, Vis a další ostrovy. Doporučuji Brač, půjčit si tam skůtr a vydat se na nějaké hezké místo (Vidova gora, Zlatni rat, klášter, kamenická dílna, ...)
Já nejsem z těch co mají rádi čilý turistický ruch a když srovnám Split a blízký Omiš, Makarskou, tak Split vyjde pro mne nejlépe (je to větší město, více turistů, ale procentuelně je více chorvatů nežli čechů, slováků, poláků, němců, japonců). Ve Splitě je toho také více k vidění, nedaleko jsou památky po starověkkém městě Salona, kde bylo římské divadlo (koloseum).
[galerie.fotografovani.cz]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Baxoid (13. 09. 2011 09:55).
Re: Podstrana Sv. Martin
05. 02. 2011 22:02
Většina nových členů ihned začne tvořit nová vlákna, aniž by se přesvědčili, jestli už tady nejsou dřive založené. Takto mnoho dobrých informací zapadá do temnoty.
Pokud nováček (registrace před osmi dny), napíše příspěvek do vlakna (najde ho), které pět roků " spinká" , pravděpodobně to znamená, že si všechny témata a vlákna řádně pročetl a hlavně, pochopil systém.
A pokud ke svému druhému příspěvku přidá i fotografii, mohu za sebe pouze říci:
Baxoide, vítej mezi námi, stejně "postiženými" , u mně máš 3x thumbs up ! smileys with beer
avatar Re: Podstrana Sv. Martin
08. 02. 2011 09:26
to Mirus: Díky smileys with beer

Možná to bude tím, že jsem líný něco zakládat, když už si jiný tu práci dal za mne :-)
Já jsem jednou hledal kontaktní adresu do toho campu ve Sv. Martinovi, kam jezdíme a narazil jsem na toto fórum, tak mne to zaujalo a přihlásil jsem se. Někde mám od Marie vizitku, ale nevím už kde. Adresu jsem nakonec našel na internetu, ale asi to co chci poslat pošlu rovnou Antoniovi, tak jsem se jeho manželky rovnou zeptal na adresu přes facebook :-) Proč to dělat jednoduše, když to jde těžce :-)
Pokud se tedy fotografie líbyla, přiložím jích více (sice obyčejné, ale upřesňující místo campu ve Sv. Martinovi). na té první fotografii je nápis: LJEPA NAŠA DOMOVINA HRVATSKA
Fotografie jsou menšího rozměru, odkaz je z mých amatérských stránek.





Upraveno 1krát. Naposledy upravil Baxoid (15. 02. 2011 11:17).
Re: Podstrana Sv. Martin
28. 06. 2011 15:00
Zdravim, tak letos poprvé do Pdstrany (Villa Jerkan ), tak jsem zvědav jaké to tam bude
avatar Re: Podstrana Sv. Martin
28. 06. 2011 19:08
Podstrana je krásná už jsme tam byli 4x,je pravda,že tam projede dost aut,ale přejít se dá,je tam několik restaurací,pekárna nedaleko směrem na Split jsou OD ,voda se občas zkalí když jsou velké vlny,ale to je tím mícháním písku mezi kameny a to asi tři metry od břehu,je vidět na Split z pláže,na Splitský tzv.Petřín je skvělí výstup na výletě po Splitu...Bydlíme vždy na jednom místě ve skvělé Ville těsně nad silnicí,ale není tam auta tolik slyšet....domácí jsou perfektní jak rodina,mohu poskytnout kontakt,příjemnou dovču....
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 203
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.